Операция на щитовидната жлеза - 8

• 141 752
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Гери,честито!Страхотна новина и прекрасно семейство! Hug

# 496
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте девойки,не пиша много редовно,но ви 4ета когато ми остане малко време.
Гери 4естито  много здраве и щастие ви пожелавам.Благодарна съм,4е ви има . Аз 4акам за дата и 4ас на операцията и след това потегляме към спец.клиника за беб4ета. И дано тогава щ.жлеза да не ни създава проблеми.Пандев ми каза 4е след операцията на други моми4ета , инвитрото е било успешно. И дано и при нас се сбъднат дълго о4акваните ме4ти. От мен толкова прегръщам ви и до скоро.

# 497
  • София
Здравейте, нова съм в темата.
От 21г. имам увеличена щитовидна жлеза. Пусках редовно ТСХ, от време на време ТАТ и МАТ и всичко винаги е било в норма. Оплаквания никога не съм имала. Но винаги съм се преглеждала в кварталната поликлиника.
Днес отидох на рутинен преглед в ендокринологията и ме "застреляха" с много голям 8 сантиметров възел (всъщност така и не разбрах 8 или 5 см. е) и още 4 по-малки, вследствие на, което трябвало да се отреже цялата щитовидна.
Беше такава блъсканица пред кабинетите и толкова се смутих, че изобщо не разбрах спешно ли е да се реже. Питах само не може ли първо да пробваме с някакво лечение, не можело. Можело лечение ако е до 2 см.
Зачетох се назад по темите, че какви ли не изследвания ви правят. На мен дори и дежурните хормони не ми пуснаха сега. Операция и толкоз, можело да нарастне повече и щяло да е неестетично, което не е основателна причина за мен. От друга страна съм стресната какво е това бързане - дали не е оправдано с нещо злокачествено.
Извинявам се за несвързаното писане, но все още всичко ми бучи в главата.

# 498
Здравейте, нова съм в темата.
От 21г. имам увеличена щитовидна жлеза. Пусках редовно ТСХ, от време на време ТАТ и МАТ и всичко винаги е било в норма. Оплаквания никога не съм имала. Но винаги съм се преглеждала в кварталната поликлиника.
Днес отидох на рутинен преглед в ендокринологията и ме "застреляха" с много голям 8 сантиметров възел (всъщност така и не разбрах 8 или 5 см. е) и още 4 по-малки, вследствие на, което трябвало да се отреже цялата щитовидна.
Беше такава блъсканица пред кабинетите и толкова се смутих, че изобщо не разбрах спешно ли е да се реже. Питах само не може ли първо да пробваме с някакво лечение, не можело. Можело лечение ако е до 2 см.
Зачетох се назад по темите, че какви ли не изследвания ви правят. На мен дори и дежурните хормони не ми пуснаха сега. Операция и толкоз, можело да нарастне повече и щяло да е неестетично, което не е основателна причина за мен. От друга страна съм стресната какво е това бързане - дали не е оправдано с нещо злокачествено.
Извинявам се за несвързаното писане, но все още всичко ми бучи в главата.

Здравей,Миа.Моя съвет е да потърсиш второ мнение.Ако си от София отиди при доц.Пандев или доц.Сечанов едни от най-добрите специалисти в тази област.Аз не мога да ти помогна с техни кординати,но тук има момичета,които са ходили при Пандев и могат да помогнат.Всъщост сега се сетих че имам телефона на доц.Сечанов,тъй като миналата година той ме оперира и мога да ти го дам.Пиши ми на ЛС.

# 499
Привет,Миа:)
Разбирам,че си притеснена,но но чак пък злокачествено spokoФакт е,че при такъв голям възел единственото решение е операцията.Дали ще махне цялата жлеза или ще запази част от нея зависи само от хирурга.
За това си уреди преглед при доц.Пандев.Той ще назначи нужните му изследвания,ще обсъди с теб ситуацията и ще получиш отговори на всичките си въпроси.Освен всичко това ще е максимално щадящ към жлезата ти.Колкото по-бързо го направиш и получиш яснота,толкова по-добре ще се почувстваш.Операцията не е страшна,възстановяването-също.Така че......
Момичета Hug

# 500
  • София
Имате ли представа за след колко време приема д-р Пандев.
Ако записва за след 2-3 месеца, дали е много за възел от такъв тип да се изчаква ??? Ще си запиша час още в понеделник.
До миналата година ми обясняваха, че левият ми дял е дифузен и затова е така голям, а сега изведнъж май целият се е превърнал в един голям възел ... Чудя се дали докторката преди това не е разбирала или нещо е нараснало твърде бързо.

# 501
Нищо лошо не може да ти се случи докато чакаш за прегледа при него.В случая е по-важно да си в ръцете на добър хирург,а не на лекар от Спешна помощ.
Кога има свободен час за прием ще разбереш,ако се обадиш и провериш.Решиш ли,ще ти дам координати.

# 502
Миа, сподели коя е лекарката? За коя ендокринология говориш - в Майчин дом ли?

Гери честито ти бебче, много здраве, щастие и всичко най-добро на теб и на всички Simple Smile))
Angeli777- стискам палци  Praynig

# 503
  • София
Преди ходех при Д-р Ангелова. От МЦ 16. Те имаха филиал близо до моята работа и минавахме на задължителни профилактични прегледи при тях. В рамките на тези прегледи ми пускаше ТСХ и си доплащах за ехография.
От миналата година филиалът се разпадна и по отзиви във форума си записах час при д-р Лазарова. От там на ехография при д-р Начев и изпратена веднагически за операция при д-р Табаков.
Честно казано, знаех че има много хора и се чака, но не бях подготвена за битките и скандалите кой ще влезне в кабинета. 4-те часа прекарани в тази обстановка допълнително ме шаштисаха и не можах да си задам въпросите, които чак след това ми изплуваха в главата.
Само на три пъти питах: "Няма ли друг начин" и чух все един и същи отговор: "Има норма до 2 см. може, над 2 см. задължително рязане".
Дори не разбрах какво ме очаква след това. Да, задължително пиене на хапчета до края на живота. А ще напълнея ли? А други странични ефекти? А странични ефекти от хапчетата има ли? А колко време трае настройването на дозата? А ако по някаква причина не успея да си набавя хапчетата?

На всичкото отгоре се бях подготвила за празнуване на имен ден на приятел след работа и се бях опнала на едни високи токчкета, които ме изръбиха  ooooh! Аз просто си мислех, че отивам рутинно да ме видят и се изненадах сериозно. Сега се сещам, че за последните 3 години са ми правени поне 5 снимки в областта на главата: имах проблеми с шипове на шията, синузит, зъбоболи. Дали тези снимки не са провокирали по-бързо нарастване на тези възли  newsm78

# 504
Здравейте,

имам няколко въпроса за операцията. Става дума за премахване на голям възел, обаче ако се окаже, че е злокачествен, тогава ще се премахне и жлезата. Консултирахме се с доц.Сечанов. Той каза, че престоят в болница е 5 дни (понеделник-петък), но като чета в Исул изписват на следващия ден. Защо е такава голяма разлика? В Исул доплаща ли се за нещо? И колко дни болнични се полагат след операция?
Какви са условията в Ендокринология в Майчин дом?

# 505
Благодаря ви, мацки, за прекрасните поздрави. Нека темата се напълни с такива снимки като моите. Мислете позитивно, отбягвайте отрицателната енергия /дори и с риск да останете без по-голямата част от приятелите си/ и вярвайте, че нещата ще се наредят. Аз много исках дете (MEA,  миличка, благодаря ти, че ме изтърпя с моите 1200 терзания  Hug), но с този туморен маркер знаех, че не трябва. Но съдбата си знае работата. Преди една година отидох на лекар с идеята, че съм изгубила войната /имах болки в яйчниците, гадене, умора и въпреки че не бях чувала медуларни карцином да засяга чак такива части се бях стреснала/. Не успях да усмисля какво ми каза лекарката. После писах на Пандев, обадих се на д-р Иванова. Тя ме срази - Не мисля, че трябва да го износиш! Пандев буквално пелтечеше. Беше в Австрия тогава на някаква конференция. Отговорими след седмица - С колегите обсъдихме и мислим, че може да го износиш. И така и стана. За секунда не съм си мислела, че няма да стане. Няма невъзможни неща, момичета.  Hug
Ms.Forsyte, разликата доколкото ми е известно /аз съм оперирана 2 пъти в ИСУЛ/ е, че в ИУЛ операцията  безкръвна, раната е лепена. Няколко часа след операцията си в движение. На сутринта ти сменят превръзката и довиждане. В Ендокринология - операцията си е стандартна с катетър и шевове. Затова и престоя е по-голям. И на двете места се отива с направление. Аз доплащах, но моите операции бяха по-специфични. В самата Ендокринология условията са много добри - една баня на две стаи, новичко е всичко, само няма телевизор в самата стая. И в ИСУЛ и в Майчин дом, аз лично попаднах на много приятен персонал, никакви забележки, особено за в ИСУЛ.  Едно ми стана интересно - те ще те отворят ще видят дали е злокачествен и тогава ще решават какво ще правят, така ли? А защо нети направят биопсия преди това?
M_I_A , успокой се първо. Правилно ти е казала МЕА, не е толкова спешно положението. По-добре намери най-добрия вариант за теб. За мен разбира се това е Пандев. При него няма касапски истории. Възела няма да наедре кой знае колко докато го намериш. А това за живота с хапче - щом се налага не е кой знае какъв проблем. Тва е необходимото зло. Отваряш очи, пиеш хапче и започваш деня. Чак вече не се замислям. Това колко време ще ти се напасне дозата си е напълно индивидуално. Дали ще напълнееш също. Ама и ти не се вкарвай във филми, ся. Може и да отслабнеш. Тва са хормони - никой не може да ти каже как ще ти повлияят. А що се отнася до набавянето на хапчетата - има ги навсякъде и не са скъпи. Аз лично си купувам по 2-3 кутийки и имам навсякъде блистери. Не се шашкай, всичко ще се нареди. Операцията не е тежка. Сега, няма да ти е любимо занимание, но все пак се преживява. В този ред на мисли всеки път се сещам колоко весело си изкарах първия път в Ендокринология. Аз не спях там, но през деня стоях в стаята. Та там се бяхме събрали такава готина компания, само се хилихме. Сега ме е яд, че не разменихме координати.

# 506
gery_dobreva
Да, д-р Ралица Иванова и доц.Сечанов казаха, че винаги сред като отворят и извадят възела правят експресна хистология, и ако всичко е наред, тогава те шият, ако не, продължават с операцията. Затова биопсия не е задължителна.

# 507
Здравейте, момичета Hug Hug Hug
Надявам се да "намирам" всички ви в страхотно здраве.
Ms.Forsyte , не се плаши от операцията.Както сигурно си прочела тук, това е една бих казала лека операция и възстановяването е бързо.Лично аз бих те посъветвала горещо да се насочиш към ИСУЛ.По-назад във форума, преди моята операция аз бях ужасно изплашена и естествено исках най-добия хирург, нежалейки средства в рамките на възможното.Та тогава имах същата дилема като твоята и се радвам, че попаднах в ръцете на доц.Пандев.Това за експресната хистология се нарича "гефрир" и се прави във всяка реномирана болница, а не както обича да натъртва Сечанов само в Ендокринологията.По принцип има някакви гранични размери, след които вече препоръчват операция и по време на операцията решават колко от жлезата да махат.Аз лично имах биопсия, имаше и злокачествен резултат и пак съм с половин жлеза.В подкрепа на Пандев ще кажа, че е максимално щадящ към жлезата и не действа радикално.Освен това, ако не си лежала в болници, престоя в ИСУЛ изобщо няма да те травмира- няма реанимации, дренажи и т.н.Може дори придружител да остане да спи при теб, а разреза - за осем месеца почти няма и помен от него WinkЕстествено има доплащане, но това го има навсякъде.Стискам палци всичко да мине бързо и да се похвалиш   bouquet  bouquet

# 508
  Здравейте момичета,
Дано всички сте в прекрасно настроение в унисон със слънчевото време!
направих изследване на паратхормон и калций / в норма/ и ТСХ-1,7.Та ендокриноложката ми каза ,че малко е ниско и завишихме л-тироксина на 100мг.Дано се оправят тези мравучкания и тем подобни.Но искам да споделя друго,че след операцията непрекъснато  нещо ме притиска в гърлото/ а няма жлеза/.Освен това не мога да изпия един аналгин -давя се.Имали ли сте подобни проблеми и дали ще отшуми.Вече 8 м. след операцията.

# 509
Здравейте момичета, аз да се похваля, че вече съм оперирана.. на 7-ми ми беше операцията и сега съм си вкъщи ( водя се в градски отпуск) не ми се седеше в болницата събота-неделя и ме пуснаха. Ще ме изписват в понеделник.. Исках да питам кога се пускат изследвания за нивата на калция или , ако реша сега да си пусна дали е рано? иначе се чувствам добре, но днес не знам дали си внушавам или наистина усетих малко изтръпване на ръката.. не съм сигурна Simple Smile вече изтрещявам ли , какво ми става. Като знам, че се получава при някои пациенти след операция си мислих дали и аз ще имам проблеми и все едно усетих едно изтръпване.. оф не знам Simple Smile моля Ви за съвет Simple Smile да си пускам ли изследвания за калций , аз ще кажа на доцента утре да видим какво ще каже и той по въпроса Simple Smile Иначе операцията мина много добре, аз бях много уплашена , не беше толкова страшно колкото си мислих :* Благодаря на всички за подкрепата :*

Общи условия

Активация на акаунт