АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 29 729
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Ками, скоро ще гушкаш мъничетата :*.

# 76
Аз съм в легнало положение и дано да издържа до 25.03
Аз съм така от 4-ти март - побърквам се от това лежане, но важното е бебка да е добре, после ще си наваксам....  Sunglasses До 25-ти марта доста априлки се надяват да удържат фронта, ще се справим!  Heart Eyes

термина ми е 2 април, та... моя док иска следващия понеделник, 25 март да постъпя в болницата, да ме следят 2-3 дни преди раждане (имало си такава клинична пътека), пускат се изследвания и т.н.
Моят термин е 4-ти април, АГ също ми каза,  че на 25-ти трябва да отида в болницата, която съм избрала и да кажа, че съм изпратена от нея, за оценка на начина на  раждане, при мен има голяма вероятност да е секцио. Каза да отида направо с багажа за престоя, защото ако ще е секцио... ще ме приемат по-рано в болницата. Ах, как се надявам на нормално раждане.... един тесен таз ли ще ни е пречка с бебка?!  Laughing Blush

# 77
Ками, много се радвам, че и ти и бебките сте добре!  Heart Eyes

На всички настинали мами, пожелавам скорошно оздравяване, че то не остана - трябва да сме в бойна готовност!  Mr. Green

# 78
maminka23 ти защо лежиш?

# 79
kamito, радвам се, че си ок и у дома, тъкмо ще си подготвиш всичко ти за бебчетата Simple Smile
пожелавам на теб и семейството ти много да им се радвате, браво щом са добре вече и навлизат в бебешкия живот. и бързо да ги изписват!
каква беше разликата между спинална и епидурална, в сми - в слагането, катетри и тн?

Shine_ и другите, които лежите, още малко ви остава  Hug

vvavv, защо не питаш докторите?
ако е така - защо ще го предизвикват? много странно.

# 80
Защото имам много чести контракции, а и бебка е много много ниско долу (главично разположена) и наистина усещането е все едно, че след малко ще излезе. Само ходя до тоалетна, да хапна , да си взема душ и после пак в леглото - така от 4-ти март.
Просто се надявам, че ще постои още една седмица в коремчето ми.  Heart Eyes

След раждането съм решила да направя така, че да се раздвижа много хубаво, да изляза и да си направя една разходка. Ще се преродя.  Blush

# 81
Момичета коя банка за стволови клетки избрахте, ние понеже още се двоумим...

И аз нещо май се опитвам да се разболея, дано ми се размине.
Мацките, които лежат не им е леко, но още малко остана!!

# 82
живот и здраве, съм си харесала водната гимнастика в х-л Берлин в Бояна, тя е по МШпицер.

след два-три месеца след раждането се надявам да мога да я посещавам.
може да се засечем с някои от вас там Simple Smile

ама това ми е в далечното бъдеще  Mr. Green

п.п. има метод за взимане на стволови клетки от пулпата на млечен зъб, който иска може и от този метод да се поинтересува, не знам в БГ дали се прави.

# 83
Мами да ви питам има ли някоя от вас да вдига кръвното и какво и е казал доктора ?
Аз имах проблеми с кръвното преди да забременея, цялата бременност ми беше нормално, а от скоро пак започнах да го вдигам и съм страшно притеснена /дали пречи на бебчо /и дали ще мога да си родя нормално  Cry

# 84
Мами да ви питам има ли някоя от вас да вдига кръвното и какво и е казал доктора ?
Аз имах проблеми с кръвното преди да забременея, цялата бременност ми беше нормално, а от скоро пак започнах да го вдигам и съм страшно притеснена /дали пречи на бебчо /и дали ще мога да си родя нормално  Cry
За високо кръвно задължително се консултирай с лекаря си възможно най-бързо. Това е един от признаците за прееклампсия, което може да постави бебето (а и теб) в сериозна опасност. Това е само вероятност, но е добре да я отхвърлиш точно с разговор с лекаря си.

# 85
vesi - колко ти е кръвното?
постоянно ли си така или само на прегледа?

п.п. на прегледа ми беше 130/75, иначе е 90/60, до 120/57-80.
док нищо не каза, може от жегата в коридора да беше или притеснение, знам ли,
но не го държа толкова през деня, обикновено ми е ниско.

така че говори с док, не се притеснявай сега, зависи дали го поддържаш и колко е, имаш ли други оплаквания, ще ти изпише док нещо или прати на спец. да се вземат мерки.

# 86
Привет! Да се запиша и аз в новата темичка   bouquet
Камито браво, все така хубави новинки да чуваме от вас!

Джос, разликата м/у спинална и епидурална:

Епидурална:
-поставя се чрез катетър като се въвежда допълнително на всеки 90 минути.
-пълния ефект се постига след около 20-30 минути.
-отражение върху бебето-няма.
-кога може да се използва-при раждащи за първи път жени-след разкритие от 5-6 см.(болката започва при 2-3 см.,а същинското раждане при 10 см.).При раждали жени-след разкритие от 4-5 см.Ако се приложи по-рано е възможно удължаване на раждането.
-предимства
-майката е в ясно съзнание,не изпитва болка.
-остава приятен спомен
-ако се наложи цезарово сечение упойката се въвежда през поставения катетър без да се налагат нови манипулации.
-почти няма негативни последствия за детето.
-елиминират се всички рискове за майката и детето,свързани с общата (пълната) упойка.
-недостатъци
-технически е по-сложна и трябва да се постави от добре подготвен анестезиолог.
-до постигане на ефекта минават 20-30 мин.,което я прави неподходяща при спешни операции.
-необходими са доста напътствия от акушерките и гинеколога.
-процесът на раждане може да се забави.Тогава се поставя окситоцин за ускоряване на раждането.
-може да има техническа невъзможност за въвеждане на катетъра,поради анатомични особености на майката.
Спинална
-поставя се като епидуралната,само,че еднократно,а не на малки дози чрез катетър.
-ефекта настъпва веднага.
-отражение върху бебето-понякога се забавя сърдечната дейност на плода
-кога може да се използва-като епидуралната.
-предимства
-технически е много по-лесна за изпълнение.
-по-икономична е-количеството на медикамента е по-малко.
-ефекта настъпва веднага.
-майката е в ясно съзнание,без да изпитва болка.
-няма почти никакви негативни последствия за детето.
- елиминират се всички рискове за майката и детето,свързани с общата (пълната) упойка.
-недостатъци
-прави се еднократно и когато изтече ефекта й(след около 90 мин.)болките се възобновяват.
-понякога не действа ефективно и трябва да се постави на друго място.
-кръвното налягане може да се понижи и това да причини гадене и световъртеж.
-ако нормалното раждане премине в секцио,се налага отново поставяне на упойка и повтаряне на всички неприятни процедури.

# 87
Аз имам проблеми с кръвното откакто се помня,от началото на бременноста пия Допегит 3х1 и ми е нормално кръвното,ходих и на кардиолог нямам проблеми със сърцето,той каза че нямам притеснения за нормално раждане стига да си пия хапчетата ,не пречи на бебо стига да си вземеш мерки питай ЛЛ да ти изпише .

# 88
Здравейте и от мен,мили мами!Аз искам да попитам,тъй като вече всичко е изпрано,изгладено,сгънато и подредено,багажа е стегнат.....но ми останаха само памперсите.И искам да попитам,тъй като съм объркана,вие какви ползвате или ще ползваете?Иска ми се да е по-евтино и затова не се хвърлям на скъпи. Grinning

# 89
само да се похваля - количката е купена и другата седмица ще е при нас. Дано да се справим със сглобяването
имаме baby design lupo    newsm44 newsm44 newsm44

Общи условия

Активация на акаунт