ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 603
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Варицелата през първите 20 седмици от бременността също може да бъде опасна за плода. За щастие повечето от нас са карали варицела като деца.

# 676
шанта
Права си, че тежките усложнения на морбили засягат предимно бебета, но в статията,която копирах за умиращата от ССПЕ Анджелина пише, че тя е изкарала леко болестта за бебе на 7 или 9 мес.- не помня точно, което много озадачило родителите, тъй като никой не е очаквал,че след години ще се включи "бомба със закъснител".Ей това много ме притеснява, ама както казва Стелт- след като морбилито е толкова опасно ,да ваксинират след 6 мес , а не чак на година и 1 месец.Явно ваксината е тежка за бебешкия организъм.Освен това някъде из темите на Бърди четох, че било неефективно по-ранното поставяне на тази ваксина, тъй като при кърмене/а и по време на бременността/ тя се покривала от майчините антитела и се губел ефекта.Затова с другите ваксини - ДТК и Полиото, там Пентаксими и Синфлорикси-се прави реимунизацията на год  и год и половина.Така, че бебето пак е незащитено до 1 год от морбили.То ще почнем като едно време да си седим вкъщи до 40-тия ден и до 1 годинка Rolling Eyes

Стелтче
Според Уикипедия, Западното полукълбо може да се счита за свободно от полиомиелит, а тази убита полио ваксина включенав Пентаксим незнам за какво е - сигурно в нея има части от вирусното ДНК /или РНК-незнам/,които да "поддържат"някакъв титър от антитела ей тъй, колкото организма да се е срещал с причинителя, да не му е напълно непознат и да реагира бързо, ако случайно се зарази.Ама не ми харесва това, че тъй като убитата ваксина е по-слаба и по-малко ефективна от живата първо съдържа повече адюванти- с цел по-силен имунен отговор и второ-нужно е да се инжектира директно в кръвта и то няколко пъти, щото нищо няма да излезе, ако си я поглъщаш на капки през устата. Абе все е така в живота-едното е за сметка на другото.Пък иди разбери кое е по-добро-то времето накрая показва, ама на никой не му се става жертва.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%B … D0%BB%D0%B8%D1%82

"Световната здравна организация обявява, че борбата с полиомиелита се намира в последния етап преди ликвидирането му. През 1994 г. Западното полукълбо е обявено за свободно от заболяването."

Сестра ми е ветеринарен лекар /не ме нападайте, моля ви Grinning/ и ми каза, че за кучетата има ваксини без адюванти- на някаква америк комп. PURE VAX,ама за хора още няма такива, щото без адювантите били много слаби /тъй като повечето вече са убити/ Само МПР е жива...Уфф, незнам вече

# 677
При последната епидемия от морбили у нас две от починалите деца са били ваксинирани със сигурност; за повечето от останалите се предполага, че също са били ваксинирани, но не може да се докаже.

lovedzen, ако започнеш да търсиш, можеш да намериш данни за тежки усложнения от почти всяка болест, например от сезонния грип всяка година в Европа умират двеста хиляди души поради усложнения; някак не разбирам как това може да бъде аргумент за или против ваксинирането.

# 678
... които да "поддържат"някакъв титър от антитела ей тъй....
Няма да се уморя да повтарям, че антителата СЛЕД ваксинация НЕ означават имунитет. Wink
НЕ ЗНАЧАТ!!!
Освен това някои деца не образуват антитела, но не се разболяват! Какво правим...

# 679
XVisible
Да, знам, очаквах да го напишеш, но аз просто боравя с тези обяснения, които се ползват в момента- това не значи, че на 100 % смятам, че антителата означават имунитет, но те са част от имунитета, доказва се наличието им при изследвания /все едно дали след преболедуване или при ваксинация/-може да не са при всички хора, но ги има и те със сигурност са някакъв компонент при имунната защита и то според мен не малък компонент. За момента, дори и при кърменето се използва израза,че "от майката се предават на детето антитела "и т.н. - просто засега това е термина. Със сигурност може да се предават и сто други молекули, белтъци или имуноглобулини, но според мен най-масовото схващане е това за антителата и май проучванията са още слаби в тази област. Твоята информация е много ценна, но докато се разясни какво точно преминава през плацентата и кърмата, си се използват антитела. Незнам как по друг начин мога да го обясня, може би да заменя думата антитела с "молекули и вещества".Звучи несериозно ако се изкажа така. Знаете какво имам впредвид  Wink Да не издребняваме.

# 680
Те, естествено при изследванията, като търсят антитела, това и намират, може да има и други компоненти ама тях кой ти ги отчита. Засега

# 681
ТУК е обяснено много добре.
Не виждам смисъл да пишем повече за това.

# 682
  • София
Аз пък виждам смисъл от зададените въпроси от lovdzen, събуди ми отново интереса към темата за антителата, особено сравнението с антителата от кърмата и чрез майчиния организъм.

Много съжалявам, че темата заби в две посоки: някакви жени търсят съдействие за връзка с лекар, който да им фалшифица картоните или спамене със сайта на XVisible и повтаряне до припадък на едни и същи неща. Така че моля ви, не прогонвайте бързо новите хора, които пишат и се интересуват   bouquet

# 683
И страдащите от автоимунни заболявания имат антитела в излишък, ама това хич не е добре за тях.
Но чак като ти дойде до главата вече ти казват, че причините били неизвестни, можело да е от ваксини или лекарства, но нито дума преди това.

# 684
XVisible, не разбирам нападателните ти постове  ooooh!
За теб като няма смисъл, не се включвай в темата, когато се коментират въпроси, за които се считаш компетентен и които "няма смисъл" да се коментират.
На мен лично ми омръзна да чета фанатизираните ти пропаганди. Naughty
Туцка, не разбрах дали си против майките, които търсят изход за лекар, който да спомогне поставяне на печат. За мен това също е от съществено значение, не по-малко важно от ваксините и последствията след поставянето им.

П.П. XVisible, имай смелостта да отговаряш в темата, а не да пробутваш лични съобщения.
"Фанатизираните пропаганди" = безкрайните ти постове, в които само убеждаваш всички какви въпроси да задават на лекарите с цел провокация и неспирните ти коментари, в които пишеш само едно и също, а НЕ ЧЕТЕШ реално какво питат хората, а си пишеш това, в което си убеден. Пак казвам, като нещо не е от съществена важност за теб, не призовавай всички да спрат да го коментират. Надали до теб ще се допитваме, за да решим какво и в каква дълбочина ще коментираме. Позачитай се малко и размишлявай какво вълнува пишещите, а не задълбавай само в това, което ти искаш да кажеш.

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 13:13 от Sonderzeichen

# 685
....след като морбилито е толкова опасно ,да ваксинират след 6 мес , а не чак на година и 1 месец.Явно ваксината е тежка за бебешкия организъм.Освен това някъде из темите на Бърди четох, че било неефективно по-ранното поставяне на тази ваксина, тъй като при кърмене/а и по време на бременността/ тя се покривала от майчините антитела и се губел ефекта...

Точно линка към темата на Бърди, който давах по-рано води към тези разсъждения... Защитено ли е бебето до 12-месечна възраст от майчините антитела и от къде ги е взела майката тия антитела?  Thinking   Бременните не се изследват рутинно за антитела към морбили за да знаем, че със сигурност ги имат и ще ги предадат на бебетата си по време на бременността или евентуалното кърмене... Приема се нещо си, но е както всичко, което просто се приема без да е съвсем ясно и проверено... Оня ден МЗ припомниха, че единствено ваксинираните с 2 дози морбили са защитени от болестта, което де факто би означавало, че всички до 12-годишна възраст са незащитени... А от 12-годишна нататък се приема, че вече имаш антитела и то достатъчно за да ги предадеш и на децата си, докато си в репродуктивна възраст... Дали ще доживеем да се приеме, че и таткото прехвърля антитела на бъдещото си бебе чрез плувците си...  Laughing

# 686
lovedzen, да ССПЕ е точно такова усложнение със закъснение, което се проявява след години и завършва със смърт. Отнесено е към морбилите, защото в проби от мозъчната тъкан са открити частици от предполагаемия вирус на морбилите (и то както ти писа на дивия, а не на ваксинационния щам, каквото и да значи това).

Да не забравяме обаче, че инфекциозната теория си остава само теория, която многократно е била оборвана, както и съвсем наскоро, когато учени установяват, че "болестотворните причинители", в еднакво количество и вид присъстват и в болните и в здравите деца. http://www.plosmedicine.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pmed.1001444.

А ето тук е разкритикуван случая със SSPE http://www.impfkritik.de/pressespiegel/2013061801.html

Stelt, eе да ама официално го дават това като причина, защо ММР се слага след годината, защото майчините антитела разказват играта на ваксината, а не че тя самата е нещо опасна  Naughty  Wink Иначе за тук четох, че понеже много родители ги е страх, се допуска ваксиниране от 9 месеца, но при това положение после пак си се слагат още 2 дози след годината.

# 687
  • Пловдив
Я,каква хубава тема сме имали,а аз съм я изпуснала

# 688
Здравейте,
Смятате ли, че ваксините имат отношение към неспокойствието, нервността и автоагресията при децата. Питам, тъй като бях гледала едно предаване, в което един лекар - хомеопат спомена така наречения туберколизен миазъм. Според него този миазъм много често се получава в следствие на БЦЖ имунизация и при огромен процент от децата (около 70% от имунизираните го развиваха според твърденията му),  се изявява като автоагресия, налитане на бой, тръшкане, нервност, трудна концентрация и задържане на вниманието и т.н. След като го чух това, започнах да наблюдавам ваксинираните деца в моето обкръжение и в интерес наистината голяма част от тях се тръшкат редовно, имат пристъпи на автоагресия, неспокойни са и трудно можеш да ги спреш или залъжеш с нещо. От друга страна един два примера на неваксинирани деца - супер спокойни и уравновесени, заглеждат се и се заиграват по-продължително време с различни неща, не са агресивни, не удрят... Аз имам неваксинирано бебе, но е още малко, за да имам по-сериозни наблюдения в това отношение.
Моля, родителите на неваксинирани деца да споделят опита си - струва ли им се, че децата им са по-спокойни и по-уравновесени, тръшкат ли се, проявяват ли автоагресия?
големият ми син има всички ваксини до 6г. + акт хиб, която му купувах лично  ooooh!
малкият задължителните до 6-8месец (тези в родилното, хепБ, и три пентаксима)
дъщеря ми няма нито една ваксина и ако с горните двама можеш да се разбереш, прилъжеш и т.н., то тя е напълно своенравна. много чувствителна, емоционална и ината. прави ми пълна програма от време на време, като на два пъти си е надирала лицето в изблик на ярост. налита и на бой. в къщи не се бием и никога не съм си удряла децата Rolling Eyes много е артистична и чаровна - това най-вероятно е от неваксинирането, и всеки път пърха с големи мигли обещавайки никога повече да не прави така Simple Smile как да не и повярваш...

# 689
  • София
[Туцка, не разбрах дали си против майките, които търсят изход за лекар, който да спомогне поставяне на печат. За мен това също е от съществено значение, не по-малко важно от ваксините и последствията след поставянето им.

Не, аз не мога да бъда "против" никоя майка  Peace. Принципно не одобрявам подкупите и фалшификациите в никакъв вид, ОБАЧЕ си давам сметка, че много семейства са на ръба на оцеляването и нямат друг изход - трябват им държавните детски градини, детските надбавки и т.н. Има и други, които могат спокойно да си позволят да се изправят срещу системата, но просто не им се занимава и предпочитат да си платят. А моето лично мнение, /което съм споделяла не един път/ е, че докато не се събере критична маса от хора с отнети придобивки в следствие от решението си да не ваксинират децата си, няма да имаме възможност да се преборим за нормативни промени в българското законодателство - не само, че няма да има достатъчно заинтересовани, но и враговете ще кажат: "Ами вие сте 50 човека, няма да променяме закони заради толкова хора"  Confused Пишейки това се сещам, че можем покрай тази тема да учредим някаква НПО свързана с правата на пациентите и да опитаме да борим законодателството, ако някой има информация за съществуващо вече такова или има желание да правим нещо нека пише на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт