Базедова болест - тема 3

• 60 214
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Сега ти прочетох мненията и си припомних.
Видимо всичко върви добре.  Simple Smile
Само заради ФТ4 може да минеш на комбинирано лечение - естествено доктор ще прецени това, не аз.
Иначе ТСХ е ок.
Антителата са само за поставяне на диагноза. Цифрите да не те плашат. Те показват само за какво заболяване се касае. Естествено, би било чудесно да се понижават, но това става трудно.

# 481
Ами аз се лекувам от септември месец , сега съм на 2х2 таблетки Пропицил , но на 17 съм на преглед и предполагам , че ще ми намали дозата . А какво е това Елтероксин? Спомням си , че последния път като бях на преглед , ФТ3-то беше влязло в норма и после се поразмести пак , и доктора ми каза да не се вглъбявам чак толкова в цифрите ,те били нещо вариращо .

# 482
Ами аз се лекувам от септември месец , сега съм на 2х2 таблетки Пропицил , но на 17 съм на преглед и предполагам , че ще ми намали дозата . А какво е това Елтероксин? Спомням си , че последния път като бях на преглед , ФТ3-то беше влязло в норма и после се поразмести пак , и доктора ми каза да не се вглъбявам чак толкова в цифрите ,те били нещо вариращо .
Елтироксина се пие при хипофункция - при нея има високо ТСХ и ниски Т3 и Т4.
Често при хиперфункция се налага комбинирана терапия от двата препарата, когато примерно ТСХ влиза в норми с тирозола, но за сметка на това Т4 или Т3 падат под долна граница. Тогава обикновено се включва ниска доза Елтироксин или Еутирокс, за да не позволи на ФТ4 и ФТ3 да паднат, а да се покачат нагоре и да влязат в норми.
Не е задължително естествено. Докторът ти ще прецени.
Обаче на 2х2 пропицил ТСХ е все още ниско за намаляване на доза. В норми е, но не е високо, за да намалят дозата.
И все пак - доктор ще ти каже. Hug

Аз бягам, че имам контрола и трябва да източа кръв.

# 483
Захарта ли изследваш?

# 484
Да , ще ви пиша в петък какво е казал доктора Simple Smile
А между другото Кокона20 , какво стана , случи ли се чудото през празниците   preggo

# 485
Захарта ли изследваш?
Да, нея изследвах и цял ден бях по улиците. Отделно хормони, ПКК, чернодробни в друга лаборатория.  Tired За сметка на това съм пушка въпреки сладките ягодки със захар.
4.9
4.4
4.4
 Laughing

# 486
Добър вечер дами Hug
Влизам специално, да поздравя Shanel 05 и да й пожелая от сърце безкрайна/трайна ремисия  Hug   Praynig Hug Hug По-рано  днес й прочетох поста (сега обаче не го виждам поради някаква причина  newsm78), но чак сега се добрах до компютър да пиша.
Пожелавам такива хубави резултати, последвани от хубави, дълги, граничещи с безкрайност ремисии  Mr. Green, и на всички нас  Heart Eyes

# 487
Захарта ли изследваш?
Да, нея изследвах и цял ден бях по улиците. Отделно хормони, ПКК, чернодробни в друга лаборатория.  Tired За сметка на това съм пушка въпреки сладките ягодки със захар.
4.9
4.4
4.4
 Laughing
Браво, а хормоните как са?

# 488
В норма е ТСХ - 1.8
Докторът ми увеличи с 1/2 таблетка тирозол заради жегите, че токсикозата върлува лято и каза, след 45 дена да отида да видим ТСХ как ще се представи лятно на доза 1 и 1/2 тирозол. Презастраховка да не ида пак в нулите.
Иначе, понеже последно ходих преди 3 месеца - усетих едно лутане в хормоните и душене, после сърцебиене. В жегите ми е добре като съм навън, а зимата като съм вкъщи откачам и ме стяга гушата. Тоя път не искат да се кротват тез хормони, ей!
Вчера и днес е хладно и за мен е рай. Чувствам се страхотно. Изключвам това, че ме хвана зверско главоболие снощи като се прибрах, ама логично. От сутринта обикалям 2 лаборатории. 3 пъти слизах и се прибирах. Готвих набързо, шетах, после за крайните изследвания до едната, до другата лаборатория, после на доктор - чаках час и половина, че беше правил биопсии доста и имаше закъснение на часовете. Там заформихме лафче и се прибрах 8 без нещо капнала. В 21 часа бях заспала. Днес кръвното ми ниско, но се чувствам добре, защото е студено. Rolling Eyes

# 489
Вчера и днес е хладно и за мен е рай. Чувствам се страхотно.

Мен ме притесни това:

Рекордни жеги ни морят през лятото
"Затова съветът е – насладете се на последните прохладни пролетни дни, защото ни чака повече от горещо лято."

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/rekordni_zhegi_ … atoto-188367.html

Какво ще правим това лято не знам. Миналата година на морето хванахме няколко дни от големите жеги.....едвам изкарах, много ми беше лошо, добре че си тръгнахме.
А се надявам тази година да ходим пак  Thinking

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 10:21 от Lemy

# 490
Вчера и днес е хладно и за мен е рай. Чувствам се страхотно.

Мен ме притесни това:

Рекордни жеги ни морят през лятото
"Затова съветът е – насладете се на последните прохладни пролетни дни, защото ни чака повече от горещо лято."

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/rekordni_zhegi_ … atoto-188367.html

Какво ще правим това лято не знам. Thinking
ooooh! Не знам
Докторът сигурно затова ми даде още половинка тирозол. Миналото лято бях до края на август в хипер и то с 4 тирозола. Чак последния ден на август като го измерих беше скочил в хипо. ТСХ не искаше да мърда от нулата от края на март до август стоеше 0,008.  Rolling Eyes После изведнъж за 40 дена скочи и отидох в хипо.
А по-предното лято, понеже бях с лека форма на токсикозата го държах 1 ТСХ, а към края на лятото мръдна на 2,97.
Обичам лятото, ама много ме мори тая жега и ми действа хиперактивно.

# 491
Оф, това море го чакам цяла година, а сега ме е страх, както съм и без хапчета Rolling Eyes

# 492
Оф, това море го чакам цяла година, а сега ме е страх, както съм и без хапчета Rolling Eyes
Тихо сега. Всичко ще е наред. Hug

# 493
Тихо сега. Всичко ще е наред. Hug
Абе аз да си измрънкям страховете. Hug

# 494
  • UK
Да , ще ви пиша в петък какво е казал доктора Simple Smile
А между другото Кокона20 , какво стана , случи ли се чудото през празниците   preggo

Засега да Praynig според ЧХГ-то, в понеделник съм на преглед, стиснете ми едни палци Praynig  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт