Отговори
# 630
Добро утро, пупици  Hug
Аз съм станала като някоя баба...заспивам в 9 и ставам в 6:30...егати и режима  Mr. Green
Вчера за пръв път усетих бебко, но с много усилия де...единствено когато съм легнала по гръб, сложила ръце на коремчето и само тогава усещам съвсем слабо като вибриране, местене но е доста слабо и от време на време. Ама съм сигурна, че е бебенцето  Heart Eyes
Kikito86 , предполагам, че АГ е имал предвид, че в 20 г.с. вече ще се усеща по всяко време, независимо от поза и т.н., а и до тогава бебоците ни ще са доста силни и сигурно ще се развихрят както си му е реда  Laughing
sonka , то и аз мислех да не качвам много, но вече съм ги наредила +8 (върви към 9)  Joy  Embarassed И ям много хубави храни, само хляба ме вкарва в грях и в последните дни уж съм намалила, ноооо до кога ли ще е  Laughing Бях си дала лимит до 20 качени кг, но с тия темпове няма да се вместя  Mr. Green

# 631
  • София
Kikito86, Dundichka, според мен след като е нормално раждалите вече жени да усетят бебето 16-17-та седмица, значи защо да не могат и нераждалите - единственият въпрос е как да го разпознаеш. Просто обясняваш подробно точно какво си усетила на раждала жена и тя потвърждава, че е било бебето Simple Smile)) Тя и моята АГ каза, че след 1 месец ще го усетя, но аз го усетих 3 дни след прегледа. Всичко си е много индивидуално и правила не може да има.

# 632
  • Пловдив
 cheers cheers  party023 beer3
Хайде и аз да почерпя за здраве! И аз като един виден овньо одъртях с още една година. Дай Боже да е най-щастливата година до сега в живота ми! Подаръка си го чакам септември, а ако е от бързаците може и август да ме изненада.  Wink
Наздраве!

# 633
Kikito86, Dundichka, според мен след като е нормално раждалите вече жени да усетят бебето 16-17-та седмица, значи защо да не могат и нераждалите

При раждалите мускулатурата и тъканите са вече "обработени" и по-чувствителни, затова се говори,че всяка следваща бременност усещанията се появяват по-рано и са по-силни.
но при мен явно не важи, защото до момента  не съм усетила нищо освен червата си.
Другото е,че аз не вярвам да успея да усетя движенията на едни 100-150 грама. Според мен движенията се усещат когато бебето дръпне на тегло и стигне поне половин кило, а според докторите когато стигне поне 700 грама.

# 634
  Добро утро момичета! Като се събудих сутринта започна да ме боли глава. Пих Парацетамол, дано ми мине.
  Диана,  newsm59  Gift  party023  bigdance2  ura

# 635
Добро утро пупици   bouquet
аз бебока го усетих на 14,03 за пръв път  Hugбеше доста убедително че е то  Mr. Green
Лек и успешен ден от мен мацки   bouquet

# 636
  • Gone with the wind
Дианче, ЧРД!
Желая ти много здраве, още повече късмет и най-лекото раждане през Септември.

За движенията - нищо не усещам, макар на моменти да си мисля, че от бебето усещам леки и секундни болки в мехура  Embarassed Просто така от веднъж ме заболява, рязко ми се припишква и веднага ми минава  Rolling Eyes

# 637
Добро утро, коремчета  Hug Как сте днес?! В София гледам доста си е валяло през нощта, а сега се мъчи да изгрее. Няма ли да се оправя това гадно време да се поразмърдам малко и на открито, че ми писна от закрити помещения Wink

DianaR честит празник, да си много щастлива, обичана, а за подаръка както каза и ти живот и здраве ще си го получиш септември  bouquet

Ще бягам да глася, че ще водя моите дружки на МОЛ Joy да не се излагаме пред чужденците hahaha hahaha hahaha

# 638
Добро утро, тук вали сняг все едно идва зимата, незнам коя си издбра днешия ден от март  : Mr. Green ама го е улучила деня Mr. Green

Честит рожден ден, здрава, щастлива мама септември и само поводи за усмивки Tada  bigdance2  party041 newsm59

Добре дошла на новата мама  bouquet, незнам какво става с оня профил newsm78 едва ли е запълнен

Аз не усещам нищо, само като лежа на една страна май му преча и почва да се бунтува Joy

Айде на кафето, откакто тия кафе сутрин пак не ме боли главата Mr. Green

# 639
  • Пловдив
Добро утро и от мен Simple Smile

DianaR   party023 Жива и здрава бъди, здраво и пухкаво   ylinfant на термин ти желая Simple Smile

Какво е това време, какъв е тоя сняг, какъв е тоя студ?!?!? Вече не се издържа...че и натрупало Sad Колкото повече искам да идва лятото, толкова по - студено става:( (да не забравяме, че е нашия месец-март)
Ох аз да ви кажа, запазих си час при частен АГ, за да ме прегледа и той. Нещо моята докторка не иска да ми споделя...нито иска да ми види шииката, нито ми казва нещо за плацента, нито от какво може да са тия болки дето ги имах. Ще ходя при най - добрия Аг в Плевен да ме огледа обстойно и да ми разясни нещата, няма друг вариант да ги науча и да съм спокойна Simple Smile

Кики ти с тоя МОЛ дето го споменаваш само завиждам благородно...в моя град няма такива екстри. Само 5 кафета, 10 кръчми и 5 дискотеки. Това ни е забавлението...хаха един вид само  beer3 (студентска му работа) Simple Smile
Хайде аз ще ви оставям..лек ден от мен Simple Smile

# 640
  • Пловдив

Значи, за да взимаш 90 % от заплатата ти, като майчинство трябва да имаш 12 месеца назад нали така? А ако нямаш, ще взимаш минималното, което е 100 лева и с децските още 35 лева.

Майчинството се изчислява на база 24 месеца назад - 90%
За да се взима майчинство трябва 12 месеца да си осигурявана за майчинство - не последните 12, а въобще в живота ти да имаш 12 месеца.
И в деня на влизане в майчинство трябва да имаш задължително трудов договор.

Ако ги нямаш тези две условия - трудов договор и въобще 12 месеца трудов стаж тогава: до навършване на детето на една годинка имаш право на 100лв месечна помощ, ако дохода на член от семейството е по нисък или равен на 350лв.

За болничен, поради бременност , обаче искат само 6 месеца трудов стаж да имаш нали? И ако имаш, ще ти превеждат всеки месец 80% от заплатата ти?

Болничните се изчисляват на база 18 месеца назад. Като първите три дни са 70% от брутната заплата - изплатени от работодателя и следващите дни са 80% от брутната заплата.

Ето и отново линка, в който е описано какви еднократни помощи се получават
http://pomosti.oneinform.com/sp.html#MARK3

# 641
добро утро   bouquet
при мен няма нищо ново  Wink лежа си в леглото и почивам активно  hahaha  
моята майка започна вече да пълни къщата с бебешки дрешки  ooooh! вече имаме в актив 14 горни бодита и 7 долни  Mr. Green сега и е мерак щото и тя искаше да е мома.тези дни трябва да ида да ми източат малко кръвчица  Praynig този път да не ме посинят ,че не ми се ходи пак 2 седмици като Робокоп  hahaha

# 642
Честит рожден ден на вчерашните и днешните рожденници - много лека бременност, леко раждане и спокойни бебчета през тази година пожелавам Simple Smile

За движенията съм на мнението на Amelly Simple Smile - може би точно защото съм раждала и знам, че има купища органи, черва, нерви, аорти и други подскачащи елементи в корема, според мен още не съм усетила самото бебе. Иначе и движения, и пеперудки, и побутвания не липсват, но не мисля, че са от този дребос, който е все още Simple Smile

Да се оплача и аз, покрай тия ветрове съм настинала, обаче толкова тежко я карам тая настинка  ooooh! Не можах да спя от болки в гърлото. Закашлям се, то ме боли, по-зле става. Нямам сили за нищо и постоянно ми е студено. Никога не съм била така. Тая бременност имам чувството, че направо ми разказа играта - с първата не помня да е било такова чудо. Че сега няма и кой да ме замества на работа... направо се чудя какво да правя днес. Отделно, че и да си остана вкъщи и Боил да ми скача по главата, не само, че няма да си почина и да се излекувам, ами и ми звучи по-тежко, отколкото да отида на работа... ooooh!
Оплаках се.

# 643
Добро утро , коремчета  Hug
Много ви благодаря за хубавите пожелания , трогнахте ме  Hug  bouquet

Днес се събудих с ужасен главобол  Sad  Дали да не пия един парацетамол  newsm78

Lulu25  Hug Бързо се оправяй!
lokresiq стискам палци   fingerscrossed Хубаво е да потърсиш и друго мнение.
DianaR Честит Рожден Ден! Пожелавам ти да си жива и здрава и през септември да гушкаш най-доброто и здравичко бебче!
sealover много ми стана мъчно  Cry Това, което ви се е случило е ужасно. И все пак е бил малкия дявол! Дано детенцето ти се оправи по-скоро и да забравите за тази случка  Hug

Тук е ужасен студ, а снощи такава буря имаше , че все едно бяхме във военно положение. За капак на всичко и ток нямахме почти цяла нощ. Писна ми това време , нямам търпение да излизам само по жилетка.

# 644
Дианче честит рожден ден да си жива и здрава и лека и безпроблемна бременност до края Hug
Аз сега се връщам от болницата, взеха ми 8 епроветки кръвопииците, излезнали са ми резултатите от цитонамазката, имам някакво възпаление.
Още в седем часа се скарах с любимия и като цяло ми се очертава кофти ден..

Общи условия

Активация на акаунт