АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 30 305
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
prada,
не може да не правят клизма, т.к. с пълно дебело черво няма как да родиш нормално.
я пак питай!

иначе - сложи си свещичка глицерин като усетиш пристягането откъм кръста.

колко ти е била шийката на прегледа?
сега защо пиеш магнезий? имаш ли подготвителни контракции?

това с кръвното е нормал на прегледа да се вдигне понякога, ако се държи високо няколко дни вече може да не е нормално.

# 226
Здравейте мами, най-накрая и аз да имам време да се присъединя към вас Simple Smile. Нова съм във форума,  термина ми е на 26.04. и чакам момченце. Това ми е втора бременност, като първото ми детенце пак е момченце Simple Smile.
Тъй като от миналата седмица вече съм в 45 дневния болничен и съм си вкъщи ще имам повече време  да се включвам във форума, иначе не съм спирала да ви чета Simple Smile

# 227
прада, почивай си повече, помага... още някоя седмица да изкараш

анимал, моите стрии се появиха около  35 седмица. накрая най-много се опъва кожата на корема, бебето расте най-бързо.

моето кръвно по принцип си е в граници - ниско, до нормално. така е и сега, но много често си го усещам, че пада много. не съм мерила, но ми става мн гадно, не мога да се изправя, обикновено след следобеден сън ми се случва. тогава изпивам малко кола, шоколад и някакви ядки - комбинацията действа мн бързо - няколко минути. на консултации са ми го мерили най-ниско 110/70, но аз тогава не го усещам ниско, което означава, че като ми стане гадно е доста нисичко...

девил куин, на мен за киселини са ми изписали талцид по принцип. вече си изяждам по едно почти всяка вечер ooooh! взех си и гавискон, да пробвам, но все още не съм опитала. моя е на таблетки, ментови

jos, мечо, и аз съм с проблемен мъдрец тази бременност... декември беше най-зле. ходих на някакви процедури при една зъболекарка, помогнаха, но тогава мнооооооооого ме болеше... беше ми се схванало ченето от болка, не можех да си отварям устата. сега също от време на време ме приболва, но не чак така... просто си усещам венеца леко раздразнен при допир.

и един въпрос: jos, ти ли беше споменавала, че се занимаваш с плетки?

и... накрая ще копна нещо, на което попаднах преди малко, мисля, че ще ви е интересно:
Детето Овен кипи от енергия и искреност. Развива се с бързи темпове, самостоятелно е и не понася никакви забрани. Много бързо подготвя уроците си и още в началното си обучение има представа с какво ще се занимава. Лесно се разбира с родителите си, защото споделя всичко с тях. Ако не му дават непрекъснато съвети и го оставят само’ да се справя, това е перфектното дете.

# 228
  • София
Да се отчета и тук,

Нещо пак тази нощ ме хвана диарията. Тамън се бях оправила и тази нощ ме изненада. От сутринта съм на препечени филий и сирене и Ентерол (миналата седмица ми го беше изписала АГ-то за диарията). Надявам се да оправя положението, НО и четох, че това е знак за скорошно раждане  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy ужас. НО пък нямам другите симптоми. Надявам се да е от нещо, което съм яла....че ако е раждане  #Crazy #Crazy #Crazy дрехите на малката са изпрани, но няма нищо изгладено  hahaha hahaha hahaha а и ми останаха няколко неща да си купя за мен за болницата.

# 229
Здравейте момичета,

Набързо да ви разкажа какво се случи с мен. Миналата седмица ходих да си взема 45 дневния болничен, същия ден малко по-рано в рамките на 1ч. получих няколко болезнени контракции.
При гинекологичния преглед се оказа, че съм със скъсена шийка на матката и доктора ме вкара 3 дни в болница на системи.
Вече съм вкъщи, слава богу болезнени контракции нямам, получавам само безболезнени. Пия магнерот и гледам повече да лежа, поне да вляза в 37 седмица.

Ще задам един неудобен въпрос към момичетата, които ще раждат нормално.
В болницата, към която съм се ориентирала не правят клизма преди раждането. Ако има момичета, при които положението е същото могат ли да споделят ще правят ли нещо вкъщи преди да отидат да раждат - клизма, свещички??

вярно е, не правят клизма, така си раждаш, без клизма

# 230
АлЕкС ,аз от 3 месеца съм така.Щом хапна нещо и след 30мин съм в тоалетната.А да чукна на дърво не съм родила още.Просто явно организма ти се освобождава от излишното,а и да си припомним,че нямаме много място в коремчетата вече.Според мен няма място за тревога.Пий повече вода,за да не се обезводниш и така. Simple Smile

# 231
За килограмчетата онзи ден се претеглих  #Crazy #Crazy #Crazy Ужас амен 100, даже по цял ден си повтарям едно стихче от племенниците и ММ и сестра ми само ми се хилят (Мамо,мамо я кажи колко слончето тежи. Слончето тежи деца близо 100 килца)  hahaha hahaha hahaha
За киселини - май досега веднъж ми се случи, ама никога съм нямала и не съм много сигурна
Стрии - имам само на тумбака ама нарисувам като великденско яйце
За клизмата - зависи в някой болници практикуват със свещички. При мен ще е зависи кога ще отида, ако е по-отрано свещички, ако е в последния момент клизма
А и разтройството и аз миналата седмица изпитах тази гадост - като ходя до 00 направо си ме хваща шубето, таман ми мина гадния хемороид който откара месец и половина

# 232
  • София
АлЕкС ,аз от 3 месеца съм така.Щом хапна нещо и след 30мин съм в тоалетната.А да чукна на дърво не съм родила още.Просто явно организма ти се освобождава от излишното,а и да си припомним,че нямаме много място в коремчетата вече.Според мен няма място за тревога.Пий повече вода,за да не се обезводниш и така. Simple Smile

newsm74 newsm74 newsm74 значи не съм единствената. Защото днес се зачетох в признаците за скорошно раждане и там пише диария  и затова започнах да се замислям, дали пък не наближава момента.

# 233
алекс, и аз непрекъснато подготвям някакви неща и все ми се струва, че не съм готова...
уж 1 пералня трябваше да пусна с бебешки дрешки, а се оказаха 2... сега пък майка ми ушила едни пеленки и 2 спални комплектчета... сега и тях трябва да пера, става 3та пералня Simple Smile
и в сака за болницата все дослагвам по нещо... уж е почти готов и все за нещо се сещам...

това със свещичките звучи по-добре от клизма

# 234
е ако има време няма ли да те питат - правила ли си клизма, свещички? каакви са тия болници.
вече в багажа трябва да има и свещички  Joy

vvavv, не съм споменавала май, ама съм плела на Милица разни работи, шапки, елечета.

добре дошла на новата априлка Wink леко раждане!

# 235
ами не питат нищо
Скрит текст:
направо си раждаш и вършиш другите неща едновременно, няма начин Joy

# 236
  • София
алекс, и аз непрекъснато подготвям някакви неща и все ми се струва, че не съм готова...
уж 1 пералня трябваше да пусна с бебешки дрешки, а се оказаха 2... сега пък майка ми ушила едни пеленки и 2 спални комплектчета... сега и тях трябва да пера, става 3та пералня Simple Smile
и в сака за болницата все дослагвам по нещо... уж е почти готов и все за нещо се сещам...

това със свещичките звучи по-добре от клизма

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Аз имам още 1 пералня с дрешки, които пише, че се перат на 60 градуса.....и ми остава след това спалният комплект да изпера и съм готова. НО днес  #Crazy #Crazy #Crazy изгладих 3 неща и ме хванаха лудите, та се отказах и утре ще гладя, а и част от нещата не са изсъхнали още.
За болницата ми остана да си купя само - гащи и превръзки, които мисля утре да купя като излизам за прегледа ( запис на тонове ).
За клизмите - ами на мен в болницата ще ми правят. Такава им е политиката....а и не ме е страх толкова. НО наистина не мога да си представя да ме оставят да раждам без да са ми направили клизма  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy то ще е чудо направо.

# 237
Цял ден не мога да се включа да пиша, чета ли чета, докато изчета всичко, а преждевременно с майка ми изпрахме последните две перални с дрешки за бебо, които ми дадоха сега в последния момент и така, чистих пак стаята и уж малко, малко, ама то си е изморително. Снощи май корема ми слезе още по-надолу и сега ми е съвсем трудно да ходя и ми е супер тежко. Та гледам да седя повече, ама ...тя работата си чака. В събота купихме бебефон с ММ много сме доволни, сега 2 дни го изпробваме и ни харесва много, чакам да му паднат батерийте за да го заредя Simple Smile
Много болни мами се наредихте нещо на ми харесвате така, да се оправяте бързо. Аз като бях болна смучех прополки, Виброцил за нос, протоколния парацетамол, ама може да се пие и Колдрекс, Фервекс и такъв тип бъркочи....
Мамушкер радвам се , че с малката Дари сте добре Simple Smile още малко и ще кръстосвате улиците по цял ден.
Мечо ти послено при д-р Диков ли реши?
Мирама как сте вие, малкия как е, виждаме че каката помага яко Simple Smile

# 238
А, я кажете откъде се купуват тези грозотии - гащите за еднократна употреба?

# 239
А, я кажете откъде се купуват тези грозотии - гащите за еднократна употреба?
предполагам, че в аптеките има. аз видях и в Карфур, щях да купувам, но май ще си остана с мои си...

Общи условия

Активация на акаунт