~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 821
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Икси,съжалявам,може би проблемът е от мен щото всичко в нета правя от телефона,затова ти изписва за мобилно устройство.В youtube сложи на търсачката Dania El helwa di,клипа е с картинка на тоя чичко с мустачките и слънчеви очила май,имаше и друг ама той не ми проработи,а третия беше ремикс и не ми хареса.Ако не го намериш ще постна видеото аз. Mr. Green Peace
Виждам че си се справила,благодаря Hug Хареса ли ти мелодийката? Party

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 20:22 от Бибито

# 151
Бейче-Много се Радвам -знаеш че сме си аверки    bouquet
Отварям за пръв път Бг мама от телефон и .....какво съм чела ,та Не съм прочела пак като хората и Аз! Същият проблем имам-Раян се мъкне навсякъде с компа- Не играе с играчки дълго. Арабския тарикатлък доминира над българската доверчивост и...честичко водим беседи с метресата в матернела.
Ще пиша повече,че съм на работа Още

Икси-е,изчерви Ме... симпатията ни е взаимна  bouquet
Момичета-вслушвайте се в думите на Марси(една от първите арабелки)

Не разпознавам други - но Много сте симпатични и приятни
......май пак ще се зарибя с форума bowuu

# 152
Любс, влизам специално заради теб - ако не си разбрала още, да информирам, че вече ще има директни полети София-Дубай, пък макар и с нискотарифен превозвач: http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2013/04/03/2034745_edin_po-dostupen_dubai/

Икси, така би трябвало да тръгва видеото: http://www.youtube.com/watch?v=wGbI23y7C2o
Иначе аз Файруз винаги съм я харесвала.  Heart Eyes Със силния глас на Ум Кутум обаче ми трябваше време да свикна, но днес вече я обожавам. Точно миналата вечер в Акаба хапвахме в един традиционен семеен ресторант, докато звучеше Ум Кутум, създава невероятна автентична атмосфера.

Дала, добре дошла  Hug

Артемис, и аз не си падам по сбирките с много хора и шум. Моят са само пет деца, като само по-големите брат и сестра са женени с деца. Братът обаче живее в чужбина, така че може да се каже, че в момента семейството е от малобройните. Въпреки това днес всички сме вкъщи и виждате аз къде прекарвам вечерта - на лаптопа. Просто говорят постоянно арабски и дори да превеждат от време на време на мен пак ми е много скучно. Така че добре те разбирам. Ако ще оставате в Ирак, май ще трябва да се опиташ да понаучиш езика, ако скоро ще идвате към Европа, освен да стискаш зъби.   newsm78

flowertz, щастлив семееен живот, изпълнен с любов, разбирателство и щастие   bouquet
Според мен свекръва и снаха не трябва да живеят в една къща. Най-вече защото едно домакиснтво може да има само една господарка. Naughty Дано вашето е само моментно съжителство, защото иначе не виждам как ще имаш спокойствие.
И моята свекърва тук само повтаря да се чуствам като у дома, да си готвя и правя каквото искам. С което вероятно иска да каже да помагам в домакинството. Е, мия чинийте и помагам където мога, но тук така или иначе идва жена да ѝ помага всеки следобед, та не остава много за мен. Предполагам те имат по-големи очаквания, но честно казано не се чуствам комфортно в чужда кухня.
И да ви се оплача как се издразних миналата седмица - предложих да направя кисело зеле с ориз и пилешко, тя каза да направя обаче само мъничко, че може и да не го харесат.  ooooh!  Rolling Eyes Може да си представите как желанието ми за готвене се изпари. В крайна сметка направих само баница със сирене, на мен ми бе много вкусна, надявам се и на тях.

В Аман в заведнията персоналът е главно от Египет. В Акаба имаше от Египет, но и доста йорданци - естествено само мъже. Единствените жени са от източна Азия, от тях имаше доста в Акаба.

Сега ще се опитам да наваксам с прочитането на разказите, докато качвам снимки във фликър.

# 153
Здравейте мили момичета . Не ми остава време с тази ваканция дори да дишам . Днес записах Али на училище и ми трябва доста време докато ги обеда че искам да учи арабски ,викат ми мадам арабския е трудна работа по добре френси. Викам си на мен ли ми обясняват от 5 години в арабско живот речника ми е 5 думи и то и те грешни Laughing.
Това със семейните работи тук ми е мн интересно и чуждо аз не съм виждала още никои от нашето семейство само знам че са бат народ около 70 ,едва ли и ще ги вида скоро . Свекито само по телефона съм я чувала но тя не чува милата каза само да се грижа за син и и тва беше . Някои ден ако се оправи хавата в Сирия може и да ги вида. .бибито много сладки момичета цял живот имам приятелки близначки  просто това ми е сантимент.
Айа тази информация е супер дано да се осъществи ,че много се от метнаха мерси за инфото.
Феел каде са разказите супер си каква организация само .
Любс изучи ли материал?
Марси ще ме умориш арабките са трудни ама и ти май не си лесна Hug
Стана късно а народа не ще да спи . Ще вкарвам ред. Чао за сега

# 154
  • по пътеката
alisamer, памук съм си аз, затуй ми се ка4иха на главата я! ако бях арабка най-малко на другия край на страната да забегна и в някое смотано място, 4е да не ми виси на главата!ама като си предупреден, няма как!имам материал за мемоари, ако не ме мързи да съм прописала! Laughing
далка, ей, загуби се откак проработи! гледам мал4о у4и бг, похвално!алжирският успява ли да вкара м/у езиците?
айа, а таратор правила ли си там? я кажи коя ти е предпо4итаната гозба от техните? то супер ,4е имат кисело зеле, аз вардих едно по4ти 25 дни, не стана като бг, но си направих заветните сърми за коледа! 5 за мене си, ама ми ги изядаха! хахаха! слу4айност, повторният опит бе игнориран! Mr. Green
аз например марокански кускус няма и да искам да опитам ,но виж тажините със сини сливи ,смокини и стафиди с месо,трябва да с е опитат някой ден!  chef

# 155

Добро утро! Hug
Днес ви поднасям кафенцето аз!
И даже ако искате ,ако  някой има такъв талант може да си обърне чашката и да погледне в бъдещето!
Аз съм голям майтап ,като пия турско кафенце обръщам и после правя снимки и ги пращам на майка ми,тя не може да гледа обаче вижда много картинки и на мен ми е интересно да слушам.
Днеска да ви се похваля или оплача незнам съм на сватба,досега все отбягвах тези меропреятия ,ама днес няма да ми се размине,така че ще се коконя днес.
Хубав ден на всички изпълнен с много усмивки!  bouquet

# 156
Dала добре дошла от мен , знаеме се  и с теб от магребската тема. Лека полека май всички ще дойдем от магребската тема тук.Дано се зарибиш,защото инаги ми е било интересно да ти чета постовете.
От нас, преместихме се новичт квартал и сега свикваме с Марти. Хубав ден от нас.   bouquet

# 157
Добро утро   bouquet
Пийвам кафенце и ви чета   bouquet
Айя, не се дразни на такива неща, те са си им в кръвта.Минала съм и аз през такива периоди , докато живеехме заедно. Такива са мнителни и недоверчиви за каквото и да било  Peace.
 В периода докато бях бременна и вечно гладна започнах да си правя разни кексчета и тестени работи , но определени количества  Peace.
  Фло, въпросът с визите е малко сложничък и не само в Египет  Peace.Относно  свекървата  Sick нямам думи  Peace.
Алисамер, да учи детето, на него в пъти му е по лесно отколкото на нас  Wink, и аз съм на твоя хал с арабския .
Любе, нищо не казваш , явно домашното е много ангажиращо и те открадна от нас  Wink
 Биби, лимона те го правят по някакъв специален начин сол и не знам още какво - Хайде де мароканките  Wink да споделят сега тук , се пъна да обяснявам нещо дето не го знам и аз точно  Crazy
Ако няма кой да обясни ще питам свеки знам че тя прави веднъж  Peace за този Ситрон конфи .
 Далче, пиши по честичко  Hug,пък на лято може да се видим  Wink.
Крео, ти си си добричка и за това  така са ти върху главата   Hug
Арти и аз не съм по сватбите и празненствата , но да ти кажа разтоварващи са .Така че смело се наконти и весело забавление

# 158
Здравейте арабски цветя  Heart Eyes
Минавам набързичко да ви постна малко черен хумор  Grinning
Утре ще ви чета   bouquet

ПРИЛИКИ МЕЖДУ БЕБЕТАТА И ВЪЗРАСТНИТЕ Simple Smile
 *Ползват памперси
 *имат рядка косица
 *слаби зъбки, при това не всички
 *блуждаещ поглед
 *обичат супа с надробен хляб, за да е по-мек
 *невинаги разбират това , което виждат
 *могат да се загубят в квартала
 *едните още не познават часовника,
 а на другите не им трябва да го познават
 * обичат приказки-младите за Пепеляшка,
 старите за Касандра и за повишаването на пенсиите
*къпят ги
 * не гледат телевизия след 22ч. вечерта
 *говорят трудно
 *не ходят на дискотеки
 *обичат да се разхождат в парка
Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 159
Добро утро девойките  Hug

Първо за Аийчкаааа една голяма  Hug Hug Hug You made my day  newsm44 Въпреки, че няма да мога да го ползвам за лятото много ме зарадва новината  newsm68

Кафе? Всички още спят, вече разликата е само 1 час така че няма извинения

Бибсито, това за банкомата сега го чух  Crazy май трябва някой да дойде отвън да ни отвори очите  Shocked

Белбейке, Арте, Алисамер, домашното още не съм го подхващала, утре ще почивам и само това ще правя, че трябва да го предавам най-късно до понеделник  #Crazy

Тези дни имах доста сошио ангажименти  Flutter имахме и годишно парти, аз бях част от групата по организацията, че оставих доста от личните си ангажименти на заден план  Rolling Eyes
Партито мина мноооого добре, много танци и фън имаше   bigdance2 Tada dance dazzler1  ura Бяхме организирали от всеки клон на компанията да направят програма за по 10-15 минути. Танцуваха индийски, хип хоп, гангнам танци, поне се повеселихме. Имаше и подаръци за всички участници и томбола, от която аз нищо не спечелих  Thinking

Хайде аз изчезвам за сега, отивам да посвърша някое друго задължение на работа  Mr. Green

До скоро и хубав слънчев ден на всички!!  Heart Eyes

# 160
  • In a surreal moment!
Привет и от мен! Кафето глътнах отдавна. Готвих - супа и баница с лапад. Чистих. С лекарите по Плевен приключих успешно и с положителни резултати. Разкошни мъже, да са живи и здрави, но... И двамата имат репродуктивни проблеми, поискаха да поговорим и да им нахвърлям набързо какво и как. Единият дори от скоро останал и без жена. Колко трябва да са подтиснати по темата, че въпреки огромните опашки пред кабинетите си все пак се опитаха по човешки да поговорят по въпроса. Тръгнах си с много подтисната душа. Не е истина просто... лекари, цветът на нацията ...
Днес имам последно да подам всичко в здравната каса в Търново и 2 дни ще се въртя тъдява да ви досаждам. Simple Smile

# 161
marsy, кисело зеле и тук няма, щях да го правя сама по рецептата на Любс (междудругото, Любс, май забравих да споделя, че пробвах твоята рецета за зеле, макар и малко да промених съставките на марината, но зеУето стана супер, а манджичката с пилешко и оризче беше изядена за секунди). За това и се отказах, цялата работа не си заслужава, ако ще се прави малко количество.
Иначе от тукашните манджи имам много любими. Да речем 80 процента ми харесвта. Вчера например бяхме канени на гости у единия чичо - имаше мансаф, молохия с пилшеко, както и мафтул (тукашния вид кускус). Исках да потърся в гугъл дали има информация на български за мафтул и попаднах на това, където е преставен като израелска храна, открита през 1948 година. Ако кажа това на жените тук, които правят мафтул по семейни рецепти, предвани от поколение на поколение със сигурност повече от 70 години, как ли ще реагират?  Whistling Crossing Arms
Иначе сега тук е сезонът на зеленитe бадеми и изглежда, че всички ги обожават, само на мен ми са прекалено кисели.

Тук днес вали дъждец. Тъкмо да ни подготви за европейското време, че утре летим обранто.

# 162
Айа, добре че е се е "сполучило" зеленцето... И аз така направих една голяма доза туршия и раздавах на всички около мен, някой дори и повторих... Повечето ми искаха рецептата, по което съдя, че е добра  Peace

И ние май ще имаме дъждец, че от вчера е пясъчно и прашно и трябва да поизмие малко  Peace

# 163
  • по пътеката
Lubs, пусни ми рецептата, моля те! докато има зеле да си направя, 4е тяхното тази година е някаква гадна реколата, сухо, трицаво, твърдо и дайе натисно стъргано е гадно! готвих един път, голямо 4акане бе докато омекне, но стана хубаво! ако е киселко пък супер!  Peace Hug много ти харесах кафето ,ей! така едно густо майна  ми дойде! па и сама да съм на това кафененце, пак ми е едно приятно! Crazy
айа, не мога ти отворя линка за израелския кускус,но имам идея мисля! ама за зелените бадеми сме борба у дома, след като ги 4укне някой, просто броим ядките, хахаха! братска дялба даже и след 5 кила на4укани! много ги оби4ат, съ$о като баклата, сега и е сезонът, гледайте какво става, кака ви с килата  запретнала и 4опли, и вари, и после се облизва само,4е ми е забранено да ям, няма справедливост! #Cussing out много рано са при вас бадемите ние сме след 1м и даже пове4е! newsm78
 а мансафът със сметана ли го правят, никога не съм смесвала ориз със сметана!  Thinking

# 164
Марси, рецептата

1 ч.ч. морска сол
4 ч.ч. захар
4 ч.ч. оцет
9 ч.ч. вода
Студено се стопява всичко заедно и се заливат зеленчуците. Остави на топло туршията за да втаса бързо. Ако ще правиш зеле за готвене, остави го около една седмица и го готви тогава. Става чудно  Peace
Маринатата става доста, намали според колко ще правиш.

Общи условия

Активация на акаунт