Ноемврийски бебета - тема 6.

• 23 270
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
sinapova, много ми стана мъчно и много ме жегна това, за което сте се карали с мъжа ти, а и децата са слушали... Наистина си е травма за тях, никога няма да забравя подобните моменти у нас, когато ние сме били малки с брат ми... Sad А относно предмета на спора- не е прав.  Naughty Първо, решението да имате второ дете е общо и от там следва, че ще си седиш вкъщи поне година и таткото ще е основният източник на доходи. Ако чак сега го осъзнава- сори, късно е.  Crossing Arms Ти взимаш ли някакво майчинство?  newsm78 А за пазаруването- мисля, че идеята на Ейнджълс е добра- нека той пазарува сам поне седмица, май не е наясно колко пари вървят в магазина за най- необходимото?  #Cussing out Аз лично го усетих в пълна степен сега, когато свекърите ни гостуваха за 5 дни и свекървата се разпери да готви в кухнята- обеди, вечери... Аз само пазарувах и под 25лв сметка не е имало- то хляб, зеленчуци, олио, брашно, захар, продукти за манджите...ами, не ги дават без пари тези неща! Пожелавам ви да намерите пътя към взаимното разбирателство бързо.  Peace

За меренето- винаги измерваме Точката чисто гола, преди баня, с една тензухена пеленка в/у везната.

За захласването- шашнах се един-два пъти в началото, но мъжа ми ме успокои, че няма нищо страшно и, че бебоците без въздух няма да се оставят. Духвам веднъж в лицето и нещата се оправят.

За подстригването- ние не посмяхме, но затова пък преди няколко дни се възползвахме от свекито и й резна бретончето. Да, ама ножичката беше мега тъпа и сега е с леко "модерна" прическа- филирана.  Laughing

Герито, аз не "охлаждам" храната- слагам купичката с пюрето за 15-20 сек. в микровълновата и е готово. Купичките от сервиза на "ТТ" стават за микровълнова. А за водата за млякото си имам "Cool twister"  Mr. Green---> http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11977&cat=33

dmk, и аз реших следващото захранване с нова храна да е с пащърнак.  Peace Но ще започна в чист вид Wink

# 661
Моят Гого явно Хипска-та тиква ще му е любима /аз я опитах харесва ми, аз убожавам тиква/. Днес му дадох различно от тиква, морков с картоф ами да ви кажа още с първата лъжичка разбра и каква физиономия направи, ама си го изяде цялото 125 гр. пюре. След ден и аз ще дам пащърнак, но мисля да добавя морков. Аз май захранвам все старо+ново.

Лама и ние имаме тази играчка, Гого много си играе с нея.

KapriZ  Praynig всичко да е наред.

//Герито//  Hug за сестра ти и да вземе правилното решение.

# 662
Добро утро Simple Smile
Честито на месечниковците  Hug
Ние сме в някакъв цикъл от гадории....но да не ви спамя с оплаквания....
Междувременно се захранихме Simple Smile Голяма забава.... От няколко дена й размесвам 1лъжичка оризова каша с кърма, предлагам й я, а тя ми се хили, вади езика и плюе.....
Дмк, аз винаги я държа малко седнала в мен или шезлонга след хранене, защото иначе започва едно яко вирене на крака, обръщане по корем и ме е страх.....ама по принцип не сме от повръщащите де....

# 663
sinapova остави го наистина той да пазарува известно време и сам ще се убеди , че нищо не е евтино и за храна само отиват доста пари. В къщи моя мъж също пазарува и той даже обича да се поувлича,купува понякога неща от които нямаме нужда , за което аз Crazy

Белучи духва се в лицето на бебчо , както са написали момичетата

# 664
  • Шоколандия
Здравейте от мен!
Да си похваля детето! Снощи заспа в 22:30 (обикновено заспива час след този) и днес се събуди в 9:00. Пропусна си храненето в 6:00. резултатът е, че двете поспалани са наспани!  Mr. Green

За разпродажбата в Пикадили, чух и аз за нея, наши познати ходили и доколкото разбрах, купували главно бебешки стоки, ама при нас нямаше кога и кой да отиде. Не че съжалявам, де!

Моята Одисея с памперсите продължава. Когато писах, че от Памперс, Пуфис съм недоволна, бях купила Либеро. Тях ги причислих на първо място в класацията за памперси, от които съм недоволна. И те пропускаха жестоко. Реших да пробвам и Лидълските. Доволна съм не толкова от самите памперси, ами колкото от цената. Единственият ми проблем с тях е, че през нощта вътрешният ластик (който е около крачетата) се отпуска и вече няма какво да спре това, което излиза. Дори и да не е много пълен памперса, Андреа, леглото, завивките й са опикани или оакани. За себе си реших, че явно няма да намеря памперси, от които да съм доволна, смятам да продължа с Лидлските през деня, а през нощта да слагам Памперс, примерно. А пък ще търся по- хубав прах за пране от Тео Бебе, който да изпира жълтите петна.

За пюретата и захранването ще ви чета изкъсо, че след 2 месеца и мен това ме чака. Прекалено много объркващо ми действа информацията за глутена. Имам чувство, че който не се е сетил, той не е изследвал влиянието му върху децата, и той не е написал заключения. Накрая смятам да се доверя на педиатърката, и да приема за правилно това, което ми каже, макар да ме беше посъветвала да започна да давам сокчета на Андреа от 3 месец и после (привърженик на късното захранване, като твърдеше че сокът не е захранване) започване със зеленчук, а кашите, включително и оризовата - след това. Сега в понеделник сме на консултация, ще я разпитам по- подробно и да ми каже кое след кое и кога.

Тъй като чета вече тук за седящи бебета, има ли все още бебе, което дори не се набира, когато го хванете за ръце. Започвам да се притеснявам за проблеми. Активна е, рита постоянно, с ръцете борави добре (според мен), от няколко дни се гъне като червейче, аха - аха, да се обърне, но като че ли мускулният й тонус не е достатъчно добър  newsm78 Преди две седмици като й разглеждах гънките, забелязах, че малко са се попроменили - на едното краче съвсем леко се забелязва разлика и не са толкова осезаеми като на другото. Лошото е, че часът ни при ортопеда е чак на 22, а го запазих към края на февруари.

Синапова, много лошо се е получило това със съпруга ти. Лично моето мнение е, да не се опитваш , както ти казваш, да "мъчиш" детето, не вярвам да постигнеш кой знае какъв успех. Ние с мъжа ми пазарим на два пъти в месеца. Зареждаме всичко (по достатъчни количества) и остава да се купува само хляб и мляко от време на време. Винаги ходим двамата и абсолютно винаги имаме списък, който се изготвя седмица - седмица две. Като свърши нещо, го записвам, така прави и мъжът ми. Отделно, ако реша, че този период ще правя нещо, поо- специално, купувам и необходимите за това продукти. В магазина аз съм със списъка, той бута количката. Ако забележим нещо, което ни се е преяло, след консултация решаваме да го вземем или не (най- често лакомствата обсъждаме). Сметки под 150лв не сме правили, но поне знаем, къде са ни отишли парите. Ако успееш да го накараш да те придружава по време на пазаруване. Факт е, че на този скъпия живот, наистина една празна количка е към 40лв. Ако си седиш вкъщи няма как да го разбереш, но когато виждаш, че "нищото", което си купил струва толкова...  Иначе и това, което предлага Ангелчето и това е вариант!  Twisted Evil

Относно това, че мъжете смятат майчинството за отпуск, аз съм казвала неведнъж. Преди една година ми плащаха, защото работех, а сега съм в МАЙЧИНСТВО - плащат ми да съм майка, затова смятам да си върша "работата" достатъчно добре, за да си заслужа заплащането. И в този ред на мисли, в дните, в които съм в университета и мъжът ми гледа малката, като се прибера, само дето не ме разцелува, защото ще го отменя в грижите, отделно леглото е неоправено, за часовете, в които съм липсвала, той само е гледал в буквален и преносен смисъл детето, а за хаоса се оправдава с него.

На 25 март точно се чудех, дали има момиченце във форума, което вече има обички. В този ред на мисли, мами от Варна къде бихте завели момиченцата си за пробиване на уши, че сега във всеки втори фризьорски салон пробиват уши, а аз ако ще пробивам ушите на Андрейка, искам да е при специалист. Преди пробиваха и в Дом Младост, но дали е добър и удачен вариант.  newsm78

За захласването и посиняването и аз духвам в лицето на Андреа, това го правя и ако се задави, това не знам откъде го знам, но като се задави и като й духна в лицето, се разтриса така, все едно се свестява и спира да кашля.

За тегленето, нас също с памперс и боди ни теглят. И аз като Герито сменям памперса преди да излезем, а лекарката е на 10 минути от нас.

Герито, много лошо се е получило със сестра ти. Дано да успеят да вземат най- правилното и най- безболезненото решение за тримата.  Praynig

Андреа се разсейва, докато яде, главно ако има непознати хора около нея, но иначе не се впечатлява толкова от баща си, телевизора. Обикновено гледа цветята по тапета зад мен, което не й пречи да се храни. Отскоро обаче се закача. Като се нахвани ме пуска, поглежда ме, започва да се смее и после се забива в гърдата, все едно се срамува. Суква веднъж два пъти и пак започва същите номера

Мама Яси питаше за плача от непознати. Нашата установихме, че се разплаква, ако е заспала и като се събуди и не види мен или баща си, ами някой друг. Ако се събуди с мен, примерно, след това няма проблем и се радва на новите лица. Понякога като е на шезлонга и някой и говори й увисва и на нея брадичката, но това го направи и преди два дни на баща си. Той й говореше "Тати, много хубави очички имаш, тези игриви очички от мен си ги взела и ....  cry"

Айде, стига със словоизлияията.... с това темпо, на следващата тема пак!  Laughing

# 665
Привет, момичета  wavey
Честити месечинки!   Party Time
Аз не мисля, че пюретата на промоция са със съмнително качество. Това си е страхотна реклама. Изнесени са на най-видно място и така допълнително стимулират продажби. Аз за сега давам ХИП. Доволна съм, защото ги хапват с удоволствие и нямаме проблеми след това. Вчера давах морков с картоф. Много им хареса. Взех каша овес и мисля тези дни да я пробваме. Любопитно ми е що за вкус ще има.  Thinking Доста съм скептична обаче. Имате ли впечатление от тази каша?
Моите юначета не успяват още да се обърнат сами. Единият близнак изпреварва малко във всичко за сега. Миналата седмица на консултацията док увеличи капките вигантол на 2 пъти по 2. Аз мисля, че още миналия месец трябваше, но... дано не сме закъснели.
Питах док за захранването, но останах само с питането, така че продължавам както назнайвам от опит, от чуто и прочетено.  Wink
sinapovaaya, притеснил те е мъжът ти, не е прав, но, мисля си, не го е направил с лошо. Не вярвам да иска да лиши нито теб, нито дечицата от каквото и да е. Не му е лесно и на него сигурно. Ще се справите заедно. Не повеждай война с него! Вие сте от един отбор! Проявил е слабост, прости сега, друг път пък той ще прости и така.  Hug

# 666
Ехооооо!!!!
Синапова, много гадно. Тоя мъж не ходи ли на пазар? Моят купува нещата за малчо, а и почти всичко др., та знае какви са цените и си мълчи.
Ванката сутринта пак не поиска ориза и сега в 13:30 ще му дам картоф с тиква пък да видим дали ще му хареса повече. То тоя ориз наистина е безвкусен , та не го виня, че я плюва кашата.
И да ви споделя, ама без да ми се смеете, вчера си купих бисквитена каша на Слънчо да я пробвам и страшно ми хареса. Ще си правя за десерт.
Относно състава на пюретата - взех вчера на Слънчо и в някои плодови има захар, но в др. - не. Та ще давам тези без захар и зеленчуковите също. Взех си и картоф с пащърнак. Ама сега ще въведа картофа с тиква и след 3-4 дни картоф с пащърнак.
Ох, имам да свалям 2 кила и да стегна малко корема. Та сега ще пробвам диетата с лимоните сутрин и ще правя малко упражнения. Ако някоя от вас има др. методи за борба с килцата да споделя!

# 667
За полагащите се кръвни изследвания и урина вчера доки е предупредила, дори е казала по какъв начин ще се вземе урината, но за ехограф на коремни органи  newsm78
Разсейването - само да чуе глас и се започва едно оглеждане и ослушване  ooooh!
Тегленето - с памперс, но винаги вадят някакви грамове от теглото.
Вашите деца плачат ли от чужди хора  newsm78 Нашата само една седмица вече е забравила дядо си и като го види....брадичката  й "увисва" и  newsm45 След един час вече нищо й няма, но... Забелязах, че така прави когато някой /когото е забравила или непознат/ се обръща директно към нея. А пък на консултациите не плаче  newsm78

mama iasi,  и Вики проявява страх към непознати....
http://www.purvite7.bg/articles/view/2042/bebeto_vi_na_20_sedmic … &mode=preview
Явно е нормална част от развитието на малчовците.
Ние преди малко се върнахме от консултация - качила е 600г и 3 см  и вече е 62 см / 6800г.
Сложиха й ваксината - пентаксим ... Не плака изобщо, даже се смя Simple Smile Тя много харесва лекаря и жена му и всеки път като ходим то са едни усмивки, то е едно чудо..Сега спи малката ми буболечка. Дадох малко панадолче, а снощи и тази сутрин капчиците фенистил и се надявам че няма да има нищо....Стискайте палци, че каквото ми е алергично детето още ми е свито сърцето Praynig

# 668
тони овеса съдържа глутен и се въвежда не по-рано от 6 месеца.  Naughty

# 669
тони овеса съдържа глутен и се въвежда не по-рано от 6 месеца.  Naughty
Точно щях същото да напиша,....
Май леко полека се събраха плевенски мами тук, а докато си бяхме там първите З месеца, никой нямаше  Flutter .... Иначе за био храна,.....най-редовно се намират хора с продукция от селата, макар и да не е в обособен био магазин. Иначе има и такива, но основно за възрастни и за пакетирани неща & билки, семена и пр
Охх, с тези пюрета,....тук има основно едни южноафрикански като марка и само на определени места понякога карат по малко Хип,...но толкова ограничено като разнообразие, но за сметка на това по около 3лв излизат..... Ще видим, май местната марка ще пробвам, ама като им нямам вяра,....Вчера в някаква глупава подправка видях, че най-открито си пише, че съдържа ГМО.....

# 670
  • София
Здравейте мили мои момичета,
аз отново се затрих, нещо не ми се получава с форума последно време. Трябва дда се стегна малко, и поне да ви чета, че даже с дни не влизам тук.
Ние сме добре, Ники разсте, хубавее и вече си има няколко фенки (верно са му каки-лелички, ама все пак Simple Smile ) Да чукна на дърво ни се падна доста спокойно бебе, плаче само когато е гладен, но то има ли мъж, който да не го прави? Simple Smile Даже го водехме на стенд-ап комеди представление на един приятел в Студио 5 в НДК - никой не усети, че има бебе там! През ноща спим някой път по 6-7 часа, някой път се будим на 2-3. Още не мога да разбера от какво зависи. Иначе спим и през деня по 2-4 часа. Хапваме си АМа на 3-4 часа, от време на време го слагам на гърда, но по-скоро като е жаден, отколкото гладен, не мисля, че имам достатчно кърма и за 2 хранения, но така ни е добре Simple Smile
Бяхме на ортопед преди няколко дена, костните ябълки са ни се образували вече (което по принцип би трябвало да стане след месец-два), та може да го слагаме да седи, и даже да го изправяме - това му е най-големият кеф сега, не ще да лежи вече - само да е в скута на мама или да стои прав. Иначе, за разликата от хубавата Миа на Дафне, още не може да се обръщаме постоянно от коремче на гръб и обрано. Но не се притеснявам от това.
Исках да питам майките, които има вани у дома - къпали ли сте се заедно с бебковците си? Аз снощи опитах, вярно с помоща на таткото ни, но се оказа прекрасно усещането и за мен и за Ники. Та, който има вана - опитайте задължително!

Синапова, рано е да махаш памерпси и да я слагаш на гърне. Не трябва ли да проходи поне? Те малчовците нищо не разбират още - как ще направи връзката гърне-ходене до тоалетна? Пък и по-добре поговори с ММ, вместо да се карате, още повече пред децата

Основната тема - "захранването" ми е като тъмна Индия на мен, затова утре мисля да ида в МОЛа на лекцията, и най-вече ще се ръководя от съветите на педиатъра ни. На следващата ни консултация (на 12ти) ще ни каже какво и как, каза, че трябва да навършим поне 5 месеца и тогава.

Та кой утре ще идва в МОЛа?
//Герито// това със сестра ти е много тъпо. Аз идея си нямам как ще реагирам, ако разбера, че нещо такова се случва в нашето семейство. Сигурно ще изпадна в депресия. Стискам палци той да се осъзнае, а тя да има силата да го прости.

Не мога да ги разбера някои хора,все едно като си в майчинство ,си на почивка.Пък това по цял ден да ти реве бебе на главата и да не ти слиза от ръцете,си е нищо работа нали.Аз да ви кажа съм има адски натоварени дни в работата и пак не съм била толкова уморена,колкото ако Никола цял ден е ревал за нещо,така се уморявам психически ,че направооо -добре ,че бързо ми минава.
Ама едно такова дете ,оставиж ли го на мъжо за 1 час и после ще предпочита и на работа да ходи и в къщи да чисти. Laughing[/color]
Много си права, скъпа. В събота през деня го оставих малкият на ММ за да поспя, че 3 нощи подред беше с будене на 2-3 часа. След 2 часа ми го носи ревящ "Ама ти спиш цели 2 часа, не се ли наспа?"  #Crazy като ме напуши един истеричен смях, 15' не можех да се успокоя. Мисля, че ме разбра този път..

За захласването и посиняването и аз духвам в лицето на Андреа, това го правя и ако се задави, това не знам откъде го знам, но като се задави и като й духна в лицето, се разтриса така, все едно се свестява и спира да кашля.
Всички са така, те от "вятъра" не могат да си поемат въздух, затова спират да плачат. Аз моят го забелязах като излизахме когато беше ветровито (от входа до колата) и горкото се мъчеше да си поеме въздух, ама не можеше, докато не го загърнах с одеалото през глава.

# 671
Леле какво направихте, почнах да пиша сутринта като нямаше постове и през това време цели 2 страници сте изписали, явно времето е лошо навсякъде Simple Smile

sinapovaaya
И аз не го разбирам мъж ти, аз не че и моя разбирам де. Имаше една приказка Наречи го мъж и повече не го обиждай. То хубаво да го тормозиш с храни, които не обича, но така покрай него и Митко ще страда. Или какво Митко ще ходи на гости на баба да яде кашкавал ли? Трудно ще е да махнеш памперсите отсега според мен. Но може веднъж да сложиш една тензухена пелена и после да я дадеш на мъжа ти той да я изпере, като мрънка за памперсите. Те май повечето си мислят, че по цял ден седим и си щракаме с пръсти. Е верно, че понякога ако се случи Вероника да е много кротка и спяща разпускам малко, но тя умората ми се е насъбрала. Понякога като се върне от работа и тя е крива му я връчвам и след половин час ми я връща изморен, не можел повече... Ами ето да види на мен какво ми е по цял ден. И на мен понякога ми мрънка, че нищо не правя и ми е много криво. И аз съм се чудила с какво мога да се занимавам, но с това малко дете възможностите са ми доста ограничени, особено както не яде от шише и не мога на никого да я оставя. Една приятелка, която стана баба преди 3 месеца ми каза, че щяла да събира по няколко бебета у тях да ги гледа да правела детска градина Simple Smile и без това била безработна. И аз не знам какво да ти кажа, ако си творческа натура може да правиш разни неща и да ги продаваш по интернет например. Аз само си събирам идеи и така и не стигам до осъществяването им. Иначе и ММ има подобни кризи на моменти, но после се осъзнава, дано и твоя му дойде акъла в главата  Hug

*Цветенце* И какво Йони кара ранен пубертет така ли  Mr. Green

Beluchi На мен ми се е случвало 2 пъти. Единия път беше така истерия и посиняване, изплаших се и тъкмо се замислих да ходим и до болницата и тя спря.

puphi Защо не пробваш на Ганчев. Аз съм много доволна, не са ми пропускали досега. Дупето ни винаги е сухо. И са евтини - взех си ги от Чаталджа 72 бр за 18.80. За праха за пране: на каква програма переш? Аз винаги пера на дълга, на Бекото има бебешка около 2ч и 20 мин и винаги ми е изпирала жълтите петна с Тео бебе, ама то и Бекото пере с вода. Тук сме с Индезит, пак избирам дълга програма, но пък Индезита само леко намокря дрехите и така ги върти, ами случвало ми се е нещо леко да ми жълтее след това. Нашите мускули са много стегнати все още и ортопеда ни беше казал, редовно да правим упражненията /онези за разкрачването/ по няколко пъти на ден.

tony.la Овесената каша съдържа глутен  Naughty. Рано е още за глутена. По-добре я остави за по-натам.

plesure Ние имаме вана и много ми се иска, но ме е страх от разни бактерии или гъбички  Rolling Eyes Мислех си да напълня ваната малко за мен и във водата да сложа и нейното корито, така че да не плуваме в една и съща вода. Но пък иначе сме си вземали душ заедно Simple Smile

# 672
  • Шоколандия
Тили от борсата на Чаталджа ли вземаш памперсите на Ганчев? Иначе пералнята ми е Индезит, пера на програмата за бели памучни изключително замърсени дрехи на 60 градуса и пак си жълтеят. тя е 185 минути или нещо от сорта...

# 673
Привет момичета! Отдавна не съм писала и ще се връщам назад да ви изчета доколкото мога. Аз от понеделник реших да захраня Стилиян с картоф, но реших, че няма да е готово пюре, а аз ще го правя. Та взехме картофи от биомагазин, в понеделник 1 лъжичка, вторник - 3 и до вечрта като го сви стомаха, ама такова дране не е било. ММ ми се скара, че биото в България не се знае колко е био и че липсва контрол, та прекратих захранването засега. Надявам се да се поуспокои стомахчето и да почнем пак.
 Hug на всички.

# 674
puphi, моят малчуган не се набира и не се обръща. Само като го сложа на моите крака в леко приседнала поза, започва да надига главата. Най-много обича да хвърчи и да се гушка в мама и мама да го цунка Joy

плежър, утре мисля да дойда в Мола. Обаче все повече се замислям за естествени идеи. Вероятно ще изтърпя до към 11:30 да видя какво е положението, дали ще започне темата за храненето, дали не претупват много темите и ако не ми хареса, ще отпраша към Естествени идеи. Това е, което ми се върти в главата за момента и само трябва да измисля как най-бързо да стане (че хич не ми се предвижва с колата).

За кръшкащия мъж - много е тежко и се надявам жена му да намери сили да се грижи за себе си и за тяхното бебче с или без него и да е щастлива  Hug. Явно нещо в семейния живот с бебе не му е харесало и дано се разберат двамата какво той иска и какво е очаквал, вместо да я залъгва напразно. Много е гадно да я лъже, че няма друга и да стои насила. И дано е отговорен мъж, та дори тя да остане сама с бебето, той да се грижи за тях, както си е редно.

Общи условия

Активация на акаунт