~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 839
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • сред маслини и портокалов цвят
Привет, кукли!

Много пишете, браво, обаче не мога да смогна да ви изчета.
Тук се запролети и сме повече време навън, а после трябва да поработвам.
Моите и двете са със задна хрема, през деня са добре, нощем хъркат и се давят. Цяла зима ги опазих, ни веднъж не се разболяха, ама сега пролетно им текат носовете. Отделно от миналата година подозирам, че Карам има сенна хрема(Любе, помниш ли каква драма беше? Mr. Green) и очаквам скоро сополите да потекат и напред. Simple Smile
Ама това са бели кахъри.
Значи сега трябва във Фликр да се регистрирам, всички регистрции са ми безкрайно омразни, ама заради вас тутакси ще го свърша. Grinning

Гледам за трапези си говорите.
У наше село Латакия също се вдига масата след основното и се мият чинии. Голяма надпревара пада между младите булки коя да припка по-бързо и после пред мивката. Мивките почти навсякъде са двойни и едната търка с препарата, другата изплаква, третата реди по табли да се суши посудата, четвърта прави чая, пета реди чашите за чая и т.н. Колкото повече, толкова повече Mr. Green Аз го харесвам тоя обичай, така чая си го  пия на чистичко, а и ако гостите са ми в къщи, после нямам работа, всичко е измито и подредено.
След ядене задължително се пие чай. Чак после след известна пауза се сервира кафе с някакви сладки работи. Накрая плодове и после кой откъде е. Laughing
Липсва ми това ежедневие, кой знае дали пак някога ще си видя къщата в Латакия... Cry

За чехлите- кой как иска така ходи. За банята има отделни чехли,  но не навсякъде и не е правило да ги ползваш. Обувките си събуват, ако е зима и са при роднини. На по-официални гостита не.
Аз лятото най-обичам да ходя боса. И тук по навик го правя, лапетата също.

Икси, Марси, наборки, по много младички се захласвате, ей Mr. Green Мен още ме влекат по-дърти, ама явно ще е до време. Критическата вече чука на вратата Mr. Green

Биби, и аз съм за за тюркоазено и златно, много добре ми звучи.

Айче, и аз така правя- пека зеленчуците във фурната или на грил-тигана. У нас не се пържи почти нищо, затова.

Белбей, честито за училището.
Аз пък сега търся предучилищна в района, че Карам наесен трябва да тръгва. Трябва, ама няма къде.  Confused

Събуди ми се малката, чао! И много Hug

# 226
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
На мен страшно ми хареса това отсервиране и миене,нали съм си мързел... Иначе е мъка да измиеш и изчистиш след по-голямо гости.А аз като бях по-млада започвах с чистенето и миенето веднага след като гостите си отиваха, докато не приключа, не лягах. Ама сега поумнях с възрастта и само прибирам масата, накисвам съдовете и оставям всичко за след като се наспя.

Значи фликр. Ами добре, иначе няма да мога да ви видя,нали се инатя и нямам ФБ. А и не искам да си правя, не ми е интересно. Само трябва да се натутам с регистрацията.

Ще трябва и аз да се пристрастя към турските сериали, с тези красавци, за тонус  Mr. Green

# 227
Пак бързо включване да кажа, че вече имаме не само четирима члена в групата, но и току що качих първите снимки, за да пробвам как става (че и аз нямам опит с групите във фликър).
Ето и кратко описание как става:
Скрит текст:
Значи първи качвате снимки във вашия си профил като при самото качване, ако не искате непознати хора да могат да ги виждат, избирате те да са private (видими само за вас). След това влизате в групата и там има нещо, което е наречено Group pool. В него са качват снимките, там са и моите, ще видите и бутонче Add photos, което автоматично ще ви покаже всички ваши снимки, които са качени на профила. Избирате тези, които искате да споделите в групата и готово.
Другата възможност е да добавите директно снимката от вашия профил в групата. Ето така става.

# 228
Здравейте момичета .
Белбеиче честито !
Това с фликъра ще го пробвам ,браво айа ,че обяснението е точно като за мен подробно и ясно.
Зготвих на слънчогледи кускиуса страхотно е препоръчвам го аз малко го по измених и сложих ориз че червеи ми беше завъдил кус куса.
Маклюбата ние я правим с карфиол и тиквички.така мъжа ми ми каза и аз не противореча. Mr. Green
За хигиената незнам не съм живяла с араби на гости като ходим винаги е ужасно чисто,чак ме хваща срам  Laughing
В нас важат бг правила за гости сичко на масата и аз там . Naughty а иначе би ми харесало някои друг да разтресе ама няма желаещи..бибито няма начин да не сте най готини на сватбата.много рано тръгвате за бг . Тука градината е до края на юни ,че тогава и ние ще се стягаме.
Сега е време да се помъча с регистрацията дано да стане newsm78

# 229
Здравейте момичета   bouquet не съм писала от много време но ако може ще ви навестявам по често. Аз преди време ви четях много редовно ама последната година не съм  Embarassed има много нови моми4ета някой от старите са си сменили имената но се надявам лека полека нещата да си дойдат на място  
Приятен ден от мен baloni

# 230
  • по пътеката
привет, по4ивка сте гледам!
алисамер, другият път с кускус, да си е по-оригинал! ина4е прили4а този вид кускус малко на един вид тунизийски, прави се сос ,с който се залива  и се слагат стафиди и нахут, оба4е за да е както трябва се иска агнешко и малко да има мазни4ко! ,отделно може да се сложи малко смен, битото масло!
серпенте, и ти египетска булка,  доста станахте с масрита!айшето, фло, файма и ...? newsm78
при мене фликър пък е един от тежките саитове и рядко имам търпението да отворя снимка, ако се регна може и да ми сполай пове4е! Hug
мда, написах преди 15 мин един дълъг пост за 4ехлите и гоститата, но ми го затри хрома и се върнах на мозилкова, дано ми го постне този поне! лека ве4ер, ако не ме заинтригува някой да се дубликирам!  Laughing

# 231
Добър ден и от мен.

Чарли, много е сладък Марти.  Heart Eyes Пу-пу!
А с Бибито сте много готини блондинки!  newsm03
Биби, няма ли да сложиш снимка на роклята и обувките. И аз мисля, че ще са добра комбинация.  Peace

Ясминке, както си описала протичането на гостуванията се припокрива едно към едно с моите наблюдения. 
И двойната мивка, и трите жени - едната чисти с препарата и гъба, другата плакне с вода, третата подрежда измитите съдове, друга прави чая, пък и реда - ядене, чай, кафе, сладки, плодове накрая.
Това обаче означава, че ако е вечерно гостване, кафето се сервира все най-късно вечерта, та аз винаги отказвах. Защото кафе в полунощ не съм свинкнала да пия, пък то тяхното не е и слабо. Не знам дали повярваха на обяснението ми, че не пия кафе след 4-5 следобед, за да не пречи не съня ми. Изглеждаха неособено убедени в думите ми.  Mr. Green

Някой бе писал за ядене с ръце и хлебче. При нас това го нямаше (освен ако не се яде хумус или някой от сродните му), но за това пък винаги се яде с лъжица, обикновено без нож и вилица. И вместо салфетки, винаги има от тези носни/козметични кърпички в кутия, които в Йордания наричат просто файн.
Спомням си първите пъти като имах арабски гости и все подреждах масата по навик с вилица и нож, а после те горките ме питаха за лъжица. Сега слагам на тях лъжици и нощ, а само на мен вилица.   Crazy

# 232
Айче,може да се повтарям обаче да си кажа-много беше добра тази идея с Фликъра Peace Сега видях,че сме увеличили бройката на 6 Grinning Двечки не са са дефилирали още със снимки.Качвайте момичета,качвайте фотоси,че аз съм се оляла и взе да ме досрамява вече Rolling Eyes Айче,мерси за комплимента Hug а роклята не е при мен,нали ми тъсят циклама и ми я взеха да изпробват варианти Crazy После мисля в цялостен вид да ви се фръцна Mr. Green В Йордания(за Сирия ми е известно)май почти всичко е сходно с нашенското тук,аз някак си не се впечатлих толкова,но майка ми как се оцъкли на лъжиците...При вас е Файн,при нас е Клинекс,все взаимствано от някоя марка,обикновено първата наложила се на пазара.Доста време си мислех,че 'клинекс' е думата на арабски за салфетки hahaha
Марси,то и аз малко се притеснявам с тоя кус-кус..не знам дали ще го ядат изобщо.Ще го пробвам де,ама чакам на свекъра да му свърши месеца при нас,че сега и без това готвя две манджи не ми се прави трета,пък трябва да имам нещо в резерва.Какъв е тоя сос с който се залива при вас?Варианта с хоммоса ми харесва..без запържен лук ли е или мога да сложа?Имате ли там едно,тук му викат 'фатте'-препечен хляб,после хоммос,отгоре агнешко и последно кисело мляко разбито с чесън?Поста за чехлите и гоститата много държа да го прочета Praynig Flutter Heart Eyes
Серпенте,навестявай ни бе,що да не може  bouquet Аз като нова нищо не знам за теб,може ли кратък преразказ? Mr. Green
Алисамер,и тук училището е до края на юни,тъкмо свършват и след няколко дена скачаме в самолета,що да е рано.Искам да стоя повече,а и да хвана отпуската на майка ми..Ти кога мислиш да си ходите?Успя ли да се регистрираш,щото не ви видях?Целувки на малките бандити Heart Eyes
Ясминка,дано скоро намерят правилният изход тези сополи.Сега тъкмо почва сенната хрема,сигурно е от това.Сигурно е излишно да казвам..искрено ти желая скоро пак да си видиш къщата(представям си как бих се чувствала ако не мога да съм в Ливан Sad )видях снимки от Латакия,прекрасно е!
Алверка,аз като твой мързелив последовател,също имам записано в домакинския правилник 'никакво миене на чинии вечер' ,спазвам го прилежно и си живеем в мир с посудата.
Артееее,къде си днес?Хайде на снимкообмен във фликъра Hug
Портокалче,пак те мернах Naughty пиши как сте с бебчо да не те мислим  bouquet
Ууу,хайде стига че то станало много късно Shocked нали ме знаете..и аз като Айа,пия ли арабско кафе след 7,съм като навита на пружина #Crazy
Лека нощ Heart Eyes

# 233
Добро утро. Фликър беше добра идея,гледах снимкте на няколко момичета прекрасни сте. Айя благодаря за комплимента,  доста красива си и ти.  bouquet Биби, ти също си много красива , и си точно по представата ми по постовете ти нахакана и готина, браво. Децата също са много сладки , едното много прилича на теб. Да са ти живи и здрави.  bouquet
За салфетките и в Египет е така на всяка маса ги има, а много ми беше странно и във всяка кола ги има, няма кола да ги няма Simple Smile.
Марси и аз съм с египетски мъж и потекло на детето вече  Grinning.
Ох правих много тези дни арабски храни мъжът ми беше впечатлен.  bouquet
Серпенте увеличаваме се по египетски, разкажи повече за вас, за тези като мен който незнаят.  bouquet
На всички хубав ден  bouquet

# 234
Цвете, баница с кайма съм правила по тази рецепта.
Вкусна става, на един пакет готови кори може и малко повече плънка да сложиш.

# 235

Добро утро! Hug
За старт на почивния ден ви сервирам едно страхотно кафенце!
Аз нещо нямах кеф вчера Confused ,да видим днес как ще ми  мине деня...
Серпенте добре дошла   bouquetи аз се включвам в желащите да ни се представиш нали съм си любопитна...
За фликр ще гледам днес да сложа някоя друга снимка и да ви видя,че от описанията вече нямам търпение....
За салфетките и при нас така от тези пакети слагат и май 'клиенес' нещо такова бше ,така им казваха и да и в колите ги има,във всяка!
хубав ден на всички изълнен с много усмивки!  bouquet

# 236
Здравейте момичета ами няма много за разказване отидох с една приятелка на екскурзия в Египет и както може да се очаква 2 млади жени сами обръщаха ни много внимание канеха ни на дискотеки, кафета така се запознах с моето момче, след като екскурзията свърши аз се прибрах, а той беше много тъжен и аз си мислех е какво толкова ще дойдат други туристки с които ще се забавляваш с тях и бързо ще ме забравиш, но да си призная аз много го харесах и бях доста хлътнала естествено разменихме си телефони скайп но почти месец нищо  #2gunfire и тъкмо когато се бях отказала той ми се обади и каза че имал проблем в работата. Итака се започна една телефонна любов цяла година един ден ми се обади и каза искам да се оженим ела и аз луда глава взех 4е отидох оженихме се (е не точно де) аз не ги харесвам тия обвързвания за цял живот но имаме някакъв орфи брак не ги разбирам даже като се шегувам с него че не сме женени той ми казва много сериозно женени сме иди в полицията и питай но за мене това са глупости един документ не може да направи нищо има ли любов и страст има няма ли няма един лист хартия не променя това Peace ами не се сещам за друго но ако вие се сетите питайте ще отговоря на всички въпроси
Това е за сега приятна неделя на всички   bouquet

# 237
Браво колко ли станахме "египтянките"
серпенте , 4арли , портокалчето, фло, айшето, файма   newsm78 има ли други ??????

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 15:53 от asefa

# 238
Здравейте .
Първо да благодаря на Айа за фликъра ,че много съм загубена много благодарско но се оказа че нямам снимки сега трябва да наваксваме  Laughing
Всички сте страхотни а за децата нямам думи какъв страхотен микс . Аз в момента май съм в криза не мога да се мобилизирам да отслабна и ме тресе депресия на тема външен вид ,дано скоро да се съвзема Sick
Тук лятото доиде днес прехвърли 40 на слънце ,аз хич не си падам по топлото ама  какво да се прави .
Бибито аз не съм те разбрала ,помислих юни,и ние някъде към 29 юни май ще си тръгваме ,че тука живи ще се опечем.
Ужас докато пиша малкия излязъл от двора на улицата ,добре че комшията го хванал.
Ще отида да го къпя и пак ще се върна . Hug

# 239
  • Там, където ме обичат
Здравейте момичета, прегледах част от темата, но не открих дали има пишещи от Доха. Имам конкретно питане и се надявам да намеря някой, който да ми помогне с малко информация.

Общи условия

Активация на акаунт