~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 845
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здрвей Артемис:)
Ами какво да кажа за себе си:) Омъжена съм за палестинец 6 години и живея в Палестина 2 години:) В град Ерихон. Имаме една дъшеричка на 3 год и половина. Аз си седя вкъщи и се гледаме с детенце, рано ми е още за работа тук. Имам да уча още езика. Засега се задоволявам с това положение. Но определено съм далеч от мисълта да се оплаквам. Мога да кажа че свикнах на начина на живот тук,въпреки че в началото беше трудно. Ще се регистрирам във фликрчето, ще обясните след това кого да добавя:) Иначе при нас вече е топличко и много притно времето. Това е най-приятното време през годината. Лятото са непосилни жеги:( Без климатик не се живее....
И аз искам да кажа че не съм съгласна с Асефа. То си зависи и от семеството и от манталитета му, но мога да кажа че  тук няма нищо подобно. И немога да си представа коя майка няма да обича детето си.... Тук семействата са многодетни. Минимума е 4, но се обръща внимание на всички по равно. Да може би наистина тук децата се отглеждт по свободно без толкова много забележки и страх. Но това според мен си има и логично обяснение. В градчето което сме е спокойно, няма такова движение,целия град се познава. Дъщеря ми сама ходи до съседните къщи да играе е родата, но мен не ме е страх. Ходи седи по цял ден при тях,яде играе.. грижат се за нея като за свое. Но същото важи и когато техните деца са при мен. Нещо което ако съм в София няма и да си го помисла дори.
Хайде да ставам да обдваме:)
Поздрави и целувки

# 271
Астарте,ще те добавя малко по-късно в групата,че сега лаптопа не е при мен,а на мобилното приложение я нямам тази функция.С голямо удоволствие разглеждам всички снимки и ви се радвам на всички Heart Eyes Hug Арте сега ще ходя да те видя,че досега ми показваше че нямаш снимки Crazy Продължавай да се усмихваш дано да стане хронично и заразно за всички покрай теб..аз го прихванах вече Grinning
Алверче,и двете кафенца няма да откажа Peace Чехли стана ясно че няма да кова,ще трябва друго да измисля Mr. Green
Фийлка,имала си късмет все пак,а пък аз си представих как са се облещили на празната чанта hahaha На ви!Така им се пада!  #2gunfire ако забележиш че броя да вижданията на снимките ти се увеличава,да знаеш че аз пак плакна очи Crazy
Еди  bouquet включвай се пак.
Ще трябва май и среща да се организира в удобен момент за всеки..или поне за повечето че за всички е май невъзможно Thinking Хайде другият месец се надявам да сте готови тези които ще си ходят до БГ с плановете за ваканцията и може да пуснем дискусия във Фликъра,да се уговорим нещо.
Асефа,не живея в Сирия,първо.Права си не те познавам,ти се представяш с наблюдения и мнение точно от една такава среда,не само на мен,на всички които живеят в арабски държави им е ясно,та извода е логичен.Недей да се обиждаш чак пък толкоз..каквото повикало такова се обадило Wink Даже мисля че бях доста тактична.Образованието няма общо с простотията да ти кажа пък аз от моите наблюдения.Преценка за човека само с един поглед на улицата...айде моля ти се!При вида ми никоя не си е въртяла очите,сигурно щото по никакъв начин не съм ги предизвикала,а? Харесвам си живота,без да го казвам в пряк текст е видно,но на теб явно всичко ти е черно,за което съжалявам.Недей завижда че на нас ни е розово,кой както си го направи,нали.Позволяваш,не позволяваш,когато напишеш нещо подобно не очаквай цветя и рози Rolling Eyes Добре си дошла тук без злобата която бълваш към арабите,иначе да,хапем.Аз пък ти пожелавам приятен ден и на теб,защото нищо лично няма в това което написах,която и да се изкаже по този начин ще и отвърна същото.

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 16:00 от Бибито

# 272
Ели, да, аз те помня  Hug не си писала отдавна, помня те по това, че май само ти беше в Палестина  Peace

Фийл, ще сложа снимки на любимия  Mr. Green добре, че само със смяна на документи си се отървала  Praynig

Еди, добре дошла  Hug

Асефа, опитах се да бъда тактична в предните ми изказвания  Peace Животът не е розов и не искам да убеждавам никой в това, животът е какъвто си го направиш... Но ти не можеш да идваш, да пуснеш бомба и после да говориш, че си знаела, че ще "скочим" и сега не ти се спори. Май трябваше да изчакаш малко и да пишеш по-после, то името ти си го казва, да не си асефа след поста.... Това, което описваш в поста си е наистина просташка, егоистична, първобитна и необразована среда  Peace Май трябва да пропътуваш още малко свят да разбереш къде бащите продават дъщерите си  Tired имам лични наблюдения от европейски семейства  Peace
А и още нещо... ако на теб не ти пука, кой от къде е и къде живее, на другите ни пука  Peace

Хайде хубав ден, както каза Асефа  Peace

# 273
Асефа,не знам от къде са ти тия наблюдения,но не можеш да слагаш всички арабски жени под един знаменател само щото си видяла,че две-три са изродки.Черни оФци има навсякъде и в България съм виждала майки непукистки и бащи,които предлагат дъщерите си за изгода.Познавам много араби и арабки,от тук и от Сирия и досега такова нещо каквото описваш не съм виждала,даже винаги съм се възхищавала от отношението и възпитанието към децата.Ако ти си попаднала в някаква просташка,егоистична,първобитна и необразована среда не значи че всички са такива.Явно ти се е отразила,щото от поста ти лъха невежество.

Бибито не знам как е при вас в Сирия, а и да си призная не ми пука, но както казах това е мое мнение и мой наблюдения очаквах, че веднага ще ми скочите защото отдавна следя темата и може би точно затова не пиша често тук защото вие по редовните тук винаги изкарвате нещата така при вас всичко е розово, а при останалите ще бъде ад но дали е така  Naughty само вие си знаете. Ако някое ново момиче пише в темата (четох подобен случай) първо ще я посрещнете топло топло и после ще я захапете ти нас не ни гледай ние сме добре, но ти ще си зле дрън дрън. И пак кЪм теб бибито защо веднага трябва да ме обиждаш попаднала съм просташка,егоистична,първобитна и необразована среда защо е тая злоба защо е това негативно отношение не ме познаваш и не знаеш нищо за мен аз просто изказах мнение и споделих наблюденията си и с това че от поста ми лъха невежество какво искаш да кажеш че съм простачка която само така си дрънка е не съм. Аз съм образована  жена пътувала много, видяла и преживяла много така че в стремежа си може би да скриеш гадният си живот ще премажеш всички и всичко моля не така и последно никъде  освен в арабските страни бащите не продават дъщерите си като цяло арабките са много студени жени достатъчно е да ги срещнеш на улицата и въпреки че са омотани като пашкули само по гадният начин по които си въртят очите е достатъчен да си създадеш не добро мнение  Mr. Green НЕ МИ СЕ СПОРИ ПОВЕЧЕ КАКТО КАЗАХ ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ И НЕ ИСКАМ ДА СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ С МЕН Naughty НО И НЕ ПОЗВОЛЯВАМ ДА МЕ ОБИЖДАТЕ  Naughty Naughty Naughty
НА ОСТАНАЛИТЕ ХУБАВ ДЕН ОТ МЕН  bouquet

Момичета иззвинявам се ,че нахълтвам така в хубавата ви темичка ,но  не се въздържх И ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ изказването на Асефа,за 25 год контакт с араби си създадох същото мнение!
Понастоящем живея в Египет ,и съжалявам ,ако съм ви обидила
1

# 274
  • сред маслини и портокалов цвят
Опаааа, пристигна подкреплението. Mr. Green
И балкона се напълни със зяпачи.
Аз ще се навъртам наоколо, че да не изпусна купона. Mr. Green Laughing

# 275
Подкрепяй си я бе,Веси,ти сигурно ще си единствената..а може и някоя друга египтянка да се включи в отбора.Говорете си за Египет обаче,не ми правете обобщения за арабките,а Peace
Ясминка ся от кол и въже ще се насъберат тука  hahaha кой разбира кой не ама всеки с мнение и наблюдение,няма лошо аз си падам купонджийка Party

# 276

Цитат
Момичета иззвинявам се ,че нахълтвам така в хубавата ви темичка ,но  не се въздържх И ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ изказването на Асефа,за 25 год контакт с араби си създадох същото мнение!

Добре дошла   bouquet
И малко да ни разкажеш за себе си че то така :
- Вижте ги тези арабкииии колко са лоши  няма как да ти повярваме  smile3512
 Пък дали годините са 20 или 30 *2 зависи от средата и от хората  Peace
Знаете ли днес ходих до оптиката та си поправих чифта розови очила и днес ми е още по розово, Асефа   smile3525.
 Мога да ти подбутна едно рамо , дружки са и сИга има прИмоция на розови очила!!!

# 277
jasmin
Няма купон ,нито се явявам подкрепление,просто това са ми наблюденията за масата,или по точно за по  бедните ! Всички арабски страни колкото и да си приличат ,също толкова са различни по своему ,може би не е коректо да се слагат под общ знаменател всички арабски майки и жени ,,,,,за което се извинявам Hug

# 278
Белбей, метни едни на мен.  В моя случай асефа е права-хич не ми е розово последните 2 години. Щото съм в БГ , пък не искам да съм тук, искам пак в дивотията арабска да се върна. Laughing

# 279
Скрит текст:
alisamer, Belbey, Picsi, vesiil, ~Artemis~ (+ 3 Скрит/и) и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

интересно стана за много хора! Shocked
и аз в купона! Crazy

p.p.и мисля ,че трябва да прочетете заглавието на темата по-добре! Naughty

# 280
Бибито извинявай живееш в Ливан не в Сирия но пък много убедително ми даде за пример Сирия та затова помислих, че даваш като пример страната в която си омъжена. Аз не съм негативно настроена към арабите нали с такъв съм избрала да живея, нали в такъв съм влюбена,но в бързината да скочите да ме оплювате дори не разбрахте какво искам да кажа И Любс и ти какво ми скачаш със закъснение нали каза, че не си съгласна с мен но да сме живи и здрави ей това е най важното защо бе хора сте такива какво сега всички трябва да са съгласни с вас иначе ще ги изкараме прости, смотани глупави. И големи защитнички се изкарахте на арабките дори и да си смените религията да кръстите всичките си деца с арабски имена никога няма да ви приемат за една от тях, а и мислите ли че ако група арабки спорят на някоя тема подобно на нас сега и някоя каже нещо лошо за някоя българка мислите ли че някой ще ви защити и ще каже нещо добро не ми се вярва. Мнението което споделих тук и което тоооооооооооооолкова ви засегна съм го споделяла със съпруга ми и той въпреки че е един от тях се съгласи с мен. Защо вие толкова се засегнахте не знам. Ама сега какво да направя като това е моето мнение това съм видяла ами на черното не мога да кажа бяло само за да ви се харесам. Живея в Хургада в месноста Сакала мамите от Египет сигурно знаят къде се намира. Точно на улицата с кафенетата магазините на тази улица са разположени и повечето от хотелите. Живеем под наем, мъжът ми има апартамент но той е на място на което живеят само мести и аз му казах че там няма да живея, та в сградата в която живеем естествено живеят само местни и всеки път като излизам на разходка или на кафе с малката виждам какво правят вратите са отворени и децата играят на стълбите по цял ден на течението сега не знам как се строят сградите в Сирия или Ливан но в Египет е така има някакви отдушници няма покрив долу входа е отворен няма врата и на стълбите е страшно течение та загрижените арабки оставяха децата по цял ден там, да не говоря каква кочина им беше вътре и те по цял ден само готвят и току притичват ту при едната ту при другата. Друг случай излизам привечер на разходка с детето с количката и както се разхождаме видях че тя заспива естествено духаше вятър и аз не мога като арабките да я оставя да спи така открита вадя една пеленка и в завивам хубаво за да не настине нямате представа колко мъже минавайки покрай мен ми казаха, че съм много добра майка та въпроса ми е ако техните жени бяха толкова грижовни колкото се опитвате да ми втълпите щеше ли на някои да му направи впечатление Naughty Имам още един куп такива примери така че както вече многократно казах това съм видяла това е моето мнение И Бибито да само по един поглед мога да преценя човек все пак аз съм  проста и необразована но съм психолог може някои ден да ви разкажа и случки с въртенето на очите им нещо което много ме дразни това е засега дано спрете да ме обиждате и да се съгласите че може и да има арабки, които се грижат за децата но повечето които аз виждам не са от тях Хубав ден на всички бибито и любс и на вас хубав ден не се засягайте толкова
Името ми означава буря и аз много си го харесвам не защото правя буря с постовете си а защото съм бурята в сърцето на моят мъж Wink

# 281
jasmin
Няма купон ,нито се явявам подкрепление,просто това са ми наблюденията за масата,или по точно за по  бедните ! Всички арабски страни колкото и да си приличат ,също толкова са различни по своему ,може би не е коректо да се слагат под общ знаменател всички арабски майки и жени ,,,,,за което се извинявам Hug

Извинена си, vesiil и добре си дошла. Ако искаш разкажи нещо за твоя опит. Права си, не е редно да се обобщава.

Асефа, в тази тема много се е изписало за арабския свят и далеч не всички са розови. Ако ни следеше редовно, щеше да го знаеш.

# 282

Цитат
Момичета иззвинявам се ,че нахълтвам така в хубавата ви темичка ,но  не се въздържх И ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ изказването на Асефа,за 25 год контакт с араби си създадох същото мнение!

Добре дошла   bouquet
И малко да ни разкажеш за себе си че то така :
- Вижте ги тези арабкииии колко са лоши  няма как да ти повярваме  smile3512
 Пък дали годините са 20 или 30 *2 зависи от средата и от хората  Peace
Знаете ли днес ходих до оптиката та си поправих чифта розови очила и днес ми е още по розово, Асефа   smile3525.По така как?Нещо пикантно?
Не съм казала ,че са лоши арабките,даже са си много дробре,ама за кои арабки питаш?Харесвам сирийки и ливанки египтянките не са ми по вкуса Stop
 Мога да ти подбутна едно рамо , дружки са и сИга има прИмоция на розови очила!!!

# 283
Опаааа, пристигна подкреплението. Mr. Green
И балкона се напълни със зяпачи.
Аз ще се навъртам наоколо, че да не изпусна купона. Mr. Green Laughing

Ако не искате нови хора да пишат тук просто си кажете или си направете затворена група и си гледайте през розовите очила (това беше шега сега да не скочите пак)
 Весил моля те пиши на лични да се запознаем ще ми е интересно да си побъбрим без розовите очила Цвети  smile3525
Но пък трябва да признаете че като се появи асефа и темата се раздвижи доста Wink Laughing Laughing Laughing

# 284
Здравейте .
Фитил съжелявам и мен ме сполетя това преди година върнаха ми документите от полицията ,но аз все пак си ги смених .
За Асефа няма начин и аз да не се изкажа. Мила аз като доидох тук имах същото мнение просто си мислех че са същите като нашите от махлата . Сега когато ги опознах чак ми е гузно за това . Нали се сещаш че жена която има  5'6 или 7 деца не може да им дава цялото си внимание просто няма как . И след всяко следващо знаеш по добре нещата и не им трепериш толкова . А като майка не мога да си обясня как бих се справила с проблемите покрай толкова много деца. Но има факти от които трябва да се срамуваме като българки . Син уби баща си ,майка изхвърляха децата си на вън и какво ли не в новините. А 4000 деца в домовете и още мн причини . Не трябва да съдиш майки чийто начин на живот ти е чужд . То мерси ти на парите ако отгледаш 6 деца даваш ли си смека колко безсънни нощи и мъки са това ,колко готвене пране слугуване . Ами болести и така нататъка . Ако 30 години от активния ти живот са отишли за отглеждане на деца то тогава на кого да разчиташ на старини. И наи важното децата отгледани от тия жени милеят и ги обожават така че сами да се сетим . А да помагат на децата си е нещо напълно нормално само че благата се делят на много и ти изглеждат като нищо .
И неси права да нападаш бибито ти си каза твоите и тя неините мисли . Аз все пак ти адмирирам за смелото изказване поне ни накара да си поспорим а нали спора ражда истини и създава интелекта .

Общи условия

Активация на акаунт