АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 29 883
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
За козметика съм се спряла на българска-Здраве и Бочко.Не смятам да експериментирам с други козметики,тъй като тези са проверени и потвърдени.А и не са много скъпи.Шампоан още не съм взимала,в началото няма да трябва и затова,но мисля пак да е на Бочко.И да ви кажа,може някой да не е съгласен с мен,но съм си приготвила 2 буркана с мас и ябълка.С това мисля да започна да мажа малката.Мен и ММ така са ни мазали като малки и мисля,че няма по-добро от това.Разбира се за главичката съм взела бебешко олио,отново на Бочко.Дано съм била полезна.
Мен цяла вечер ме стяга корема,така боли,но сега преди около 1час ме отпусна и сага съм добре-явно е било фалшива тревога Whistling

# 586
Аз също съм взела всичко на бочко, по съвет на моя приятелка, но тъй като всичко е строго индивидуално, ако видя проблем ще ги сменя.
От вчера съм като жаба -изпих най-малко 3 л вода и съм все жадна, дано е нещо моментно. newsm78

# 587
Ето ме и мен,снощи легнахме към 22ч,но моя мил мъж към 1.30 реши да киха-та бебето скочи и се разрита-и така ето ме още будна,станах да хапна-дано се успокои и да заспя,че трябва да съм на крак в 7ч.Козметика ще взема на Бюбхен и памперси-осъана ми тази седмица да я свърша тази работа,имам още да се подготвям за рожденния ден на бъдещата кака,трябва да си извадя картонче за кръвна група,че нямам-1000 неща имам да правя,а времето лети Whistling ooooh! Tiredмъжо утре продължава с боядисването на стаята.....майка идва във вторник-поне ще е тук да помага в началото с каката.

# 588
може би вече е обсъждано, за което се извинявам, но каква козметика сте купили или мислите да купите за бебоците? от какво сте доволни и какви неща сте купили - крем против подсичане, шампоан, друго...?  newsm78
аз още не мога да избера...
Шампоан /може и душ-гел, който става и за миене на главата/+ тоалетно мляко /олиото се препоръчва за зимата, не за топли месеци/ и крем против подсичане. Предният път ползвах на Бюбхен, доволна съм, но сега ще се спра на Мустела или Биодерма, в аптеката ми препоръчаха повече Биодерма, и кожната лекарка е за нея, ще видим.....Има в момента някакви промоционални пакети на Биодерма, точно за новородени, душ-гел+тоалетно мляко в комплект

# 589
Добро утро, мами,

аз също съм се спряла на Мустела, с баткото я ползвах и бях много доволна.

Стискам палци на lastname, гледам че не е писала вчера, сигурно хубавото събитие се е случило вече.

Аз да се оплача днес съм на ЖК за микробиология и после  при доктора, който ще ме изражда за запис на тонове и на този неприятен преглед за разкритие Shocked.  От няколко дена го мисля този преглед и така съм се стегнала, че не знам дали ще мога да се отпусна на магарето  Sad.

# 590
Козметиката и аз съм се спряла на Мустела, но още нищо не съм взела Simple Smile
Вечер как спя не се усещам как лягам по тумбак като се усетя и се стряскам  newsm78
Отивам да се приготвям, днес ще ходим да си чуем тоновете и дано да видим беболинка Simple Smile

# 591
zonichka според мен това дето си го измислила с маста, може би зимата, но не и за пролетно бебе. Племенницата ми точно от тази мас получи обрив от прегряване, ако пък все пак си много решила то поне  внимавай много.
Ластнейм се отчете  Simple Smile значи още не е родила

# 592
Желаещи да направят новата тема? Няма кой друг, а аз покрай това преместване съм супер заета в последно време

# 593
Добро утро и от мен, да се похваля, вече започнаха и болките ниско долу , където по принцип стоят яйчниците, нямам май много време до финала.
Jos, на преглед съм в четвъртък, да се надяваме дотогава да устискам.
Lindichka, аз си взех крема за подсичане, мляко за тяло и шампоанче+ душгел на Bioderma.
Да ви кажа кремът за подсичане на Здраве съм ползвала и с двете си деца, така че е изпитан, сега взех този, защото беше на промоция в комплект. Ползвала съм козметиката на Niwea Baby, Klorane, Mustela- всички са добри. Зависи какъв аромат предпочитате.
В топлото време е по-добре да се ползва мляко за тяло, а не мас, зехтин или бебешко олио...получават се обриви. Моите дечица и двете са летни бебета- дъщеря ми е родена юни, а синът ми август, та зная от личен опит. АААА и още нещо, което досега не сме обсъждали, купете си слънцезащитен крем с фактор над 50+, задължително от май месец нататък трябва да се мажат бебтата, особено по откритите части на тялото.

# 594
Добро утро!

Честита дъщеричка на Агуто! Да е жива и здрава, и много послушна!

Тъкмо щях да питам има ли новини от ластнейм.. Леко раждане, защото предстои Simple Smile Леко и на Neve76, а и на всички останали!

zonichka, наистина мас лятото не знам колко е удачно, защото загрява Peace

Козметика взехме на Веледа

# 595
Добро утро момичета  Hug все така сме си 2в1, дори и болежките спряха, вече се отчайвам и си мисля, че това бебе не ще да се ражда.
Колко време след падането на тая тапа би следвало да зараждам? Моята падна в събота около 19.00 ч.

# 596
lastname, до дни ще започне раждане Peace Не се притеснявай, бебо си знае, няма как да не се роди  Simple Smile
За Никола все си мислих, че ще го пренося, а се роди 10дни по-рано. Това бебе пък, все се притеснявах дали ще устиска поне до 37-8 седмица, а ето че няма индикации за раждане скоро, но когато-тогава. То в това гадно време как да му се излиза  Mr. Green

# 597
  • София
zonichka, определено те съветвам да размислиш за маста, както и за мазането с олио на главата. Главата не се маже с нищо, освен ако не се появят крусти.
Аз съм взела козметика на Бюбхен + и на Мустела пяната против крусти, превантивно този път.

Днес съм на доктор за тонове и не знам дали няма да реши и да ме преглежда  Confused Нощес ме боля зъб, просто ще се гръмна, явно трябва и до зъболекарката да ида...  #Cussing out

Стискам палци на уж зараждалите, следя ви повече в групата във ФБ. Аз още нямам никакви признаци да наближава това събитие  Mr. Green

# 598
добро да е за всички утрото на Благовещение!

lastname, може и до седмица-две да започне раждане, обикновено обаче е до 3тия ден, при мен се получи до няколко часа.
сигурна си, че ти е паднала тапата, ходи ли за разкритие да те прегледат не разбрах преди?

ако са спряли болежките разходи се бавно-бавно. иди до магазина до вас, например да разгледаш, не се залежавай, ако док не ти е казал изрично, повече ходи.

zorni4ka, с мас въобще бебе не е добре да се маже, освен ако не е с хрипове и то само 5х5см от гръбчето където има възли без гръбначния стълб и ляво над сърцето, обикновено се получава есен-зима, на мен не ми се е налагало, но от педи знам.
иначе мас за мазане на чуствителната бебешка кожа, дори и преварена или там както се прави - по-добре недей, запушват се порите, не може да диша кожата, поти се в топлото, прегрява, появяват се пъпчици, това би следвало да стане.
един масаж след къпане е много по-ободрителен за кожата отколкото свинска мас, и капваш две-три капки олио или в топлото време мляко за тяло.
за коричките по главата няма толкова с какво да ги третираш, те до годинка-две сами ще паднат навсякъде стига да не са много и да се запотява главата.
ако са много педи ще ти препоръча какво да правиш - ако е много наплъстено се взима зехтин една лъжичка и се втрива на косата в корените или на главичката, разресва се ако има какво и при къпане и след това, хубаво се измива главичката и коричките сами падат.
но това не е необходимо при новородено, като се сменя косата падат люспички, пък е и физиологично, затова изчакай и педи ще ти даде съвет според случая ако се наложи. различно е при различните деца, дали имат дерматит и тн.
на Мили й се появиха около 8- месец едни съвсем малки люспички колкото 1 лв отгоре на главичката, сами си паднаха, педи винаги ме е успокоявали и нищо не сме променяли при къпане и тн. от бебе е нямала. ето, вече няма нищо. не съм я мъчила да я третирам с нищо, за няколко дни паднаха. така че зависи от случая.

G-baby, иди при зъболекар, аз и на снимка ходих даже, че уж здрави а ме наболяваше от време на време когато му скимне. оказа се, че под пломбата зъбът работил, ее, болката премина, сега съм с памуче и някакво безвредно мазило отгоре, да не ме мъчи зъболекарката ми, че е мъдрец и ще го лекуваме по-натам, но го изчисти и вече не ме наболва зъбът, че даже и ченето ме болеше и не можех да разбера откъде.
при теб може и нищо да няма, може и венец да е.
аз отидох главно да няма инфекция нещо, а и като тръгна да раждам да не ме заболи пак зъбът, че ще се чудя на коя болка да угодя  Crazy

Neve, стискам палци.
пък и на другите, които са на преглед днес.
и аз съм на ЖК, май и за МБ и други работи....

хубав ден!

# 599
За козметиката измивно - Мустела, за подсичане - судукрем, а за омазване след баня - преварен зехтин екстра върджин, като това ще е първия месец -два, защото после се стопля и ще ползвам някакво мляко, най-вероятно пак на Мустела.

Lastname, ще се роди явно процеса е започнал, спокойно, макар да знам че е много досадно. По-добре не се натоварвай, защото ще ти трябват тези сили. Може разходки да правиш по-дълги, знам че помагат. И ананас, той подтиква производството на окситоцин.

Общи условия

Активация на акаунт