ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 29

• 38 532
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • Обетованата земя
Моят син направи първия си бронхиален спазъм около 2 месеца след поставянето на МПР ваксината. Sad Според педиатърката нещата не са свързани и причината е мръсният въздух в града, но аз си имам едно наум. Всъщност причината може да е и всяка ваксина преди тази, или просто много са му се натрупали...   33uu

# 706
Pepy
Наистина много, ама много ме е страх от това МПР и съм убедена, че не желая да я поставя на детето ми .Благодаря ти за съвета и споделения ,за съжаление, отрицателен опит. Относно БЦЖ-то-да ви кажа не съм правила наблюдения, тя моята е малка- няма манту и тем подобни, само родилното БЦЖ и незнам - засега не мисля, че е нервна-тя е малка още де, ама при някои деца си личи от бебета. Например моята пу-пу - се заиграва с играчки, а познавам деца, които са по-нервни като бебета още и не искат да се заиграят- нормално развити са, но все едно има някаква лека хиперактивност в тях - не знам характер ли е или от ваксина, може би комбинация от двете, както повечето неща, но и като по-големи пак имат "червеи в дупето"- не ги свърта на едно място, камо ли да се заиграят с нещо.

didi24
тук из форумите бях чела за деца, отключили епилепсия след 4-тия пентаксим.Да ти кажа, аз от пентаксим засега съм доволна, ако мога така да се изразя, а и бях говорила с доктор по темата за ваксините и според неговите данни и наблюдения ако съм решила да поставям ваксини е най-добре те да са производство на Пастьор, но във Франция , а не във филиалите му в Белгия, Дания и т.н. - той каза че там мерките в производството са най-стриктни. Нашия БГ пентаксим е белгийски, което не значи с по-лошо качество, но -това му бяха думите. Между другото той е очен лекар, но с много научна дейност-да не си помислите че му дават пари да рекламира ваксините-аз понеже съм с голям диоптър и като се досещате за раждането се консултирах с доста очни специалисти, та оттам го познавам.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 11:26 от lovedzen

# 707
XVisible
Хубаво е това,което правиш, доста полезни неща прочетох- не мога да си изкривя душата, но един приятелски съвет- според мен би било полезно, ако имаш време и сили, да редактираш малко статиите-в смисъл английския словоред не е като българския и са малко тежки за четене, стават много дълги изреченията и се загубва смисъла в началото. А това е важно,ако искаш да те четат и възприемат четенето-колкото и да е вярно написаното, ако е "тежко" за четене....сещаш се. Няма да отварям въпрос за това, че всеки уважаващ себе си изследовател ще посочи източници, защото тези интервюта в статията за антителата са много "хвърчащи", даже на едното пише отгоре "тове не е публикувано в сайта". Е, откъде се е взело тогава- някой някъде го е чул, чел и т.н. Малко е конспиративно, сещаш ли се. Все пак си ги представил и в оригинал, ако някой се съмнява в превода.Те даже и на английски са тежки- този, който ги е писал, явно е любител на дългите изречения. Когато става въпрос за научно обяснение, а и по принцип , по- лесно е с по-кратки изречения.

Друго е с преведените от теб книги- тази за Хеп Б ваксината- това е личен опит, изстрадан и т.н. това не е научна статия и там става без цитати.Тази книжка си я изтеглих и я прочетох - полезна ми беше.
По въпроса ти - биолог съм по образование Simple Smile-за добро или за лошо-това е положението, разглеждам нещата от тази гледна точка. Ти прецени доколко е обвързано с медицината и каква част е биологията от медицината.

Но -да не натоварваме дискусията, за антителата и техния произход, видове, гени, които ги кодират и т.н. Просто нещата не са така прости,което не означава, че изследванията не търпят развитие и не означава, че ваксините са достигнали своя апогей на ефективност и безопасност.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 12:00 от lovedzen

# 708
  • София
Като сме се захванали с МПР, lovedzen, и както разбирам си човек на науката, какво мислиш по въпроса за едновременното вкарване на три инфекциозни причинителя с ваксината /жива/ МПР. Възможно ли е в природата човек да "хване" три вируса наведнъж и как това се отразява на човешкия организъм и изработването на имунитет? 

# 709
  • Пловдив

Жива е,нали?А нашата педка отрича и казва,че нямало нищо живо в нея  ooooh!

# 710
Ами петвалентната в комбинация с пневмококова за разкош?

# 711
  • София
Тези поне се водят убити  Tired

Жива е,нали?А нашата педка отрича и казва,че нямало нищо живо в нея  ooooh!

♥Еlfita♥, дай й да прочете листовката  Wink: http://www.gsk.bg/docs/Priorix_SPC.pdf

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 16:14 от Туцка

# 712
  • Обетованата земя
А откъде да видя листовката на Тримовакс, пак е МПР?

# 713
# 714
  • София и там където не се пуши

За тримовакса съм гледала и пусната тук статия за ползите и възможните вреди - баха едни и същи, а моя има и намален слух, явно си е пак от него.(чета в горния линк)

# 715
  • Обетованата земя
В листовката пише, че втория прием се препоръчва на възраст 3-6 г, а в имунизационния календар е на 12 год., иди ги разбери.  Crazy
Дороти, как открихте, че има намален слух. Моя син все иска да му повтарям като кажа нещо, ама все си мисля че си играе.  Rolling Eyes

# 716
Като сме се захванали с МПР, lovedzen, и както разбирам си човек на науката, какво мислиш по въпроса за едновременното вкарване на три инфекциозни причинителя с ваксината /жива/ МПР. Възможно ли е в природата човек да "хване" три вируса наведнъж и как това се отразява на човешкия организъм и изработването на имунитет? 

Това, което знам е, че теоретично в тялото на човек могат да навлязат много повече от един патоген,дори всеки ден за имунната система е изпитание и непрекъсната борба за запазване на равновесието между патогените и клетките на тялото-това го знае всеки.На практика можеш да се заразиш с три в случая болести, но това за щастие е твърде рядко,когато говорим за такива три сериозни болести /МПР/, но е имало такива случаи. По принцип между патогените - бактерии и вируси-също има конкуренция , борба, и те разболява по-силният, нищо, че в тялото ти могат да бъдат открити и другите патогени /със съответните тестове/. Ако обаче се заразиш с два силно патогенни причинителя /например морбили и заушка да речем/, то винаги ще са по-изявени симптомите на единия, но ще присъстват и симптоми на другия-така да се каже болестта ще протече атипично /примерно атипично морбили със симптоми на заушка/- но това се случва изключително рядко. Между другото зависи и от щама на причинителя, колко е способен да мутира и да пребори в конкуренцията щама на другия причинител.Както се изразяват вирусолозите и имунолозите "Вирусът и той душа носи и се опитва да оцелее, затова мутира".

Не ми е специалност вирусологията и имунологията, със сигурност има още на какво да се науча от колегите, които специализираха там, но от най-обща биологическа култура това мога да кажа- а има и немалко учебници на тази тема-със сигурност е по-добре да се види в тях, отколкото в съмнителни сайтове. Не че няма и достоверни сайтове, де, научни сайтове, но вие сте интелигентни и можете да различите едните от другите Simple Smile.
Има тестове за изследване на това какви  вируси присъстват в тялото ви при дадено заболяване, но това, че присъстват не значи, че всички ви разболяват- прави го най-силният. По същия начин с тестовете за наличието на антитела- това, че ги имате не означава, че имате имунитет срущу този патоген, но означава, че тялото ви се е срещало с него и при повторна среща то пази имунна памет да реагира бързо и адекватно. А теорията за клетъчно-медиираният имунитет е отдаавна известна- сами по себе си антителата не могат да се преборят с причинителя-те просто го "арестуват" за да бъде унищожен от Т-лимфоцитите  /T-killers/.Това го има дори в учебниците по биология, не е нужна конспирация от сайтове в нета.
Надявам се да съм била полезна с инфото-простете,ако има недоразумения Simple Smile
Туцка, тук с живата ваксина според мен вече опира до технология и производство-незнам- какъв е щама във ваксината, колко е пречистена, как е съхранявана. Май в листовката на някои от тези МПР видове ваксини пишеше да не се оставят дълго извън хладилника, защото са активира вируса #CrazyСпоред мен страничните ефекти се усилват и от неправилно съхранение #Cussing out

# 717
lovedzen, медицинско лице, защитник на ваксините и обяснява как или са защитени от ваксина или как ваксинираните изкарват по-леко болестта. Такива като теб сме ги чели доста време.

Тук дискутираме САМО вредата от ваксини!

# 718
  • София и там където не се пуши

Дороти, как открихте, че има намален слух. 

Аудиограма

# 719
XVisible
За последен път отговарям на твоя провокация-както и да е. Аз не мога да променя това, което съм научила, не мога да излъжа. Това е факт-обременен или не -умът ми е възприел обясненията за заобикалящия ни биологичен свят, които е дала до днес науката.  За мен това са понятия, те означават нещо и аз боравя с тях като с понятия. Това, обаче, не означава, че не се интересувам от нови неща, не означава, че не искам най-доброто за своето дете-сигурна съм, че един ден науката ще докаже или ще признае,че има нещо недоизпипано във ваксините /както и в други неща/. Както съм чела в други дискусии във форума -факт е, че доста медицински лица не ваксинират децата си - дали знаят по-малко от теб за да вземат това решение-ти как мислиш? Не знам доколко са научни обясненията в сайта ти, но самият ти прибягваш до мненията на световно признати учени. /поне така пише в статиите. Истината е, че науката няма да спре да се развива заради много учени и доктори, които са будни умове и не спират да търсят.Пиша в този форум повече като майка, желаеща да обмени мнения, да получи съвет, а не да споря за антитела и кое научно изследване е "по-научно"от друго. Не желая останалите майки в дискусията да четат нашите безпредметни спорове. Всички искаме реално действащи резултати, а не да си чешем езиците с теории.И си оправи превода-ако искаш да те възприемат насериозно.

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 01:57 от lovedzen

Общи условия

Активация на акаунт