АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 29 770
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
alvelina, звучи страхотно! Веднага купувам ваучер! Дано наистина да изчистят така добре, както са описали  Mr. Green Само се чудя дали може например от днес за утре да ги викнеш, имам предвид в последния момент. Защото няма как да знаем кога точно ще тръгнат бебоците.. та мисълта ми е, докато аз съм в болницата, хорицата да заповядат и да овършеят  Mr. Green
Мнооооого ти благодаря, че сподели офертата  Hug

# 556
Ахааам, поне 3 дни преди желаната дата трябва да се запише час.

# 557
Ах, как ви завиждам   Sad При нас няма такива услуги и ще се наложи да разчитам на мама и мм да изчистят докато аз съм в болницата.
Относно гладенето, аз ще изпера дрешките и ще ги сложа във вакумен плик, за да не се прашат и после преди обличане ще ги гладя, за да ги дезинфекцирам малко. Аз също не обичам това занимание и не мисля да продължавам прекалено дълго, а само докато има толкова много прах при нас.

# 558
lastname леко раждане и стискам палци всичко да е наред.

# 559
Привет и от мен, момичета!
Добре, че сте се заговорили за гладенето, че и на мен ми е мега казус - първо, че хич не ме бива, второ, че така и така изгладените дрехи седят в шкафовете, предвидени за беба и няма да са стерилни, когато тя реши да се появи на бял свят. Та ми се вижда излишно и на мен. Особено за количката, примерно - която така и така ще бъде изкарвана навън  Thinking

Иначе, пропуснала съм да чета назад за слинговете, чийто огромен фен съм аз, но няма да купя, защото една приятелка ще ми даде свой, запазен.

И ние сме много "ходещо" семейство, и пътешестващо също, надявам се, че с бебата ще е само по-весело, но не и по-трудно  Peace

Аз също се възползвах от фирма за почистване, бяха преди два дни и се справиха окей, най-вече с прозорците, но за всеки случай съм купила още един ваучер от друга фирма през друг сайт (между другото без ваучер си излиза същата крайна сума), които ще дойдат на 1.04 за да се справят с праха по ключовете за лампите и шкафовете най-вече.

Много препоръчвам на всички, които не им се занимава с чистене в края на 9-я месец  Mr. Green

# 560
малко поизпуснах темата, но от прегледаното по диагонал разбрах, че има нови бебечета - честито!

аз както не бях хич готова с нищо, вече мога да се похваля, че почти всичко е изпрано и изгладено (освен нещата, които постоянно "прииждат") благодарение на майка ми. За два дни всичко изчисти и изглади  Heart Eyes

поръчахме и скрина за бебчо и утре ще е готов и ще може всичко да се нареди.

чантата за болницата също е готова почти. сега само дослагвам по нещо.

слънчев ден от мен   bouquet

# 561
Леко раждане на Ластнейм.
Предишният път се възползвахме от фирма за почистване, сега не знам. Толкова съм придирчива, а и не обичам много да ми влизат чужди хора в къщата. Току-що излъсках спалнята, завеси, прозорци, само виках мъжът ми да мести мебелите, а той готви през това време. Останал ни е хола, но той е доста тегав за чистене, защото е огромен..........а аз обичам да вадя всичко от шкафовете и т.н.
За слинга, не съм ползвала с баткото, но мисля да си купя кенгуру, преди го използвах основно в къщи. Като ви чета, за слинга как трябвало да се внимава и т.н. няма да рискувам, ще съм с кенгуру.
Гладенето не ми е любимо, но откакто се е родил баткото не пропускам, всичко минава през ютията.
Последните нощи успявам да спя, което е супер.

# 562
Относно гладенето - не смятам да гладя. Не обичам, а и не смятам за нужно. Избрала съм прах за пране с минимално количество химия и без ароматизатори и разчитам на това, че няма да дразни бебешката кожа. Имам няколко приятелки, отгледали бебета без гладене - живи и здрави са, без алергии.  Simple Smile

Няма да викам и фирма за почистване - не мисля да правя някакво допълнително чистене, освен нормалното ежеседмично, което си поделяме с половинката.

Иначе напоследък съм се захванала с правене на бебешките играчки Simple Smile Засега съм доволна от резултата и мисля за началото поне бебокът да мине без купени играчки.

За слинга, не съм ползвала с баткото, но мисля да си купя кенгуру, преди го използвах основно в къщи. Като ви чета, за слинга как трябвало да се внимава и т.н. няма да рискувам, ще съм с кенгуру.
Слинговете са много, много видове. Има опасни, има и безопасни. Има по-удобни за дълго или за кратко носене и т.н. Относно кенгуруто, имай предвид, че добре трябва да избереш модела, тъй като при повечето бебето виси на чаталчето си, което не е препоръчително от ортопедична гледна точка. Трябва да обхваща крачетата до коленцата, за да може бебето да е като седнало в него.

# 563
  • София
За слинга - ами взехме тъй като живеем в кооперация на 4 етаж без асансьор и когато ММ го няма ще ми е трудно да качвам сама количката с малката до вкъщи. А и наистина смятам, че ще ми е полезен като сме сами и аз правя нещо и тя се разплача да я взема в слинга с мен.
Но като цяло ще си ползваме и количката няма да разчитам изцяло на слинга.

За гладенето - и на мен не ми е любимо но все пак изгладих всички неща и ги сложих във вакуумни пликове и ги прибрах. Верно, че бая нервих изхабих тъй като не съм гладила толкова много, а и от двете страни да ги изгладя  smile3511 smile3511 smile3511 направо лудите ме хванаха, но се справих някак си.

За почистването - най вероятно ще извикам фирма. Просто не го виждам ММ да изчисти основно целият апартамент сам или с майка му....а и не искам да се натоварват излишно като може да викнем фирма и тя да свърши това. Но ще видим точно кога да го направим.

Спането - ами вече доооооста трудно но успявам да поспя. Е не както преди, но все пак, пак е нещо, че ако въобще неможех сигурно щях да се застрелям  #2gunfire #2gunfire hahaha hahaha hahaha hahaha

Ами това е от мен за сега. Ние ще излезнем малко да се поразходим, че днес май е по добре времето от вчера.

# 564
Да си призная не ми се чете за слинговете, ако бъдеш така добра да ми препоръчаш. Не смятам да го използвам за дълги разстояния,  основно в къщи,  до магазина примерно, или ако оставям баткото в училище от паркинга до сградата, вместо да вадя количката.....
Кенгуруто ми беше удобно, защото бебето го слагах и на гръб, примерно когато готвя ми беше много полезно Mr. Green

# 565
Здравейте,малката ме събуди в 8ч,а така ми се спи,направих закуска,мъжо се прибра от работа,хапнахме,после с малката на разходка и преди малко се прибрахме.За слинга-на мен лично ми се вижда неудобен,а кенгуруто е за след 3-4 месец.Аз също живея на 4 ет. без асансьор-оставям количката в мазето(нашето е чисто) и нагоре по стълбите,с бебе с чанти-абе не е лесно,ама се свиква Mr. Green

# 566
lastname - стискам палци всички да мине бързо и безболезнено  Praynig

Днес за пръв път усетих какво е умора. Полях цветята и измих пода със стирката и два часа лежах на леглото като в транс  ooooh! а като си помисля, че днес влизаме в деветия... незнам как ще го изкарам целия.

За чистачката, аз съм казала на мъжа ми, че ще си викна чистачка и той няма нищо против. 20лв. ми струва да изчисти всичко, подреди, изпере и изглади / ако има нещо вече изсъхнало/. Някак не мисля да се превивам от чистене, като за трите дни докато съм в болницата пак ще стане мръсно и прашно, още повече с кучето.

# 567
запис от мен,ластнейм стискам палци ! Да се отчета-бебешките дрешки изпрани и прибрани,тапицериите на столчето и шезлонга съхнат все още ! Simple Smile Не се размина и без някой гаф разбира се ,бях взела едни по-евтини бодита и цветовете им се размазаха мн гадно като ги сложих на радиатора,даже блузката от комплекта за изписване има малко ама ММ каза че мн се вглеждам и нищо и нямало на блузката а за бодитата нямало смисъл да се ядосвам,е да ама ме хвана яд как да изпиша бебока със по-тъмно синя ивичка през блузката :@ :@ :@ Sad Sad ..иначе тео бебе с лайка мн ми хареса как мирише ♥

# 568
Аз лично ще предпочета слинг, основно защото заема много малко място.
Нямаме кола, съответно не мога да мъкна количка, когато пътуваме.
Не искам да катеря количка в градски транспорт.  Crazy
Не искам да се чудя как да избягвам дупки, счупени плочки и прочие по улиците.
И от друга страна - бебето участва в дейностите на майката и така се учи и развива Simple Smile
Все пак взех количка втора употреба, защото целият свят опищя как не мога без количка, но нямам намерение да я ползвам, поне не в началото. Само ако се окаже, че бебето не иска слинг, или ако много натежи.

# 569
ластнейм - леко и безпроблемно раждане ти пожелавам

ние нашия юнак го чакаме всеки момент - имам странни пробождания към пикучния мехур и мисля че ще е скоро

относно гладенето, за сега съм си прибрала всичко само изпрано, а когато реша да обличам нещо ще си го изгладя набързо или поне ще си приготвя предварително едно или две комплектчета. нямам нерви за гладенето и до към 3тиа месец мисля да прекратявам. излишно изнежване няма да си причинявам, както и стерилизирането на шишетата.  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт