~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 815
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро! Heart Eyes
Любсанич от купона се съвзех отдавна Mr. Green Вчера не бяхме вкъщи и се прибрахме късно за това не съм писала.Сега съм се юрнала да правя пролетно почистване и вадя летни и прибирам зимни дрехи..мислех че поне второто ще ми отнеме по малко време ама нъцки.От два часа ужким оправям и все още цялата къща е осеяна с дрехалак Crazy #Crazy Tired Като свърша ще ви разправям къде ходихме вчера.Иначе добре ми дойде кратка кафейна паузичка Simple Smile

# 121
  • по пътеката
добро утро!
фийл, така с ехилих снощи на  репликата, "госпожо.....! 4ак ми се наложи да превеждам за какво се хиля сама на компа! да напиюею пътепис, ей! ама то голяма забава сте били!
любе, имам още цял триместър даскало, 4е после  имаме  изпит конкурсен , в4ера нау4их и ме шашанаха ,та днес съм на проу4ване! в4 -ти клас какво ги е прихванало  матури да им слагат! айде в6-ти за лицея е ясно! какви промени им щъкат на тези в министерството, луди калинки ги правят децата, дето вика една аверка, за наса ги готвят!  Mr. Green
пия кафето и бягам! любе, с компа на плажа!  Peace Laughing
как сте с новите  къщи? уредихте ли се? я кажете какво правят жените по вашите краища като традиционни занимания, усвоили ли са старите традиции? умеят ли да ги прилагат и  как ги опазват?
бибито и аз два дни правих това местене на дрехи! ама днес се разваля и все пак съм на път да прибера дебелите якета и разни аксесоари от зимата! но ми е мързеливо и уморено пролетно на моменти!

# 122
Добро утро   bouquet
 Влизам да ви почерпя че днес моето малко човече става на 4 годинки

Дано всичко мине както си му е редът че сме се започнали от рано рано с къръците  Praynig Praynig Praynig

# 123
Честито на рожденика, Белбейке!

Да те радва много много!!  Hug

# 124
Белбейче,честито на теб и на рожденика!Да е здрав,търпимо палав и хронично щастлив! Heart Eyes Hug newsm59 newsm67 baloni  Gift Tada

# 125
И що така  newsm78 къде сте всички?

Вече и с почерпки не идвате  Mr. Green Извинени сте, защото днес е понеделник  Hug ама от утре всички на линия   bouquet

# 126
  • сред маслини и портокалов цвят
Белбейче, да ти е жив и здрав хубавеца! Най-прекрасното детство да има!

# 127
  • In a surreal moment!
Белбей, да ти е жив и здрав синът! Честит рожден ден на малкия палавник! Нека има прекрасно детство и да носи само радост на мама и татко! Целувки!  Heart Eyes

Специален музикален поздрав http://www.youtube.com/watch?v=nHYd5x-0QhM

пп. Никой не пусна линкче към песничка и за това за утре , докато съм на Плевен и се занимавам с тромавата ни здравна система, ви пускам едно сладко желирано меченце! Моля, поне веднъж наплюнчете показалеца, мушнете го в устата, издуйте бузи и направете - пук!  Grinning  Нека се веселим!  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 01 апр 2013, 20:58 от ИКСИ

# 128
Оставих си малко от днешната работа за утре Mr. Green То като задуха тука един вятър чак ми се отщя изведнъж да вадя летни дрехи..интересно Thinking всяка година времето се разваля точно като се захвана с тая дейност..Хайде да ви кажа къде се моткахме вчера.Така..половинката е от южен Ливан,всъщност баща му де,и имат няколко декара земя там.Става въпрос за едно село точно до границата с Израел,като казвам 'до' имам предвид буквално,сега ще ви покажа
Скрит текст:
Виждате ли теленката оградка-е,те тва е границата,а пътя който се вижда е в Израел.Само че по този път минават от дъжд на вятър само военните им камиони,цивилни-'no way!',както се изказа едно от момчетата от UN.Докато от нашата страна,мога да твърдя,беше доста оживено. Whistling Снимахме и девойките с пичовете от UN,всичките бяха индонезийци,бяха смайващо сърдечни,дружелюбни и поздравяваха и махаха на де кой мине.Ето ги и тях
Скрит текст:
Като тръгнахме в Бейрут беше около 30 градуса и с леко сгъстен от влажността жълтеникав смог,а там си подухваше,при това чист въздух и всичко се беше пролетно раззеленило,понеже там зеленото е повече от бетона,разликата беше осезаемо забележима и приятна. Heart Eyes Едно от маслиновите дръвчета,в съседство с нашата земя:
Скрит текст:
Района е просто пълен с маслинови дръвчета,и други разбира се,но тези доминираха.Земята не съм я снимала щото е една гола поляна и нищо интересно нямаше..освен една пасяща крава ама и тя нищо особено не беше,тъй че я игнорирах.Слезнахме,поразстъпихме се наоколо,подишахме малко хубав въздух и хайде,обратно че ни чакаха за обяд..барбекю Rolling Eyes Сестра му живее в Южен Ливан(Жнуб),но доста по близо до Бейрут,да стигнем до земята ни отне поне 2 часа.На връщане минахме по една отсечка от пътя,където телената ограда евреите бяха заменили със висока дебела стена.Сигурно заради селището там,незнам.От нашата страна на стената ливанците бяха направили градинка с пейки и катерушки за децата Shocked hahaha Joy Още ме е яд,че не го снимах ама точно в тоя момент Иването мрънкаше и ми се катереше по врата с цел да ми оскубе и малкото останала коса ooooh!
Другото е ясно-натъпкахме се порядъчно.Сестра му имат ферма и,първо че месото е отбрано и супер крехко,второ къщата им има огромна веранда(не като у нас Crossing Arms ) и се комбинират всички екстри:вкусна храна на чист въздух,без опушване и лютене на очите и най-важното добра компания.С две думи си изкарахме прекрасно,включително и децата които тичаха с кучетата из двора и им видяхме очите само набързо колкото да хапнат нещо.
Другата неделя си правим планове да ходим в една местност с гора да си правим там барбекю.Минавали сме от там преди и е много красиво.Не мога да се сетя за името на дърветата сега,знам че от шишарките им взимат снубар ама дърветата какви бяха на бг... newsm78 Айде няма голямо значение,ако отидем ще снимам и ще ви покажа.Дано да се оправи времето до тогава.
Фийлче ама многУ ми е интересно,значи! Heart Eyes Ти ме беше питала преди кога ще си ходим и аз чинно забравям да ти отговоря досега.Сигурно началото на юли,когато знам със сигурност всички ще разберете,няма страшно Mr. Green С удоволствие ще те гушна на софийска или плевенска земя,както дойде.
Алисамер добре,че сте се разминали без последствия и от двете случки.И аз един път карах,ама не 60 км де!,без ляво огледало щото леко чукнах същото на един паркиран мотор и мойто се прибра ама аз смело си продължих де.Бая зор видях,ама съм и упорита и не спрях да го оправя. Rolling Eyes
Подаръците още не могат да им се нарадват. Grinning
Марси не мога да се сетя в момента за някакви традиционни занимания newsm78 после ако ми дойде нещо наум..
Икси не съм ти пускала линк,щото бяхме минали лимита на интернета и нямаше как да се ровя,а днес можех,но пък не ми остана време.Скоро и до него ще стигна.Мечето е идеално Grinning Успех утре и дано попаднете на някоя услужлива и оправна служителка,че по лесно да си придвижите нещата. Hug
То писах,писах,та се заплеснах Blush
Лека нощ,момичета  bouquet

# 129
  • София
Част 4 - Джумейра

Разхождаме се вече из новата част на Дубай, а температурата е минимум 30 градуса. Снимахме се пред Бурж Ал Араб (или поне възможно най-близко до него, защото е с ограничен достъп, пък и се намира на изкуствен остров вътре във водата) и се отправяме към Джумуйра мол. Изобщо, тук всичко е Джумейра - хотелът, молът, както и самата палма. Да не вземеш да се объркаш случайно къде си. Молът е направо разкошен - направен е по подобие на стар пазар, като през него дори протича вода (морето ли са усвоили, не знам), но може да се возиш и на лодка. Имали хората пари, дали. Великолепен замисъл и още по-великолепно изпълнение.
Нямахме много време, разгледахме набързо и бегом към палмата. Тук се качихме на едно влкаче, което имаше страхотна панорамна гледка. С него преминахме по цялото стъбло до края, където се намира хотел Атлантис - копие на адаша си на Бахамите. Който е гледал "След залеза" с Пиърс Броснан и Салма Хйек, ей, точно този хотел  Wink Иначе по т.нар. листа на палмата все още се виждат кранове и строежи, но на мен ми изглежда почти готово. Има хиляди еднотипни къщи, ще се объркаш вечер в коя да влезеш. Може само по колата, паркирана отпред, да се ориентираш. Като тази например. Атрантис дъ Палм - на дясната снимка.
Тук вече ни пуснаха да се разходим из хотела, където имаше много магазини, още един аквариум, банкомат за злато (Gold to go  #Crazy) и тн. Има си и места, разбира се, които са запазени само за гости на хотела. Като плажа, например. Но пак видяхме достатъчно. Включитлно и една розова лимузина Хамър, от която слязоха 7 девойки в абаи, но обути в токчета с пайети и подобни рокли, или поне каквото успях да видя. Направи ми вчечатление, че персоналът беше предимно азиатци - китайци ли, японци ли, корейци ли, не ги различавам. Скоро бях гледала едно проучване, оказва се, че и те не ни различават.  hahaha
Както и да е, отплеснах се. Качихме се обратно на влакчето и поехме към следващата ни спирка - Дубай Мол.
Чуда се, лимузината ли да ви покажа, влакчето ли... Някой да прави албум или само аз ще си ги гледам тези снимки. Решавам - лимузината и Бурж Ал Араб в далечината
Дълго стана, ще ми лепнат някой бан. Утре пак!

# 130
На патерици - да са живи и здрави трите красавици на Бибито и на Белбей малкото юначе !!!
Да са ви извор на безконечна радост и гордост !!!   bouquet

feel_the_rush, наистина разказваш много интересно. Simple Smile
Аз се впечатлих от онази самолетна анимация малко по-напред.  Laughing
С кои авиолинии сте пътували ?
Персоналът по заведенията са основно филипинци. Тук е така, предполагам в Дубай - също.  Simple Smile
На азиатците наистина им коства големи усилия да различават хората от бялата раса. Но пък само от половин поглед могат да определят човек дали е кореец, китаец или японец.  Mr. Green

Бибси, говориш за кедъра, нали ? За националния символ на Ливан, дето им е на знамето ? Аз, доколкото знам "снобер" са кедровите ядки, та така ги свързах нещата.  Simple Smile
Специално за теб малко местен колорит, че питаше.  Wink  Hug

П.П. А Файруз, така и двайсет години не можах да проумея защо задължително се слуша сутрин.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 11:46 от Гарга шарена

# 131
Добро утро   bouquet
Благодяра на всички ви за пожеланията - рожденият ден мина добре Peace.
Клоуна в последния момент не можа да дойде, изпратиха ни друг  Tired.С него едно преговори колко време да работи 1 или повече часове , той бъкел френски не разбора , аз с арабския на Виее  ooooh!.Мъжо уж се разбрал с него , ама Тамир  го спаси - стана му скучно на детето и ние хайде давай да режем тортата  Laughing.
 В момента с духането свещите настана хаос  Joy , щяха да паднат в тортата децата , защото аз бях взела от магическите свещи / самозапалващи се /.
 Вечерата семейно завършихме в един марокански ресторант.Аз опитах пиле с маслини и лимон, много ми допадна , но пък мъжо от неговите ястия не остана очарован  Wink.
 Икси , много ми хареса поздрава - не я бях чувала тази песен  Peace
Бибс, явно много добре сте си изкарали из южен Ливан. Красиво е !!!
Любе, ето ние сме тук ти къде си  Wink
Фийл, това с терминала за злато направо ме  Shocked ей така, викам леле а ние с гайдите  hahaha.
 В Алжир много зависи каква ти е картата- ако е на местната поща, си с много ограничени възможности .Теглиш мин. сума, не може да си проверяваш сметката където и да е  ooooh!.
Гарга шарена, хубаво е като минаваш и гледаш такива цветни разкошотийки , но само за наслада на окото  Peace

# 132

Белбейче да ви е жив и здрав малкия юнак! Hug
И аз малко със закъснение Embarassed ,радвам се че купона е минал хубаво,но то когато има и издънки така се запомня и става още по-весело и незабравимо,хареса ми че сте си продължили и празника семейно в ресторант! Peace

Феел продължавам да чета с интерес и особенно снимковия материал много ме впечатлява,страхотно е да гледаш снимки с пояснения и с разказ,така всяка снимка си има нейната магия!

Гарга и тук е така шаринко по позара за платове,наистена е впечатляващо ,ама каквито са си мургавички и с тези искрящи цветове... Crazy

Биби и ти много хубаво разказваш  Heart Eyesи ми харесва да слушам за такива семейни разходки,а да по любопитствам девойките кои са ,твоите момиченца нали са близначки? Embarassed newsm78

Любс какво стана с дилемата ,плаж или домашно или ги съчета и двете както каза Марси с лаптопа и на плажа! Peace

А пък аз нали сменихме квартирата ми дойде добре със смяната на зимни с летни дрехи Grinning ,обаче мъжлето ми се забави със свързването на пералнята и сега едно пране едно гладене,луда работа  Mr. Greenвсичко наведнъж и за капак почети всяка вечер си имаме гости да ни поздравят за новия дом Whistling
Лек ден на всички арабелки споменати и неспоменати,всички ви гушкам!  bouquet Hug

# 133
Ехоууу!! Heart Eyes Hug
Момичета днес сме безкофеинови..що така newsm78 то и аз идвам с празни ръце де Rolling Eyes
Гарги и аз мислех за кедър ама тия изглеждаха по-различно,за това реших че са някакъв друг вид.Плюс това кедровите гори тук са защитени и даже с кола не разрешават да се влиза там,камо ли да се прави барбекю.Ходихме един път дотам ама не можеш и да пушиш,а пътя пеша за да стигнеш баш до кедрите е около 20 мин. та половинката се отказа-забраняват му най любимото и го карат да прави това дето най го мрази hahaha Crazy Тия дървета за които говорих изглеждат така:
Скрит текст:
Много ви е колоритно и шаренко,вярно.Благодаря за снимката Grinning  Hug Тези са за из къщи,нали?Спомням си една сватба от гълфа,която гледах на видео.Всички присъстващи от женски пол се бяха барнали в такива искрящи цветове,с пайетки разбира се,като добавим и нескромният пласт грим в същите тонове,точно за пет минути ме заболяха очите да ги гледам #Crazy Laughing Тук има шаренко,но цветовете не са толкова наситени и обикновено са на разни цветя,рядко са едноцветни.
Фейруз си я слушат точно сутрин по традиция Simple Smile На мен ми действа много успокояващо,някак си хем си се събудил хем те държи в полу-унес,постепенно и приятно ме разсънва.За останалата част от деня музиката й ми е прекалено спокойна,трябва ми нещо по хард Mr. Green Може би и за другите е така.
Арте това са те близначките Mr. Green не са еднояйчни и коренно се различават една от друга.
Фийлче,като си представя че сме още в Дубай и тепърва ще ходим в Шри Ланка,лелеее..все едно имам страшно интересна книга,която обаче не мога да чета когато искам.Банкомата за злато ме озадачи Thinking в какъв вид пуска златото и за какво пък ще ползваш злато,вместо пари..Любсанка сигурно и тя знае ама да свърши да се напича и плацика,може и да ми отговори Heart Eyes
Белбейче опасенията за клоуна все пак и за съжаление се оказаха вярни.Пак добре че са имали заместник Peace Мароканска храна не съм опитвала,след малко ще поровя да видя имаме ли я тази екстра в Бейрут.
Икси как мина?Дано не си се ядосвала много Hug
И аз като Арте,остана ми гладенето и то хич не е малко,така че изчезвам да отметна каквото успея докато не е спрял тока.
  bouquet

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 16:13 от Бибито

# 134
Белбей, да ти е жив и здрав рожденика, па макар и със закъснение.
 Hug  bouquet Hug

Закъснението се надявам да ми го простиш, защото при бедуините в пустинята интернет няма.  Laughing
Вече обаче сме в цивилизацията, сега пиша от Акаба. Плажният сезон го открихме, времето тук е  чудно - топло, но не влажно, на плажа подухва и много приятен вятър. За съжаление обаче утре си тръгваме. Като се приберем в Аман ще наваксам и с разказите, които сте писали, а и ще се опитам да кача снимки. В последните дни събрах много нови впечатления и приятни емоции, част от които са овекочени на снимка.  Crazy
А Амалче да кажа, че статията, която бях писала миналата година за твоя блог, ще се наложи да бъде доста допълнена.  Flutter

Редактирам се: Икси, може да сложиш това видео http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wGbI23y7C2o Красива музика и снимки от Аман.

Общи условия

Активация на акаунт