Базедова болест - тема 3

• 59 814
  • 741
  •   2
Отговори
# 330
Мереленда Hug
може би, не си ме разбрала, но заболяването на ЩЗ далеч не  е единствения и значим проблем за мен, за да се задълбоча чак толкова и да се вглеждам из детайли в него!
Когато в живота ти се случат и други неща и бъдеш поставен и в други ситуации, повярвай ми, един такъв проблем, като Базед, хашимото, пиене на хапчета ще ти е най-малкия проблем! Затова и написах, че лично аз, няма да се впечатлявам чак толкова и из детайли да нищя нещата, защо така и  защо аз, защо на мен и прочая.
Пред всички неща, които ми се случиха този базед  е най-нищожното из всичко. Затова аз лично няма да го мисля. Всеки преценява за себе си. Peace
Иначе, аз нямам възли, нито нещо друго, което да налага операция при мен! Но пък има толкова много случаи вече на жени и в хипо и в хипер фунция, които след тази операция си остават на хормони, че някои и доживот!

Скрит текст:
Какви са тези серии, дето ги гледате и обсъждате newsm78 Е тука вече ме хванахте, не съм в час признавам си tooth
Ами много добре те разбрах, но мислим просто различно.  Simple Smile
Никъде не съм се съжалявала - защо на мен, защо така, защо аз, както си го описала. Казах, че ми писна от болестта и търся изход, начин... Не ви ангажирам, с което.
За мен Базед е основната болест, от която идват всички останали проблеми и болести, затова ми е на първо място и мисля как да се справя с нея. После бих помислила за рефлекса ѝ върху останалите ми органи, откъдето идват вторичните проблеми.
Иначе да се тревожа за останалите, а да пренебрегвам основната, някак не ми се вписва в картинката. Затова просто мислим различно.
Не се натрапвам с мнението си - търся изход за себе си - не пиша общо. Просто това да ми се казва, да не и обръщам внимание на болестта и да си пия хапчетата - не е някак в мой стил да го приема.
Не искам да ви засегна. Всеки си решава как да се справя с проблема и заболяването. Съвети да ви пука или не, да се оперирате или не, да се лекувате или не - не ви давам. Вие си решавате.
Просто мисля, че за себе си стигнах до там до търся някакво решение. Не ви ангажирам с което.

Мереленда Hug
Когато в живота ти се случат и други неща и бъдеш поставен и в други ситуации, повярвай ми, един такъв проблем, като Базед, хашимото, пиене на хапчета ще ти е най-малкия проблем!
А кое те кара да мислиш, че всичката ми е наред? Laughing
Това че не пиша за проблемите си, или друго?
Всеки има тежки моменти в живота си, но не всички говорят, споделят...

Цитат
Иначе, аз нямам възли, нито нещо друго, което да налага операция при мен! Но пък има толкова много случаи вече на жени и в хипо и в хипер фунция, които след тази операция си остават на хормони, че някои и доживот
Ами именно, че не възлите налагат операцията, много добре го знаеш. Възлите са повод за операция по спешност. Самата хиперфункция на жлезата, ако не се овладява и има повече от един рецидив е повод за операция.
Дано си останеш в ремисия и да нямаш рецидив. Искрено ти го желая! Hug

Скрит текст:
Тегля торенти на Гласът на Америка, на Австралия и на Великобритания.

# 331
Lemy Hug
при мен никога не  е давало някакво отражение върху сърцето, ама случаи както казваш всякакви Peace
А пък базеда ми се появи, като бонус, след спонтанен аборт Rolling Eyes
А и аз не съм постъпила лекомислено, ами лекувам се, ям каквото трябва "уж", пия каквото трябва, ходя спортувам "пак уж" ами, какво друго и да сторя и да не сторя бих променила. Освен да взема да завърша за един ендокринолог  tooth

То и при мен още не е увредено, но ако не се лекува, единият от бонусите е сърцето.
А иначе само си споделям житейският ми опит с тази болест, може на някой да му е полезно. Hug
А може би аборта ти е бил вследствие болестта newsm78

# 332
Казах, че ми писна от болестта и търся изход, начин... Не ви ангажирам, с което.
То като му дойде до гуша на човек и изока.... smile3517
Мереленда, аз си мисля, че коконата просто искаше да те разведри. Simple Smile
А иначе се замислих с какво мога да ти помогна, но не виждам .....А и всичко е свързано с ходене по доктори и съответно пари.  Confused
Имам координати на разни светила дето се спрягат, ако искаш.
Скрит текст:
Днес е ред на "Като две капки вода"  hahaha

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 19:31 от Lemy

# 333
Казах, че ми писна от болестта и търся изход, начин... Не ви ангажирам, с което.
То като му дойде до гуша на човек и изока.... smile3517
Мереленда, аз си мисля, че коконата просто искаше да те разведри. Simple Smile
А иначе се замислих с какво мога да ти помогна, но не виждам .....А и всичко е свързано с ходене по доктори и съответно пари.  Confused
Имам координати на разни светила дето се спрягат, ако искаш.
Скрит текст:
Днес е ред на "Като две капки вода"  hahaha

Коконата ме знае, и аз я знам. Няма да се засегне, не ми е за сефте да пиша така, нито на нея. Hug

Какви са тези светила? В смисъл - не Начев, Тодорова и сие...?
Алтернатива се търси, традиционната медицина е ясно, докъде са и възможностите.

Скрит текст:
Наредих масата за вечеря и ние се наредихме и да хапваме, и всеки със страстите си. Кой игри, кой форум и тв предавания.

# 334
А, от традиционалистите, за алтернативи....не зная.
Забелязвам, че след всяка стресова ситуация ставам все по сбръчкана Cry И контура на лицето изведнъж ми се отпусна, момичетата в "естетични операции" казаха, че вероятно е от ЩЗ. Cry

# 335
Забелязвам, че след всяка стресова ситуация ставам все по сбръчкана Cry И контура на лицето изведнъж ми се отпусна, момичетата в "естетични операции" казаха, че вероятно е от ЩЗ. Cry
Всичко на нея се отдава и макар да казват повечето хора, че не е от нея това или онова... ти като болна сама го виждаш и чувстваш. Няма нужда доктор да ти казва. Simple Smile
На мен при хипер ми се състарява кожата и изобщо физиономията сякаш с 10 години.
Сбръчкана, суха, кървав поглед, а в косата ставам една одърпана... Whistling

# 336
  • UK
Joy Прави си маски на лицето Peace Моето е перфектно Crazy нямам, нито една бръчка  tooth
Скрит текст:
то стана, като във филма, нямам нито един кариес rotfImbo
А иначе- не! Аборта не е от болестта, а тя е вследствие на него. Както и да е исках да обясня Crazy аз как усещам нещата и ги виждам, като ни най-малко ги омаловажавам или искам нещо вас да засегна, затова, че вие не мислите нещата, като мен    bouquet[/color]

# 337
Всичко на нея се отдава и макар да казват повечето хора, че не е от нея това или онова... ти като болна сама го виждаш и чувстваш. Няма нужда доктор да ти казва. Simple Smile
На мен при хипер ми се състарява кожата и изобщо физиономията сякаш с 10 години.
Не доктор а момичета от темата във форума. А косата ми беше някакъв кошмар, нищо не можеше да ми я повдигне от скалпа. Дори и лака за коса и тупирането в корените не успяваше.

# 338
Докторът който прилага пулс терапията ( тази с рязане на небцето). На мен ми изглежда честно казано като някакво шарлатанство, но...
За втори път попадам на негова статия, която ясно описва функцията на щитовидната жлеза и заболяванията покрай проблемите с щитовидната.
Предната публикация беше много интересна, но не помня къде е. Това е втората на която попадам.
Много точно написано. По-точно не съм го срещала от друг доктор описано.

http://www.blitz.bg/article/9794

Тази статия на д-р Темелкова също е интересна. Тя е по-скоро само информативна.

http://forummedicus.com/archives/all-publications/1448

Ако на някой му се чете - интересни са.

Не доктор а момичета от темата във форума. А косата ми беше някакъв кошмар, нищо не можеше да ми я повдигне от скалпа. Дори и лака за коса и тупирането в корените не успяваше.
Мхм... разбрах. Принципно казвам.

# 339
Joy Прави си маски на лицето Peace Моето е перфектно Crazy нямам, нито една бръчка  tooth
Скрит текст:
то стана, като във филма, нямам нито един кариес rotfImbo
Е, след някоя и друга година ще имаш, със или без маски  hahaha

Тази статия на д-р Темелкова също е интересна. Тя е по-скоро само информативна.
http://forummedicus.com/archives/all-publications/1448
Днес я гледах и аз, но си я оставих за по-късно четене Laughing
Скрит текст:
Милица Гладнишка като Адел, страхотна е!
http://play.novatv.bg/play/305423/

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 21:47 от Lemy

# 340
Merelenda много интересни статии - благодаря, че ги сподели   bouquet
Какво представлява тази импулсна терапия? Какво е това "рязане на небце"? Нещо не мога да си го представя  newsm78
Мисля, че щеше да ти е много интересна тази лекция за щитовидната жлеза, на която сме били Тони и аз  Hug Въобще смятам, че на всички би била интересна в една или друга степен. На мен лично ми допадна много това, че се говореше за комплиментарен подход към лечение на заболяванията, а не за дамгосване или осъждане на едно или друго (както обикновено съм свикнала да виждам/чувам).
Малко по-късно ако имам време ще си прегледам записките, и ще постна някои неща - които може да са интересна информация за някой   bouquet
Аз също като Merelenda, може би, обичам да съм информирана възможно най-точно по въпроси, особено касаещи здравето ми. Въобще медицината и нейните занимания привличат интереса ми отдавна. Това обаче не означава, че се фокусирам изцяло и вманячено и развивам хипохондрии и т.н. Просто аз се чувствам по-спокойна и уверена, когато знам какво се случва и съм информирана за възможните изходи/развития на ситуацията. Някои хора това ги изнервя допълнително, мен - обратно - правиме по-уверена, когато взимам решенията си  Heart Eyes Обаче също като Shanel и Коконата и аз смятам, че мога да направя само едно - най-доброто за себе си-така както аз го разбирам и така както аз го виждам - и оттам нататък не всичко е в мой контрол, така че не позволявам на нищо, дори на болестта (тази или предишната или няма значение коя) да ме контролира-емоционално най-вече. Реших просто да споделя  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 341
Скрит текст:
ciarabella , не позволяваме болестта да ни контролира емоционално, но е факт че е възникнала именно от емоциите ни, които не са били положителни.  Wink И аз преминах през различни периоди.
Отначало не ми пукаше и говорех същите неща. Не се вълнувах изобщо от заболяването. Вярно е че мина и замина лечението и спрях хапчетата. Вълнувах се само като наближат прегледите, дали всичко ще е наред с хормоните и дали на ехограф жлезата ще е ок.  После нещата се обърнаха. Почнах да се вълнувам, да чета най-вече след рецидива.
Не казвам че е правилно, но сега съм на този етап. После може пак да не ми пука толкова много за известен период, но сега съм на такава вълна.
Не искам никой да ме разбира как се чувствам, защото на мен ми е пределно ясно и знам, че когато човек каже, че не му пука, че не обръща внимание, реално нещата не стоят точно така. Забравяш за момент, разни болежки ти напомнят, разни хормонални промени в кръвната картина те разтревожват, което не е точно така, че не те владее емоция, и не се притесняваш при всяко даване на кръв и всеки преглед с ехограф, дали няма да изскочи нещо ново. Примерно! Емоцията малко или много те владее.

Истината е, че с близките си не говоря, не товаря никой емоционално освен вас, защото сме с еднакво заболяване, а и само вие бихте ме разбрали. Допреди няколко месеца за заболяването ми знаеше само мъжа ми и така ми беше леко, защото истината е, че аз самата не се вълнувах преди това толкова от случващото се ( както казах, само като наближат изследвания), а не исках другите ненужно да се вълнуват за мен.
Нещата се промениха с появата на нодозната струма и понеже трябваше да направя сцинтиграфия и да отида до София при доцент Пандев, вече трябваше да споделя с близките си, Благодарна съм им, че изобщо не говорят за това, не ме питат и разпитват.
Разпити и грижи за здравето ми от други хора ме изнервят.

Та, аз не мога да овладея емоцията на този етап. Може би се дължи на здравословното ми състояние в момента. Когато човек се чувства добре, наистина не мисли за заболяването, сеща се покрай изследвания и ехографии. Тогава му трепва и е притеснен, но като види, че всичко е ок се успокоява. Тогава емоцията е овладяна на база резултат.
Но ако резултатът не е добър, то не можеш да спреш емоцията да не те завладее и да не се тревожиш, и да не го мислиш.
Не познавам човек с недобри резултати от лечението, който да не му пука. Simple Smile
Та, емоцията ( било то положителна или отрицателна) е в зависимост от моментното състояние. Ако си добре - казваш си майната му, пия си хапчетата и съм ок. И аз съм го казвала! И на другите също. Пий и да не ти пука!
Обаче когато резултатите не са добри, когато тъпчеш на едно място и нещата нямат подобрение, тогава те завладяват едни други мисли, и колкото и да ти казват хората да не ти пука и че има по-лоши неща, в момента за теб това няма да е важно.
Сега май съм най-ясна. Laughing

Та, преминаваме през различни етапи.
Извинявайте, че ви натоварвам. Ще се постарая да съм по-сдържана, че понякога и аз не се понасям.
Нервната ми система яко е разбутана тия дни и ще се наложи и консултация с невролог, колкото и да не ми се иска, но имам някакви странни стягания в черепа, които не са съпроводени с болка, но стягането е плашещо. Точно като от нерви, които са безпричинни реално. За първи път ми се случва такова нещо и не мога да го опиша по-добре.
Яко прескачане на сърцето. Както си лежа и гледам филм и изведнъж като спре да бие, сякаш сърцето ми слиза в петите от страх. Доста отдавна не ми се беше случвало и то на няколко пъти през деня.
Слагам това в скрит текст. Сякаш някак ми олеква като пиша ферманите. Laughing

Та за лекцията. Още тогава писах, че няма как да присъствам, не бях в града.
Споделете и ти и Тони като имате време още от записките. Hug
А за пулс терапията, бях чела много отдавна и не помня как беше точно, но...
В общи линии, правят се някакви прорези в небцето, 2 мисля бяха по около 5 мм дълги, до 2 мм дълбоки.
По някакъв начин се рефлектираше върху жлезата. Не помня точно какво беше, но да не ровя сега, напиши "Импулсна терапия на щитовидната жлеза" в Гугъла и ще намериш инфо.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 22:52 от Merelenda

# 342
Merelenda  Hug  bouquet Hug
Скрит текст:
Много добре аз лично разбирам какво казваш и начина, по който се чувстваш  Hug Никога не съм си помисляла, че на мен може да не ми пука за нещо толкова важно, каквото е здравето, виж други по-дребни дразнения съм успяла да изключа изцяло от сферата на пукащите ми за тях Mr. Green ( за мен има огромна разлика между позитивното мислене и позитивната безотговорност  Peace) Разбира се, че има моменти и моменти - и никой не е робот, всички сме хора и реагираме - в един етап по един начин, в друг по друг, емоцията ни завладява, но друг е въпросът, как ще й позволим да ни владее и дали да ни контролира-не моментно, а в дългосрочен план (единствената причина да казвам всичко това е да ти вдъхна малко кураж, защото може би имаш нужда, а също и защото това е 'моят път') Hug За мен наистина това заболяване е ново, но за хубаво или за лошо, имам дълъг 'стаж' с друго..преди това...Иначе и аз като теб, за болестта-тази нашата, говоря само тук, а и тук намирам много полезна информация и подкрепа в споделения реален опит - безценно   bouquet  bouquet  bouquet
Днес съм много изморена, но при първа възможност ще направя това, което обещах за записките  Heart Eyes

# 343
  • Варна
Пак съм аз Simple Smile
Тези дни нещо не ми се спи и аз нз защо. Освен това ме гони и постоянен глад.
Да си призная аз казах за проблема на съпруга ми (той беше с мен) и на майка ми. В последствие споделих с една позната, която ми помогна с инфо (особено за грешната диагноза от първото ендо). Тази година покрай нервите, ревовете и всичко др. с каптацията, споделих и с още 2 познати, които пак доста ми помогнаха с инфо, което тук никой не ми даде. Най-вече държа семейството на мъжа ми да не знае. Неискам да ме съжаляват и да слушам глупости. Предпочитам вас и ми е добре така.
Сега , утре сутрин стискайте палци и кажете нещо добро за мен. Най-късно ранен следобяд ще докладвам и се  надявам да е с усмивка.
Лека и спокойна на всички   bouquet!

# 344
ciarabella  Hug

Тони  Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт