~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 830
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, здравейте!!! Hug

Аз съвсем зачезнах в последно време, но за съжаление почнах пак с ученето и педаг. курс, за който споменах и за напред няма да имам много време май-май... Rolling Eyes Но пък самият курс ми харесва, забравих да ви кажа, че е специализиран върху децата от 0 до 3год, понеже тук за тях е най-големият дефицит по детските градини и аз мога да работя с тази възраст по-нататък иншаАлла. Всички жени там, освен мен и още една жена, имат деца и към всяка тема се споделя и личен опит, заформят се много интересни дискусии, но и материалът, който вземаме е доста и най-вече трябва да се обработва вкъщи, понеже часовете там не стигат...Имам вече и тема за реферат- интеркултурно възпитание и трябва скоро да сядам да го готвя. Wink

Иначе съм добре, майка ми, като ми беше на гости, пообиколихме няколко градчета наблизо и въпреки студа(на 2 пъти и сняг валя) си прекарахме много добре. Един ден ходихме и до Брюксел и посетихме музея Мини Европа, където има макети на най-различни забележителности от целия континент, много сладко направени, но не всички веднага разпознаваеми. Да кажем символите на скандинавските страни например не са като Айфеловата кула и Биг Бен откъм популярност Grinning България също има представител- макетът ни е на Рилския манастир, но така са го направили, че повече се виждат стените му отвън, отколкото вътре newsm78
Много е красиво в парка и защото отзад се вижда Атомиумът. А и времето беше слънчево, но четох, че в края на лятото ще го развалят парка, понеже не са преподписали договор. Confused

Лимоните, за които каза Белбей изглеждат ето така:

Разрязват се напречно почти, а не до долу, и се посоляват отвътре. След това се слагат в буркан, който се залива с лимонов сок и вода. Проблемът е, че трябва да стоят мин. 30 дни преди да се ползват...Иначе прочетох и рецепти с даф.лист, канела и черен пипер, но това май е по-рядко срещано в Мароко. Аз лично съм ги опитвала в манджа и ми харесват, придават много специфичен вкус и трябва да взема и да се опитам да си направя Grinning
За който се интересува, тук едно кратко видео, но е на френски Wink
http://www.youtube.com/watch?v=9vU67SmyZ8k

Сега съвсем накратко, че аз вече толкова изпуснах... ooooh!

Биби, да са ти живи и здрави момичетата и съпруга ти и да те слушкат! Mr. Green Вие как за има-няма седмица 4 рождени дни Laughing
Белбей, и на теб да ти е живо и здраво детето и много да те радва!  bouquet
Айа, добре завърнала се от Йорданско! Как беше в пустинята? А в Акаба? Хареса ли ви? Grinning А как се справи с езика, сигурно си си припомнила нещата? Поне когато сте по-малко хора имам предвид, че то иначе е трудно.., както и ти писа ooooh!
Икси, успех ти желая по твоя път! Дано да се случи това, което е най-доброто за вас! А, да ти кажа, сградата, която беше пускала преди време, не е от Рабат, а от Казабланка- най-голямата джамия в Мароко, носеща името на Хасан Втори и построена на отчасти на океана. Имала съм щастието да я посетя преди 2 години- уникално красива е, и отвътре, и отвън. Тук в цялата й прелест:

Пожелавам на всеки, който иска, да има възможност да я посети! Hug

Любси, много вкусно изглежда това маклубе! Аз много обичам пържен патладжан и тиквички, колкото и да е вредно, но ги ям мнооого рядко. Аз пък днес готвих за пръв път кускус тфая- това е кускус с месо, карамелизиран лук и стафиди, варени яйца и бланширани бадеми за украса. Супер вкусно се оказа! Crazy Някоя от вас хапвала ли е?

И да ви питам, какво стана с албума? Нали Айа предложи да си направим във фликр, има ли някой друг, който си е направил вече като мен? Аз почнах да слагам там снимки от Португалия, но още са съвсем малко.

А ето и 1вата част на разказчето ми, което милото, стоя няколко седмици в замразено състояние и днес чак го размразих Grinning Слагам в скрит, че да не се разводни с този на Фийл, че тя вече е започнала Peace
Скрит текст:
Пристигнахме по залез слънце след директен полет, продължил два часа и половина. Летището на Порто логично е голямо и модерно, градът е втори по големина след Лисабон. На излизане получихме карта на града и директно се ориентирахме към метрото, от което останах приятно изненадана- приветливо и новичко ми се стори.
След като се настанихме в хотела(малко, напретензиозно хотелче, намиращо се до кметството) тръгнахме на вечерна разходка по нашата улица- една от най-красивите на Порто с внушителни стари сгради и с известния Площад на свободата. Не бяхме изминали и 100-тина метра сигурно и ни спря един млад човечец, на пръв поглед, небудещ подозрения и ни заприказва на английски. Аз се усетих каква е работата (имайки предвид, че още на спирката на метрото една жена ни помоли за 40 цента за билет, в отговор на това, че й направихме път на ескалатора...) и му казах нарочно, че не говорим английски, обаче моят мъж стои. Онзи човек бърбори супер скоростно, без да ни гледа в очите и от рецитала му разбрах, че уж си бил изгубил портмонето с всичките пари и докумети и искаше 1 евро...Бях меко казано очудена, че два пъти в рамките на има няма и час ни спират да ни искат пари...Както и да е, отидохме на гарата Сао Бенто, която е известна със своите азуледжус- това са така харектерните за цяла Португалия рисувани плочки. Много често са в бяло- синя краска, но има и много цветни. Специално на тази гара  са пресъздадени цели исторически картини и то огромни, върху бяло-сините плочки и затова гарата сама по себе си е забележителност. Тръгнахме по едни нанагорни улички(релефът на града си е доста неравен, както и този на Лисабон,който се издига върху седем хълма) да търсим заведение за хранене, което да не е много скъпо. Беше доста добре осветено, но за мое  учудване нямаше толкова много хора по улиците, наистина беше през седмицата и вече доста късно, но все пак бях чела, че португалци си лягат най-късно от цяла Европа и си мислех, че ще е пълно с народ едва ли не...Това ме караше да мисля, че и магазините работят до късно, но всички бяха вече затворени. По улиците видяхме няколко пъти бездомни хора, спящи на земята..След доста ходене намерихме отворено заведение. Бяхме единствените клиенти и момчетата от персонала бяха много любезни. Хапнахме много вкусна зеленчукова супа, която се оказа и много евтина-евро и петдесет.. За първи път ядох такава комбинация- картофи, червен боб, брюкселско зеле и моркови!
На следващата сутрин тръгнахме да търсим автогарата, от където да хванем автобус за Лисабон. Още в началото един полицай, като ни видя с картата и оглеждайки се наоколо, ни пита какво търсим и обясни на английски - уж било близо. Е, близо,но няма табели, нищо, вървим, вървим, гледаме уж на картата, но никаква гара не се вижда около нас. Питахме на няколко пъти хора, бяха много мили, но ни обясняваха на португалски и някакси, все различни насоки ни даваха хихи..След около половин час най-после я намерихме по най-заобиколения път (отвън изглеждаше като гараж, което обяснява защо сме я подминали така неволно) и малко преди да се качим на автобуса си взехме закуска от близкото кафе. Наслуки си поръчахме кроасан и поничка с яйчен крем, които ужасно ни се усладиха. Става въпрос за- популярната Бола де Берлим (разбирайте Берлин, откъдето идват тези понички с пълнеж(мармалад), но тук пълнежът беше друг, много повече и много по-вкусен, поне за нас. Известен е и като английски крем)
Пътуването от 3 часа и половина почти не го усетихме, имаше както местни хора, така и други туристи с нас. Беше слънчево и през цялото време се наслаждавах на прекрасната природа-много зелено, редяха се широколистни дръвчета, маслинови, палми, много много ми хареса!!!
Пристигайки в Лисабон, си взехме карта на града от една видимо отегчена и нелюбезна служителка и се упътихме към метрото. Метрото в Лисабон е много добре устроено, разделено на четири линии, всяка от които носи различен цвят и различен символ, свързан все с кораболаването. Червената линия има за символ компас, синята-птица, летяща над вода, жълтата-цвете, а зелената-плаващ кораб. Много ми беше интересно това! И самото метро долу в повечето случаи е изпъстрено с шарени плочки, много приятно за гледане.
Първата ни спирка беше централната джамия на града, защото се случи петък, пристигнахме на обяд и искахме да хванем петъчната  молитва, а и да видим самата джамия разбира се. Освен това спирката й много близо до спирката на хотела, така че се запътихме натам. Самата джамия отвътре е доста голяма. Преобладаващи цветове бяха бежаво, кафяво- дървените парапети, червено-килимчетата и синьо- плочките, този път изписани с аяти от Корана. А отвън входът беше облицован пак с плочки, но тюркоазени, ще видите на снимките.
След молитвата отидохме да се настаним в хотела, където жената на рецепцията много мило ни обясни по картата от къде и за къде и ни насочи към центъра, който беше на 15тина мин.пеша. Хотелът сам по себе си ни очарова- беше две звезди и на повече от разумна цена, но условията бяха като за три. Почти веднага след като си оставихме багажа, тръгнахме пеша към центъра- Лисабон определено е град, който трябва да се обходи пеша, за да усетиш целия му чар. Навсякъде има стари сгради с интересна архитектура и свежи цветове, но за съжаление доста от тях са оставени на произвола, някои буквално се рушат. Малките ресторантчета с морски деликатеси, гледащи те от витрините се срещат много често, пак логично за столица на океана. През краткия си престой в града опитахме  няколко варианта на риба треска, с която е известна местната кухня, както и супа от морски дарове и паниран октопод. Последните две неща бяха ужасно вкусни. А и този октопод ни го сервираха с гарнитура от боб и ориз, както и вие го правите може би, е, много ми хареса съчетанието хихи!
Първия следобед се разхождахме без определена цел към центъра, видяхме отдолу крепостния замък Сау Жорж. Минахме през гара Россио, забележителна сграда в стил мануелин- португалска късна готика, белязала най-красивите сгради на страната от началото на 16ти век и естествено пак вдъхновена от Великите географски открития(срещат се различни морски символи като въжета, котви, раковини) За съжаление голяма част от тези забележителности, заедно с почти целия град, са били разрушени от огромното земетресение през 1755, последвано от цунами.
За щастие някои все пак са оцелели и две от тях посетихме на втория ден, а именно символа на Лисабон- Кулата Белен, построена в началото на 16ти век, както и манастира Жеронимос- и двете впечатляват с красива архитектура, стил мануелин, както споменах. Кулата е служила за пристанище на река Тежу, най-дългата на Пиренейския полуостров, чиято последна спирка преди вливането й в Атлантика, е португалската столица. От тук са тръгвали големите мореплаватели и тук са се завръщали. Пред манастира пък се шири прекрасен парк с фонтан, от където се стига до следващата забележителност- Паметника на откритията, на който са построени статуи на 33 от най-важните личности на славните 15ти и 16ти век- това са мореплаватели, картографи, изследователи, историци, писатели, художници и други. От тук се вижда в далечината Моста 25ти Април, който е копие на Голдън гейтс в Сан Франциско.
Преди да заминем бях чела, че в Белен(той си е квартал на Лисабон) се намира най-старата следкарница за известните пащел де ната-произвеждат ги от 1837г. и исках задължително да ги опитаме. Имаше много хора и отпред, и вътре в сладкарницата, но обслужваха бързо и не сме чакали дълго. Бяха наистина много вкусни, оказа се, че това са кошнички от бутер тесто, пълни с един вид яйчен крем. Легендата разказва, че рецептата за крема е измислена и прилагана от монасите в манастира.
Следобяд опознахме централните търговски улици в квартала Байша с многобройните си улични артисти , старата част на града-Алфама,с прочутите си тесни улички и стари, вехтеещи жилищни сгради. Целият град предлага прекрасни панорами от своите хълмове и една от най-хубавите е именно от хълма на стария град. Тук се намира и най-старата катедрала на града- Се, а в Байша- кулата- асансьор Санта Жуста, който е висок 45 метра, свързва по-ниската с по-високата част на града и се радва на много посетители. И ние се качихме вечерта , след чакане около половин час на опашката и се полюбувахме на нощен Лисабон.
Интересното е, че при тази ни разходка, без да знаем, попаднахме сред многобройни демонстриращи хора, като по-късно разбрахме, че е ставало въпрос за големите протести срещу спестовната политика на сегашното правителство, срещу което същия ден около 1,5 милиона души са били излезли на улиците. Кризата там се задълбочава все повече...
Решихме да ги последваме тези хора по една успоредна уличка и така стигнахме до Площада на търговията, намиращ се също на брега на реката. До преди земетресението тук се е издигал кралският дворец и са се вземали ключови решения за търговските връзки между Португалия и нейните колонии, откъдето идва и името му. След 1755г, площадът е разрушен и при новото му издигане от премиера Маркиз дьо Помбал е построена Триумфална Арка, а в центъра- паметник на тогавашния крал Хосе I. Както паметника, така и арката се ремонтираха в този момент и за съжаление не можахме да видим площада в целия му блясък, но пък съпреживяхме революжионния му облик. Там беше крайната точка на демонстриращите и трибуната, на която говореха техните хора и бяха освирквани някои от политиците...Но цялата тази картина си остана с мирен характер, поне от това, което видяхме, за разлика от протестите в България по същото време, които нямаше как да не ми изскочат в главата...
Друго нещо, с което ще запомня пътуването ни е возенето с небеизвестния трамвай Електрико 28- тип фуникулер- ще го срещнете като обезателна точка от опознаването на Лисабон...Мотрисите на тези трамваи(28 е една от линиите, особено почитана от туристите, но има и други) съществуват от самото начало на 20ти век и си работят както и тогава- служат за транспортно средство на местните, освен метрото и автобусите, и са една от големите атракции сред туристите. Ние се качихме два пъти, като първия път беше следобед, беше пълно в и без това малкото и тясно трамвайче, но ние слязохме бързо, за да се насладим на гледката от Алфама, а втория път беше вечерта и тогава направихме цяла обиколка на линията, тоест около 1 час и беше незабравимо- като в увеселителен парк! Имаше много малко возещи се този път и добре че, имахме места, че не знам как щяхме да се задържим иначе прави. Както казах, градът е разположен върху хълмове и съответно има много стръмни улички. В Алфама не само стръмни, ами и тесни, тоест между стените на сградите и самия трамвай оставаха не повече от 20-30 см! И шофьорът ни беше малко луд, караше ужасно бързо за тези условия и ви казвам, чувствах се почти като на онези влакчета, които правят лупинги, добре че не се стигна чак до там хихи! Беше си наистина екстремно преживяване и много се смях!
На следващия ден- неделя...
Фийл, добре дошла и на теб! Благодаря за подробните разкази и хубавите снимки! Часта с Шри Ланка обаче ще си я оставя утре да чета.. Simple Smile

Лека нощ на всички и приятно четене  bouquet
[/i][/color]

# 181

Добро утро арабелки! Hug
Бързам да сложа кафето! Grinning
Аз сега ще си го пийвам сладко сладко и ще чета разказите,на пръв поглед само от снимките и обема на разказите изгарям от нетърпение да ги прочета!
Биби да ти е живо и здраво мъжлето  bouquet,наистена голям купон ни спретна,много рожденни дни във вас,остана май само твоя! Heart Eyes
Белбейка и аз бях в отбора със стиснатите палчета Praynig,надявам се да сме помогнали и да се случило това което искаш! Peace
Оставям ви и сядам да чета!
Лек ден на всички!  bouquet

# 182
Добро утро, мерси за хубавите пожелания. Сега съм си в София, ще търся да купя малко жилище (една спалня и да има една трапезаия - кухня). Инаще там за живот само ако не успее да вземе виза, иначе в никакъв случай живот със "свеки". За сега съпруга ми е на моя страна и ме защитаваше докато бях там, но знае ли човек.
Желая ви хубав и успешен ден!

# 183
здравейте, някоя от вас разбира ли арабски, може ли да ми преведете нещо,защото е много важно за мен, предварително благодаря
goli lma hata nekhroj wn3aytlak nfahmak.golilha hadik rahi enseinte golilha raki 9rib twali jada

# 184
Биби, гледах го аз и ливанското.  Simple Smile Ето го и него :

Проверих и за "снобара". Както правилно беше писала, кедърът е съвсем различно дърво.
А "снобар" си е бор, най-общо казано, в някоя от над 100-те му разновидности.  Simple Smile
Пък "шишарката" от оная снимка да я нащипеш от мен по бузанките.  Heart Eyes  Laughing

bbbalg, какво е това наречие ? Мароканско ли ? Аз успях само две думи да разбера, а и така на латиница е още
по-трудно да се разгадае. Напиши поне откъде е човекът, написал го.  Peace

# 185
Добро утро красавици
Благодаря за стиснатите палци , но явно ни трябва още малко  Praynig.
Вчера ходихме да запишем Тамир в едно училище , та за това ви помолих да стискате палци.За сега сме дали координати , чакаме отговор  Praynig Praynig Praynig
 Биби, мерси за окуражаването  Hug Hug Hug
Фийл  Hug
Слънчогледи, благодаря за обясненията за Цитрона конфи.Много ми допадна вкуса и някак тажина беше лекичък  Peace.Би ми било интересно да споделиш повечко от инфото за курса пък интеркултурното  възпитание ще го оправим из форумските среди  Wink Hug.
Я виж какви сме ти примери тук  Wink
Алисамер  Hug, за растенията и за сателита  Wink.Съпругът ти да се заемем със втора серия растения  Wink
Любе, от вашите ширини ми донесахо едно шоколадово огромно яйце за великден  Crazy.Чудя се дали да го ядем или да го оставим за красота .Ех ДУбай   Party
Арти, мерси  за кафето  Hug

# 186
  • по пътеката
goli lma hata nekhroj wn3aytlak nfahmak.golilha hadik rahi enseinte golilha raki 9rib twali jada
кажи ,дори да изляза с тебе и да ти дам (обяснение,доказателство),кажи й ,4е съм(е) бременна и 4е скоро $е става баба! на мене ми се стори тунизийско и така си го преведох, но нфахмак, не с е се$ам какво е! дано да не е за тест за лоялност на някой тунизиец, 4е е нагазил лука!  Laughingмай е  алжирско наре4ие ,като си говорила ,4е има*връзка с алжирец!
това да не е згугуто по моя край, то си е  от бор и се прави прословутия крем за р.д на мохамед!

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 13:25 от marsy

# 187
Благодаря ви много, момичета! Моят приятел ми изпрати смс по погрешка, аз не разбирам арабски, като го питах каза, че е за сестра му, исках да знам какво пише.
Още веднъж много благодаря за превода.

# 188
Бибито, честит рожден ден на половинката! bouquet

Слъчногледи, страхотен разказ, върнах се с удоволствие в слънчев Порто и дъждовен Брюксел с теб. 
Междудругото и на нас най ни се усладиха октоподите в Португалия.   chef
А ако си качила снимки, пък макар и малко, може да пратиш линка към тях.  Hug
Това, което си готвила вчера, не съм го опитвала, но звучи вкусно. Живеех в общежитие с индонезийци и те много слагах цели варени яйца в гозбите. В други кухни не го бях срещала досега.

Белбей, дано получите положителн отговор скоро.  Praynig Иначе с какво това училище е по-специално. Имате ли и друг резервен вариант?

flowertz, дано се наредят нещата и при вас  Praynig Hug

# 189
Добро утро  Hug

Фийл и Слънчогледке, изчетох разказите ви на един дъх... Направо се принесох с вас там  Peace

Белбей, още стискаме, дано стане както ви се иска  Praynig Вкусно ли беше яйцето или още си го гледате  Hug

Рецептата за ма'лубето, както аз я правя за всички желаещи...

Сварявам месото или пилето, в същото време пържа патладжана. Патладжанът се реже на дебели кръгове. Свекърва ми слага и картофи нарязани на едро, пържа и тях, ако ще слагам. Когато месото / пилето е готово го слагам на дъното на тенджерата и слагам подправките и сол. Аз ползвам Тахи подправките, най-сполучливите за ма'лубе. От горе нареждам пържения патладжан на кръгове, от горе ориза. Не се бърка! Заливате с бульона от вареното месо / пиле и го оставяте така до като заври. Като започне да ври го намаляте до най-ниската степен и го оставяте докато ориза е готов. Приятен апетит!

Аз днес почивам. Записала съм си час за масаж и отивам сега. Ще се включа пак за следобедното кафенце  Heart Eyes

# 190

Добро утро момичета! Hug
Днес едно такова кафенце ми се допи на мен и реших и вас да почерпя! Hug
Разказите са наистена страхотни и аз така на един дъх ги чета и се пренасям там на разходка с вас!  Wink

Любс приятна почивка днес и съм сигорна ,че ще си изкараш страхотно ,щом  деня почва с масаж! Crazy
Мен както си ме боли гръбчето щеше да е идеално и ако имаше тук такова местенце да посетя ,но уви... Crossing Arms

Белбейче продължаваме да стискаме палци за вас дано запишите детето там! Praynig

Фло ,дано намериш нещо на добра цена и хубаво ,успех в покупката и дано визата излезе по-бързо и да сте си заедно с твоето момче и да не се налага да ходиш при свеки! Peace

Биби къде си,ела се почерпи с едно такова сладко кафенце!Как е малката буболечка Heart Eyes ,май не те оставя много много!
Хайде всички арабелки да се явят  да драснат по някой ред кой накъде е какво си прайкате!
Лек и слънчев ден на всички!  bouquet  bouquet  bouquet

# 191
Здравейте,страхотно кафенце мерси ,дано да ме изкара от пролетната депресия.
Слънчоглед че то тва много вкусно изглежда тия дни ще го пробвам.
Белбейче стискам и аз дано да се похвалиш в най скоро време ,ако ли не то пак ще  е за хубаво късмет чакаме добри новини . Praynig
Любс завиждам ти аз само веднъж извиках тук една жена за насочен масаж но малкия си помисли че тя ми прави нещо и се скъса да плаче ,така че не повторих.
Бибито къде изчезна  иването да нее на стадий дълги разходки.
Марси понякога ти чета писанията по 5  пъти от къде го вадиш тоя дух незнам .аз явно съм ти фенка на сърказма Hug : Hug : Mr. Green
Момичета ще отида да пия кафе при една приятелка българка,дето моите момчета и изкорени ха китките  ,че купих едно дърво манго и едно китаиски чудо ама като се знам да побързам преди да са умрели .
Хайде лек на всички .до по късно .

# 192
Обещах следобедното кафе, хайде сипвам, кой е тук  Laughing

Масажът беше добър  Peace с топли камъни. Записах си пак час за след 2 седмици. Ще пробвам и масажа с джинджер. Как ли ще мириша след това  Mr. Green

Днес съм я отпуснала, не съм отворила нито един учебник  Whistling ама трябва нищоправенето от време на време  Crazy

Хайде лек и спокоен ден на всички  Hug

# 193
Аз съм тук  Mr. Green и двете кафенца ще ги пийна с кеф.Алисамер,точно в такъв период сме,няма спиране на едно място и е толкова бърза,за една секунда да си отклоня вниманието и тя се е телепортирала в друга стая.Изобщо не мога да я оставя сама щото я е връхлетяла и манията за катерене и бъркане по шкафове и в контакти Tired Как са момчетата?Нали искаше да учиш нещо,какво реши? Hug
 На Марси и аз съм и фенка по ред причини.Марси ако ще имаш турне в БГ искам автограф Mr. Green Heart Eyes Кой е тоя прословут крем за РД на Мохамад,че не можах да се сетя?
Любсанке,маклубето ще го направя скоро..мисля без картофи да е.Какви са тия подправки не ми стана много ясно,но ще шльопна някакви по мой вкус Crazy може ли да сложа с месото запържен лучец Thinking Като е готово обръщаш тенджерата в голяма чиния или?
Слънчо и твоето ядене ме изкушава,само кус-куса не съм го яла и не знам дали ще се хареса на домочадието,но ще пробвам че ми писна да въртя едни и същи двайсетина манджи.Много хубав разказ,благодаря  bouquet Успех с реферата и учението,прави си почивки и отскачай при нас за разтоварване на мозъка Grinning
Арте,къде ги намираш тия картинки!! newsm78 Аз ти търсих ама единственото което ми хареса е Кари в една оранжева рокля.
Белби,Фло успех,стискам ви палци и на двете Praynig Hug
Масажи...спа центрове.. козметик..просто сама с кафето за 2 часа..мечти,мечти ooooh!
Хайде връщам се в екшъна,до после момичета  bouquet Heart Eyes

# 194
Бибс, като сложиш лук ще развалиш цялата рецепта и ще стане нещо друго. Да, забравих да кажа, че се обръща в голяма чиния за да се пластовете месо, патладжан и ориз, става като торта  Mr. Green

Забравих да кажа, че се слагат пържени кедрови ядки и бедеми, обелени и пържени на половинки  Peace точно като на снимката  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт