Отговори
# 180
  • София
А някой от вас ще се съгласи ли детето му да е при току що назначен учител? А ще сте съгласни ли за сметка на занималнята да има още една паралелка?

Училищата са същите, но някои ОУта са станали СОУта по времето на малките набори, други са си дали под наем част от сградата на частни училища. И стаи няма, наистина няма.

# 181
Моето дете беше при току що назначен учител, да.
Проблеми-никакви.
Специално цитираните  училища са сгради на СОУ-та, ЕСПУ навремето-2-ро, 142-ро, 34-то...
Как са си разпределяли стаите в различно време е различно, тези стаи са непроменени и при реорганизации са си действащи.
Броят на деца в паралелка е определен с наредба или закон, но можете да си го намерите. Щом навремето тези училища побираха повече паралелки с повече деца, то и днес могат да побират такива паралелки, че и с по-малко деца.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 11:09 от О! Марианна

# 182
  • welcome to the Jungle
Цитат
А някой от вас ще се съгласи ли детето му да е при току що назначен учител? А ще сте съгласни ли за сметка на занималнята да има още една паралелка?
Грета Ей, във всяко училище си има някакво текучество и винаги има напускащи учители и новопостъпващи... Сега ме накара да се замисля какъв точно избор бих направила ако трябва да избирам между учител, който е спечелил конкурс за място с 30-40 кандидати за него или да избера човек, за който родители имат някакви впечатления и са ми ги споделили. Със сигурност новопостъпилият, стига да не е парашутист, е преборил жестока конкуренция и явно би имал сериозни достойнства, а и амбиции да се докаже. Нещо, което на другият учител може да му липсва  Peace.
Така или иначе, няма да имам възможност да избирам учител с малкото ми дете. И с голямото ми дете преди 2 години не можеше.

# 183
Новите учители са глътка свеж въздух и обикновено има голям наплив за техните класове.

# 184
  • София
Това сериозно ли е за конкурса и жестоката конкуренция?

# 185
  • welcome to the Jungle
Това сериозно ли е за конкурса и жестоката конкуренция?
Сигурно мен ме иронизираш, та да отговоря.  Mr. Green

Шегувам се, разбира се. По принцип няма конкурси за учители. Ходят и ги събират по магазините, по чалга клубовете, по късните часове на градския транспорт също. Чувала съм даже и за сайтове за запознанства. Има ги навсякъде, важното е да се намерят. За по-малките населени места знам, че и от полето, и от гората ги събират учителите. И всеки го взимат за учител, стига да различи молив от пирон, да си помни ЕГНто наизуст и да може да си напише трите имена без повече от 2 правописни грешки.
Обикновено се търсят такива, дето с категоричен тон заявяват, че мониторът е компютър всъщност, с идеята, да не баламосват излишно децата с интерактивни уроци. Избират се такива, дето най-много да назнайват сумарно по 200 думи от майчин език и максимум още 100 от друг майчин език. Повече за чат поколението не е необходимо. Това, разни курсове, квалификации, дипломи въобще не са необходими, разчита се на свежестта в мозъка и и неопетнените му и незасегнатите бели полета.

Wink

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 12:45 от Lioness

# 186
# 187
  • София
Lioness, била съм учителка и знам как стават конкурсите в София. Много моля да не ме иронизираш.

Аз лично съм до тук. Ще се видим на родителската среща.

# 188
Аз учител не съм била, но от учител знам-родителите излишно психясват и го предават и на децата си.

# 189
Абсолютно вярно, нека оставим хората да си вършат работата, а не да ги учим как да го правят.

# 190
  • Sofia
В 36то има отделна сграда за първолаците, с топла връзка към основната. децата влизат от отделен вход директно в нея. Единствено тоалетните са проблем, който не може да се разреши с години.

Пъроволаците пак са отделени в тази сграда, с разликата, че входа за всички е вече само един - там, където е охраната.
Не знам как е по друго време, но до обяд, когато са първокласниците, мен лично 2 пъти не ме пуснаха дежурни учители да вляза навътре с детето. За следобяд, когато е занималнята и втора смяна, не мога нищо да твърдя Thinking

# 191
От тази година в 25 ОУ се предвижда откриване на паралелка с хореография. Звучи интригуващо. За съжаление вчера е била род. среща с родители на бъдещи първокласници от района, на която са представили учителките на  трите паралелки.
Училището е с нова директорка, която има желание да подобри условията на обучение. Отдавна имаше нужда от малко инициатива. Училището вече кандидатства по програми, започна да се включва в състезания, за които досега нямаше никаква информация. Препоръчвам го.
А не е за пренебрегване и че паралелките са по-малко, което позволява едносменен режим на обучение. Както и че най-големите ученици са тези от 7 клас.

Малко късно отговарям, но сега имам информация за изучаването на хореография. Когато децата учат и хореография, директорката получава двойно по-голяма субсидия. Та се питам защо ли моето дете трябва да търпи още една невротичка и да пише домашни по хореография, за да се облагодетелства финансово един човек. И друг въпрос ме касае: Не е ли длъжна директорката на едно училище да дава финансов отчет и на родителското сдружение към училището?

# 192
Гласувах на анкетата за 51-во СОУ, дъщеря ми е там 4 клас, при г-жа Митракива, на есен сина ми застъпва при нея. Доволни сме и препоръчвам горещо

# 193
  • Sofia
Когато децата учат и хореография, директорката получава двойно по-голяма субсидия.

Това пък защо? Може би хореографските умения са жизнено важни за държавата и обществото?  newsm78 Значи ако учат хореография двойна субсидия, ако учат математика или български - не. Безумията в българската образователна система край нямат...  ooooh!

# 194
Когато децата учат и хореография, директорката получава двойно по-голяма субсидия.

Това пък защо? Може би хореографските умения са жизнено важни за държавата и обществото?  newsm78 Значи ако учат хореография двойна субсидия, ако учат математика или български - не. Безумията в българската образователна система край нямат...  ooooh!

Моля за линк, потвърждаващ това твърдение.

Някои хора са си провокатори открай време в темите.
Също така и дезинформатори.

Може би искат да ни кажат нещо повече?

Общи условия

Активация на акаунт