АПРИЛКИ 2013 - тема 21

• 29 780
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
На мен първия ми гинеколог хич не му се занимаваше с мен, гледа ме на ехото при установяване на бременността и после в 4-я като тогава видя, че ми е ниско плацентата и след това 2 месеца хич не се вясваше на прегледите. Мен ме хванаха бесните и го смених с лекар в София, да един преглед ми излиза 50 лв с пътя, но поне ми обръща внимание и е много внимателен.

# 631
  • София
На мен за сега АГ-то ми е много стриктна и съм доволна. Изкъсо си ме следи през цялата бременност и нищо за сега не е пропуснала да ми пусне, да ме види или да направи, което ми се полага.
Всяка седмица си ходя за запис на тонове и винаги идва да ме види докато съм на запис как съм и дали имам някакви оплаквания, тъй като не мога да си запиша час за да ме види. А и не смятам, че е необходимо, тъй като лекаря при който искам да раждам си ме гледа на ехото и той си ме следи стриктно вече....все пак нали съм в 9 месец.

# 632
zonichka това е много тъпо какво значи имало много хора като трябва да си те види на ехограф какво значение има колко хора са....а това за записите също е много тъпо.Ама да не забравяме къде живеем  #Sniper аз се радвам,че при моята лекарка също е мазало от хора,но досега не ме претупвала и на ехографа винаги хубаво оглежда.Ти къде ходиш на жк

# 633
zonichka това е много тъпо какво значи имало много хора като трябва да си те види на ехограф какво значение има колко хора са....а това за записите също е много тъпо.Ама да не забравяме къде живеем  #Sniper аз се радвам,че при моята лекарка също е мазало от хора,но досега не ме претупвала и на ехографа винаги хубаво оглежда.Ти къде ходиш на жк
Ходя в 2-ДКЦ,на Славейков.Лекарката си разбира от работата,но понеже е само 3 дни в седмицата и е от 14-18ч и се сещаш какво е.Знае какво ми се полага,изпраща ме където трябва без да плащам,сама ми носи изследванията,но за някои неща съвсем претупва,което ме дразни.А и като и казвам,че много чета от Интернет,направо полудява.Аз всеки път съм пълна с въпроси,а на нея и омръзва много бързоооо....но малко остана.Да ви кажа честно опитах и на частно-още по-зле,дори не ме помнеше,нищо,че ходих 4 пъти при нея.И предпочетох поне да не си давам парите.А и докато успях да си намеря изобщо лекар,който да ми води ЖК,без да плащам....голям зор беше.Сега след като родя незнам на къде да се насоча за рутинните ми прегледи,които не пропускам.Преди ходех в 15-та поликлиника в Дианабад,но когато и там, ми отказаха да ме водят.....защото не съм била с постоянен адрес София....дрън-дрън!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ами,да,напатих се от търсене на някакъв лекар,камо ли свестен....А ти Jojeto къде ходиш на ЖК?

# 634
Имам един въпрос към тези,които ще стават за втори път мами.А може и някой друг да знае.Незнам от къде да взема инфо,затова се обръщам към вас.Когато родя какви са стъпките с които да подходя към получаването на еднократна помощ за бебето?Кой трябва да ми издаде 2-я болничен след раждането?В общината по местожителство по лична карта трябва ли да нося нещо?Изобщо какви са стъпките след раждане?
zonichka, вторият болничен се издава от болницата, в която си родила. Третият болничен се издава от педиатъра на детето, като с него се изравняват дните на болничните до 135 дни. Моят съвет е да си носите при педиатъра копие на предните два болнични - първият за 45 дни и вторият издаден от болницата, за да знае педиатъра с точност датите и да нямате проблеми с НОИ.

за документите, които се подават в общината за изплащане на помощта - направете си копие на акта за раждане на детето преди да дадете оригинала в соц.служба. Задържат оригинала около 10 дни, през което време може да ви потрябва акта (поне за записване при личен лекар).

за козметиката - ще ползвам тази, с която си отгледах баткото - Меналинд. За дупе скоро пробвах Бепантен и съм доволна. Имам една мостра като свърши тогава ще купувам. С баткото не съм имала проблеми с дупето.

# 635
добре че си го сменила какви са тия доктори незнам направо  newsm61 Аз ходя в един медицински център,но в началото когато трябваше да се регистрирам при аг-то,която ми препоръчаха се оказа че тя е в отпуска 2 седмици,а на мен ми се искаше да отида поне да се установи бременност,та отидох в поликлиниката до нас.Лелеее е с такова нещо не се бях сблъсквала....не мога да ви опиша колко лошо и грубо се държаха.Гледа ме на видеозона и само ми каза,че има жив плод и то мръхтейки абе ужас.После ме питаше къде ще се регистрирам и аз като му казах реакцията беше-абе кви са тия медицински центрове там изобщо ходел ли някой,било пълна простотия..излязох направо позеленяла от гняф Twisted Evil Twisted Evil

# 636
zonichka ами и аз като теб много се дразня като имам въпроси и искам да ми се обясни,да вадя думите с чингел или така да ми се обясни,че накрая изобщо нищо не съм разбрала.Полудявам от това.А твоята аг за тези дни и малко часове,които работи направо си представям какъв е ужас.Аз ходя в Медицински Център Пентаграм.Работят със здравната каса и са много внимателни и мили,от което останах направо очудена.Лекарката ми е д-р Тошева,с препоръки отидох при нея и съм много доволна.МИла е и винаги усмихната,което ме радва защото като те посрещне някой темерут е много гадно.

# 637
И аз предния път не чух тонове,но дек.каза,че ги виждал-били добре,но четвъртък ще настоя да чуя Crossing Arms

# 638
zonichka ами и аз като теб много се дразня като имам въпроси и искам да ми се обясни,да вадя думите с чингел или така да ми се обясни,че накрая изобщо нищо не съм разбрала.Полудявам от това.А твоята аг за тези дни и малко часове,които работи направо си представям какъв е ужас.Аз ходя в Медицински Център Пентаграм.Работят със здравната каса и са много внимателни и мили,от което останах направо очудена.Лекарката ми е д-р Тошева,с препоръки отидох при нея и съм много доволна.МИла е и винаги усмихната,което ме радва защото като те посрещне някой темерут е много гадно.
А там ли ще си раждаш или на друго място?

# 639
Здравейте, момичета
ние още сме в болницата, но всичко е добре с мен и бебето- само чакаме да стане малко повече килца. Докторката каза, че в сряда най- вероятно ще ни изпишат.
Сега ще се опитам да ви изчета докато бебо спи.
Благодаря за хубавите пожелания да ви се връща

# 640
zonichka ами за огромно съжаление тя не изражда.Щях да раждам в 2-ра градска,защото е на 2 мин от нас,но ме разколебаха...Сега съм се спряла на окръжна болница и на д-р Жекова,която е началник отделение много хубави неща чувам за нея.Родилното било след ремонт.Наскоро 2-ве познати раждаха там много са доволни даже бяха без избор на екип и казаха,че са били много мили и нямало никаква разлика в отношението от родилките с екип.

# 641
vesi_mz84 много се радвам,че сте добре  smile3525 smile3525 Малкия бебо ми е адаш.Скоро ще имаме и празник Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 642
zonichka ами за огромно съжаление тя не изражда.Щях да раждам в 2-ра градска,защото е на 2 мин от нас,но ме разколебаха...Сега съм се спряла на окръжна болница и на д-р Жекова,която е началник отделение много хубави неща чувам за нея.Родилното било след ремонт.Наскоро 2-ве познати раждаха там много са доволни даже бяха без избор на екип и казаха,че са били много мили и нямало никаква разлика в отношението от родилките с екип.
Да,и аз за 2-ра градска чух лоши неща.Аз също ще раждам в ОБ,но без екип.Дано всичко да е наред.Жалко,че няма да се засечем,но ще продължим да поддържаме връзка тук. newsm03

# 643
zonichka еее супер,че и ти си се насочила натам  smile3503 smile3503 Жалко,че няма да се засечем наистина,но много ясно,че ще си поддържаме връзка Simple Smile   bouquet Тъкмо ще кажеш после доволна ли си.Сега на 27 ако не се лъжа има ден на отворени врати и мисля да ходя да видя каква е хавата.Ти ще ходиш ли?

# 644
zonichka то и аз май ще съм без екип просто чух за Жекова,че била страхотна.Но за да те изражда иска да поеме жк от 8-я месец,а то мойто свърши вече,след 5 дни влизам в 9-я месец(трудно ще стане).Но ми казаха,че изобщо нямало разлика в отношението към тези,които са без екип.И били много мили...ще видим дано да е така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт