Операция на щитовидната жлеза - 8

• 141 661
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,

Бързам да се похваля Simple Smile вече съм си вкъщи. Оперираха ме в понеделник и днес ме изписаха. Беше по-лесно отколкото си го представях и  въобще не беше страшно. Въпреки това колко рев изревах в понеделник сутринта... Когато дойде д-р Кънев и попита кой ще е пръв направо вдигнах ръка като ученичка и той каза добре ти си първа и се обърна към сестрата да ме подготвят по-бързо. И започна едно бързане, направо влязох на бегом в операционната.
Неприятната част от цялото преживяване като че ли беше събуждането след упойката. Повърнах докато се пробуждах и докато ме возеха към реанимацията /поне такова усещане за движение имах/. Спомням си, че им виках, че съжалявам и че ми повтаряха, че няма нищо и да не се притеснявам. Като се събудих окончателно бях чиста и избърсана. С една дума бяха много мили в реанимацията и като цяло също.
Сега ще чакам хистологията, но доктора каза, че нямат съмнения за злокачественост. След 30 дни ми каза да отида на контролен преглед и тогава ще си получа хистологията и  съответно ще се реши какво и колко ще пия. Каза също, че е оставил голяма част от жлезата и мисли, че ще функионира нормално в един момент. Дано да е прав.
Пиша всичко това, за следващите които ще се сблъскат с проблема и ще умират от страх. Мина бързо и лесно, не боли като изключим гърлото и нещо като мускулна треска на врата от лежането назад. Само че аз имам шипове на врата и може би заради тях ме боли малко повече врата и раменете, но нито е силна болка, нито е нетърпима.
На всички, които им предстои операция - успех и спокойствие!

# 451
Радвам се за теб, че всичко е минало бързо и леко. От голяма полза ми беше споделеното от теб.
Бързо възстановяване, добра хистология и дано жлезата произвежда нужното количество хормони и да не приемаш лекарства!  bouquet

# 452
# 453
  • гр.Гоце Делчев
aaccee  Hug Hug Hugвидя ли,че не е толкова страшно.Колкото до болките във врата и раменете,аз нямам шипове,но е мен също ме боляха известно време след операцията.Гелика къде се спотаихте с Меци и Инка,не мога да ви нито във Фейса нито на скайп. Hug Hug Hug на всички момичета

# 454
Здравейте момичета, след като прочетох доста коментари за операция на щитовидната жлеза исках да се включа  и аз, т.к. ми предстои на 04.11 операция при Доц.Сечанов. Аз съм на 25 г. и съм  с тиреотоксикоза от 2 години и след толкова време прием на лекарства (Метизол) и бушуващи хормони въпреки хапчетата , решиха да ме оперират. Нямам възли, казаха ми, че ще ми отстранят част от жлезата. Да си призная доста се притеснявам, но четейки тука мненията на доста от Вас събрах поне малко смелост... Надявам се всичко да мине добре, пффф  Sad Sad Sad Sad Sad Sad

# 455
 Hug Hug Hug

Много се страхувах, но много ми помогнахте!

semiramis_halil, знам че четейки писаното от миналите вече през операция ще се успокояваш, но ще продължиш да трепериш до последно. Ще видиш, че ще мине по-бързо и по-лесно отколкото си мислиш. Довери се на Сечанов, наистина са добри специалисти и наистина като цяло са мили и любезни. Особено тези сестри и санитарки в реанимацията са страшно грижовни /поне тези, с които се сблъсках аз/. Ако искаш ще ти пиша на лични подробности и ако имаш въпроси.

# 456
аассее,  радвам се за теб!Вярвам,че всичко и при теб ще бъде добре.Бързо възстановяване!Нищо не е толкова страшно ,както самия страх....

# 457
Благодаря ти  Hug

# 458
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета,
да ви се отчета и аз, на 15.10. бях на преглед при доцент Пандев, наистина много е мил, обяснява подробно, вдъхва ти доверие и спокойствие. Каза ми като за начало да си направя туморния маркер калцитонин, който вече направих и е в норма. Ако не беше в норма каза че тогава той ще настоява за операция, а няма да ме чака аз да си решавам. В случай че е в норма каза че не е наложаща операцията, в смисъл че възлите могат да се наблюдават дали растат на 6 мес., но ако ще се притеснявам и ги мисля по добре да ги махна. Разбрахме се да му пратя на мейла резултата и когато реша ще ми назначи дата за операция. За мен по добрия вариант е да се оперирам, но след като доцента ми даде право на избор мисля да се случи в началото на другата година. Не ми стана много ясно за упойката, прави ли се тестване за алергия и изобщо каква упойка се използва? Защото ми каза че изследванията за болницата няма да ги правя в болницата, а преди това, за да не се губело време, изследванията били за кръв и урина. Мисля да питам като му изпратя резултата за калцитонина. Така че засега ще спра да се вълнувам, декември месец ще започна наново.
аассее, радвам се че при теб всичко е минало добре, бързо възстановяване ти желая и всичко останало да е с добър резултат  Hug
semiramis_halil  и ти да се похвалиш на 6.11 като аассее Simple Smile
djina76 успешна операция и по малко притеснения и на теб доколкото е възможно.
Безпроблемно и успешно да минават операциите, момичета  newsm10
Наистина както е писала minilini - нищо не е толкова страшно както самия страх. Много е важно да имаме доверие на доктора, който ни оперира.
minilini може ли да те попитам нещо на лични?
 Hug на всички ви

# 459
Alex 308  благодаря много Simple Smile ох, а дано да мине всичко ок и да Ви се похваля Simple Smile))

# 460
Alex 308 ,предварително се прави кръвна картина и рентген на бели дробове.В Еднодневната се прави кардиограма,която се разчита в ИСУЛ от кардиолог.Преди операцията анестезиологът ще ти зададе една купчина въпроси.Прави се и индиректна ларингоскопия(просто ти преглеждат състоянието на гласните връзки)Не е болезнено,прилича на рутинен преглед на гърлото.
Поздравления за маркера-това е повод за успокоение и радост.
Всичко ще бъде наред,просто притесненията и страховете са много и това няма как да е другояче.Хубавото е,че в крайна сметка се оказват неоснователни:)))
В ръцете на най-добрият си.Просто му се довери Hug

# 461
Alex 308 ,можеш да ме питаш,разбира се.Надявам се,це ще ти бъда от полза.

# 462
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Благодаря ти М Е А за подробната информация. По принцип нали знаете докторите не са подробни и у мен бяха възникнали едни такива притеснения, но вече съм по спокойна, че изследванията преди операция няма да включват само кръвна картина и урина Simple Smile
Притеснява ме също интубационната анестезия,  поставянето на интубационната тръба , венозно или с маска ми изглежда по нормално. При вас каква анестезия използваха момичета?
minilini изпратих ти съобщение на лични
Усмихнат ден ви желая  newsm51

# 463
Упойката е с маска и дори не успяваш да преброиш до десет.Събуждаш се само с абокат,който държат за всеки случай до следващата сутрин.Следите от интубационната тръба са единствено слабата болка в гърлото,която се повлиява от едни обикновени пастили.
Има разлика в събуждането след упойка в Еднодневната и Ендокринологията и тя е в полза на първата.За мен беше неприятно това неподвижно лежане в реанимацията,както и дренажа.Докато при Пандев един час след като бях изведена от операционната бях на крака.Да не говорим,че ми бяха спестени куп неприятни моменти,причинени от анестезията.
Момичета Hug

# 464
Здравейте мили момичета и сестри по съдби,
Много време стана откакто не съм писала.. При мен новините не са добри, 6м след операцията май съм отново в хиперфункция. Направих си контролни изследвания фт4-20.2 и  тсх-0.000, фт3-16.7  Shocked Обадих се на ендото и тя ме извика веднага за ехо( и без друго трябваше и контролно ехо на 6ия м.) Гледа, гледа.... обясни ми, че може да се касае за подостър тиреоидит, т.е просто казано възпаление на щз след прекаран вирус, а аз наистина прекарах вирус преди месец...В тази връзка иска утре да пусна трак и анти Тпо, ц-реактивен протеин и суе. Честно казано съм отчаяна, че отново съм в хиперфункция и всичко започва отначало  Sad
Озадачи ме много, че иска ТРАК, Пандев ми беше казал, че след операцията Т РАК не е показателен, защото бил какъв там ензим или нещо такова, който циркулира в кръвта и си остава т.е щом си опериран и си имал висок ТРАК, то той винаги ще е висок. Ох как гообясних.... дано сте ме разбрали. Обаче ендото твърди, че си епоказателен, а аз съм в шах! Притеснява ме, че ще ми е висок ТРАК-а както казва Пандев, а ендото ще отсъди, че съм отново в тиреотоксикоза и пак се почва ходене по мъките.
Много ви моля момичета, ако имате инфо за ТРАК преди и след операция кажете, защото не знам какво да мисля вече! Толкова ли за кратко ми беше радостта......а си мислех, че съм се оттървала от гадния базед...... #2gunfire #2gunfire

Лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт