Базедова болест - тема 3

• 59 837
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Чакам "Гласът на България" и да седнем на вечеря с предаването (малко късна ама). Нямам търпение вече. Mr. Green
И аз го чакам, малко да се разсея. В последно време чета само за болести и вече перкулясвам.

Правим планове, кроим, трепем се, депресираме се, тревожим се, а никой не спира за миг и да се замисли, че може да няма утре. Simple Smile Живеем така, като че ли сме безсмъртни.
Може би ако живеехме за деня, за мига... де да знам и аз... може би щяхме да сме по-щастливи, по-малко депресирани, или по-здрави! Знам ли, размишлявам си пишейки!
Да ти кажа замисляла съм се два пъти. Първият път ме шашна мамолога с някаква диагноза, която не беше вярна, вторият път наскоро гинеколога...... Rolling Eyes Та представям си това мислене как ми се отразява на хормоните, сигурно са полудели вече. И все си казвам, че трябва да си променя мисленето и нагласите, и все не се получава.
Много, много е трудно.
Винаги по-лесно се мисли за лошото. То без да го мислиш само се намърдва и загнездва. А да мисли позитивно човек, да се пребори с мрачните мисли е страшно трудно.
В този ред на мисли, помня нещо, което прочетох преди мнооого време. Някакви съвети от доктори - психолози ще да са били.
Преди години имах мрачни (натрапливи) мисли (предполагам на много хора се е случвало в живота). Това си е направо заболяване и човек може буквално да се погуби от това. Та... четох надълго и нашироко, че е погрешно това да се опитваш да ги прогониш, да се нервираш, да се ядосваш, че мислиш изобщо за това, да се опитваш да се разсейваш с други неща. Мислите пак се връщат. Не е това начинът. Начинът е, да не се опитваш да ги отблъскваш, а на всяка лоша мисъл да противопоставяш добра.
Повярвайте ми, в един момент (етап) от цялото това противопоставяне ви писва, теглите една майна, и всичко отминава.  Mr. Green Ако пак се сетите за това - случайно, веднага контра на лошата мисъл с добра такава; после си казвате, че е глупост, сами се осъзнавате и забравяте.

Беше ми много тежко, докато не бях прочела тези добри хорица, които се бяха постарали да напишат това. Изключително тежко.
Много е трудно, но не е невъзможно. Никой не ви кара да сте само позитивни, да мислите само позитивно. То ми е ясно, че в скапания живот няма как да стане, но...
На всяка лоша мисъл, по една добра. Нека има баланс. Mr. Green

Коконке, ами понякога тъй се получава. Ще видиш какво ще каже докторът. Simple Smile
Може да предпише нещо подходящо.

# 271
Мереленда,  Hug
Кой ти е любимеца, аз съм за Вася от отбора на Миро и Красимира Иванова на Данчо Караджов?

# 272
  • UK
Абе, накрая ще взема да си го самопредпиша, не че нямам опит в дозирането и нагласянето на хормоните Laughing Само ме е яд, че за толкова години един ехограф не си взех hahaha и на един курса за работа с него hahaha не се записах Joy (шегичка)
Иначе това с мислите ми прилича, като на една приказка за лош сън, да не го игнорираш Wink  а да го продължиш и завършиш с добър край Crazy

# 273
Мереленда,  Hug
Кой ти е любимеца, аз съм за Вася от отбора на Миро и Красимира Иванова на Данчо Караджов?

Същите + Еми Валенти. Има и други добри, но тези най ми харесват.  Laughing

Коконке, ща самопредпиша аз. Mr. Green Шамар?
То направо с тези пари за ехографии, не майтап, ами... Laughing

Цитат
Иначе това с мислите ми прилича, като на една приказка за лош сън, да не го игнорираш Wink  а да го продължиш и завършиш с добър край
Това не го знаех. Интересно!
Снощи сънувах кофти сън. Накара ме да се замисля.
Принципно го бях забравила, докато не прочетох това.

# 274
От няколко години практикувам тази история - когато ми е тежко, трудно и безнадеждно - намирам светла точка в битието си и си пренасочвам донякъде фокуса на мислите...и разсъжденията..понякога е по-трудно, понякога по-лесно...трудното не минава и неизчезва, обаче ми става по-мотивирано и донякъде леко да "премина" отвън него....И всичко това след серия от тежки, някои трагични случки в живота...разбира се - обикновено по този път се стига до тези прозрения,де...
Аз гледам Дансинг Старс-направо ме омагьосват танците-адреналина ми се качва докато ги гледам и имам чувството, че мога да изтропкам някой танц и аз, а пък съм средно дърво  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Коконче, чувала съм, че особено когато хормонален дисбаланс е намесен в качване на килограми, силното ограничаване на храна, стресира организма, и той започва да трупа маса "от въздуха", за да си запази баланса  Hug (аз сега съм в позиция да трупам килограми, но в пубертетските си години имах няколко години период със сериозен хормонален дисбаланс, в които ми се случваше точно това - трупане на кила+глад от моя страна).
П.С. Това за съня не го бях чувала, обаче много ми харесва и си го взимам в тренировъчната програма.

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 21:56 от ciarabella

# 275
А на мен ми хареса израза "Коконче"....  hahaha 
Peace

# 276
  • UK
А на мен ми хареса израза "Коконче"....  hahaha 
Peace
Чи ко на умалително, мен ма кефи Mr. Green

# 277
хахаххахахах  Joy

# 278
# 279
Ами в първия момент ми се видя забавно обсъждането на умалителното, но аз всъщност неумишлено съм го използвала, така че ако нещо в крайна сметка кофти седи - извинения   bouquet

# 280
Гледам, че ви е прихванала нещо вълната.  Party
Аз съм разочарована от концерта. Чух най-лошото изпълнение на любимата ми песен, затУЙ да ви поздравя с любимото изпълнение. Ама няма да ви пусна оригинал, а ще ви пусна един певец от американските таланти, който много харесвам и който изпълни любимата ми песен божествено.

Поздрав за Базедките  Mr. Green

# 281
  • UK
Ами в първия момент ми се видя забавно обсъждането на умалителното, но аз всъщност неумишлено съм го използвала, така че ако нещо в крайна сметка кофти седи - извинения   bouquet
Предпочитам го даже в умалителен вариант bouquet Мереленда  bouquet мерсаж  Hug

# 282
Merelenda страхотно е изпълнението (и песента ъф корс )  Hug Hug

# 283
Merelenda страхотно е изпълнението (и песента ъф корс )  Hug Hug
Майкъл Грийм печели и взима награда 1 милион долара.  Simple Smile

# 284
  • Варна
Много сте изговорили Simple Smile Но да се запиша и аз. Имам проблем с апетита - огромен е. По цял ден обикалям хладилника. Проблем с мазни, газирани и т.н. нямам. Но в количествата ... Всеки ден уж ще спортувам и така си остава.
Не съм пила нито Витаслим, нито нещо подобно, но от месец пия даколен. Надявам се да не вреди.
Мереленда, този пектин ми е голям проблем. Купих го, но само като го сложа в устата, и ми се повдига.
Сподели какво къде си чела, че имам нужда. Много съм изнервена, бързо паля и първо негативното виждам Sad.

Общи условия

Активация на акаунт