Операция на щитовидната жлеза - 8

• 141 760
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
tanq09, аз бих взела резултатите и направо при Пандев.
Не бързай да се отчайваш. Мисля, че не си единствената, която е попадала в някаква временна хиперфункция след операция.
Лекарства не пиеш нали?
За ТРАК, някакъв смътен спомен имам и аз, но на мен друго обясни Пандев ( понеже аз не съм оперирана), че реално при циркулиране в кръвта ( нали са с еднакви рецептори  ТРАК и ТСХ), та не било сигурно кое се улавя, ТРАК или ТСХ.
Не се тревожи за нещо, което не знаеш реално какво е. (знам, че е невъзможно), но опитай да се успокоиш преди да чуеш докторът какво ще каже.
Пожелавам ти добри резултати и дано всичко е наред с изследванията и е някакво временно състояние след вирусната инфекция. Hug

# 466
  • София
tanq09, много добре те разбирам как се чустваш.  Hug В подобна ситуация бях и аз. Първия месец след операцията ТСХ ми беше в норма и след това падна под 0. Паникьосах се, че пак трябва да мина на Тирозол. Мислех си, че трябва да се подготвям за нова операция, за да ми махнат и останалата жлеза /оставена ми е около 20% жлеза/. Изтичах при Пандев и той каза да чакам и да не пия никакви лекарства. На 4-я месец след операцията ТСХ без лекарства ми беше почти 22 и от тогава съм на тироксин, пак имах колебания в стойностите, но от 4 месеца вече е в норма.
Съвета ми е за свое успокоение да отидеш при Пандев той най-добре ще ти обясни най-точно какво и защо се случва при теб така. Съответно ще вземе правилните мерки, за да се подредят нещата както трябва.

# 467
здравейте ,
искам да попитам къде да си направя калцитонин в софия , в токуда и кандиларов го пращат в германия , за бодимед не знам , не успях днес да се свържа.дали го правят тук ?
благодаря !

# 468
В Бодимед се прави калцитонин,като резултатите излизат единствено в четвъртък.

# 469
Извинете за нахлуването.
  bouquet
Да питам нещо, ако някой може да отговори. Оперирана съм преди 6 години, имах възли. Сега започнаха едни проблеми със здравето ми, та реших да си пусна ТСХ. Притеснява ме резултата.
Резултат     Единици   Референтни стойности   
TSH        5        ulU/ml     0,27-4,20   

Ако някой може да ми го разтълкува дали е притеснително. Имам час чак за сряда и ще се побъркам. Пия л тироксин, но го зарязах отдавна.

# 470
Здравейте момичета, Смехорана, Merelenda
Благодаря за отговорител Извинявам се, че не можах по-рано да пиша.
Да ви кажа писах на Пандев, ще видим дали ще отговори....
Иначе започнах да пия Тирозол, както ми каза ендото. Малко ми е притеснено, че бъркам но предпочитам докато чуя мнението на Пандев да пия, за да не стана по-зле.
Странна работа е това newsm78. Честно не очаквах толкова скоро след операцията да започнат проблемите........аз и заради това толкова години отлагах. Все питах, кой ми дава гаранция, че след операцията ще съм здрава? Ами никой естествено не може да ми я даде!!

Хайде до скоро милички!

d.h. Резултатът на TSH покава, че имаш нужда от елтироксин, но дозата ще ти определи лекар.  Wink

# 471
Здравейте момичета. Не съм писала скоро, защото работя до късно и все не остава време. Наближава времето за биопсията ми и съм се паникьосала малко. Ще помогнете ли като ме ориентирате имаше ли здравна пътека за тази манипулация или се плаща. Ако е платена каква е цената и има ли някаква предварителна подгоповка, защото аз пия и много други лекарства. ( То едно ли е ? ). На последният преглед Пандев каза , че няма динамика на възела, но тогава защо иска биопсия? Това малко ме притесни. То и възела не е малък 22 мм..........

П.С. Една мед.сестра ми каза бабина рецепта с тиква и зехтин. Не вярвам на тези неща, но на майка й възелът бил се стопил. Сега мажа като луда с пълното съзнание че върша глупости, но нека да пробвам пък. Ако не помогне, поне не вреди. Стана малко дълго за което се извинявам , но сега ми е паднало. Бъдете здравички.

# 472
Цитат
НЗОК заплаща за високоспециализираната медицинска дейност „Пункционна биопсия на щитовидната жлеза под ехографски контрол” (06.11) в извънболничната специализирана помощ, ако дейността е назначена от лекар специалист с „Медицинско направление за високоспециализирани дейности” (бл. МЗ-НЗОК №3А).
Доколкото знам, ако е без направление е около 200-250 лв в болница. Престоят с направление или без е 3 дена, ако е в болница, но не съм убедена.
Във Варна моят ендокринолог прави биопсия, като се отива на обяд, прави биопсията и пациентът сам носи материала за изследване в лаборатория. Доколкото чух резултатите са готови същия ден или на следващия, в зависимост в колко часа е занесен материалът.
Цената за биопсия е 50 лв, а за изследване е 30 лв.

За тиквата със зехтин и аз съм чувала, но не съм прилагала рецептата.

# 473
Благодаря ти. А пък аз мислех че не се налага болничен престой, но щом се налага , ще се стои. #Cussing out

# 474
4ери , искам да ти кажа, че аз съм с възел 2,5  на 1,5см. и съм записана за биопсия в ендокринологията в майчин дом за 24.10.Записах се преди 2 месеца. Не бяха много любезни и само ми казаха ,че ако не е чрез здравната каса струва 285лв. Иначе Пандев ми каза, че не е необходима операция ако не ми пречи и ако биопсията е с добър резултат. Но като че ли напоследък започнах да го усещам и шията ме наболява, освен това съм постоянно сънлива и уморена.
 Пожелавам на всички момичета късмет  в борбата с болестта Simple Smile Praynig

# 475
Светленце, стискам ти всички палци. Всичко ще бъде наред.
 Напрлението джипито ли го дава или то тава за ендокринолог, а пък той за биопсия?
Моля те  пиши подробно как е минало, може на лични. Късмет

# 476
4ери благодаря ти. Направлението за биопсия(TAБ) ми е от личния лекар. На 24.10 в 8.30 съм в болницата и само да ме изпишат ще докладвам. Иначе като се записваш за ТАБ ти казват номера на клиничната пътека и кода на изследването.  Simple Smile ooooh!

# 477
# 478
Зравейте отново. Моля ви , който има тел. за записване за ТАБ да го сподели, че страшно шубе ме наляга, и съм се замотала съм се  #Cussing outкато пиле в калчища. Незнам откъде да започна.

# 479
Кремът с невен е на Веледа-детска биокозметика.

Общи условия

Активация на акаунт