Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 929
  • 710
  •   1
Отговори
# 480
Привет, 
Липсвахте ми, момичета. Hug
Много се радвам, че отворих темата, обсъждате мои големи любимци- Инсоленс, Галиано, сърцето ми запя. Heart Eyes Настоящият ми Инсоленс е този
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Insolence-Blooming-7418.html
Искрящ, слънчев и ведър, това ми е любимото издание, дано намеря back up скоро. Дори смятам да придобия ЕдТ, който отричах преди време, предпочитах ЕдП, който вече ми омръзна и искам вариация.

Този Великден си обещах да не купувам ново шише докато не довърша 10. Както казват, пътят към ада е осеян с добри намерения.  Laughing Довърших двата най-нови- The Beat EdP- черен чай  Heart Eyes и Синьорина- от тази имам зареден втори, и то 100ца...Не знам какво ме прихвана...Олфактивно претоварване явно....Два месеца въртях тези двата...както и да е.
Четя си значи кротко и ви се радвам, и виждам това мнение:

Между другото, пробвах на кожа Bvlgari, Eau Parfumee au The Rouge Heart Eyes Уау, нищо мъжко няма в него, въпреки че е унисекс, страхотни зрели смокини, ароматен сух чай/тютюн, приятна сладост, и в същото вреем ми носи усещане за прохлада... приказка направо. Пак ще пробвам и ако се затвърди впечатлението, ще го грабвам.  Flutter
Подписвам се с две ръце под това мнение.
Значи този аромат ми беше в уиш листа от две години, да му се не видяло, вчера прочетох че е спрян от производство и си го намерих изгодно, но само го съзерцавах въздишайки. Днес само този постинг ми трябваше за да ми се подпали фитила.  Grinning
Кликнах го- ура! Чай и смокини,  Heart Eyes любими мои съставки.
По дяволите със всички резолушънс, защо изобщо си го причинявам това? Ха-ха.

# 481
  • София
Ara_bella, Insolence за френско говорящите има значение на "нахалство" и "наглост", почти никога не се използва с достатъчно симпатия, че да значи "дързост". Само за информация  Peace, че някой път човек изпада в конфузни ситуации, като използва думи чието значение не знае. И освен това аз не мисля, че това име отива на парфюма, не харесвам името, но парфюмът е хубав  Simple Smile в подходящи дози  Laughing

И на английски смисълът не е по-различен  Laughing Конотацията определено е по-скоро на наперена лудетина, а не на млада дама .. напомня ми на едно описание на Фитцджералд (от "Winter dreams" бил все пак  Mr. Green) "beautifully ugly as little girls are apt to be"..

А парфюмът наистина е хубав, стига да не се прекалява  Blush Аз лично мога да го нося само в микронни дози, иначе ми окупира пространството и не можем да се разберем. Не обичам парфюм да носи мен  Crossing Arms

ПП. Цяла седмица разнасях Галиано ЕДП.. днес реших да се разнообразя с Далиа Ноар ЕДП.. Обаче Галианото си ми липсва.. щура работа  Crazy

По дяволите със всички резолушънс, защо изобщо си го причинявам това? Ха-ха.

Номинация  Hug И Атти да го сложи в началото на темата - такива явления са очевидно вредни  bowuu

# 482
Insolence означава Дързост, Смелост.
Владея добре френски и нямам нужда от лигвистични уроци.
Конотацията и наратива е според цялостното послание.
Като Дързост е промотиран парфюма от Guerlain и това е най-близкия по смисъл превод.

А не нахалство и арогантност:))))Чичко Гугъл някой път греши:))))

Все пак не смятам да отговарям на въпроси защо Герлен са решили да кръстят този аромат Дързост.
Отправете жалбите, въпросите и молбите си към Герлен, не към мен.
Обяснете им какъв нахален и арогантен парфюм са създали, и какво вие мислите за превода на думата Insolence  на български, опишете им как въздейства аромата на околните и възразете срещу името му.
Направете петиция и искайте забрана Дързост на Герлен да бъде ползван като дневен парфюм.

Аз харесвам аромата и парфюма, за мен е дневен и ежедневен, тълкувам го като Дързост, и като ухание, и като название. Харесва ми да съм дръзка и смела и затова Insolence е моя избор.

Но на вас не ви харесвал...Е, и?

# 483
  • София
Ara_bella, Insolence за френско говорящите има значение на "нахалство" и "наглост", почти никога не се използва с достатъчно симпатия, че да значи "дързост". Само за информация  Peace, че някой път човек изпада в конфузни ситуации, като използва думи чието значение не знае. И освен това аз не мисля, че това име отива на парфюма, не харесвам името, но парфюмът е хубав  Simple Smile в подходящи дози  Laughing

А пък според мен името му пасва идеално. Дързък или нахален, все пак посоката е ясна. Не ми е сред любимците. Отнема ми въздуха. Факт е обаче, че е много харесван, във всичките му вариации.  Peace

Днес съм с City Rush Avon! Ауу, страхотен е, особено в това хладно (не студено) време! Защо са го писали ориенталско-цветен не знам. Вкусни узрели сливи с дървесина и още там разни неща.  Heart Eyes Blush Много комфортен, ненатрапчив, но все пак осезаем.

Вчера пък разносих Chaumet L'eau Chaumet. Не знам защо, но въпреки, че не присъства в пирамидата, на моята кожа избива акациев мед!  Blush Thinking

Между другото, пробвах на кожа Bvlgari, Eau Parfumee au The Rouge Heart Eyes Уау, нищо мъжко няма в него, въпреки че е унисекс, страхотни зрели смокини, ароматен сух чай/тютюн, приятна сладост, и в същото вреем ми носи усещане за прохлада... приказка направо.

И моя фитил подпалихте. И аз си го харесах, но се удържах. А сега...   Crazy Само чакам да ми паднат малко парички и го вземам.  Simple Smile

# 484
  • София
Някой знаят френски, други са лингвисти...
Някои ползват Google, други ползват разни езици в личното и служебно ежедневие  Wink
Лошото възпитание си е просто лошо възпитание  Laughing

# 485
  • София
На френски  Insolence има изцяло негативен смисъл.

# 486
  • София
Като Дързост е промотиран парфюма от Guerlain и това е най-близкия по смисъл превод.
А не нахалство и арогантност:))))Чичко Гугъл някой път греши:))))

Както явно и всички речници  Joy Joy

Хмм, не знаех, че Герлен си представят парфюмите на български! Но Браво, явно като Папата правят представяне Ad Urbi et Orbi, на 341656746874 езика  bowuu

Някой знаят френски, други са лингвисти...
Някои ползват Google, други ползват разни езици в личното и служебно ежедневие  Wink
Лошото възпитание си е просто лошо възпитание  Laughing

Ти пък  Thinking Не разбра ли, че тук всички сме профани, в еволюционното си развитие някъде между зелената еуглена и кръглия червей. Езици сме знаели, пък лингвисти сме били, Гугъл сме ползвали, че чак сме били ползвали чужди езици - пълни глупости!!

На френски  Insolence има изцяло негативен смисъл.

И на английски - за тези, които се интересуват  Peace

# 487
  • София
ДА, и на английски, но понеже спорът се завихри около френския. Лошото на Гугъл преводач е, че не е много съвършен, доста грешки прави при превода и често рискуваш да станеш за смях при ползването му. Иначе, аз съм голям фен на парфюма, но предпочитам О гласе.

# 488
На Нова година пък аз си обещах да се освободя от всичко излишно GrinningМахнах всички аромати към които не посягам често. Финализирах една Л Лолита и още един.Доста съм хепи парфюмно Grinning

Завчера малко остана да мина през Съркъл и да отнесна нещо, но нямах време. Щеше ми се да подуша Берлинчанката. Отмъстителната е приказна в подходящо количество, винаги прави впечатление и ми се иска поне още една чудна роза да имам различаваща се. Ще я открия.

Понеже от доста време се вихрят страсти около Инсоленс който и аз не харесавм на себе си се замислих за него, че всъщност има дами на които си го представям много добре че би паснал-и на познати и на такива от форума.Та явно е добре направен щом предизвиква такива страсти.
Иначе силен аромат носещ се от жена през деня, натрапчив горе-долу ми влияе  като прекалено многото бижута - не ме кефи Simple Smile

Ооо, Ели сега се върнах да прочета ти май се завръщаш парфюмно в час Hug  bouquet

# 489
  • София
На Нова година пък аз си обещах да се освободя от всичко излишно Grinning Махнах всички аромати към които не посягам често.
За моя радост!  Mr. Green

И аз това си обещах. Е, махнах някой друг, но добавих още толкова. Не мога да се спра и това.  Rolling Eyes

# 490
  • София
Ти пък  Thinking Не разбра ли, че тук всички сме профани, в еволюционното си развитие някъде между зелената еуглена и кръглия червей. Езици сме знаели, пък лингвисти сме били, Гугъл сме ползвали, че чак сме били ползвали чужди езици - пълни глупости!!
Разбрах, ама ти като ми го каза бавно и спокойно  Hug
Важно е да кажем и, че insult също като insolence има само положителна как се казваше ... конотация и денотация и дори деноминация  hahaha
И изобщо видиш ли дума с in.... значи чакай движение в положителна посока: Венера в Луна, нов парфюм, входящи работи разни...
Съжалявам, че създавам неудобства на модераторите  Embarassed

# 491
  • на терасата
Прочетох описанието на Insolence от сайта на Guerlain. Ето го:

Le rayonnement d’une féminité surprenante, libre et audacieuse. Tout en elle est libre, tout est choix!

Cette liberté extrême, cette indifférence aux commentaires, sa spontanéité aussi, ses excès mêmes, la rendent magnifique. Elle s’affirme telle qu’en elle-même, femme, irrésistiblement contre tous les préjugés et toutes les conventions, et ne craint pas d’être déraisonnable. « Qui m’aime me suive ! »

Напълно споделям мнението на Ели, че е парфюм за наперена лудетина, даже си я представям жената, която умее да носи този парфюм. Не съм аз, няма и да бъда Simple Smile

# 492
МомиЧета, понеже полуЧих един талон за 40% отстъпка за на Лейди Гага парфюма и се Чудя има ли смисъл да си дам парите? newsm78

# 493
  • София
Bvlgari, Eau Parfumee au The Rouge е прекрасен унисекс аромат. Обичам го откакто го тествах от страницата на едно списание преди около 6 години. За съжаление, дали заради концентрацията му или заради това че е Булгари, е доста нетраен. Ще ми липсва ако го спрат.

Каквото и колкото да сложа - все не ми стои нахално. В компенсация на това пък - уникални аромати, кожата ми ги превръща в банални  Peace Много ми се иска Адикт на Диор върху мен да е пристрастяващ, но кожата ми отразява просто Ванилия, в интерпретация на Диор и нищо повече. Отказва химия и това е! В този ред на мисли "дръзкия" Инсоленс ми седи като синтетични боровинки, къпинки или други лилави плодчета, подсладени, в никой случай срамежливи, но не и дръзки или обсебващи.

# 494
  • София
ха-ха, seemly, на мен пък ТВ ми изкарва единствено аромат на сушени плодове - сливи преобладаващо.  Joy  На блотер се усеща цялата пирамида, а на моята кожа - няма тютюн, няма нищо, нищичко, освен сливи... Е, верно трайни, ама...  hahaha  

рак-щрак, благодаря ти за споделеното описание на Инсоленс!   bouquet

Deziderata, много ме заинтригува с този нов Инсоленс.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт