Парфюмни размисли и страсти - 170

• 52 965
  • 710
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Уоманити ми беше най-любим една седмица - преди да плъзне по улиците. Сега не мога и да си помисля да го сложа, дори в къщи  Confused Ла ви е бел - подобна история..Но и Пойзън...аз бих ги усмъртила с някоя роза  с уд за разкош Mr. Green Сега е добре, че вече може да се отварят прозорци под благовидни предлози.
Днес с Ботега Венета, слагам го винаги, когато искам да се чувствам уверена и лееко дистанцирана. Подейства, както всеки път Simple Smile

# 466
  • Варна
Два дни се нося с Лейди Венджънс и, понеже работя само с мъже, от най-младото (дето може да ми е син  Mr. Green) до най-старото (което може да ми е дядо  Simple Smile), дойдоха да ми кажат, че цялата сграда ухае невероятно! Друга жена не влиза там, аз съм  Crazy Такова всеобщо парфюмно признание не ми е печелил нито един друг парфюм, май.

# 467
  • Germany
Роза с уд ако сложа ще се гътна преди всички Mr. Green
Прозорецът е широко отворен през целия ден и пак не се диша  ooooh!. Чистият въздух не може да се справи с такива ядрени бомби Crossing Arms
ПП. Мимс, а моите пък алергични били от него Crazy, иди ги разбери Crossing Arms

# 468
  • Варна
Хрис, не им разбират главите от военна музика, затова  Whistling

# 469
Господи, къде сгреших, че ме наказа с колеги с такъв парфюмен вкус?!
Господи, дали колегите не си казват същото за мен  Laughing?

# 470
Моята работна сграда е от тези, където прозорци не се отварят лято или зима. Трябва да се счупят за да се отворят. Добре че никой не прекалява с аромати. Уд не е за работа. Повече от едно пръскане не е за работа  Peace   (Познавам работни места, където ако някой прекалява с аромат, го изпращат на трейнинг за да възпита чувствителност към другите. Хората ги е страх, че някой с алергии ще се оплаче, че и осъди. Ние сме общество, което все съди някого Simple Smile  )

Тези дни имах (донякъде) смешна случка. Пътувах и дамата в самолета на седалката от другата страна на "aisle" започва да се озърта и оглежда преди да ме пита без всякакви усмивки и заобиколки: "Джуси ли носиш?"  Аз (станала в 4:30 сутринта и не носеща нищо): "Не!"  Тя: "Добре! Имам колежка, която го носи всеки ден..."  Продължава да се оглежда напред и назад и пита жената зад мене, "Джуси ли носиш?"   Тя: "Да."  Дамата срещу мене я гледа с убийствен поглед: "Навсякъде мога да го позная."   Жената в Джуси чурулика щастливо: "О, да, да не повярваш колко отдавна го сложих, а другият ми любим е Light Blue и.... "   Simple Smile  

# 471
  • Варна
Аз от доста време не прекалявам с количеството на парфюма, независимо къде отивам, защото на мен самата не ми понася. Просто има парфюми, които се забелязват и такива, които не толкова, за добро или лошо. Може би Отмъстителната е рядко срещана като композиция и затова и обръщат повече внимание. Ако и аз я долавях от всеки ъгъл, да бях я намразила отдавна. Дано не я пуснат в продажба в БЗ и Дъглас  Mr. Green

# 472
  • София
В последно време и аз съм фенка на тихички аромати, които стоят близко до кожата и ми доставят на мен лично удоволствие. Без шлейфове, на които да се радват или дразнят околните. Пръскам си се за собствен кеф!  Mr. Green

Pixie, верно сме общество, което все някого за нещо осъжда. Прави ми впечатление, че негативните позиции лесно намират поддръжници, тъй като масово хората някак са изградили такава форма на мислене. Опитвам се да се фокусирам върху добрите страни на хората и нещата. понякога е сложно да намериш нещо положително в някои екземпляри, но със сигурност е въпрос на търсене.  Mr. Green  Май всичко това рефлектира и върху избора на парфюми, и върху реакциите по отношение на ароматите, и върху всичко въобще.

# 473
Моята работна сграда е от тези, където прозорци не се отварят лято или зима. Трябва да се счупят за да се отворят. Добре че никой не прекалява с аромати. Уд не е за работа. Повече от едно пръскане не е за работа  Peace   (Познавам работни места, където ако някой прекалява с аромат, го изпращат на трейнинг за да възпита чувствителност към другите. Хората ги е страх, че някой с алергии ще се оплаче, че и осъди. Ние сме общество, което все съди някого Simple Smile  )

Тези дни имах (донякъде) смешна случка. Пътувах и дамата в самолета на седалката от другата страна на "aisle" започва да се озърта и оглежда преди да ме пита без всякакви усмивки и заобиколки: "Джуси ли носиш?"  Аз (станала в 4:30 сутринта и не носеща нищо): "Не!"  Тя: "Добре! Имам колежка, която го носи всеки ден..."  Продължава да се оглежда напред и назад и пита жената зад мене, "Джуси ли носиш?"   Тя: "Да."  Дамата срещу мене я гледа с убийствен поглед: "Навсякъде мога да го позная."   Жената в Джуси чурулика щастливо: "О, да, да не повярваш колко отдавна го сложих, а другият ми любим е Light Blue и.... "   Simple Smile  

Pixie предполагам живееш някъде отвъд океана?!?!?!? Там наистина прекаляват с използването на съдебната система, но може би донякъде и това си има разумното обяснение.

Според мен всеки избира ароматите като съвсем несъзнателно се влияе от състоянието на духа си, самочувствието в момента, та дори и здравословното състояние. Но това съвсем не означава, че не трябва да се съобразява с околните. Има хора, които си въобразяват, че са центъра на света и че всички трябва да търпят желанията, капризи, поведение, аромат. Тихом мълком налагат (или поне се опитват) да налагат мнение, позиция, поведение, та дори парфюм.... За мен нормалното човешко отношение(поведение) е всеки да се съобразява с другия, да прави компромиси, но и да не допуска издевателства (тихи/шумни, явни/зле прикрити) върху собствената му личност. Всяко нещо си има мярка. Тогава и няма да се опитваме да си налагаме насила да търсим доброто (или да се опитваме да приемем лошотията в името на нещо) в някой, а просто ще го приемем такъв какъвто е. Защото, всяко нормално човешко отношение се изгражда на базата на искреност, равнопоставеност и зачитане на личността, а не на доминиране на единия над другия. Когато компромиса и уважението са част от поведението само на едната страна.... чашата прелива, стомната се счупва.... пращат човека на трейнинг, на който да се научи да зачита и уважава другите.  Mr. Green

А аз винаги внимавам какво слагам сутрин. Съобразявам се с околните и не прекалявам с количествата. Парфюма за мен е преди всичко собственото ми удоволствие, а не начин да привличам.

# 474
  • София
Познавам работни места, където ако някой прекалява с аромат, го изпращат на трейнинг за да възпита чувствителност към другите....
Pixie, това ме изкефи като идея, веднага се сещам за двама колеги, които се нуждаят от спешен трейнинг Mr. Green
Като анти-фен на тежките и натрапчиви аромати, имам "щастието" колегата на съседното бюро да ме обгазява с всякакви вечерни аромати и смрадливи акватици ooooh! Да не говорим за другата колежка, която отскоро се полива обилно с D&G Pour Femme като баклава със захарен сироп ...

# 475
Да не говорим за другата колежка, която отскоро се полива обилно с D&G Pour Femme като баклава със захарен сироп ...
Туй ще да съм аз, да знаете  Crazy
Днес съм с Femme Rochas и за пореден път се убеждавам, че хладните четвъртъци обичат винтидж аромати (пък макар и пипнат, има си много друговремско звучене за мен).
Mного ми харесаха описанията ви на Insolence, само заради тях да си го вземе човек да радва околните  Flutter

# 476
Insolence ( Дързост) ми е любим в момента.

Пролетните метеорити 2013 ухаят на Insolence също. Heart Eyes

# 477
  • някъде
Може ли да ми опишете този аромат
Dita Von Teese

# 478
Ara_bella, Insolence за френско говорящите има значение на "нахалство" и "наглост", почти никога не се използва с достатъчно симпатия, че да значи "дързост". Само за информация  Peace, че някой път човек изпада в конфузни ситуации, като използва думи чието значение не знае. И освен това аз не мисля, че това име отива на парфюма, не харесвам името, но парфюмът е хубав  Simple Smile в подходящи дози  Laughing

Според мен всеки избира ароматите като съвсем несъзнателно се влияе от състоянието на духа си, самочувствието в момента, та дори и здравословното състояние. Но това съвсем не означава, че не трябва да се съобразява с околните. Има хора, които си въобразяват, че са центъра на света и че всички трябва да търпят желанията, капризи, поведение, аромат. Тихом мълком налагат (или поне се опитват) да налагат мнение, позиция, поведение, та дори парфюм.... За мен нормалното човешко отношение(поведение) е всеки да се съобразява с другия, да прави компромиси, но и да не допуска издевателства (тихи/шумни, явни/зле прикрити) върху собствената му личност. Всяко нещо си има мярка. Тогава и няма да се опитваме да си налагаме насила да търсим доброто (или да се опитваме да приемем лошотията в името на нещо) в някой, а просто ще го приемем такъв какъвто е. Защото, всяко нормално човешко отношение се изгражда на базата на искреност, равнопоставеност и зачитане на личността, а не на доминиране на единия над другия. Когато компромиса и уважението са част от поведението само на едната страна.... чашата прелива, стомната се счупва.... пращат човека на трейнинг, на който да се научи да зачита и уважава другите.  Mr. Green

А аз винаги внимавам какво слагам сутрин. Съобразявам се с околните и не прекалявам с количествата. Парфюма за мен е преди всичко собственото ми удоволствие, а не начин да привличам.

Тази парфюмна и житейска философия, я подкрепям на 100%  Hug  bouquet

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 13:03 от cayenne

# 479
  • София
Insolence ( Дързост) ми е любим в момента.
Insolence като аромат е много повече arrogance&disrespect отколкото примерно boldness.
Фактът, че хората го отбелязват, вече значи липса на уважение към околните, поне в моите представи за уважение към личното пространство.
А, cayenne ме е изправарила  Grinning
Оставям настрана всякакви вечерни поводи, където всеки си решава, в какво амплоа да влезе. Но през деня сред хора, някой на повече от метър и след 10 сутринта да ти отбележи парфюма, не е гот  Blush

Общи условия

Активация на акаунт