~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 835
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
 Ето едно разхлаждащо чокофредо и от мен

Като заговорихте за навици, честно казано като бях на гости на мъжа ми много се учудих защо задължително джапанките са само за банята. И също така те ходеха боси из целия апаратманет, а мен си ме е малко гнус така да се разхождам дори аз да съм изчистила с препарати, че все остава нещо по пода. И не разбрах заощо всички ползват едни джапанки - това е ужасно. А и не са много по хигиената.

Като говорите за рецепти, знаете ли за баница с кайма и как се прави? Не знам дали мога да намеря в София кайма само от тележко или някакво друго месо без свинско.

Хубав ден!

# 211
Здравейте момиета, чета ви редовнно, но от компютура на мъжът ми , а той няма кирилица, затова и не се включвам, мързи ме да вклюа моят да пиша.
С тези рецепти ме зарибихте и мен да се развихря в кунята, онзи ден много ми се дояде ма'лубето, по ваште рецепти, но нямаше около нас патлажан, затова правих махши и тиквички по египетски, горе долу ги докараш, по скоро бяха като отделно ориз, отделно зелеви листа, много трудно ги навивам, мъжът ми беше възхитен, омръзнаха ми българските рецпти, сега купихме и патладжан и утре сте правя ма'лубето. Да ви кажа естно, аз там не видях, някой интересни рецепти, по скоро аз им показах мусака, баница, палнени ушки съсъ сирене, панирани ушки, много им харесаха, по мойте наблудения ядат всеки ден ориз, отделно месо, и сърми, поне мъжът ми и неговото семейство.
Това за джапанките и аз не го знам, ние си живеехме на отделен етай, и не съм виждала какво правят, но иначе ходят боси.
flowertz , четох за свекърва ти, ужас, дано нямате много зимане даване с нея, а относно каймата навсякъде в софия има телешка кайма, билла , керфур,фантастико,навсякъде ние само такава ядем Sad, а да не говорим детето постоянно го изкушават някакви салами, а няма телешки, има само телешки луканки, това ядем.
Времето в София почва да се оправя, и ние обикаляме площадки с малкият, свикваме с новият квартал, и то успешно  Simple Smile. Това е от нас, айде лека вечер.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 16:02 от 4arli96

# 212
Дотътрям се и аз  Mr. Green Арте,и вчера хубаво беше кафето и днес с притурката още повече  bouquet
Фло,мерси и на теб за кафето.Тук никой не обува различни джапанки за баня,отиваш си с домашните джепенки до ваната,събуваш,влизаш,къпеш се и на излизане си ги нахлузваш пак.Е,през 'зимата' може ,щото няма как да стъпиш с мокрите крака в пантофите де,но всеки си взима неговите чехли.Фло,в София нали има улица само с арабски магазини и фурни,не и знам името,но там има и месарница и месото е халал,купували сме един-два пъти като сме били там.
Белбейче,а честито,поне това няма да го мислиш вече Peace то може и да имам талант в кухнята ама не ми е стихията там за съжаление на някои хора Rolling Eyes
Иксе,Марси вие ме разбихте с тая съблазън Crazy Сложете барем още двама да има за цялата работна седмица..събота и неделя почивка,ще се приземявам при моя хубавец два дена си ги е заслужил Whistling Flutter
Любсанке,тва с бакшишите и аз съм го прихванала и като си ходя до бг много ми се радват по заведенията.Ма'лубето се разбрахме с половинката да го пробваме другата седмица,обаче не беше чувал за тахи подправки Thinking инструктирала съм го да пита.
Слънчо мъжа е много навит и за мароканска кухня,показах му кус-куса тфая,той се мъчи да се сети за някакъв друг и накрая до никъде не стигнахме с рецепта де.Ти преди не беше ли показвала някакъв друг? newsm78
Чарли тъкмо те питах как сте и свикнахте ли с новото място и ти се появяваш,преправих си поста Grinning Радвам се че хубавото време идва и при вас и на успешното ви приспособяване Hug Аз не разбрах какво си готвила..нали куса махши,какви са тия зелеви листа..или правиш сърми заедно с тиквичките?
Айа,направих си регистрация във Фликр,обаче не ще да ми качва снимките и още си блъскам мозъка къде греша.Сега ще инсталирвам апликейшъна за телефона,може пък да трябва от него да се ъплоудва. Tired
Аз в момента ровя из нета за официални прически за мен и двете девойки,нали сме на сватба другият месец.Засега се получава един лек парадокс-Ясмина си харесва по дамски прически така да се каже,докато аз май все се хвърлям на младежки и общо взето по кежуъл. Rolling Eyes Чакам финансова инжекция и ще ходя да ги обзаведа и с рокли,аз нали се уредих вече.Този път обаче грешката с високите токове мисля да не я правя,имам един златист удобен сандал наумила съм си да се мушкам в него..обаче пък етървата(и майка на булката) ми изтърси че тюркоаза не си ходел със златно и аз съм в чуденка сега newsm78 Предложи ми вариант разбира се-да плесна на роклята цикламено цвете и сандали в същият цвят #Crazy ...бях леко същисана и нищо не отговорих,сега дъщеря и' ми търси ooooh! Що ли имам усещането,че се опитва да ми налага стайлинг..ама и аз успешно успявам да я заблудя че се съобразявам с нея hahaha
Между другото засега мисля на 2 юли да се понасям към родината,но резервация все пак още не съм правила.Надявам се да успея да видя повечето от вас Heart Eyes

# 213
Бибито правих и сърми и пълнени тиквички и ги варих заедно.

# 214
Хайде аз пак  Flutter Обаче вече написала 5 въпроса от домашното за бизнес етика и морал  Mr. Green остава ми да направя заключението и съм 6

Икси, Марси, не се опитвайте да ми отклоните вниманието с тези младежи  Crazy, гледах ги аз по няколко пъти, хубавци са, не мой' се отрече  Flutter

Бибсина, ще ти пратя снимка как изглежда кутийката отвън, ако не ги намериш, ще ти донеса лятото  Hug но не мисля, че няма да ги намериш, защото са вашия край производство  Peace

Чарли, аз мислех, че лозови се слагат с тиквичките, а зелевите отделно  newsm78 иначе и аз съм фен на сърмичките, ама ако има някой друг да ги навие  Laughing

Белбей, честито приемане  Hug уж каза, че си в къщи и ще пишеш, къде се изгуби днес   Sunglasses

Отивам да довършвам писанието, че не се знае кога скоро пак ще почивам  Thinking

Лека  Heart Eyes

# 215
Икси, много ме развесели.  Grinning
Аз турски сериали не гледам, но си имам американски любимец – Бен Афлек. Разтапям се всеки път като гледам филм с него. Ама да ви кажа намирам лека прилика между него и моя човек, но естествено Бен се нарежда на второ място в списъка ми.

Марси, а колко време ти отне да станеш арабка? Mr. Green Аз за сега имам чуството, че съм мнооого далеч.

За чехли само за баня аз за първи път чувам. Ние нали имахме отделна баня към спалнята ни и само двамата влизахме в нея с чехлите, с които си ходехме и из къщата. На гости май само веднъж влязох в банята, ама тя беше баня за гости и всички влизаха в нея директно с обувките.
Междудругото това ме учуди – като ходят на гости, не си свалят обуките. В България ние винаги си ги сваляме и аз вкъщи държа гостите ми да си свалят обувките, като разбира се имам приготвени чехли или пантофи за тях. Не знам защо смятах, че традицията е такава и в източните страни. Може би заради събуването при влизане в джамиите.
Иначе в къщата на моя по домашному се ходи с чехли, никога боси, но братята понякога и с обувките си обикаляха.

На мен друг местен навик ми направи впечатление и при предното, а и при сегашното посещение. Като сме на гости и се сервира основното, ядем, пием сок или вода, а след това всичко се вдига от масата – храна, чинии и чаши, жените (задължително всички млади) се събират да ги мият, да подреждат остатъците от храната в хладилника на домакинята, правят кафе или чаи и сервират отново. Странното за мен е това чистене на чинии и хладилници по средата (а не в края) на самото гости (обикновено трае поне половин час), както и това че се отсервират всички чаши.
Аз обичам да пия вода преди и след ядене и няколко пъти ми се случи да ми вземат още недоизпитата чаша вода, тъй като сме съвршили с яденето. Аз съм свикнала като съм на гости да имам чаша и по време на гостито да си сипвам вода, сок или каквото искам, но не и да ми я вземат  по средата на гостито, за да я измият, а ако искам още, да трябва да си поискам. Много надълго се обясних, дано поне ви е станал ясно какъв ми бе проблемът. Много е вероятно аз да съм странната в случая, защото чистя чинии и подреждам хладилник след като гостите са си тръгнали, както и не отсервирам прибори и подобни неща, които те все още ползват или биха ползвали. Не знам дали все на такива домакини попадам или това важи за повечето арабски домакинства, но поне си излях болката.  Mr. Green

Чарли, радвам се, че новото жилище ви харесва.  Peace

Белбейче, честито приемане! Бях сигурна че форумските палци ще помогнат  Grinning

Бибито, май сме от един отбор, и моята стихия хич не е в кухнята. Макар че забелязвам, че последните постове все за готвене съм писала. Да не пропусна и в този да се изява като кулинар: освен с патладжан, маклубето (току що бях информирана, че градския диалект е малубе, а фермерският(селски) маклубе) в някои географски ширини и семейства, разбирайте тези, в които е отрасла половинката, се прави и с карфиол. Естествено и той се пържи в завидно количетво мазнина. За това маклубето колкото и да е вкусно, е много тежко. Мисля следващия път да провам предложението на алисамер – да изпека всички зеленчуци във фурната, вместо да ги пържа. 
Иначе аз качвам от компютъра директно във Фликр и нямам проблеми. Бибс, ако искаш опиши по-подробно проблема си или нарпави скрийншот и го прати на лично съобщение.
Но това с албум във фликр беше само подхвърлена идея. Голямото предимство, ако всеки има акаунт и просто сме членове на затворена група е, че се вижда кой е член, тоест кой вижда снимките, които сме споделили. Спомням си, че преди момичета се отказаха от албума в снимка.бг, защото нямаше как да се контролира кои на кого дава паралота на лични. Но вие прелагайте и други идеи за албум.

Слънчоглед, този уикенд май пролетта най-накрая ще ни посети. Иначе забравих да отговоря, че в Акаба и Вади Рум си изкарахме много добре, ще се опитам да разкажа по-подробно и със снимки в идващите дни.  Hug

За Ясмин, Астарта, Амал, Алвера, Детективката и всички останали губещи се арабелки  Hug

# 216
ето ме и мен пак... Mr. Green
Какво да кажа и при нас ходят боси из вкъщи и в началато като дойдох ме гледаха като извънземно Shocked ,че слагам домашни чехли,но свикнаха ,ами те даже ми се чудеха че и чорапи нося ,то луда работа ,не ми се говори ooooh! ,но разбирам че всичко е по-различно и специално тук при мен са доста назад.Пред банята винаги има чехли ,но кой какво слага също няма ред ,като почнат един по един да влизат да се мият преди молитва и децата да шътат напред назад ,лудницата е пълна ,но си затварям очите Crossing Arms

Чарли да се включваш по-честичко,то и аз нямам кирилица на компа ,но използвам една програмка  и после го копвам тук.Това е страхотна новина ,че времето се оправя и излизате с малкия,а още по-хубаво  е да чуем ,че свикваш с новото място! Peace

Любс какво стана заключи ли домашното ,за морал пишеш пък тук те разсейват с красиви младежи! #Crazy

Биби интересна занимавка си имате ,сигорна съм че всички ще бъдете принцески Heart Eyes ,а пък може да ни шракнеш и рокличките на момите.А за твоята рокля мисля че ,ако обувите са златисти си пасват идеално,но и втория вариант с цветето ще е много фешион. Peace

Икси кой момък те завлече пак Flutter,сложи ни една хубава песничка и...как вървят нещата при вас ,кои са следващите стъпки?

Феел ,Слънчо чакам с нетърпение продълженията от пътешествията!

Айа и на мен са ми странни тези неща(сега май не много)за отсервирането  и чистенето,младите булки започват миене на чинии чистене ,а в другата стая гостите си пият чая,но да ти кажа при толкова чести събирания(и много хора)започна да ми се вижда по добре,не бих си представила ден през ден да мия сама толкова чинии след гостите...А при нас за водата  се минава с подноса всеки си пийва и си дава чашката ,няма вариант да ти е постоянно пред теб водата,просто трябва да си поискаш пак,но пък в големите жеги домакинята често търчи напред назад с подноса или се оставя на една малка масичка една кана с вода и много лед и чашки  и после всеки си сипва.
Абе общо взето много неща са ми странни... ooooh!
И така излях си душата.. Embarassed
лека нощ на всички Hug

# 217
Ние с Артето сме совички май.А бе тук си ходят с джапанки през лятото и с пантофи през зимата,само децата щрапат боси.Да ви кажа лятото в жегите аз и боса си ходя да се разхлаждам.Няма лошо,стига да ги мият преди да ги възкачат на гарнитурата или на спалнята примерно.
Айче,и при нас е така когато гостито се състои от членове на семейството,иначе като сме ходили при приятели или те са идвали у нас нямам спомен от миене на чинии по време на сбирката.Като се съберем семейно две-три жени отсервират,толкова действат и в кухнята по другите задачи с цел да помогнат на домакинята,ако няма прислужница де.На мен това винаги ми е правило добро впечатление,щото ако всички си седяха и трябваше да разчиствам и отсервирам и съответно сервирам чай/кафе на 15-20 души щеше да ми се отели вола Whistling Чаши и прибори предполагам отсервират,щото нали ще сложат чая или кафето..аз пък не вода,пепсито си го лоча безкрайно и просто като видя че тръгват да вдигат масата си държа чашката,ако все пак се отплесна си искам или директно отивам и си сипвам.Имат си те някакви неписани правила за това сервиране-отсервиране,които и аз още не съм ги изучила точно..помня един път бях при етървата и тя ни направи фреш тогава,който аз по заучената система си ближех блажено докато тя не ме секна със следното изказване 'Хайде изпий го тоя сок,че да сервирам кафето!' #Cussing out  hahaha Е,аз пък нали тамън идех от бг-то отвърнах,да го сервира и ще си го пия със сока,с което сигурно съм я метнала на джанката директно. Rolling Eyes
С обувки влизат всички..мдаааам #2gunfire ...и не можеш да им кажеш да се събуват..неее  #Cussing out
С фликъра се оправих след като инсталирах приложението,иначе като влизах от браузера да качвам ми изписваше 'file not found' или нещо такова.После като си влязох от приложението се оказа че снимките всъщност са качени Thinking Crazy Не разбрах как се създава група обаче..и как се търсим,по име предполагам или трябва да пускаме линк тук на лични newsm78 Стана ясно че ми допада идеята с групата Peace Момичета регистрирайте се там и ще си доуточняваме подробности после.
Фийлче,още ли си ангажирана с досадната работа дето ти я бяха заръчали?За следващата част от разказа може и снимките да гледаме,имам предвид не 2-3.Ако не ти достига време отбий се само да драснеш два реда как сте. Hug
Любси,ще ги намеря аз,мерси  bouquet Утре да си 6  Mr. Green
Лека нощ на всички  Heart Eyes

# 218
Добро утро,

ето по едно хубаво капучино, тяхното е най доброто:

Айа за сервирането, аз забелязах, че върху покривката слагат весници. Освен това не дават прибори, ядът директно с кръглия хляб (арабски), не знам как се нарича. И като си поисках прибори съпруга ми се учуди, че искам. За отсервирането става само след като приключим с яденето, но аз си взимах чашата с вода, но няколко пъти пропуснах и ми я бяха взели, но пък след това ми несеха бутилка с вода.

Артемис, за чехлите и чорапите и мен ме гледаха странно, защото както вече казах те си ходят боси. А аз и чехли и чорапи слагах, и доста ми се чудеха.

Бибито, при теб сигурно спазват по голяма хигиена, но от това което видях как си ходят боси така си лягат, а и дори да си измият краката, то след това пак ходят боси. И е доста дразнещо.
Хубав ден и до скоро  bouquet

# 219
Дуубрютрууу  Mr. Green

Веднага помирисах старбъкса  Heart Eyes Флоу  Hug

Тук се ползват отделни чехли/джапанки за банята. Децата ходят боси, но възрастните са обути с домашни чехли. Иначе и тук имат навика да слагат мушама, по-лесно е за чистене. Учудиха се, че аз ползвам покривки и се храним на нея... За отсервирането, който няма помощница, всички по-млади булки  Mr. Green стават ( включително и аз, за добро впечатление  Crazy ) и се прибира, измива и почиства всичко след обяда/вечерята. После се сервира чай и кафе заедно, кой каквото иска и сладките, мноооогото сладки, без тях не може  Laughing Относно водата, тя е постоянно там, постоянно се предлага или направо се носят няколко чаши и всеки си взима на воля.

Отивам да се регистрирам в Фликер-а, предполагам, че трябва да си дадем потребителското име, за да се намерим или как  newsm78

Хайде до скоро   bouquet

# 220
Биби, и аз не намирам групи на мобилното приложение. От лаптопа обаче лесно се виждат.
Току що създадох прайвит група, пратете ми на лични потреб. имена, за да ви поканя. След това ще ви направя админи и вас, че и вие да може да каните.

Толкова засега, че мразя да пиша от телефона.

# 221
Добро утро! Hug
Веднага си пийвам от кафенцето,наистена правят страхотни кафета! Crazy
Аз за чехлите се изказах ,да кажа че и при нас се слага мушама ,просто като се има впредвид как се хранят и толкова народ е немислимо да се сложи покривка.А за след вечерята естествено следва чай ,но в повечето случаи след това се поднасят плодове ,а не сладки.
За фликара и не мен ми е интересно,аз нямам снимки да представя от пътешествие ,но може да сложа някоя друга на мен и половнката да ме видите каква съм "красивица неземна".Дам...да видим кой ще обясни как ще се процедира ,че май всички питаме и не ни е ясно.
Сега ставам да се ошътам аз и после да видя какви ще ги бъркам за ядене newsm78
Лек ден!  bouquet
п.п и докато пиша Айа ни е отговорила! Hug

# 222
Добро утро красавици
Днес по уикендски  Grinning пийвам кафенце и се разписвам;
 АйяHug форумските палци правят чудеса, знам си аз .
Благодаря за фликъра , трябва да се поровя  Peace
Биби, тази твоя там етърва ли каква е да и кажеш да се разходи някъде - тюркоазено си ходи със златно   Crazy.Аз заглеждах една рокля тип туника точно гарнирана със златно и то метално  Peace. Много яка комбинация се получава.
 Успех със прическите, ще намерите  идеалния вариянт  Peace
Чарли, мисля че на градус пилешките кремвирши са само пилешко  Peace.От време на време може да даваш на дребния.
 Любееее, бях у нас предишния ден   Hug, вчера скитах  Peace.Дребния си изскуба рамото на очилата та ги носих на поправка , дадох поръчка на мен за новия чифт  ooooh!.Абе все ей такива благинки
 Тук също се разхождат със обувките  Peace.У дома е забранено и мъжо от време на време влиза , но веднага бива наругаван. Аз ползвам пантофи и джапанки , съпругът ми си предпочита бос  Peace .
 Лятото  всички сме боси .
Относно  гостита не мога да кажа не съм имала а и не съм била участник на такива сбирки.Но тук имат протокол дойдат ли гости и се започват едни плата /подноси да се разнасят та било то и за чаша сок  Peace.
 У дома си е типично бг - идват гости и им се предлага кафе, чай сок , безалкохолно каквото предпочитат,тук в много от случайте не предлагат кафе. Пък аз съм ужасна фенка на кафето  Party и обожавам

# 223
Белбейке, учуди ме , че не предлагат кафе  Shocked може би пият повече чайче ли?

# 224
Белбейке, учуди ме , че не предлагат кафе  Shocked може би пият повече чайче ли?

Любе, и аз бях ей така  Shocked като попаднах на няколко различни жени които хм нямаха афинитет към кафето .Като отида някъде съвсем не официално на гости все едни газирани или сокове ми набутват  Sick Дори не се сещат да то предложат елементари - кафе

Общи условия

Активация на акаунт