ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 518
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря за отговорите.  Туцка, може ли да ми пратиш линк,мерси. И аз така четох някъде, че след години при спадане на имунитета може да се развие SSPE - нещо като при варицелата, която може да се прояви с херепс зостер. Действително ли е 0,1%, защото тези германчета ,за които споменах 2 от 3-те бебета които са се заразили в чакалнята на своя педиатър са развили и са починали от това усложнение. Ако наистина е 0,1% то тогава няма да бия ммр-а. Благодаря, момичета.

# 631
  • София
http://www.reisemed.at/masern.html

Сега нямам време да потърся статията за имуносупресивните състояния, понеже не ми излиза в историята на браузера, но можеш и сама да потърсиш с Гугъл преводач. Иначе това е процентът на това усложение 1-10 на 100 000.

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 11:05 от Туцка

# 632
Навсякъде, по всякакви чуждестранни сайтове рових, но навсякъде пише, че SSPE е усложнение след прекарано морбили и е от дивия, а не ваксинационния щам на вируса.

Съжалявам, че не мога да ти помогна и че използвам казаното от теб за други цели, но искам да питам, ако щамовете са няколко за какъв дявол се ваксинираме с различен от дивия щам? Нали болестта се е появила не с ваксинационен (не е била измислена ваксина тогава), а с див щам и идеята е била да се пазим от него?

Започна допълнителна имунизационна кампания с комбинирана ваксин … а в някои области

"Ваксинацията е най-ефективното средство за предпазване от тази тежка инфекция. За предпазени от заболяването могат да се считат лицата, получили два приема на комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола."

Спешни имунизации срещу морбили заради нови 13 случая

"Ваксинацията е най-ефективното средство за предпазване от тази тежка инфекция. За предпазени от заболяването могат да се считат лицата, получили два приема на комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола, припомнят от министерството."

Наредба 15 за имунизациите в РБ

Приложение 1 - Имунизационен календар

13 месеца - имунизация против морбили, паротит, рубеола - 1-ви прием
12 години - имунизация против морбили, паротит, рубеола - 2-ри прием

Mr. Green   Whistling

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 14:51 от stelt77

# 633
  • Пловдив
 Shocked ... лошото е,че пак ще има слепи...

# 634
Стелт77,здравей, радвам се, че се включи, всъщност се надявах да ме прочетеш, защото много харесвам мисленето ти по въпроса и как подлагаш всичко на проверка-мнителна си като мен.Сега стига комплименти, по същество:)
Доколкото знам, с напредването на генетика респективно напредва и генното инженерство и с голям успех са разчетени генетичните кодове на немалко бактерии и вируси- даже първият разчетен генетичен код е този на бактерията Е.coli, всички я знаете, просто с нея са правени най-много експерименти, тя е най-удобна за всякакви опити и тестове дори и на вируси, защото по принцип вирусите нападат и бактерии- това са така наречените ламбда-фаги.Както и да е, манипулацията с Е.coli улеснява така да се каже избирателно"изрязване" на някои  болестотворни гени от даден причинител/например морбили вирусът, който между другото е РНК вирус/,  и "оставянето" на онези гени, които могат да предизвикат имунен отговор без да разболеят /макар че за мен е загадка как хем няма да ги има причинителите, хем пък трябва да се "подразни" имунитета и да се предизвика имунен отговор, де- четох че адювантите вършат тази работа със стимулирането .Но както и да е- опитвам се нескопосано да обясня как възниква друг вид вирус или така наречения друг щам-ваксинационният. И така стават 2 щама-единия си е дивия с цялото РНК, а другия е ваксинационния и може би в него няма тези гени, които при циркулиране на вкарания с ваксината щам да "събудят" този SSPE. И затова имунизираните може и да се разболеят от морбили, но вероятността за SSPE e почти нищожна.Поне така пише в статиите.Аз така си го обяснявам, но това не ме прави по-спокойна да ваксинирам детето си с мпр и никак не ми помага във вземането на решение-беба сега е на 9 месеца.

# 635
Добре, де , след като СЗО си е поставила за цел да "изкорени"морбилито до 2015 г , защо в страните от ЕС ваксинациите са препоръчителни и ето ти -трите случая на SSPE в Германия newsm78.Пък за Англия и Уелс само епидемии след рязкото спадане на имунизациите заради статията на др Уейкфилд-може би след няколко години ще има и там деца умиращи от SSPE,много тъжно.УФФФ, и много тежко за вземане на решение.Ще кажете-тази пък какво се е хванала за тоя SSPE, но според сайта http://just-the-vax-forum.967651.n3.nabble.com/се оказва ,че и това не е толкова рядко, колкото са официалните статистики-просто не се е отчитало.

# 636

Ами виж, аз се ограничавам до два елементарни въпроса:
1. Пази ли ваксината от заболяванията, за които се поставя (в случая морбили, паротит и рубеола);
2. Безопасна ли е?

Ако отговора и на двете е НЕ, то не изпадам в повече дилеми...  Grinning

Детето ти е малко, твърде вероятно и да ти е първо детенце... Съвсем нормално е да се тревожиш за всичко и да се опитваш да го предпазиш от всичко, а болестите далеч не са всичко...  Wink  Ще претръпнеш с други думи и тепърва ще се чудиш като тича дали няма да падне и да си избие зъбите и т.н., докато стигне до тийнейджърска възраст и започнеш да я "дебнеш" кога ще се прибере от дискотека за да заспиш спокойно...  Laughing 

# 637
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Добре, де , след като СЗО си е поставила за цел да "изкорени"морбилито до 2015 г , защо в страните от ЕС ваксинациите са препоръчителни

защото всичко друго е нарушаване на човешките права и гражданското общество в съответните страни няма да го допусне.  Peace отделно, че няма да мине пред съда...

това на теория. на практика натискът за поставяне на ваксини е голям. писала съм преди - педиатърът не иска да следи детето и ме помоли да си намеря друг. този всеки път ме пита кога ще ваксинирам и чакам всеки път и той да ме помоли да си потърся друг. свестните педиатри не приемат нови деца, т.е. има проблем да си намеря и нов педиатър, а по закон трябва да водя детето на консултации.

в началото исках да слагам определени ваксини на бебето, но се оказа, че не съществуват като самостоятелни ваксини. да кажем само морбили без другите...  Whistling та не слагам никакви.

# 638
Права си Стелтче, прекалено се тревожа, и да - първо дете ми е. Още повече се стресирах, когато на колежка детето пострада според мен от мпр ваксината, но тъй като всички знаем та колко тежка бременност изкара и с колко лекарства, тя изоообщо не се усъмни във ваксината. Но казаваше, че детето й до 1 год се е развивало нормално и е започнало да говори и след 1 год -цък. Е - нещо ми станаха прекалено много съвпадения. За щастие той е със сравнително "леки" ако мога да използвам тази неподходяща за това състояние дума поражения и вече се отпуска да говори, ама мен това не ме успокоява. Прощавайте, ако ви натоварвам - много ми личи притеснението.
Двата ти въпроса са напълно уместни, ама май нещата не са чак толкова прости- незнам, сигурно аз си ги усложнявам като само чета и сега так съм се "вкопчила"  в тоя ССПЕ.Може би си права-все пак какво защитава децата ни докато станат на възраст за ваксина мпр-нищо.А развилите ССПЕ са се разболели в периода до 1 годинка, дори и родителите им да са имали доброто намерение да ги предпазят с ваксина. Май си е Божа работа

# 639
asyalein, бях сигурна, че в правото им на избор има нещо гнило-натискат ги. На моята шефка дъщеря й е омъжена за германец, живеят в Нюрнберг и като я питах ваксинирала ли е детето/момченце/, тя каза че ваксините са препоръчителни, но не го взимат на детска или у-ще без ваксини, а те не са милионери и тя искаше да почва работа и нямаше др избор.

# 640
Права си Стелтче, прекалено се тревожа, и да - първо дете ми е. Още повече се стресирах, когато на колежка детето пострада според мен от мпр ваксината, но тъй като всички знаем та колко тежка бременност изкара и с колко лекарства, тя изоообщо не се усъмни във ваксината. Но казаваше, че детето й до 1 год се е развивало нормално и е започнало да говори и след 1 год -цък. Е - нещо ми станаха прекалено много съвпадения. За щастие той е със сравнително "леки" ако мога да използвам тази неподходяща за това състояние дума поражения и вече се отпуска да говори, ама мен това не ме успокоява. Прощавайте, ако ви натоварвам - много ми личи притеснението.
Изобщо не се притеснявай, всички сме минали през това  Hug
Лошото е, че това, което описваш за детето на колежката си, го наблюдавам и при други дечица около нас. Точно след ваксината МПР, а детето на позната "отключи" аутизъм тогава...

# 641
asyalein, бях сигурна, че в правото им на избор има нещо гнило-натискат ги. На моята шефка дъщеря й е омъжена за германец, живеят в Нюрнберг и като я питах ваксинирала ли е детето/момченце/, тя каза че ваксините са препоръчителни, но не го взимат на детска или у-ще без ваксини, а те не са милионери и тя искаше да почва работа и нямаше др избор.

Повечето се връзват на подобни заплахи, отделно не желаят детето им да бъде в детско заведение, в което е нежелано.... Иначе, ако си потърсят правата, вкл. по съдебен път, ще излезе, че и без ваксини може на детска градина и училище...

# 642
# 643
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тя каза че ваксините са препоръчителни, но не го взимат на детска или у-ще без ваксини, а те не са милионери и тя искаше да почва работа и нямаше др избор.

това не е вярно!!!!
нямат право да не ги вземат!!! могат в детската градина да извъртят, че нямат места, но нямат право като причина да изтъкват липсата на ваксини, защото това е дискриминация.
моето дете няма и тръгва на ясла. поискаха ми имунизационен паспорт, казах, че няма. попитаха дали съм го загубила и казах, че няма въобще ваксини и само ме погледнаха учудено и ми казаха какъв друг документ да им занеса.
за училището няма да коментирам - както и в Бг не могат да върнат дете от училище, така е и в Германия. твоята приятелка да се информира по-добре Wink

# 644

Еееее насила.... Смотани журналисти...  Laughing  Значи насила ги ваксинират, щото тая с червените гащи на снимката прилича като да държи пушка, ама е чадър...  Laughing 

Общи условия

Активация на акаунт