~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 832
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Сега като се загледах това от снимката по-горе прилича повече на берияни от колкото на ма'лубе  newsm78

# 196
  • по пътеката
Скрит текст:
бибито, ето згугу и крем4ето!направо за кафенцето и компанийката!
ние днес по4иваме, но все си има работа, готвене, 4истене, пазарене! оба4е си мисля за едно полягване така релакс, вместо масаж, то това тук масаж4ето е само за болни и с голям страх бих се подложила, може да ми измъкнат някой крайник, но и вида масаж, който прилагат по хамемите е тип ме4ка те гази! мъжо е нау4ил туй -онуй и прилага като ми изско4и някой пре$лен, а това напоследък е става буквално от дребни вредни движения! оба4е много би ми било интересно и предполагам кеф,ако е с разните там ароматни масла, леки4ко за релакс и изпразване на мозъ4ния стрес! как завидях,направо ми се доспа! Laughing
биби ,докато тъсех снимка на крема, какви вкуснотии ми изско4иха от  гугъла,направо ми мина съня! Mr. Greenе, кафе  ще се пие ,то е ясно! ти кажи по ливанско кои са най-4естите манджи на трапезата? редуват ли ги или има мегдан да не се повторят поне година?при нас няма много запържени яденета, в сравнение с бг кухня!
фло, дано се оправите, но най-важното е той да е с тебе и то убедено и мама да не може да те мине по емоционално  влияние!
алисамер, с тези китки ме уби! аз пък гледам какво може да удържи на  50 градусовите темп-и и имам няколко саксийки отвън! индрише, едно странно,на което не  му нау4их името, алое, мента и едни от мъжо, но малко са посърнали, дано се  оправят! а ина4е първата ми голяма изненада бе дърво фикус ,който  бяха скалпирали и стоварили на улицата! аз  си мислех ,4е моя хилав 2.5 метров викус е голяма работа, ама това ме накара да стоя като хлапе пред жив клоун за сефте! или кактусите по 2метра и нагоре като плет и нацъфтели! а моите в бг ги 4аках да цъфнат с години! засявай градинката, поливай с децата ,то за тях е голям кеф и после ще гледаме урожая! Peace
алисамер, 4овек не може да има английско възпитание, швейцарски неутралитет и френска димпломация по арабско! но пък може спокойно да си опази бг боен дух! и 4овек се нау4ава да е лицемерен дори с врага си! те за какво не се женят,докато не са си построили дом и имат  финансова стабилност, 4е си знаят семейството и какво става след брака! кореите в пряк контакт! Laughing
ей, пак вкуснотии,отивам за кафе!  bouquet

# 197
Марси, това да не е карауия  newsm78 каквато ние правим, по същия начин изглежда. Карауията се прави най-често, когато има бебе, черпят се гостите с нея... Не съм го пробвала, ама казват, че новородила жена трябва да яде карауия, гърдите й се пълнели с повече мляко за бебето...  Някой да се сеща за какво говоря  Sunglasses

# 198
Аз такова кремче съм яла веднъж, като ходихме да поздравим колежка за новороденото и' бебе.
Май "махлебия" му викаха, но може и да греша, че не си падам много-много по кремчетата.
А може да има и различни имена в различните региони.  Simple Smile

Марси, така и не разбрах какво точно е "згугу" иначе много готино звучи.  Laughing На снимката ти май има шам-фъстък.  newsm78
"Сноба/ер" са кедровите ядки, които се оказва, че доста неправилно са наричани "кедрови", защото са борови.  Laughing

--reklamen-spam--/n7-29169-Кедрови_ядки

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 18:51 от Гарга шарена

# 199
Гарге, махлебията е бяло и се прави с мляко. Това на снимката на Марси е тъмно на цвят... А пък за кедровите ядки, не знам кедрови ли са или борови, ама много ми се услаждат поръсени на яденето  Peace  Hug

# 200
При нас се прави moghli като се роди бебе поръсено с шам фъстък,бадеми,кашу и стафиди.То е кафяво има канела и много ми прилича на грис халва.Мхалабието вярно е бяло и аз редовно го бъркам със сахлеб,между другото и двете не ги тача особено.Марси манджи ливански колкото искаш,аз обаче съм си заплюла няколко дето съм им хванала чалъма и експериментирам переодично,разбирай рядко. Mr. Green

# 201
И аз знам този крем под името Карауя. Опитахме го преди около дже седмици без да има новородено бебе. Просто на половинката му се бе прияло.  Laughing Прави се с ориз, но не басмати, а по-скоро кръгъл ориз. Смила се наситно с машинка, след това се вари като се добавя захар, канела и основната подправка - ким. Сервира се, поръсен обилно с кокосови стърготини и ядки. Колкото по-голямо разнообразие на ядки, толкова по-добре. Това е снимка на нашия, но чашките не са много подходящи за добиване на представа, защото не са прозрачни.

На мен обаче не ми се стори нищо особено. Просто кремче, ако ги няма ядките дори нямаше да успея да го изям докрай.

# 202
  • по пътеката
на първата снимка предния ми пост, е згугу семената, тоест боровите семена,а на втората тъмният крем е от тези семена ,4рез мелене, премиване ,цедене и правене на крем, жълтият крем е яй4ен, а отгоре са ядките! украсата е от ядките слагат и бонбони с бадем и глазура, както и перли!
moghli
Скрит текст:
mouhalabieh
Скрит текст:
при нас на кедровите  им викат бондук(ия)!
karawya при нас!
Скрит текст:
karawya десерт
Скрит текст:

# 203

Добро утро на всички! Hug
Много интересни рецепти  chef,обаче да ви кажа честно всичките тези имена са ми напълно непонятни ,все едно на арабски ми говорите.. Joy
Любс ,браво на теб щом си записала пак час значи със сигорност е било страхотно! Crazy
Биби ,ами аз картинките ги намирам в google изображения за Кари,направила съм си още 2-3 съчетания обаче събрах и много други да видим кога ще успея  да се покажа и с тях Embarassed.Но ти си голям майстор! Peace
Сега след катo си изпих вече и кафенцето ставам да чистя Whistling,а пък вие пишете ,че ми е много интересно особенно да гледам снимчици на тези вкусотийки които представяте!
Белбейка какво става кога ще имате отговор и имате ли резервен вариат?
Приятен ден на всички арабелки!  bouquet
А и новата музичка много ми допадна!!! Wink
Икси къде си къде се загуби?
Гушки!

# 204
Добро утро девойки  Hug

Арте, кафето е точно както аз го обичам  Heart Eyes

Бибсито, да moghli беше, бях забравила как се казваше. Иначе съставката е карауя (ким) и за това в някой държави му викат карауя...

Айа, като го видях на твоята снимка, ме се прияде нечовешки  Shocked  Peace

Трябва да си купя малко и да си сваря по домашному  Crazy продават готовата комбинация в карфур, само трябва да се свари  Peace

Марси, згугу изглежда апетитно също, как ли ще се казва тук и дали го правят по нашия край  Mr. Green

Икси, Амал, Ясминке, къде сте момичета  Hug

Лек и щастлив ден на всички   bouquet

# 205
Добро утро
Арти , мерси за кафето   bouquet
Тъкмо хапвам кроасани и пийвам кафето   Peace, гарнирани с форума мнооого обичам така  Party
Имаме резултат от училището  newsm44 съгласиха се да ни приемат в предучилищната.
Училището е не че е по специално, а дисциплината е добра ,, храната също и системата е френска.
 Сега борбата беше да се запишем в тяхната предучилищна и догодина живот и здраве да си продължим в тяхното училище  Praynig.
Пък Тамир е малко по напред с програмите в сравнение с годините и те мрънкаха/ т. е да де ама той е за по малкия клас, / пък ние си държахме той да си продължи и така.
Сега чакаме да финализираме нещата ЖЗ началото на май  Praynig.
 Благодаря за стиснатите палци   Hug дадоха резултат!!!
Крео ти все за този крем говориш накрая по МУлюд ще взема да ти дойда нагости и да си хапна  Crazy
Любе, мерси за рецептата! Тук правят подобен тажин,. Ще пробвам твоя вариянт, но кога ли ще ми дойде музата да пържа   newsm78 не се знае.
 Яцето още не сме го налазили ,той дребния не е много фен на  шоколада освен на Киндерите и Милката за деца  Peace.
Айя,Гарге  Hug.
Биби, скрит талант си ти в кухнята не се свени да си кажеш. От сигурен източник знам че правиш много хубави пълнени тиквички  Wink.
Сладкото Иване, сега тичайки напред назад ти помага да влезеш във форма за плажа това лято  Wink.
 Хайде сладуранки , днес съм из къщи  та ще ви навестявам по- честичко  Peace, че вчера ви изтървах много скитане и даже без кафе останах сутринта .

# 206
  • In a surreal moment!
Тук съм, тук съм...само, дето на  дърти години станах фенка на турски сериял и на младия артист... Crazy
Ма много убав беее  Mr. Green
Скрит текст:

И в сериала го играе влюбен и...мил, лош, тъжен, уфффф... Че и на гроба на приятелката си колко седя, лежа...Мъка, мъка...отнесе ми акъла  Grinning
Че сега фейс, туитър, че темата за серияла тук, турска музика, оф, оф , чок са сапикясах  Mr. Green Аз пак съм кротка, вие да видите арабските девойки кви са колажи, клипове, фен страници, леле майкоууу....Ако им падне ще го смелят. Ха-хахха...  Mr. Green

Освен това хормоналните, дето ми ги изписа доки последно, ми се отразяват много любовно. ММ все ми бяга по тъча и как няма да ме избие на фенство, как?!? Любето и Марси го знаят, убавец ми е той, аха , аха почти като младежа, ама много са скапва от бач и няма време да ме глезка...оффф...та така...

Изоставих компанията, ще прощавате. Иначе тялом съм на работа, за духа вече си признах  Grinning

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 22:54 от ИКСИ

# 207
  • по пътеката
икси, ти духом къде тъдява зна4и! ама да си призная с тези хубавци как да не се отнесеш-то балибей ли, този ли   
Скрит текст:
или
Скрит текст:
ти гледаш сериали, аз 4ета и гледам филм4ета за релакс!
 а твоето мило си е хубавец, верно е! и убав 4иляк е, харен такъв, поздрави да предадеш!
 Peace Hug  bouquetаз пък днес  си дигнах кръвното следобяд ,станахме свидетели няколко майки и сума ти минува4и на  тормоз и насилие над една  девойка от един едър мъжага, който се разбра после ,4е й бил годеникът! никой не се  намеси, а на мене ми стана едно 4оглаво!  #2gunfire #Cussing out
тук това си е 4есто явление, то преди не излизах да  видя от дипломати4ност не е моя работа,семейни или любовни им работи, сега изска4ам като вси4ки, барем като види хора  наглецът да се усети и засрами #Cussing out!арабка  съм ,бре! Mr. Green

# 208
Ехооо, кой е тук и кой го няма  Hug

Марси, засмя ме с това - арабка съм  Laughing

Като се замисля и аз в последно време съм приела много от техните навици, то не мож' се избегне  Laughing в къщи, на работа, навсякъде си заобиколен с араби и малко по малко приемаш от техните навици и привички  Sunglasses един пример хаха да се събувам като влизам в банята и да обувам други чехли, които са само за банята, с тях не се ходи из къщата... сещате се за какво говоря. Сега дори и да съм си в къщи сама, пак го правя  Crazy другото е типично по арабски да давам бакшиши  Laughing много съм го отпуснала в последно време  Flutter не сервитьора, на човека, който ми мие колата (натур-а), на бензиностанцията, на младежа, който прави кафето на работа...

Лек и слънчев ден!  Hug

# 209

Добро утрооооо! Hug
Днес се постарах и лека закусчица да ви поднеса заедно с кафето!

Белбейка много се радвам за вас,това е чудесна новина! Hug Peace

Икси това е чудесно според мен както се чувстваш!Продължавай все така да си витаеш духом ! Crazy

Марси първо като почнах да чета за сценката и на   мен ми стана кофти ,но после и аз се посмях както Любс.
Момичета много ми забива компа и 5 реда ги пиша сто часа.... Crossing Arms
Лек и изпълнен с приятни емоции ден!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт