~*~Одумвани или не, арабските мами си живеят добре в 135 тема!~*~

• 49 856
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Ели добре дошла и да ти е жива и здрава дъщеричката! Hug
Радвам се ,че си свикнала вече Peace,аз съм от една година,мога да кажа че почети свиквам ,ама на моменти откачам ,сигорно след още една година ще свикна с всичко.С езика и аз не се справям и там ми е болното място ooooh!,че на големите събирания оставам сама и нищо не мога да им хвана,не знам може и да е по-добре така ще се разбере!Очакваме те във фликърчето!  bouquet
А пък аз да кажа ,че тук ми харесва именно затова ,че се защитаваме,уважаваме,подкрепяме именно неща които липсват на други места! Peace

# 301
  • по пътеката
аднах ви, които ми се показахте в групата! белби, ти как така не ми излиза$? не знам дали вси4ки успях да  сложа за приятели! който не  съм да пуска покана! някой ги знам и от фб и от стария албум, новите сте като кукли4ки, много са си блонди, хихих! в хубавия смисъл!! Laughing Hug

# 302
Марсита,ти не каза ли че си сложила снимки..аз нещо не те виждам newsm78 Белбито липсва още,айде Белбейче идвай да развееш грива и ти при нас Flutter

# 303
  • по пътеката
биби, сложих уй ,ама не знам дали са станали видими за вас, дала съм опция за приятели!

# 304
  • София
Сега разбирам колко много сте ми липсвали момичета. Качих снимки във фликър, надявам се да са видими за всички членове на групата, ако не са казвайте да рова в настройките пак. Страхотни сте момичета, качили сте много хубави снимки. Аз ако имате желание мога да кача и снимки от околностите, да усетите тукашната атмосфера,че то навсякъде е различно:)
Артемис ти къде си в момента? Аз да ти кажа честно се чувствах по същия начин като теб в началото. Нищо не разбирах,те ме канеха по гостита,на годежи,на свадби...ти седи6 като пукел и нищо не разбираш...Непрекъснато някой идва при теб на гости,сутрин,вечер,кафе,чай...и то в някакви промишлени количества..но всяко чудо за 3 дни. е вече се промениха не6тата. С разговорите за всеки ден се справям мога да кажа,но те са на елементарно ниво-кой какво направил,какво е готвил,детето му какво е направило. Всичко е докато те опознаят и приемат. Вече мога сама да хода и до съседни градове без да се притеснява,да си пазарувам,без да трябва мъжа ми да идва за всичко.  Всичко е много е различно от живота в София,но аз незнам аз ли се промених и почвам да ставам като тях,но тук има неща които много повече ми хресват и започвам да ги разбирам хората:)
Първото впечетление е грешно,поне мойто не съвпадаше със сегашното.
Аз пътувам на 3 май и мисла да остана 2-3 месеца.предполагам 4е 6те изкарам рамадана в София и тогава обратно натук,защото тук лятото е 45-50 гр....
Биби, Марси,Белбей, Сема, Ясмин, Феел оф руш, благодаря ви за приемането
Утре ще ходим до Рамаллах до консулския ни отдел да вада декларация от мъжа ми да мога да се прибера после от бг само с детето и да потърса подаръци за майка,татко и баба (приемам идеи всякакви) и сслед това ще пиша
Лека и спокойна нощ от мен

# 305
newsm78 newsm78 newsm78

Асефа, момичетата реагират остро, защото са свикнали да се защитават. Много хора в България не гледат с добро око на подобни междуконтинентални връзки. Човек би помислил, че вече са притръпнали, но... така си остава. И когато се появи мнение, свързано с арабския свят, което не отговоря на техните наблюдения, те искат да бъдат чути. Това е. Не се сърди, предлагам ти да поостанеш и да ни опознаеш. Ще се радвам и други момичета от магребската тема да дойдат насам. Файма например. Тя може да каже от първа ръка как арабски мъж гледа чуждо дете. Нали с това започна всичко.   bouquet

# 306
newsm78 newsm78 newsm78

Асефа, момичетата реагират остро, защото са свикнали да се защитават. Много хора в България не гледат с добро око на подобни междуконтинентални връзки. Човек би помислил, че вече са притръпнали, но... така си остава. И когато се появи мнение, свързано с арабския свят, което не отговоря на техните наблюдения, те искат да бъдат чути. Това е. Не се сърди, предлагам ти да поостанеш и да ни опознаеш. Ще се радвам и други момичета от магребската тема да дойдат насам. Файма например. Тя може да каже от първа ръка как арабски мъж гледа чуждо дете. Нали с това започна всичко.   bouquet

Фил извинявай обаче защо момичетата трябва да се защитават аз не съм написала колко сте глупави да се обвържете с араби нали защото това е най милото което съм чувала за себе си аз изказах мнение за арабските жени и бибито скочи ама какво ми скача тя да не би да е арабка или какво. Всяка жена свързана с арабин е чувала ти си луда ти това ти онова не си ли чела "не без дъщеря ми "и още и още ама какво стана толкова сме чувствителни че ще се засягаме сега и за арабките  нереално е
Цвети благодаря за поздрава Бурята в сърцето ми е една от любимите ми песни
Лека нощ на всички

# 307
  • София
Добър вечер   bouquet

Аз май да взема да си го сменя този ник, труден се оказа.  Joy

Елидна, прекрасни сте с малката принцеса. Да ти е жива и здрава. Много ще се радвам, ако качиш снимки и от околностите. И ни поразкажеш още за живота там.

Белбейче, чакаме те във Фликр  Hug

Асефа, няма какво повече да кажа. От поселдния ми пост май всички се засегнаха - едните гледали само сеир, другите - не знам и аз какво. Ама така е като се чете между редовете.  newsm78 Всеки намира нещо за себе си.

Много е пъстър и шарен светът, а и ние покрай него.

Лека нощ на всички  Hug

П.С. Някой от съседите си е взел петел, чувам го вече няколко нощи точно в 4 часа. Аман от тия био ферми. Много модерно стана да си гледаш кокошки. Ако и тази нощ ме събуди, утре отивам да го търся и такъв скандал ще спретна, че ще ме запомнят.

# 308
Не е по вашата тема и се извинявам за което, но може ли да ми кажете как е на арабски "Трудностите в живота са онези стълбички, които те водят към върха "  и "Това, което не може да ме убие, ме прави по-силна" .  Благодаря предварително  Hug

Смайл така се пише на арабски това което не ме убива ме прави по силен 
ما لا يمكن ان يقتلني يجعلني أقوى
 Peace

# 309
Бибито, Марсито си е сложила снимките в профила, а не ги е споделила още в групата. Сигурно за това не ги виждаш.

Наистина много блондинки се събраха, коя от коя по-хубава.  Heart Eyes
Е, и брюнетките не са за изпускане.  Wink

Аз се наядох доволно, сега десертвам с фурми и джинджифилов чай, половинката играе футбол, така че аз вися на компа.
Чак сега и аз пуснах телевизора да чуя новините. Много лоши новини от снощи и днес. 

Фийл, в Йордания пустинята е най-вече скалиста. На юг в Саудитска Арабия май става по-пясъчна. Иначе и в Уади Рам имаше участъци с пясък, ние посетихме две дюни, но около тях всичко беше скали. Ето така изглеждаха:

Общо взето този район е подходящ за преходи - скално катерене, обикаляне из “баирите“, но дори и началото на април беше много топло през деня. Аз направо слънчасах, падна ми кръвното и не можах напълно да се насладя на разходката из основните обекти там.
Пристигнахме към обяд, посрещнаха ни и директно почнахме тричасов тур с гид и джип из пустинята. След това се настанихме в бедуинския лагер, скрихме се на сянка и дори поспахме. Всъщност там няма какво друго да правиш изморен в тази жега - няма ток, интернет, дори мобилните ни телефони нямаха мрежа - пълно бягство от цивилизацията.
Ето така изглеждаше и самият лагер, вдясно са кухнята и тоалетната, а вляво палатките, в които спахме:

Малко преди залез слънце двамата решихме да се разходим, успяхме да намерим близо до лагера една скала, по която лесно можеше да се изкатерим на височина, от която да гледаме залеза. Беше много романтично - само ние двамата, залязващото слънце и необятната природа.
Бяхме се качили на тази скала:

А това е залезът:

След залеза се събрахме в лагера за вечеря - домакинът ни Халид, който е син на йордански бедуин и италианка, ние двамата и още десетина туристи (канадци, американци и западноевропейци). Най-интересното може би е след вечерята - пиеното на чай под звездите, наредени около запаления палатков огън. Както казах нямаше интернет, така че вниманието на всички гости на лагера нямаше как да бъде разсейвано от проверяване на мейла или фейсбук. Седяхме, говорехме, смеехме се, беше много приятно. Оказа се, че една двойка, от Италия, ще посети Петра, а след това и Западния бряг, където искат да видят окупацията. Друга двойка, от Канада, в разговор само с мен и половинката пък ни попита (освен още двайсетина неща, бяха много любопитни, но възпитано любипитни) защо арабите не харесват Израел. След 20 минути обясняване решиха, че и те ще посетят Западния бряг, освен Израел, където така или иначе отиваха след Акаба. Радвам се винаги на туристи, които се интересуват от живота на местните хора, от мисленето им, обичаите, а не само от историческите обекти, флората и фауната.
На сутринта закусихме, качихме се точно 14 човека в един джип (всъщност четирима не бяха в, а върху Mr. Green) и потеглихме обранто към цивилизацията.

Надявам се не съм досадила с “краткия“ разказ от Уади Рам.

Докато съм писала, и вие сте писали...
Елинда, качвай снимки. Ако може с обяснения, че твоите ширини са ми слабост. 

МАрси, сподели снимките в самата група. Така ще бъдат видими за всички в групата със сигурност.  Peace

# 310
  • Там, където ме обичат

Фоксисилвър не мога да схвана какво точно ти трябва но във доха има поне 100 магазина за арабски парфюми . Arabic oud много разпространена марка има я сити център 1 и 2  в роял плаца и на алсит стриит , мисля че ще ти допадне но ако ти ще ги копуваш там на място амуаж  алсахили също омар страхотни оуди,както и всички други производители .

Mного благодаря.   bouquet
Записвам си, дано после  да има с какво да се похваля.

# 311
  • Там, където ме обичат
Фокси, търся отговор на твоя въпрос  Peace

Lubs ♥, мерси и на теб, скъпа.  Hug

# 312
asefa много ти благодаря Hug

# 313
Добро утро,момичета Hug
Марсиянке,виж дали си ми сменила статуса от контакт на приятел или адни снимчици към групата.Белбейката съм я поканила вече,очакваме включване Mr. Green
Ели,много сте хубави и лъчезарни с дъщеря ти Heart Eyes Аз така или иначе се пулих да видя какво има зад вас,така че пусни снимки от региона с кратки разкази,на всички ще им е интересно.
Айче,много ми беше интересно на мен за Уади Рам,особено за бедуинският лагер,още от фликъра.Може да разкажеш и за синята къща,от нея и от автентичното кафе-ресторант съм много впечатлена.
Фийлче,смени го,интересно ми е кво ще сложиш  Mr. Green Ако имаш друга снимка като онази с делфина слагай да се развихряме пак hahaha
Гарги,къде си?Хайде,заповядай и ти при нас във фликъра Hug
Амалката и тя липсва.Икси ела поне да дзяпаш,може някой готин младеж да хванем в кадър Grinning
Асефа,ти от две страници обяснения това ли схвана?Глупачка не съм те наричала,но щом държиш...
Приятен ден на всички   bouquet  Heart Eyes Hug

# 314
Да се изкажа и аз по темата, не мисля, че може да обобщавате цял Египет, мисля, че е доста ограничено да говорим за цяла страна, това е все едно да обобщим цяла България. И в Египет има бедни необразовани хора, и в България и в цял свят. В южна България има много необразовани хора, в южен Египет също. Не съм била в средата която се описва, така,че обобщенията за мен са меко казано неуместни, а да казвате в другите арабски държави е коренно различно, мисля, че горе долу възпитанието и маниерите са подобни, така че пак ще кажа навсякъде има добри и лоши хора.

Общи условия

Активация на акаунт