Операция на щитовидната жлеза - 8

• 139 890
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • някъде там
здравейте, благодарение на вашата тема попаднах и аз на проф.Пандев
повода за провеждане на консултацията ми с него, бе че преди около 2 седмици близките ми забелязаха някакво образование като топче на врата, което не усещах по никакъв начин, нито ми бе направило впечатление преди това. Посетих личната си лекарка и тя ме насочи към ендокринолог. Съответно запасих час и по време на консултацията, при която не бе използвах ехограф, поради липса на такъв в кабинета ми казаха, че се касае за киста или точно по амб. лист - нетоксичен единичен възел на щитовидната жлеза, насочена бях да направя ехо и да си пусна хормонални изследвания. С малко помощ от познат лекар успях по-рано да мина на ехо иначе ми даваха свободен час след 10 дни. Мнението на ехото бе че най-вероятно ендокринолозите ще искат да го махнат - голяма кистозна формация в десен лоб с плътна и дебела текстура, по хода на съдовия сноп двустранно без патологично увеличени лимфонодули. Хормоналните ми бяха TSH 1,127 и FT3 3,76.
Докато чакам за свободен час за ендокринолог потърсих мнение на специалист УНГ и той ме насочи към такъв в Плевен. Уговорих си и там час. Междувременно дойде часа за преглед /тази седмица вторник/ и ендокрин. погледна готовите вече изследвания, от което заключи че се налага оперативно лечение. Споделих, че съм си уговорила час при УНГ в Плевен и поисках направление, което ми бе дадено. В сряда тази седмица пристигнахме в Плевен срещнах се с УНГ и той потвърди "да налага се операция, настройвай се на тази вълна", каза че мога да отложа но не прекалено дълго във времето, месец два да но не година. Силно се надявах на друго решение за моя случай, но уви....... Вътрешно някакси исках по-скоро да приключи всичко и във същия момент умирах от страх и притеснение, как ще протече и след това какво ще се случи с мен, как ще реагира детенцето ми..... Стигнахме до там да насрочим дата за 05.12.2013 каза ми че болничния престои е 7 дни и понеже клиниката е частна се доплаща 200лв. От предния ден трябва да постъпя за да ми направят изследвания и скенер. Операцията ще я прави УНГ. Взех си листчето за хоспитализация с диагноза :Вродена аномалия на лицето и шията неуточнена и обективно състояние отбелязано в амб.лист Окръглено туморовидно образование ..........и излязох като попарена от кабинета. Не бях убедена вътрешно, че точно това е решението на моя проблем, можи бе доктора не успя да ме "спечели" незнам, а и тези много варианти на диагнози.... Вечерта мислихме много с мъжа ми как да постъпим да потърсим ли друго мнение...... и така отново попаднах на тази тема. Намерих координати на проф.Пандев и в четвъртък сутринта почнах да звъня да търся час, за мой късмет се беше освободил час за същия ден.  Мнението на проф. е че към момента не се налага оперативно лечение, тъй като нямам нарушение във функцията на жлезата, както и промяна в здр.състояние и след 6м. да си направя едно ехо отново, както и да пусна един TSH и Калцитонин, готовите изследвания да му изпратя на емайл, и ако има нещо което да е притеснително то той ще настоява за операция.
Така в рамките на 24 часа бях в двете крайности.
Благодарна съм, че попаднах на вашата тема и точно на този лекар.
  bouquet

# 541
Здравейте момичета. Отдавна ви чета, но сега се реших да ви питам някои неща. С базедова болест съм от близо 6 години. Предстои ми операция при д-р Ганчев в Майчин дом. Когато се срещнах с него ми каза, че в продължение на 2 седмици преди операцията трябва да пия някакво лекарство или разтвор, което се приготвя само в София и то на 1 единствено място. Освен това операцията трябвало да е ок. 10 ден от цикъла. Не срещнах нищо писано по тези въпроси. При вас така ли беше? Имате ли идея какво е това лекарство? Нищо не ми обясни. Аз съм от провинцията. Каза ми да отида януари за рецепта и да го взема и тогава ще говорим конкретно... Аз естествено това не ми излиза от главата.

# 542
Здравейте момичета. Отдавна ви чета, но сега се реших да ви питам някои неща. С базедова болест съм от близо 6 години. Предстои ми операция при д-р Ганчев в Майчин дом. Когато се срещнах с него ми каза, че в продължение на 2 седмици преди операцията трябва да пия някакво лекарство или разтвор, което се приготвя само в София и то на 1 единствено място. Освен това операцията трябвало да е ок. 10 ден от цикъла. Не срещнах нищо писано по тези въпроси. При вас така ли беше? Имате ли идея какво е това лекарство? Нищо не ми обясни. Аз съм от провинцията. Каза ми да отида януари за рецепта и да го взема и тогава ще говорим конкретно... Аз естествено това не ми излиза от главата.

chicco_r мен ме оперираха преди една година от Базедова болест,след 4г неуспешно лечение.Но не съм пила никакво лекарство освен Propicila(който си приемах ежедневно,за да се подържа в норма нивото на ТСХ)Какво е това лекарство,защо не го напишеш тук,за да ти кажем.Или все още не ти е изписано.
Консултирала ли си се с друг ендо-хирург.Не съм чувала нищо за д-р Ганчев.И аз съм от провинцията.но благодарение на момичетата тук в форума намерих правилния хирург и не съжалявам.Само мога да ти дам един съвет,да се оперираш при лекар тясно специализиран ендокринолог-хирург,а не просто хурирг.Който прави и такива операции.Имах варианти да избирам,тук в Бургас или по здравна каса при хирург(с извинение който оперира хемороиди+щитовидни жлези) и  да си платя при доц.Сечанов,който е специалист в тази област.
Разбира се пари се намериха за това,тъй като смятам че е по важно здравето ми.преди всичко.
Мога да кажа че вече една година след операцията,се чувствам отлично,и очакваме с приятеля ми малкото ни бебче.Живот и здраве всичко да е ок.
Извинявам се за дългия пост,ако искаш кординати на доцента,мога да ти дам на ЛС.Само пиши.

Момичетата тук пишат за доц.Пандев.Също невероятен специалист.Може някой да ти отогвори за него.

# 543
Не съм чувала за подобно лекарство.Не съм чувала някоя от нас,оперираните,да е пила подобно нещо преди операция.Да,диагнозите ни са различни,оперирани сме от различни хирурзи,но такова нещо чувам за първи път.Съжалявам,че не ти е казал какво представлява въпросното лекарство и колко ще ти струва.Това ''само в София'' и ''на едно единствено място''ми намирисва на пари.Дано не съм права,но стане ли дума за болници,първото нещо,което ми идва на ум са парите.

# 544
Дали не става дума за радиоактивния разтвор за сцинтиграфията?

# 545
  • гр.Гоце Делчев
и на мен много ми намирисва на излишно търсене на пари,по добре се насочи към д-р Пандев,той си го казва точно и ясно.Имала съм такъв случай по друг повод и дадох 150лв. за нещо,което въобще не ползвах.

# 546
Дали не става дума за радиоактивния разтвор за сцинтиграфията?

не мисля,,правила съм си сцинтиграфия,но тогава венозно ми вкараха йода,но и незнам какво общо има с операцията това,пък и две седмици да го пие малко странно,наистина май всичко е за пари Simple Smile

# 547
За сцинтиграфия нищо не са ми казвали. Когато се срещнах с хирурга лежах планово на 13 етаж. Като споделих с моята лекарка, ми каза, че това най-вероятно е Луголов разтвор и го давали за подтискане функцията и кръвоснабдяването на жлезата. Но защо пък само в София...  newsm78 . Да се предотвратят евентуални кръвоизливи по време на самата операция, а пък знам ли вече... Правя всичко точно както ми го казват и в крайна с/ка все не съм добре. А самия хирург ми го препоръча лекуващата ми лекарка.

# 548
Сцинтиграфията и йод терапията нямат общо с това,което е представено като предоперативна подготовка.

# 549
Луголовият йод (наричан още "разтвор на Лугол") за първи път е разработен от френския лекар Жан Лугол, през 1829 година. Той е прозрачна кафява течност, състояща се от 10 части калиев йодид (К1), до 5 части йод и до 85 части (дестилирана) вода. Той е ефективен бактерицид и фунгицид и всъщност, е бил най-добрият антисептик за столетието (макар че има лабораторно приложение отделно и независимо от лечебната употреба). Луголовият и други подобни йодни разтвори вероятно са отпаднали от употреба през втората половина на 20 век поради конюнктурата на икономиката: първо, той е толкова евтин като цена, че не може да се сравни с "чистата" добавена стойност на антисептиците, които са с големи пазарни мускули; и второ, той може да оцвети дрехите и дори временно да остави петна по кожата, когато се използва локално за лечение на рани. Вътрешните приложения на различните йодни разтвори са били публикувани и обсъждани повече от столетие. Преди 75 години, разтворът на Лугол обичайно се е използвал от лекарите
Ако е това.......без коментар.

# 550
  • varna
Момичета от известно време имам големи притеснения за здравето ми .При рутинни изследвания се установи,че имам увеличен калции в кръвтта.Джипито ми ме изпрати при ендокринолог.След направените изследвания се оказа ,че паратхормона ми е повишен и отново ми е повишен калцият в кръвтта .След като се чуди какво да ме прави ,тъй като всички други изследвания са ми добре и другите хормони са ми в норма реши ,че трябва да постъпя в болница за да ме изследват допълнително ,тъй като се съмнява ,че може би имам тумор на паращитовидните жлези.Искам да подчертая ,че даже не ме гледа на ехограф ,тъй като нейният не бил хубав и само щяла да ми вземе напразно парите.Обади се в болницата и ми запази ден за приемане 6.01.2014. След като доста прочетох в темата не видях някой да има такъв точно проблем.Ще ви бъда благодарна ако споделите как да се свържа с доктор Пандев или Сечанов .Може и на лични.Някъде четох,че доктор Сечанов правел операции в Бургас и дали още ги прави.Благодаря ви предварително!

# 551
Аз имам подобен проблем. С тази разлика, че имах проблеми с щитовидната жлеза и трябваше да се оперирам. Преди операцията обаче, реших освен хормоните на щитовидната жлеза, да изследвам и паратхормона, който никога не бях изследвала. И той се оказа почти 3 пъти по-висок от горната граница. Моята ендокриноложка каза, че най-вероятно имам тумор на паращитовидните жлези. А само седмица преди това ми бяха правили скенер на щитовидната жлеза и там пишеше „паращитовидни жлези – б. о.“. Преди операцията показах изследванията на хирурга, той също каза, че най-вероятно имам тумор на паращитовидните жлези и че по време на операцията ще видят и паращитовидните жлези. След операцията той каза, че няма нищо на паращитовидните жлези и не са ги махнали. А иначе цялата щитовидна жлеза ми беше премахната. След операцията също 3 пъти си правих изследвания на паратхормона и той все е висок. На горната граница е и калцият ми. Ендокринолозите така и не установиха от какво е това. Но очевидно не е тумор. Затова не се плаши. А на лични ще ти пратя GSM на доц. Сечанов. Той ме оперира и съм много доволна

# 552
  • varna
Благодаря на ann_  и  katrin77 за бързите отговори и съобщенията на лични .Мисля да изчакам да ми поставят окончателна диагноза и в болницата и тогава ще потърся второ мнение при други лекари.Също се интересувам от еднодневната хирургия на щитовидната и паращитовидната жлеза която се прави доколкото разбрах в ИСУЛ.Разбрах че  по-лесно се понася и е щадяща здравето и тъй като съм голяма
бъзла ако се наложи операция може би ще се насоча натам.Благодаря предварително!

# 553
Здравейте .Мен ме оперира др.Рабчев в Плевен -авис медика .Доволна съм .Във вторник ме оперира и в сряда ме изписаха .Много внимателен лекар .

# 554
Здравейте,
Аз съм мъж на 30 години и юли месец бях опериран от папиларен карцином при доц Сечанов !! Отстраниха ми цялата жлеза - от направената биопсия се установи че рака не се е разпространил извън жлезата, а е само във възелчето което се е образувало в нея!! С диабет съм от 12 години и преди операцията бях с хашимото от 5 години.
Операцията мина добре възстанових се доста бързо. Hug Hug

TSH - 30 - 8 месец/ 11- 10 месец/  4 и малко -сега при доза на хормона 175 мг
Тиреоглобулин - 0,24 - 8 месец / 0,25- 10 / 0,65 - сега
Висок мат 760 - 10 месец #Cussing out

Искам да попитам ако има някои със същата диагноза да даде съвет какво да следя за напред ?
При условие , че вече нямам жлеза тиреоглобулина ще стане ли 0,00 или ще е с такива ниски стойности  ??

Ако някои има въпроси относно операцията при доц Сечанов в Майчин дом да пита каквото го интересува !!
 Grinning Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт