~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 848
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Подкрепяй си я бе,Веси,ти сигурно ще си единствената..а може и някоя друга египтянка да се включи в отбора.Говорете си за Египет обаче,не ми правете обобщения за арабките,а Peace
Ясминка ся от hahaha кой разбира кой не ама всеки с мнение и наблюдение,няма лошо аз си падам купонджийка Party
Какво е това отношение (кол и въже ще се насъберат тука)?Радвай се като има купон,другото е ала бала Hug

# 286
Белбей, метни едни на мен.  В моя случай асефа е права-хич не ми е розово последните 2 години. Щото съм в БГ , пък не искам да съм тук, искам пак в дивотията арабска да се върна. Laughing
Имаш ги веднага   love001
Знаете ли има едно известно клипче в тюба гледала съм го преди време още когато си бяхме гаджета с мъжо  Peace, но там беше написано така :
 The  home is where you are !!!
 Когато на истина се случи това няма как да не поискаш да се върнеш пак там обратно та дори и в дивия арабски свят.Ясмин,вярвам че един ден ще се случи и  това! Пожелавам ви го на всички които сте далече от дома
 Ей  спрете да обиждате Асефа,моля ви се  newsm17.
Момичете няколко пъти ви моли в постовете и вие не се спирате , ще викна метлата  newsm75.
 А и бързо бързо да се изкажем / предадем колко много искаме на тях да приличаме ?!!!
А колко от вас и религията си сменихте ?!!!
ХайдИИ бързо на отчет
ииии поздрав ;

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.

# 287
Здравейте .
Фитил съжелявам и мен ме сполетя това преди година върнаха ми документите от полицията ,но аз все пак си ги смених .
За Асефа няма начин и аз да не се изкажа. Мила аз като доидох тук имах същото мнение просто си мислех че са същите като нашите от махлата . Сега когато ги опознах чак ми е гузно за това . Нали се сещаш че жена която има  5'6 или 7 деца не може да им дава цялото си внимание просто няма как . И след всяко следващо знаеш по добре нещата и не им трепериш толкова . А като майка не мога да си обясня как бих се справила с проблемите покрай толкова много деца. Но има факти от които трябва да се срамуваме като българки . Син уби баща си ,майка изхвърляха децата си на вън и какво ли не в новините. А 4000 деца в домовете и още мн причини . Не трябва да съдиш майки чийто начин на живот ти е чужд . То мерси ти на парите ако отгледаш 6 деца даваш ли си смека колко безсънни нощи и мъки са това ,колко готвене пране слугуване . Ами болести и така нататъка . Ако 30 години от активния ти живот са отишли за отглеждане на деца то тогава на кого да разчиташ на старини. И наи важното децата отгледани от тия жени милеят и ги обожават така че сами да се сетим . А да помагат на децата си е нещо напълно нормално само че благата се делят на много и ти изглеждат като нищо .
И неси права да нападаш бибито ти си каза твоите и тя неините мисли . Аз все пак ти адмирирам за смелото изказване поне ни накара да си поспорим а нали спора ражда истини и създава интелекта .

Благодаря ти за културното изказване страхотно нито веднъж не спомена, че съм глупава необразована и т.н права си те държат много на майките си и с риск пак да не ме разберат правилно ще кажа че според мен не се дължи на това колко добри майки са арабките така пише в Корана че трябва да уважават и почитат много майките си. Да бибито си каза мислите но изсипа един куп обиди не може да кажеш че някой е такъв или онакъв без дори да си го виждал. А това че имат по много деца си е техен проблем има семейства в Египет с по 2 или 3 деца и нещата са различни. Ще се съгласиш че не само в българските новини има гадости син уби баща си и прочие в арабските новини пък има как мъж заклал жена си на публично място и дори се чували одобрителни възгласи от зяпачите сега ще намеря статията и ще я пусна за да не съм голословна  smile3506

# 288
  • сред маслини и портокалов цвят
Асефа, арабските страни са 22 бр., разположени на 2 континента. Всяка от тези страни е имала коренно население с различен бит и традиции преди да дойдат арабите. Абсолютно неуместно е да се сравнява алжирец със саудитец, примерно. Или пък да се обобщава-те арабите това, те арабкините онова. В Сирия примерно от град до град има голяма разлика.
Това се опитаха да ти кажат момичетата. Има начин да критикуваш без да има засегнати, или поне бройката да е по-малка. Mr. Green Peace

# 289
  • София
 newsm78 newsm78 newsm78

Видях, че сте се прехвърлили на друга страница, та реших да погледна какво става  Mr. Green

Аз искам да кажа, че всички са добре дошли. Мен ме приеха много радушно, никога не съм имала проблеми. И аз съм от новите тук, нямам арабски мъж, само арабски спомени.

Асефа, момичетата реагират остро, защото са свикнали да се защитават. Много хора в България не гледат с добро око на подобни междуконтинентални връзки. Човек би помислил, че вече са притръпнали, но... така си остава. И когато се появи мнение, свързано с арабския свят, което не отговоря на техните наблюдения, те искат да бъдат чути. Това е. Не се сърди, предлагам ти да поостанеш и да ни опознаеш. Ще се радвам и други момичета от магребската тема да дойдат насам. Файма например. Тя може да каже от първа ръка как арабски мъж гледа чуждо дете. Нали с това започна всичко.   bouquet

Аз обаче имам друг въпрос. Защо има момичета, които ни четат, но не пишат?  newsm78 Трябва да ги е изплашила темата за готвенето.  hahaha И втори въпрос? Защо събират смелост само, когато стане някакво джамбуре? На всяко ново момиче му е обръщано внимание, отговаряно и прочие.

Весиил, видях те в темата сутринта. Все гледам да зърна Деси или Люспата или Шилото...но ги няма. Ще се радваме да се представиш. А не да започваме запознанството си със сочене с пръст. Не мислиш ли?

Момичета,   bouquet

Не се ядосвайте  Wink Аз имам чувството, че има хора, които следят нашата тема само, за да видят сеир рано или късно. Или някоя да се оплаче как мъжа и я бие или как и е откраднал детето. Не си заслужава, наистина  Heart Eyes

# 290
Веси,чета и се радвам на купона Hug Отношението ми беше такова щото зяпачите идват само за сеира,не знам ти какво си разбрала Peace
Асефа,да не се връщам назад да ти цитирам обидите..или ти познаваш всички арабки във всички арабски държави затова си позволяваш да ги обиждаш.Ти от един поглед,аз от един пост преценявам хората hahaha Тва в кръга на майтапа,да не се засегнеш сега пак.Комплекси ли имаш,незнам не съм ни психолог,ни психиатър,ама и преди казах че който и да пише по този начин така ще му отговоря.Съгласявам се че това което написа важи за Египет,за твоят квартал или твоето обкръжение,другото да речем ще игнорирам,момичетата си казаха впечатленията от държавите в които живеят.Така с рогата като влезеш кво очакваш незнам,явно не си харесваш житието-битието,разкажи за себе си,пък се оплачи после както си му е реда.Няма кво да пускаш доказателства,изцепки има по Европата,в Щатите,в Зимбабве и където щеш,тва го знаят всички,не е приоритет на арабите.
П.п.Сега се сещам че не съм чувала за дом за изоставени деца тук или такива хвърлени в боклука newsm78

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 18:35 от Бибито

# 291
Асефа, арабските страни са 22 бр., разположени на 2 континента. Всяка от тези страни е имала коренно население с различен бит и традиции преди да дойдат арабите. Абсолютно неуместно е да се сравнява алжирец със саудитец, примерно. Или пък да се обобщава-те арабите това, те арабкините онова. В Сирия примерно от град до град има голяма разлика.
Това се опитаха да ти кажат момичетата. Има начин да критикуваш без да има засегнати, или поне бройката да е по-малка. Mr. Green Peace

Както обикновено съм съгласна с Ясмин Simple Smile. Ясмин, много ми харесва как успяваш винаги да бъдеш толкова умерена, спокойна и обоснована в мненията си Peace

Фийл, аз си спомням, че преди да започна да пиша тук доста дълго четях и не се осмелявах. Причината беше, че всички пишеха от много дълго време и се чудех дали ще се впиша, дали няма да се натрапя и тн Simple Smile. Е, да си призная и аз правих бури в началото Wink, но се надявам, че никой не е останал с лоши чувства. Аз поне не съм Simple Smile

Сега ще излезе, че съм се появила заради сеира, но беше случайно. Пък и писах малко преди да се случи, така че съм невинна Mr. Green

Аз също бих се радвала, ако Люспата, Деси, Шилан и Дуа се разпишат.

По темата за арабките - не съм живяла в арабска държава. Колкото арабки познавам, ги познавам оттук, но изобщо не са като описаните от Асефа. Последното ми запознанство е с арабка, живееща в Дубай, майка на 3 деца и баба на 5 внука. Познавам я едва от седмица, но е толкова сърдечна и истинска, че мога спокойно да кажа, че я обикнах Heart Eyes
Пък и моето отношение към децата може да е подобно на това на описаните от Асефа арабки, защото хич не им треперя на моите дали духа вятър, колко са облечени и тн. Аз като изнежено до безкрай дете с хиляда болести, носейки си до днес последиците от прекомерните грижи на родителите ми, съм залитнала на другата крайност и оставям децата ми да "оцеляват" в малко по-екстремни условия Simple Smile

# 292
Не е по вашата тема и се извинявам за което, но може ли да ми кажете как е на арабски "Трудностите в живота са онези стълбички, които те водят към върха "  и "Това, което не може да ме убие, ме прави по-силна" .  Благодаря предварително  Hug

# 293
  • София
Момичета надявам се да не си мислите че и аз се появих покрай сеира...Просто стана случайно. Все се кана да пиша, да пиша, и аз се замислях ще се адаптирам ли към групата отново, ще ме приемете ли.
Регистрирах се във фликър, ако сметнете за добре мога да се присъединя към вашата група. Айа предполгам на теб да ти прата username ми да ме добавиш

# 294
  • сред маслини и портокалов цвят
ELIDNA, душичке, в суматохата забравих да те поздравя. Добре си дошла отново!  bouquet
Относно идването в БГ- моля, обнародвайте график с дати на пристигане, дати на заминаване и места на престой. Mr. Green Не мога да му хвана края кой, кога и къде. Може пък да искам да пия кафе с някои от вас, може пък и не Mr. Green Но вземете внесете яснота. Hug

Аз пък се появих точно заради купона Mr. Green Имам да правя едни 3D-та, ама обекта не ми е по вкуса и работата не върви, само си търся странични занимания. Лапетата и те са сравнително кротки днес, затова съм толкоз активна. Laughing

Сема, благодаря! Опитвам се, понякога ми се получава. Мразя конфликти, ама мноооого ги мразя.
А с дребните и аз спартански го раздавам. По същите причини, по които и ти.

Белбей, питаше за предучилищна в арабските училища в София. Не искам децата да учат в такова, по много причини. Не защото не са добри, за ливанското например все хубави работи чувам. Просто плановете ми са други.
Относно местните жени Mr. Green-не държа да ме приемат като една от тях, различни сме, ясно ми е , че никога няма да стана като тях, не е и нужно. Искам  да ме приемат като равна и да ме уважават, постигнала съм го без да правя жизненоважни компромиси. Някои дори искрено ме харесват, имам среда, доволна съм. На свеки даже съм и любимка, ама айде стига, че стана съвсем розово. Mr. Green
Мерси за очилата. Hug

Фийлче, чакам да се оправи времето и ще ти звънна. Hug

Къде е Марси?
А другите, а? А? Grinning

# 295
Елидна, радвам се, че се разписа.  Hug Пращай името на лични и веднага ще те добавя.
Голям фен съм на снимките с моята адашка от вашия край!   Heart Eyes

Освен изброените от Сема, на мен много ми лиспва и детективката, която последно май се превърна в пенсионирана русалка.

Междудругото има доста дискусии по темата доколко е правилно широко разпространеното в България прекалено вманиачаване в грижите за децата - да са навлечени с пет блузи и три потника при 20 градуса (образно казано), да не им се дава да играят сред в локвите или пясъка след дъжд, че ще се изцапат, да пият антибиотик при 37 градуса темп и т.н. Виждам, че Сема и Ясмин също изневеряват на българските традиции. Не ви е срам!  Heart Eyes

На мен друго ми направи впечатление в Йордания, а именно че децата (с които имах пряк контакт) не си лягат рано със сънчо в 8, а стоят до посреднощ. Говорих за това с една майка, която ми обясни, че има огромното желание да си лягат навреме и да имат режим, но не се получава, защото имат много роднини, които все идват на гости. Децата тогава е изключено да бъдат накарани да заспят, или дори да заспят, някой ще се провикне и ще ги събуди. Просто семействата там имат доста ралзичен живот и са активни главно нощно време.  Peace

За останалите обощения не ми се спори. Аз все попадам на майки-орлици с минимум пет деца. Дори и след като децата минат пълнолетие, биват глезени и обгрижвани с много обич.

Исках да пиша още, но първо ще направя и хапна хумус, че съм гладна (току що изтичах 7 км). Така че до скоро!

# 296
  • по пътеката
ехо, малко път, докато се наканя да пусна едно здрасти и 17 поста, хайде пак 4ети, после аха, хайде пак!
асефа  и весито говорят за египет и са прави, не са само те, които споделят същите неща за страната, така,4е просто като се махне  обобщението бих се съгласила! колкото и да ми е жалко, сравнение м/у бг орлици и тукащните  изобщо не правя!
смиили, много сложни мисли!  Laughing те дали имат подобни, не се знае, а директен превод не се наемам!
нови моми4ета има, добре дошли!   bouquet
хора, от 4 4аса се опитвам да постна! смилете се! Mr. Green
сложих си снимки в фликъра, ама не знам какво и как д а ви търся,4е да ви открия! дайте някой репер, там подсказка! Peace

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 19:59 от marsy

# 297
Ясмин успех в плановете и търсене на училище   bouquet.
 Още при нас не се знае кога ще прелитаме на към бг. , но след закупуване на необходимите билетки  Crazy ще дам инфо  Peace
Аз съм леко притеснена в това отношение , с прибирането точно преди началото на новата учебна година , смяната на училището  #Crazyей така съм.
 Много ми е трудно да се разделям с хората ей сега страдам за евентуалната раздяла с детската градина на Таамир  Embarassed.
 Фийл  Hug разминала си се с малкия дявол. Хубавото че е нямало документи и ценни неща в чантата.
 Сема, радвам се че пописваш от време на време.Дано да успеем да се видим по нашият край ако ходите през лятото.
 Елидна,  Hug.
Честно да ви кажа  малко ми е скучно с това  те такива ние онакива.Пък най - малко искам да се харесвам/ приличам на арабка.Споделям живота си с мюсулманин и съм доволна от това.
Относно религията и смяната и всеки е свободен да си взема решенията .Уважение и респект към всички !
 Hug
Aйя, регистрирах се във фликъра , ама не стига до него , кажи сега на лични какво да ти пратя  Peace
 Точно има една тема някъде в чужбинския форум, за отглеждането на децата по света и на който му се рови да я изнамери  Peace.Чела съм тази тема и осъзнах че не сам всичко Българско и родно е перфектно  Peace.
 за които иска да чете и да разбере кой какъв е и защо такъв е има м'трял
ХХайде  до утре   bouquet

# 298
Любе, как сте в Дубай? Сега гледам репортажи от земетресението в Иран и разбрах, че и при вас се е усетило. Дано няма нищо тревожно при теб Praynig. Много ми стана мъчно за хората в Иран Sad

Белбейче, с удоволствие ще си планувам едно пътуване към нашия край, за да се видим Peace. Ние с теб сме се зауговаряли има няма 3 години Blush. Дано този път успеем Simple Smile

Освен изброените от Сема, на мен много ми лиспва и детективката, която последно май се превърна в пенсионирана русалка.

И тя Simple Smile. И на Фаима бих се зардвала много, ако се включи.

# 299
Марси,Белбейче,пратете ми потребителски имена с които сте във фликъра на лични.Ще ви добавя аз,нека Айчето да почине и да хапне.Елидна и аз те прескочих,извинявай,добре дошла.  bouquet
Още някой беше питал дали може да се включи в албума..не мога сега да се сетя точно,който и да е да праща име във фликъра на мен или на Айа и готово. Peace
Аз като гледам повечето са от София,може би е най-разумно ако се срещаме да е там,но е още рано за планове,понеже повечето не знаят точно кога ще са там още.Аз лично другият месец като резервирам ще ви информирам. Mr. Green
Още не съм стигнала до новините..Любси поне знам че е добре.

Общи условия

Активация на акаунт