АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 29 782
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
За козметика аз взех на Bioderma ето този промоционален комплект http://www.marvi.bg/promopaket-bioderma-abcderm-hidratirashto-ml … -200-ml-4524.html   от аптеката на мол Сердика за 22,80лв. и кремче против подсичане на Веледа.

Мечо доколкото имам спомен във Софиямед си се ориентирала да раждаш, а при кой лекар? Аз също за раждането съм се насочила за там... най- близко ми е пък и там на ЖК бях цяла бременност.

# 616
За маз не бих мазала бебка, нозехтинът е най-чист и за мен поне е по-добър от всички мазила. Поне докато кожата й свикне първите 2-3 седмици. Стига зехтина да е хубав и да е преварен. От негом няма как да се обрине или да получи непоносимост.

# 617
Здравейте,аз бях да си пусна изследване за кръвна група,одраха ме 8 лв,а грешката е на генеколога,че забравил да ми каже и да ме минат със предните изследвания #Cussing outама здраве да е.Взех си час за четвъртък,сряда съм на консултация с анистезиолог,утре мама идва.....абе мина седмицата Mr. Green

# 618
Nanyto ,наистина се бях ориентирала за Софиямед,но заради препоръчания ми до се отказах.Сега съм в Тина Киркова с др.Иван Диков. Wink
Козметика взехме на Хип.Мамите около мен са доволни Simple SmileДуш-гел за тяло и коса,мяко за телцето и крем за дупето Simple Smile Въпреки,че с моя толко сме гледали и сме взели и кем на Бочко за дупе  Laughing
Момичета мойта пупа спада все по на долу.Вчера направи впечатление на една жена,на погата,която не ме е виждала с корем въобще.Но и аз си виждам.хайде пак кръста ме заболя,а и корема леко и тъпо.

# 619
за козметиката явно трябва да видя ароматите и така да преценя. благодаря много  Hug
аз много харесвам кърпичките на baby crema и може да видя и техните неща. иначе имам няколко мострички, които също ще употребя.

въпреки мрачното време мисля да поизлезна малко, да свърша това-онова...

иначе имам още малко  1ironing

утре съм на поредния преглед. нямам никакви признаци или болежки, дори и след вчерашната разходка - към 2 км  Whistling

# 620
Здравейте и от мен мили мами, аз вече не знам какво да си мисля, попринцин знам че като влезеш в 9-тие месец и се ходи на ЖК всяка седмица а пък аз за последно съм била на такава на
14 март и доктора ми каза да му се обадя кам 29 този месец за да ми запише час за ЖК за около 2-3 април! Но пък иначе не усещам да имам някакви болки само от време на време и то много за кратичко ме заболява малко кръста както по време на менстроациите но нищо друго...... направо нз какво да си мисля, пък и защо доктора не ми записва часове всяка седмица, другите мами в моята седмица който са при него ходят всяка седмица...... може би няма изгледи малката шушулка скоро да излиза??????? Направо нз какво да си мисля.........филм голям, постоянно си мисля всякакви щуротии, но не че съм си приготвила чантата за раждането!

# 621
Здравейте и от мен, не се включвам често, но предпочитам да не ви занимавам със себе си, все още повечето момичета не са родили. )

Гледам обаче, че обсъждате козметиката...
С 2ръце препоръчвам крема за дупе на Уриаж. С него буквално за 5дни успяхме да възстановим обелената кожа от дупето на Борис вследствие на печенето с лампа и твърде честото изхождане.
Преди това мазах с какво ли не, пантенол, дефламол, судокрем, авент, но нищо не помогна.
Иначе ползвам и останалата козметика на Уриаж (измиващ гел и лосион за тяло).
Също може да си вземете крем с Пантенол за мазане на челото, защото в началото доста им се бели кожата от порастването на главата. А не е добре там да се маже с друга козметика. Също го ползвам и за ръчичките, защото се случва понякога да си ги лапне.

# 622
Момичета да споделя кошмарния си преглед днес на консултацията. Докторката видя киста на бебка,каза,че й прилича на яйчникова,но не беше сигурна голяма е 3 см.Каза,че в момента нищо не може да се направи,само да се наблюдава дали расте,можело да се наложи операция след раждането. Умирам си от притеснение,направо съм като в полу сън...утре сме на преглед при друг лекар,в сряда при трети за всеки случай.Някоя мама сблъсквала ли се е с нещо подобно?

# 623
Имам един въпрос към тези,които ще стават за втори път мами.А може и някой друг да знае.Незнам от къде да взема инфо,затова се обръщам към вас.Когато родя какви са стъпките с които да подходя към получаването на еднократна помощ за бебето?Кой трябва да ми издаде 2-я болничен след раждането?В общината по местожителство по лична карта трябва ли да нося нещо?Изобщо какви са стъпките след раждане?

# 624
Момичета да споделя кошмарния си преглед днес на консултацията. Докторката видя киста на бебка,каза,че й прилича на яйчникова,но не беше сигурна голяма е 3 см.Каза,че в момента нищо не може да се направи,само да се наблюдава дали расте,можело да се наложи операция след раждането. Умирам си от притеснение,направо съм като в полу сън...утре сме на преглед при друг лекар,в сряда при трети за всеки случай.Някоя мама сблъсквала ли се е с нещо подобно?
felicita85 ,съжалявам,че новините не са добри,дано се окаже фалшива тревога.Само се успокой,защото нали знаеш,че всяко по-голямо вълнение се отразява на бебока.Утре ще се посъветваш и с другият лекар,дано той ти даде повече инфо.Сега трябва да си силна,за да преминеш през това изпитание.Сигурно е ужасно да чуеш подобно нещо,но горе главата-ти си майка,а майката винаги прави всичко за детето си.Ще се справиш,ще видиш.Съжалявам,че не мога да ти помогна с друго,освен да те подкрепя с думи! newsm17

# 625
Благодаря за подкрепата zonichka Hug

# 626
  • София
Здравейте и от мен мили мами, аз вече не знам какво да си мисля, попринцин знам че като влезеш в 9-тие месец и се ходи на ЖК всяка седмица а пък аз за последно съм била на такава на
14 март и доктора ми каза да му се обадя кам 29 този месец за да ми запише час за ЖК за около 2-3 април! Но пък иначе не усещам да имам някакви болки само от време на време и то много за кратичко ме заболява малко кръста както по време на менстроациите но нищо друго...... направо нз какво да си мисля, пък и защо доктора не ми записва часове всяка седмица, другите мами в моята седмица който са при него ходят всяка седмица...... може би няма изгледи малката шушулка скоро да излиза??????? Направо нз какво да си мисля.........филм голям, постоянно си мисля всякакви щуротии, но не че съм си приготвила чантата за раждането!

На ЖК в 9 месец не се ходи всяка седмица. Всяка седмица се ходи само за запис на тонове и ако има нещо по записа доктора те консултира. Иначе няма какво толкова вече да правиш при него след като ти е дал всички необходими документи за раждането - обменна карта, кръвна група, спин, васерман и направление за хоспитализация.
Ако нещо не ти е ОК лекаря говори с него.

# 627
felicita85,  Hug дано лекаря да се е заблудил и да е фалшива тревога. Не се тревожи, а изчакай мнението и на другите лекари.  Praynig стискам палци всичко да се развие добре.
zonichka, тук е описано всичко http://pomosti.oneinform.com/sp.html за помощите, а за болничния мисля, че беше от болницата, в която раждаш, но нека раждалите мами да кажат.

# 628
 на мен пък миналата седмица ми пропуснаха тоновете, направо тази седмица.....наистина не спазват правилата тия хора. Лекарката си каза, че трябва всяка седмица да записваме тонове, но ние сме щели да пропуснем едната, а после последните три седмици да ги записваме, ако не съм родила дотогава  Joy

# 629
Какво говориш,а при мен доки каза,че при нея не могло да се пускат тонове,ако съм искала за мен да си ги запиша да ходя,когато си реша до ОБ и да си пусна един запис.Аз разбира се отидох,няма да обяснявам как мина,потресена съм,но като занесох на доки записа,тя го погледна с едното око и каза:О,ами,да,добре е.
И това е.Сега пак ми каза същото,ако съм искала,да съм ходела,тя нямала нищо против.А добре,че настоях и да мина на ехограф....имало много хора,нямала време....Иначе е добър лекар,и аз съм доволна като цяло ,но когато не и се занимава,е няма сила,която да я накара.Става нервна,избухлива....ама с мен не е познала.Не се давам лесно.Та много добре те разбирам.Има лекари,които ходят на работа ден да мине,друг да дойде... #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт