А относно предмета на спора- не е прав.
Първо, решението да имате второ дете е общо и от там следва, че ще си седиш вкъщи поне година и таткото ще е основният източник на доходи. Ако чак сега го осъзнава- сори, късно е.
Ти взимаш ли някакво майчинство?
А за пазаруването- мисля, че идеята на Ейнджълс е добра- нека той пазарува сам поне седмица, май не е наясно колко пари вървят в магазина за най- необходимото?
Аз лично го усетих в пълна степен сега, когато свекърите ни гостуваха за 5 дни и свекървата се разпери да готви в кухнята- обеди, вечери... Аз само пазарувах и под 25лв сметка не е имало- то хляб, зеленчуци, олио, брашно, захар, продукти за манджите...ами, не ги дават без пари тези неща! Пожелавам ви да намерите пътя към взаимното разбирателство бързо. 
За меренето- винаги измерваме Точката чисто гола, преди баня, с една тензухена пеленка в/у везната.
За захласването- шашнах се един-два пъти в началото, но мъжа ми ме успокои, че няма нищо страшно и, че бебоците без въздух няма да се оставят. Духвам веднъж в лицето и нещата се оправят.
За подстригването- ние не посмяхме, но затова пък преди няколко дни се възползвахме от свекито и й резна бретончето. Да, ама ножичката беше мега тъпа и сега е с леко "модерна" прическа- филирана.
Герито, аз не "охлаждам" храната- слагам купичката с пюрето за 15-20 сек. в микровълновата и е готово. Купичките от сервиза на "ТТ" стават за микровълнова. А за водата за млякото си имам "Cool twister"
dmk, и аз реших следващото захранване с нова храна да е с пащърнак.
Но ще започна в чист вид
всичко да е наред.
за сестра ти и да вземе правилното решение. 

"

Доста съм скептична обаче. Имате ли впечатление от тази каша? 
След един час вече нищо й няма, но... Забелязах, че така прави когато някой /когото е забравила или непознат/ се обръща директно към нея. А пък на консултациите не плаче
.... Иначе за био храна,.....най-редовно се намират хора с продукция от селата, макар и да не е в обособен био магазин. Иначе има и такива, но основно за възрастни и за пакетирани неща & билки, семена и пр
като ме напуши един истеричен смях, 15' не можех да се успокоя. Мисля, че ме разбра този път..