Операция на щитовидната жлеза - 8

• 141 672
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
 А понеже аз имам опит с калция ще се опитам да ти отговоря.В същия ден на операцията ми се схвана крака и ми направиха вливане на калций.Освен това ми изписаха и таблетки калций с вит.Д казах да го пия 3 пъти на ден.И ако имам някакво схващане веднага пак.Не ми изследваха калций веднага.Направих го след 2м.заедно с хормона.И така доскоро го пиех,защото имах тези изтръпвания.Но изследванията за калций ми са в норма сега.Ако много се притесняваш и имаш изтръпвания почни да вземаш калций с вит.Д.Сподели това и с лекуващия лекар.

# 511
Здравейте, момичета Hug Hug Hug
В подкрепа на Пандев ще кажа, че е максимално щадящ към жлезата и не действа радикално.Освен това, ако не си лежала в болници, престоя в ИСУЛ изобщо няма да те травмира- няма реанимации, дренажи и т.н.
Благодаря ти!
А за болнични нещо да кажете?

# 512
Благодаря за информацията за калция Simple Smile А за болничните бих искала да питам и аз. Сега ми казаха, че ще ми дадат един месец, след това , ако искам да о удължа чрез ЛКК ли трябва и , ако да - как става това - чрез личния лекар ли Simple Smile

# 513
  • гр.Гоце Делчев
Гери браво страхотна новина,дати е живо и здраво момчето.Angeli777 стискам палци всичко да е наред и когато му дойде времето да ни се похвалиш с бебчо.На останалите момичета,които също искат да стават майки пожелавам скоро да ни се похвалятс добри новини.semiramis_halil браво,че операцията е минала успешно.За болничните след първия месец мисля,че се дават от хирурга в поликлиниката на вашия град,защото не запомних от къде си,но дано да ти отговорят момичета,които са оперирани от скоро.В болницата не ти ли обясниха ,като те изписват утре непременно питай.

# 514
Здравейте момичета , имам насрочена дата за операция при проф.Пандев , искам да ви питам какви пред оперативни изследвания да си направя , на прегледа въобще не говорихме за тях , сега не искам да го безпокоя за това.Писах мейл и чакам отговор , но моля който се е оперирал при него да се включи .Трябва ли напаравление за хоспитализация и кой номер?
Благодаря !

# 515
Прегледите са:
УНГ-индиректна ларингоскопия(уточняват състоянието на гласните връзки)не е болезнено,протича като преглед на гърлото,снимка на бели дробове,ПКК.ЕКГ се прави в Еднодневната,а резултатът се носи за разчитане при кардиолог в ИСУЛ.След като всичко е готово има една среща с анестезиолог.
В случай,че имаш някакви алергии и те са към определени медикаменти,ще изискат и мнението на специалист в тази област.
Направление N7(хоспитализация) се взима от личния лекар.

# 516
Благодаря !
А прегледа при УНГ при пиемането ли го правят или трябва предварително да го мина?

# 517
Предварително,с направление от личен лекар.

# 518
Ms.Forsyte,semiramis_halil ,
По въпроса за болничните - от клиниката, където е операцията изписват с един месец.Ако няма злокачественост пациента има право на 3 месеца, ако има - 6 месеца.След изтичане на първия месец се отива до личния лекар, той дава направление за ЛКК ( един малко по-дълъг талон) и вече ЛКК издава следващите болнични на които имате право по закон. Hug Hug Hug

# 519
Днес няколко пъти се обаждах на д-р Пандев и никой не вдига. Видях в темата, че някой пише на имейл. Колко време трябва да чакам отговора? Дали проверява често пощата?

Момичета, за право на болнични разбрах. А да ми кажете след колко дни реално се почуствахте готови за работа или възвърнахте силите?

# 520
звънете след 19 ч. , 2 пъти така звънях и се свързах.

# 521
Ms.Forsyte ,зависи какво работиш.В случай,че е физически труд ще се наложи да се пазиш повече,ако не е-зависи от теб самата.Срокове няма,защото си е строго индивидуално.

# 522
звънете след 19 ч. , 2 пъти така звънях и се свързах.
А на кой телефон? Оказа се, че този който аз имам е неактуален. Close

# 523
.......
Момичета, за право на болнични разбрах. А да ми кажете след колко дни реално се почуствахте готови за работа или възвърнахте силите?
аз се върнах на работа 2 седмици след операцията, беше лято и колегите искаха да излизат отпуск по график. Леко ме болеше гушата само като говорех силно. Първите дни след операцията обаче си се поглезих стабилно и се отлежах  Mr. Green

# 524
Здравейте .А някой ходил ли е на ТЕЛК след операция

Общи условия

Активация на акаунт