Операция на щитовидната жлеза - 8

• 139 868
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
 dafinov list,аз влязох направо за операция,с готови изследвания.
Наистина трябва да си в специализирана клиника,за Каспела интересувала ли си се?Тя е пловдивска клиника по ендокринология.
Разбирам пред какво си изправена и много съжалявам,че не мога да ти посоча конкретно име.
В твоят случай може би Майчин дом ще е добър избор.Не знам дали в темата за Хашимото момичетата ще могат да те ориентират по-добре.Опитай и там и да се надяваме,че тук ще се включат момичета,които имат конкретна информация.

# 571
Тези дни четох, че болница  Каспела е между топ 300 фирми в България, браво  Peace http://dir.icap.gr/mailimages/e-books/BLiB2013/2013_10_29_10_24_38/document.pdf на 51ва стр.
 Навсякъде ще платиш за операцията допълнително. безплатно може би във ВМА, но най-вероятно ще те претупат, ужасни са  Tired Оперирах се там, но си платих...
За Токуда през 2011 ми казаха, че се доплаща само 300лв избор на екип. Сега не знам как е.
В Ендокринологията и в ИСУЛ казват, че работят най-добрите лекари, но е и най-скъп избора на екип.
Успех dafinov list Hug

# 572
Благодаря момичета  bouquet. Не е задължително да съм в София, важното е да се направят изследванията от добри специалисти. Поинтересувах се от Каспела, също така и от Авис Медика, Плевен. Според мен са добро решение. Какво ще кажете?

# 573
  • При розите и топлата вода ......!
Привет прекрасни!
dafinov list, Hug Аз съм лежала в Майчин дом и Военна болница- за изследвания. Според моята ендо в Майчин дом е мястото където се намират най- добрите специалисти в областта на щитовидната жлеза. Аз обаче съм много доволна и от Военна болница- и като изследвания и като отношение. Там лекуващ лекар ми беше д-р Хаджилазов. В Майчин дом моя лекуващ е д-р Манова, но за Шинков казват че е много добър- препоръчвам ти го. Във Военна болница бях абсолютно безплатно, не ми взеха дори и задължителните по каса дневни, защото съм по такава клинична пътека-110. В Майчин дом /тя всъщност е УСБАЛЕ "Иван Пенчев"/ първият път си ми взеха по колкото на ден не помня 5 -6 лв. - клиничната пътека е 5 дни, взеха ми и  50 лв. за избор на лекуващ лекар, но следващите пъти имаше забрана за пари за избор на лекуващ лекар.
Ако ще ти правят изследвания права е твоята ендо - трябва да е специализирана клиника, а най- доброто е Майчин дом и Военна болница. Ако стане въпрос за операция естествено Исул и д-р Пандев.
За Каспела -аз категорично не!!!!- от там съм на такъв хал - до живот.
Естествено избора си е лично твой. Hug
Каквото да избереш пиши за впечатления.
М Е А, Hug Hug Hug
Момичета, пожелавам Ви , прекрасни празници! Hug

# 574
# 575
Аз съм оперирана в "Каспела" от доц.Димов и съм много доволна-от отношение ,професионализъм,постоперативни последици.Операцията на щит.жлеза е единствената,с която приключих еднократно и всичко е нормално,за разлика от останалите ми,които са серийни и повече от 13-14год.

# 576
Авис -медика  ---Плевен  .Много съм доволна  оперира ме д-р Рабчев  .Прекрасен човек и професионалист .Няма да съжалявате  ако се оперирате там .Условията са перфектни  .Персонала  също

# 577
М Е А  bouquet. Направо не знам какво да правя и къде да отида ooooh!. Моята лекарка ми предлага Ендокринологията или Александровска. Във Варна съм била, но не смятам, че лекарите са добри. Всъщност аз трябва да се подложа на изследвания, които се правят само в клиники по ендокринология. Ще съм по клинична пътека, с направление. Дали ще ми искат допълнително пари в Ендокринологията?
Не искам да те отчайвам, но от прочетено и споделено от други хора, за тридневен престой в болница ЗА изследвания и УЖ за уточняване на диагнози - не очаквай внимание на доктори и куп изследвания по клинична пътека.
Един, два хормона, ПКК ( или за каквото изследване те пращат по клиничната пътека - биопсия, ЯМР или друго)... ако дойде доктор да те види, поне веднъж, ще е много. И това не в конкретна болница, а по принцип. По клинична пътека те вкарва някой доктор УЖ за изследвания.
А те си отчитат бройките и толкова. Та, не че докторите не са толкова добри. Просто има голяма разлика дали парите се дават на ръка или през касата. По първия начин, за да ти вземат парите ще те изследват за каквото ти душа иска, а по-втория - да си отчетат дейността - минала през болницата и заминала. Пускат ти конкретното изследване, лежиш 3 дена и си тръгваш.
Дано, дано не съм права! Както казах, споделям мнение от прочетено и споделено от други хора.
 Peace

И на последно място да отбележа, че завеждащия ендокринологично отделение в Университетска болница Света Марина във Варна - доцент Кирил Христозов е отличен специалист и диагностик. Казвам го като негов бивш пациент, но... като пациент на частно. Peace

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 18:45 от Merelenda

# 578
Хора, а какви са тези изследвания на които Дафинов лист трябва "да се подложи на изследвания, които се правят само в клиники по ендокринология."  Thinking Сцинтиграфия или биопсия, друго какво? Хормоните и ПКК и калций примерно са макс 50-60 лв в лаборатория, защо ще й ги правят в болница....

# 579
Може би ЯМР по каса?

# 580
Здравейте отново момичета. Не исках да навлизам в подробности, защото не е по вашата тема, но щом се интересувате ще обясня. Имах аденом на хипофизата, лекувах се, аденомът изчезна /не беше голям/, но измененията при хипофизата останаха. Имам леки изменения при щитовидната жлеза, повишено тсх, също лекувано. Преди няколко седмици отидох на ендокринолог, защото не се чувствам добре. Отново съм с повишен пролактин, вече имам и високо кръвно и т. н. Лекарката ме разпита подробно /за първи път ходих при нея/ и като разбра, че пия много вода /към 3-4 л. на ден/ ме накара да си пусна изследване за относително тегло на урината. Резултатът не е добър и тя ми каза, че трябва да постъпя в клиника за изследвания за безвкусен диабет, които не се правят в обикновени лаборатории. Също така трябва да ме изследват и за хипоталамo-хипофизарна дисфункция. Ами това е.
Merelenda, не казвам, че Христозов не е добър, но той е шеф и не се занимава много с пациентите, а другите лекари, но както казах - пускат изследвания, не обясняват и не се задълбочават в оплакванията. Ти сама каза - на частно.

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 20:40 от dafinov list

# 581
Какво значение има какви ще бъдат изследванията?Не само щитовидната жлеза е ендокринна.Хубаво е да помогнем с информация,ако имаме такава,ако ли не.....
Листчето ме изпревари:)
Момичета(и момчета:)) искам да ви пожелая весели празници и ако наистина се случват чудеса,то нека поне едно ни споходи:))))И здраве,здраве,здраве...колкото повече толкова повече.

# 582
 М Е А  bouquet. И аз пожелавам на всички здраве, а другото все ще се нареди някак Hug.

# 583
  • При розите и топлата вода ......!
dafinov list, това са специфични изследвания, които трябва да се направят в специализирана клиника. Естествено всеки лекар ще ти каже, че в неговото отделение могат да направят изследванията, но въпроса е дали това е вярно. newsm78
Инка, със сигурност има доволни от доцента, аз обаче не мога да скрия факта какво се случи с мен. Още повече, че от както пиша в тази тема по моя статистика още 4 човека са с моя проблем от същия лекар. Cry

# 584
Всичко е твърде индивидуално и късмет.
И мен светила ме оперираха друга система,извън ендокринологията и 15 год.не мога да изляза от болници.Каквото е трябвало,са го направили,това,че моят организъм е реагирал по различен начин,не мога да ги заклеймя.

Общи условия

Активация на акаунт