АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 29 905
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте Simple Smile леле колко ранобудни има днес  Grinning

Аз снощи имах многократно стягания на корема...даже не можах да хапна като хората, а имам зверски апетит Mr. Green мъка, мъка...Днес коремът е спокоен, ще наваксам  Laughing

За козметиката аз съм фен на Бочко и не мисля да му изневерявам, тъй като съм много доволна от техните продукти и ги използваме цялото семейство. Сапуните им са много нежни и приятни и са едни от малкото, които не ми причиняват кожни проблеми. Шампоаните им също са добри...май само олиото не сме ползвали.

С големия ми син бяхме на Бюбхен, а олиото на Джонсън...но от олиото се обриваше, макар че е зимно бебе, та спрях изобщо да го мажа с него.

Относно маста, майка ми ме е мазала мен с мас и не съм се обривала, макар че съм родена през пролетта, така че не съм сигурна че има значение сезона толкова, колкото дали на бебчето ще му понася.

Днес 25 март е  - Благовещение, Благовец...честит празник  Simple Smile

# 601
  • Варна
Добро утро от мен Simple Smile

Да попитам нещо мега тъпо  Embarassed.  Не съм прала досега с течен препарат, взех си Персил Сенситив и миналата седмица изпрах чаршафите, пликовете на обиколниците, пухената пеленка, хавлийката и завивката, като сложиш препарата върху дрехите в барабана. Почти нямат мирис обаче Thinking и си мисля дали не съм объркала нещо и да трябва пак да си го слагам на мястото за препарата?

Днес ще почвам да пера дрешките и моля за съвет.

За козметиката, ще взема на Веледа. Доволна съм от серията им за бременни,  изцяло билкови са и само хубави мнения има за тях. А и леля ми се прибира юни от Германия, та втория транш ще ми излезе много евтино. Олиото за стрии например там излиза с 11лв по-евтино от това, което продават тук.
Само за подсичането ми препоръчаха ето това и мисля него да взема http://jbaby.bg/product/821/krem-d-r-pavlovich-originalna-pavlovicha-mas.html. А и тук в Майчин Дом чух, че дават  рецепта за правен крем, от който са много доволни и ще поискам и аз да ми я напишат.

Аз да кажа, че нямам никакви болежки  newsm78 -ходя си, чистя си, вчера цял ден шетах, защото имахме гости, спя като пън (само  с единични ходения до тоалетна)... все едно няма скоро да се ражда. Единствено преди 3 дни за 5-6 минути имах като предменструални болки и това е.  В петък съм на ЖК и ще видим как вървят нещата... дано до 2 седмици да родя, че иначе плановете ми отиват на пух и прах..

# 602
Добро утро и от мен.
Аз почти цялата нощ не съм спала, защото имам болежки на където и да се завъртя, явно малката кифличка започва да слиза надолу newsm78 и ме притиска.
yara, течния препарат се слага там където си слагаш и другия прах за пране, като спазваш описанието на дозата на бутилката.
Аз мисля днес да се разходя да видя колегите си и да понапазарувам някои неща за мен за болницата и най-накрая да събера чантата.

# 603
Здравейте мами Simple Smile аз ви чета от доста отдавна, но досега не съм се включвала в дискусийте. Моля да ме запишете и мен на първа страничка: Първа бременност с термин 28.04.2013г., и чакаме момченце.

Успех на всички мами който имат признаци за скорошна среща с малките бебочета  Praynig леко и пезпроблемно да им бъде раждането.

# 604
  • София
yara, преди време се зачетох в темата за перилните препарати, в подфорум Нашият дом. Оказа се, че според специалисти течните трябва да се слагат директно в барабана, при дрехите. В интерес на истината, откакто почнах да го правя, съм по-доволна от изпирането. Може да пробваш и ти така. Аз честно казано, специално към Персил имам резерви - не винаги улучвам еднакво качество на препарата, особено течните. Виж от капсулите им съм доволна...

# 605
  • Варна

yara, течния препарат се слага там където си слагаш и другия прах за пране, като спазваш описанието на дозата на бутилката.

ooooh! мерси

П.С G-Baby значи не ми е чак толкова изпит мозъка  Joy. Днес ще пробвам да го сложа все пак горе, а като свърши препарата ще пробвам Тео бебе с лайка. За момента е ок, дрехите не са мръсни, а само колкото да минат през пералнята, та не знам дали изпира добре, като почнат вече петната ще си проличи.

Nanyto Добре дошла   bouquet.  Пиши лично съобщение на Април2013 да те добавят.

# 606
  • София

П.С G-Baby значи не ми е чак толкова изпит мозъка  Joy.

Неееее, спокойно, има още накъде...  Laughing

# 607
Като ходих на лекциите за бременни и по онлайн лекциите всички лекари препоръчват в началото да се маже с преварен зехтин, докато не минат дните на новородено. След това на мен ми препоръчаха на Пантенол бебешката серия. Има мляко с алое вера, д-пантенол и т.н. и за лятото действал много добре. Също така ми хвалеха крема за колики. Мажеш коремчето и коликите отшумявали. Така не го приема през устата и поне за мен е много по-добре.
Скоро като имам лично наблюдение по въпроса ще кажа и от опит Simple Smile
Аз лично ползвам цялата бременност - шампоан, балсам, душ гел, гела за разширени вени и интимния им сапум. И съм очарована. Кожата ми от другите душ гелове изсъхваше, а от другите шампоани ми се появаше пърхот - включително бебешките. Та би трябвало да са щадящи.

# 608
Nanyto,  Hug леко до края и леко раждане!

Дребен, на различните лекции препоръчват различни неща, зависи от рекламите там обикновено...
аз така и не отидох на такива лекции, но както и да е.
за коликите, както и за козметиката, зависи много от бебо.
Милица имаше много малко колики, кърмех я на поискване, като се свиваше я гушках на рамо и топлех коремчето й с моето тяло и разтривах гръбчето в кръг.
в легнало положение масажирахме коремчето по часовниковата стрелка и така спомагахме перисталтиката и положението се облекчаваше.
в аптечката имахме и капки колийф, и еспумизан, и чай от копър. нищо от тях не съм давала.
така че се опитват различни неща, обикновено по препоръка на педи и което е ок - супер.

за козметиката пробваш една марка, не ги смесваш, ако понася бебо - продължаваш, ако ли не - сменяш докато намерите подходящата  Peace

# 609
  • София
Честито на всички, който гушкат своите бебета вече, да са им живи и здрави Simple Smile

Аз бях няколко дни в болница, че нещо вдигнах кръвното, но се оказа нещо инцидентно и няма нищо обезпокоително.

За козметиката съм за Мустела, пак на нея ще заложа, този път обаче олио изобщо няма да купувам, че миналия път не го ползвах, просто нямаше нужда, само с тоалетно мляко мажех и то до средата на Юни, че после стана много топло и детето се потеше.

# 610
Хайде честита ни нова седмица!
моята мисия да устискам поне до 36 седмица е изпълнена. Тихо, да не мечуе дяволът, че докторът не иска да раждам скоро, чакаме бебо да порасне.
Чета и се питам как изобщо може да се маже новородено, пък и бебе със зехтин или мас при толкова много видове специализирана козметика? Без да засягам никого, моля Hug
Аз съм се насочила към козметика на Себамед. За олиото бях решила, но наистина в топлите месеци не е удачно. Три неща ще си взема предварително: душ-гел, който става и за косата, тоалетно мляко и крем при подсичане.

# 611
Здравейте момичета   bouquet не съм влизала тези дни и се надявам,че всички сте добре.Колкото успях да прочета има желаещи бебоци да излизат вече newsm30
lastname не се притеснявай снаха ми роди 5 дни след като и падна тапата,всеки момент ще е WinkСтискам палци всичко да мине по мед и масло(ама няма как да е друго всичко ще бъде добре)
От няколко дни започнах да получавам честичко контракции корема ми става на камък и малко ме наболва кръста  newsm78 малко ме притеснява това,защото от време на време имам и много леки като предменструални болки дали е нормално  Rolling Eyes Знам,че все по често ще стават,но нещо мъника да не иска да ни изненада рано рано...дано си седи още на топличко да не бърза.На 3 съм на жк и ще видим какво е положението..

# 612
Аз взех измиващ гел на Биодерма и кремче за подсичане Судокрем,друга козметика не съм взимала още.В началото мисля да ползвам зехтин за мазането,а по-нататък наи-вероятно мляко пак на Биодерма Peace

# 613
Течните препарати се слагат директно в барабана при дрехите,но не се изливат върху тях ами си има едни специални топки,в които се излива препарата, често тук тези топки си вървят с препарата.

# 614
Да се отчета и тука Simple Smile И честит ви празник Simple Smile
Jos,днес бях на тонове.ОК са,но имам и много нерегулируеми контракции.Док каза,че няма да остискам до термин(8.04 по ПМЦ) и ако до петък не съм се разраждала,да му звънна да видим какво ще ме правел събота и неделя...Това малко не го рзбрах,ама...
 А като се прибрах,баща ми ми каза,че щъркелите на стълба,пред нашата къща са си дошли-хахахахахаха.
Вчера бях на погача Simple Smile малката беше голяма сладурана с рокличка и маааааалки оущенца Simple SmileБеше хубаво,но се изморих и кръста яко ме заболя.Пък си и помислих,че и ние скоро живи и здрави погачка ще правим Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт