АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 30 303
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
vitaivan,ако искаш опитаи с комбинацията с меда,много отпуска и загрява.
Мила, то при мен нещата май са вече много сериозни, защото не мога да преглъшам, а това с афтите навсякъде е отвратително, но напиши все пак това за меда, може и да ме отпусне малко Praynig

# 181
За афтите, пък и за ангина съм чувала за гаргара със вода и сода за хляб, мисля, че е безвредно за нас и можеш да пробваш, току виж те отпусне поне за малко.

# 182
the_witch ,така е,иначе хората нямаше да имат по 2 и повече деца,но като за първа бременност,просто очаквах....знам ли и аз какво съм очаквала... Simple Smile
ами,лесно е -в една чашка си забъркваш равни количества мед и сода и слагаш 1-2 ванилийки.моят съвет е да си забърквате няколко пъти на ден,а не много на веднъж,защото като престои повече време и от содата набъбва и става малко гадничко,така,че по 1-2 лъжички от меда и содата+2 ванилийки,бъркаш и за около 1/2-1 час трябва да го изкусаш.Даже ако можеш си го задуржай на гърлото преди да го глътнеш,още по-добре.ще видиш как оше на следващият ден ще си по-добре.естествено,нека да подчертаем,че след като си го яла поне 1 час да не пиеш течности или да ядеш нещо,все пак трябва да може содата да има време да избута бактериите.дано съм била полезна!

# 183
Момичета, благодаря ви за съветите, на гаргари със сода съм вече 4 ден, но подобрение никакво, явни работата си е за антибиотик, не мога вече се мъча 5 ден с това, дано поне антибиотика ме закрепи малко и с беба да не се мъчим така, но определено опитах да го избегна, но не стана, поне го водят, че е безвреден за беба, сега ще отида малко да си легна, че нещо съм много отпаднала. лека нощ на всички Hug Hug Hug

# 184
zonichka, мерси. Още сутринта ще го забъркам да пробвам, че ако сега стана моя хубостник ще се събуди и ще мрънка защо снова само напред-назад, а не спя. Тези мъже хич не знаят какво значи бушуване на хормони  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 185
the_witch ,много добре те разбирам.ММ казва,че просто трябва да си легна в 22х и съм щяла да заспя като бебе....да,бе,да!ама,няма значение,затова са тези темички,за да се подкрепяме.момичета,аз мисля да се отправям към леглото,пък да видим какво ще стане...лека и спокойна нощ на всички.  smile3524

# 186
Лека и спокойна нощ момичета и дано да си поспите до обяд  Hug

# 187
Добро утро!Събудих се и няма заспиване....
Киселините са ужасни.
Мъниче-принципно други майки от други болници са ми казвали,че са ставали и по-рано,явно е хем до болница,хем до жена.Но мен първите 2 дена ме болеше операцията и дори не помислих за бебето,камоли за кърмене.После на 3тия ден взеха да ми го дават и да ми показват и дават съвети как да кърмя,донесоха ми и помпа...не мога да кажа,че не ми помогнаха...но като цяло в началото видяхме с бебето зор с кърменетоПо-скоро ме подразни,че не ме питаха преди или след операцията как ще го кърмя и да му дават ли АМ.Снощи това си говорехме с ММ-който е най-голямата ми подкрепа в кърменето и решихме този път боли не боли,без значение мога ли да мърдам, да искам  да ми дадат по-скоро бебето.Аз предполагам,че първия ден може и да не му дават много да яде...но като ми го донесоха му бяха давали АМ.

# 188
привет и от мен, да се отчета и е крайно време за сън...
маминка 23, при теб, ако си за планово секцио, не е рано 25 март, още повече, че не сте се уговорили как точно ще протече... но на мен все пак нормално ми казаха, ако всичко си е както до сега
jos, странно наистина. всъщност той не е казал, че ще предизвиква, но аз като помислих и така ми се струва, че ще стане, защото клиничната пътека била 2-3 дни преди раждане, обаче на мен ако не ми се доражда през тези 2-3 дни... какво следва, не ми се вярва да ме изпишат за още 2-3 дни... ще говоря пак с него, просто тези мисли ми се завъртяха в главата след като излязох от кабинета, не очаквах да ми каже така и не бях подготвена.
аз ще раждам в софия, а живея на около 250 км от там. дали това може да е причина? въпреки, че мога да отида 1 седмица преди термин, ще намеря къде да остана в софия, защо трябва да е в болница Thinking
помежду другото, благодарности за рецептата за компрееса с извара   bouquet - пооправи ми се гърлото, сега е наред носа да ме помъчи ooooh!

за момичетата, които коментираха датите на термините - при мен съвпадат и съм много доволна Simple Smile
това ме навежда на мисълта, че ще си родя около 2 април

за килограмите - 13-14 съм наддала, стоя си така от 2 седмици поне. хубавото е, че качвам само на корем, но пък е пълен със стрии, ужас. преди около 3 седмици се почвиха. как ще ги третирам после незнам

мечо нещо май се позагуби тези дни - последно мисля изкоментира, че има съмнения, че й пада тапата

# 189
Здравейтее-гледам не сте спали тази нощ,аз снощо бях на кисело мляко заради гадните киселини,после като съм заспала-че едвам станахме с малката.Сега я оставям на градина и отивам да видя бебо Hugпосле ще пиша.

# 190
Момичета, благодаря ви за съветите, на гаргари със сода съм вече 4 ден, но подобрение никакво, явни работата си е за антибиотик, не мога вече се мъча 5 ден с това, дано поне антибиотика ме закрепи малко и с беба да не се мъчим така, но определено опитах да го избегна, но не стана, поне го водят, че е безвреден за беба, сега ще отида малко да си легна, че нещо съм много отпаднала. лека нощ на всички Hug Hug Hug

Според мен не бива да минаваш на антибиотик (освен ако доктор не ти го изпише), и ако не е нещо бактериално. В момента наистина има отвратителни вируси, но те не се лекуват с антибиотик, а с антивирусни препарати. Аз изкарах нещо такова, но не съм вдигала температура, а само упорит гърлобол, за който смучех Прополки, мед със сода и лукчета...редувах ги...конюнктивита, който ме "зарадва" от вчера, вече го лекувам с офталмосептонекс...

За датата на термина - според последната дата на цикъла ми изчислиха, че е 25.04, а на феталната морфология посочиха 24.04..там незнам на какъв принцип изчисляват, но разлика от 1 ден не е разлика...на фм дори ни казаха прогнозно бебето, колко ще тежи при раждането (3600кг)

# 191
  • Пловдив
Привет и от мен Simple Smile
Снощи до никое време не можах да заспя, та четох книга, а гледам, че тук "купон" се е вихрил Mr. Green

Закарах дреб на ясли - ужасен студ е тук #Crazy
Сега чакам ММ да се прибира от работа и май ще се хоризонтираме, че нито той, нито аз сме спали hahaha

# 192
Хелоу и от мен  Crazy
Аз в по-началните месеци доста боледувах. После ми изписаха ето това http://apteka.-временно недостъпен-/30017026/%D0%B1%D0%B8%D0%BE% … B0%D0%B1%D0%BB-30 и не знам дали заради него или не, но откакто го изпих не съм боледувала. Но ако знаете как се навличаааам  Shocked
И аз съм от неспящите... перманентно. Вече свикнах. Ако подремна 1-2 часа на денонощие, много се радвам. Всички ми се чудят от къде вадя толова енергия и как вече не съм мортос.
Да се похваля: Излязоха ми първите две стрии!  Mr. Green Мънички и елегантни са  Mr. Green Точно до пъпа. Прелест!  Blush
Аз се надявам, че бебка няма да стане малко слонче заради това, че майка и постоянно набива някакви ужасии  Sick Прогнозираха я за мъниче - 2700-2800. Било и генетично заложено да се роди по-мъничка. Ех, дано  Heart Eyes
Побърква ме това еднообразие, мами Weary
Надявам се малко по-късно да се позатопли и да не вали, та поне за малко да изляза евентуално със сестра ми и племенника на разходка. Хубавото е, че сме в съседни входове  Heart Eyes

# 193
Да се включа за киселините- от един приятел, който има  този проблем, знам, че шепа- две бадеми помагали. Не съм пробвала, но не ми се е налагало... Peace

# 194
Боби, честит ти рожденик на патерици! Да е много здрав, палав и добър батко    bouquet

vitaivan, т-ра имаш ли? С тези афти ми звучи като херпангина. За нея знам, че не се лекува с АБ, защото е вирусна, но най-добре лекар да ти каже Peace

Побърква ме това еднообразие, мами Weary
Като се роди бебето, не е кой знае какво разнообразие в началото Wink Хранене, преобуване, разходка, това е в общи линии Peace Струва ми се, че сега има повече възможност да се разнообразяваме Thinking

За мен бременността и раждането са най-леката част от майчинството. После идват истинските притеснения, особено като започнат да се разболяват малките. Да не ви казвам как изживявам всяко сополче и т-ра, за кашлицата да не говорим  Confused Но пък в това отношение има родители, които не се впечатляват кой знае колко, та предполагам на тях им е по-лесно  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт