Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 817
  • 710
  •   1
Отговори
# 30
  bouquet  за новата тема!

От "медените" парфюми любимци са ми Soir de lune и Angel. Втория се улавям напоследък, че ми харесва все още като аромат, но не и да го нося.   Rolling Eyes  Като цяло медът не ми е много любим в парфюмите, а и иначе мога да му обърна внимание само при липса на шоколад.   Blush
Cristobal Balenciaga много ми харесва, но не го свързвам с мед.  

# 31
  • Чукарландия
И в L'Eau de Chloe не долавям мед. У мен ли има нещо сбъркано?!? newsm78

Може би не го различавам като съставка. И по-добре. Наврях си носа в буркана с мед и не, не предпочитам да долавям това ухание в парфюма си. Peace
Даже в лосионите  и кремове за тяло - не ми харесва като мирис. Тежи, но не на мястото си, а прекалено, идва ми в повече.

Cristobal Balenciaga много ми харесва, но не го свързвам с мед. 

Фенси, Илейн, за този парфюм ли говорите? Hug

# 32
Никакъв мед не усещам в Кристобал.

# 33
Аз- за този, надявам се, че и Илейн.   Blush  От ebay се бях сдобила с около 20мл и зимата обичам да го нося.

# 34
  • София
Денси  Hug

По-принцип харесвам меда в парфюмите, но не харесвам всички парфюми с мед.

Само ще се подпиша под това, защото по-точно няма как да го кажа   bouquet
Както обикновено - въпрос на комбинация  Flutter

Определено харесвам Tobacco Vanille (и на мен ми е подчертано меден  Heart Eyes), Ambre Narguile, Un Bois Vanille, Elie Saab, Сеншъс в няколко от версиите.
Донякъде Back to Black и Beige (за вторият много пъти съм казвала, че не си заслужава, но в смисъл че стои много обикновено/евтино върху мен, иначе не е лош)

За щастие май при мен не се видоизменя в посоката, за която намеква Бубс  Laughing
С изключение на Absolue pour le Soir, но там не знам дали медът е виновникът или нещо друго  Rolling Eyes

# 35
  • София
Ronita, мерси за идейката за Profumum Roma Dulcis in Fundo, но ще пасувам, търся по-бюджетен портокалов сладолед  Mr. Green Peace

# 36
У нас всяка година се изяждат по две тенекии мед, хич не ни е любим Joy

Харесвам мед в парфюми, стига да не е основна съставка, като в Back to Black i Tobaco Vanille.
Предпочитам го с дъх на восък, не съвсем натурален.

Денси, благодаря за темата!  bouquet

# 37
  • Sofia
Бюджетен портокалов , за сладолед не съм сигурна, но  мек аромат е Liberte Cacharel.

# 38

bouquet
Медена тема.

Обичам мед с палачинки и панирани филийки. Ковачева ще го преслушам този магазин.   bouquet Най-любим ми е акациевия мед. Обожавам мириса на акация във въздуха на село. Връща ме в едни много далечни години на безметежно време. Това е една от най-любимите ми миризми заедно с момини сълзи, които и до днес не мога да открия в парфюм, или поне не мога да открия такава че да ми допадне. В този ред на мисли, ако вие имате такива(акация и/или момина сълза), които са ви допаднали, моля да споделите.   bouquet

Мед в парфюм ненавиждам. Имам позиви на  Sick. Но аз не понасям сладникави и лепкави парфюми (и хора)
В Kлоетата изобщо не усещам мед. И слава богу. Имам единия, а другия смятам да придобия за пролетен парфюм.

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 18:11 от Анонимен

# 39
Обожавам мед.

Даже не просто го обожавам, а той е основната храна на мен и моето семейство. Заедно с млякото. В къщи винаги има мед, кафето си пия с мед, всичко подслаждам с мед, захар не използвам, шоколад се стремя да купувам рядко.

Обичам обаче аромата на мед. Правя меденки с удоволствие и всички в моя дом ги харесват.
Задължително започвам деня си с мед.
Съчетан с мляко, ванилия или канела. Или с ябълка.

Почти всичките ми любими парфюми имат в себе си уханието на мед.

Дори от Том Форд единственото, което харесвам е Тобако Ванил.
Всичко друго негово ми е агресивно, нагло и някак парвенюшко, но Тобако Ванил е щастливо изключение, което за да завърша напълно клишето ще напиша , че потвърждава правилото:)))

Poison, Dior ми е любим във всичките му варианти, Sensuous, Estee Lauder също.

Sicily, D&G, Soir de Lune, Sisley, One Million, Paco Rabanne също са ми сред любимите и вечните.

Относно Беж.
За мен този парфюм е свързан със следната асоциация - Плаз Вендом, Риц и Мадмоазел, която пие сутрешното си кафе , подправено само с мляко и много малко мед. Никаква захар.
Чиста елегантност. Тотален финес.
Разбира се, за Риц, Беж и Мадмоазел трябват реални  сериозни и задълбочени културни напластявания. Вагони с книги. Прочетени.
Иначе и Риц, а и Париж ще изглеждат като вехтория вероятно абсурдна и безмислена.
С това не искам да укорявам никого, просто изразявам мнение. Субективно, лично и може би тотално грешно.
Да се върна на Беж,
Беж е диамантът в колекцията на Шанел.
Именно диамант, не елмаз и не брилянт.
А диамантите могат да изглеждат като стъкло, когато не са върху когото трябва.
Но това не ги прави по-малко диаманти.  
Просто трябва спешно да сменят собственика си.

Както перлите умират , когато не са върху подходящия човек, така е и с ароматите . Те оцеляват, но  принудени да мимикрират.

Което е тъжно.

# 40
  • София
Un Bois Vanille ми е любимец, но сега виждам, че няма мед, а пчелен восък. Иначе му се зачудих на снимчицата в началото на темата. Не бих допускала, че има мед в състава му.
Сетих се и за Сладкия ориенталски сън, който пак заради меда не мога да нося. Ликьореният Ангел върху кожата ми беше катастрофа и се разделих с него.

Арабела, след като прочетох Одата за Beige, си мисля, че му трябва на човек и висок коефициент на интелигентност за да може да разбере парфюма, а също и знатен произход, но не по-долу от Принцеса, за да има право да го носи.
Просто мисли, след като изчетох твоя пост. Субективни, лични и може би тотално грешни.

# 41
Ara_bella, мисля, че ароматите трябва да са подходящи за човека, а не обратното...Не винаги се чувствам на ниво (,което всъщност е създадено изкуствено и наложено от обществото и рекламата) да нося даден парфюм, но когато съм в настроение или самочувствието ми го позволява, нося доста аристократични парфюми. Даже с тениска и къси панталонки. И нося перли всеки ден - две розови перли обици, които не съм сменяла от октомври. Пък момичетата ме познават - аз съм доста кежуъл и не следвам модата.
Беж дълго време не успявах да го разбера. Защо е 'ексклузив', това не разбирах...Да, фин и елегантен е, но без никакви 'уау' ефекти, върху мен почти няма развитие. Миналата пролет като стана топло, но имаше силен вятър, ми се разкри нежен и чист. Но пак - нищо повече. Даже и медът му не усещам характерно. Не се чудя защо е скъп - щом е Шанел, съставките му са скъпи, подбрани, но защо е вмъкнат в ексклузивите?  Защо просто не са го направили като редови шанелски парфюм...И не ми говорете, че могат да го разберат само 'избрани' хора. Давам шанс на всеки парфюм, който не съм усетила добре, независимо дали просто ми е прозвучал по-обикновено или ме е отблъснал. Пък Беж не ме е отблъсквал...
Иначе съм с грип. И няколко дни - тотален бан на парфюми. Днес лекичко пробвам с Eau Parfumee Au The Blanc - Bvlgari.

# 42

Е, че защо да не можеш да носиш Беж по къси панталонки, тишърт и джапанки?

Разбира се, че можеш.

Аз също го нося така.

Пък и Коко е била най-непретенциозно и удобно облечената дама на света за нейното време. Поне според нея. Според другите е била скандална.

Така че сега аналога би следвало да е в тишърт, къси панталонки и джапанки.

Това дали си фин или не си, не зависи от облекло и други там подробности.

Шанел не е лъскав лайфстайл, а е елегантен лайфстайл. Вандом, Риц не са лъскави места, те са елегантни. За да пиеш кафе в Риц най вече трябва да имаш вкус. Е, и пари.

Но с пари можеш да отидеш и в Дубай и всичко там ще бъде хиляди пъти по-лъскаво, богато, обилно  от Риц, но дали ще бъде елегантно?

Иначе не се наемам да решавам кой за кого трябва да е подходящ. Откъде да знам?

# 43
Ооо ,прекрасна медена тема. Благодаря  bouquet!
Напоследък нося предимно Tobaco vanil, Back to Black и Ambre Narguelle,като приза печели - Tobaco vanil. Пристрастена съм към този парфюм, не мога да ми се надишам направо Laughing.
Даже не искам да се стопля времето,че да мога да си нося новите любимци по-дълго.
Беж ,също много обичам, но въпреки вагоните книги  Wink,за мен е просто- пролет.Слънце,цъфнали плодови дръвчета,купа прясно изваден мед, ей такива са ми асоциациите на мен  Laughing.
Виж Soir de Lune ,категорично не харесвам и не мога да нося.Това съчетание на шипри и мед при мен изкарва точно тази неприятна нотка за която говорите.

Цитат
Любопитен ми е Just Me Montana, няма обаче къде да го пробвам, а ме плаши ананасът в него.
Бижу, този парфюм го бях поръчала на сляпо преди години.   Не си спомням дали имаше мед ,но и да е имало трябва да е бил някакъв прокиснал. Вкиснали плодови джибри, това си спомням за него. Ужасен ужас ,както казваш Laughing.

# 44
Беж върху мен е истинско, обикновено, прозрачно стъкло - дали съм елегантна или не, ще оставя на преценката на околните, просто не харесвам такъв тип парфюми  Grinning

Арабела, пробвала ли си някой от тези двата? мнението ти за тях би ми било интересно:
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Eau-de-Cologne-du-68-4347.html
http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Pure-eVe-12344.html /Pure Virgin/

Общи условия

Активация на акаунт