Операция на щитовидната жлеза - 8

• 138 831
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Боби  smile3501, и аз искам такива резултати  Simple Smile, ама ще видим утре какво ще стане.
pepi1963 много ме успокои Laughing.Пожелавам страхотен дена на всички  newsm51.

# 211
Здравейте,майка ми и я оперираха миналата седмица и махнаха доста възли и част от щитовидната жлеза,обаче тук от 2 дни има лека подутина/като топче/ над разреза и има болка зад ухото.Доста четох из нета и доколкото разбрах това се получава от прекъсване на лимфните пътища и се маха оперативно.Доста съм притеснена и не знам дали това е нормално след операция.Моля,ако някой знае нещо да сподели.Благодаря!

# 212
Не някой да сподели, има си лекуващ лекар/оператор, да се обърне към него.

# 213
Здравейте момичета,
каня се от 2-3 дни да пиша, защото на 14-ти имах едно яко разтреперване, което много ме разтревожи. Утре става месец от операцията, до онзи ден –14ти се чувствах много добре, без никакви изразени симптоми нито за хипер нито за хипофункция. Следя се "под лупа" нали жлезата се настройва и е възможно да има аномалии, но като имам предвид, че разполагам с част от ляв лоб очаквам да се позабави функцията й. Няколко пъти ми се случва след изпито кафе да се поразтреперя, това от последната седмица насам. Обаче на 14ти след кафето към 10.30ч така се разтреперих, че едвам си седях на краката, държа ме до към 15.00ч. Към 14ч ходих до работа да поздравя една колежка за РД.....и продължавам да треперя....... изпитвах някакво вълнение, ама чак пък толкова Thinking.....Не знам какво се случи, но се притесних, че е хиперфункционално.....Освен това отвреме-навреме ръцете ми треперят.
Нали се сещате, че мисълта която ми хрумна е "Край! Хиперфункцията продължава!"

Според вас възможно ли е, ако приемем, че функцията ми е забавена, нали това е по-логичното след операцията да изпитвам подобни хипертиреоидни симптоми? На вас случвало ли ви се е такова нещо?
На 1.06. трябва да правя TSH за първи път, не ми се бърза да го пускам още сега., но и това притеснение не ми дава мира.

Прегръщам ви   bouquet

П.П. Мислите ли си за среща?

# 214
Здравейте и от мен мили момичета,
Първо искам да благодаря на всички, които стискаха палци за поредната контрола  bouquet
Положението е следното:
TSH:               0.36  (0.27 - 4.5)
FT4:              15.62 (10 - 25)
FT3                  4.98    (3.95 - 6.Sunglasses
P( фосфор)     1.14   (0.8 - 1.61)
Калций            2.52   (2.12 - 2.62)
Паратхормон  29.44  (15 - 65)
Тиреоглобулин (туморния маркер ) 3.98 (1.4 - 78)

Можем да заключим,че това са добри резултати, имайки предвид,че маркера не расте от предния път (3.52), но ТСХ се е качило, без промяна на Еутирокса.Вероятно ще ми качат дозата точно през лятото Twisted EvilПроблема обаче с лимфния възел остава.Все там си е и все толкова голям.Не расте слава богу, но както знаем тези неща имат бавна динамика.Ендото от Варна, което ме наблюдава вече ме понатиска за биопсия, но преди да чуя мнението на Пандев нищо не давам StopЛошото е,че ми вкара психария,че на фона на ниския ( дори не знам добър резултат ли е)  общ Тиреоглобулин, при биопсия, ако има нещо лошо във възела можело да се открие хиляди пъти над нормите CryОсвен това ми предлага някаква PEI инжекция, която вкарвала алкохол в самия възел и той склерозирал или нещо такова.Шантава работа.А най-лошото е,че Пандев никакъв не ми пише.Още сега започвам да го тормозя с имейли и обаждания, докато не запиша час при него, та да имаме яснота какво да правим. newsm78 newsm78
Ааааа, щях да забравя - добрата новина е, че каквото и да има в този възел го приемам по-спокойно:))) Чак не мога да се позная, след сълзливите си постове по-напред.
Tanq09,в никакъв случай не си вкарвай в главата идеята,че болестта се завръща.Просто.....пий си по-слабо кафенце HugДори и да се потвърди предположението ти, има изход - махат ти цялата жлеза и забравяш за проблема, но няма да е така сигурна съм Hug Hug
Идеята за среща е страхотна и както знаете ние тук,част от североизточна България я осъществихме:)Няма да е никак лошо да се видим всички с "герданите"
От мен много  Hug Hug Hug

# 215
  • гр.Гоце Делчев
Таня не се вкарвай в разни филми,понякога ръцете треперят и на нервна почва или вълнение,притеснение.Знаеш ли и моите ръце от колко много години треперят и колко пъти са ме майтапили,че съм като алкохоличка   LaughingПонякога ми се е случвало да треперят и от преумора,пък и от ниското кръвно.az_alexa браво като гледам резултатите са ти в норма.И аз искам срещшчка момичета,но няма време.

# 216
Здравейте момичета,
каня се от 2-3 дни да пиша, защото на 14-ти имах едно яко разтреперване, което много ме разтревожи. Утре става месец от операцията, до онзи ден –14ти се чувствах много добре, без никакви изразени симптоми нито за хипер нито за хипофункция. Следя се "под лупа" нали жлезата се настройва и е възможно да има аномалии, но като имам предвид, че разполагам с част от ляв лоб очаквам да се позабави функцията й. Няколко пъти ми се случва след изпито кафе да се поразтреперя, това от последната седмица насам. Обаче на 14ти след кафето към 10.30ч така се разтреперих, че едвам си седях на краката, държа ме до към 15.00ч. Към 14ч ходих до работа да поздравя една колежка за РД.....и продължавам да треперя....... изпитвах някакво вълнение, ама чак пък толкова Thinking.....Не знам какво се случи, но се притесних, че е хиперфункционално.....Освен това отвреме-навреме ръцете ми треперят.
Нали се сещате, че мисълта която ми хрумна е "Край! Хиперфункцията продължава!"

Според вас възможно ли е, ако приемем, че функцията ми е забавена, нали това е по-логичното след операцията да изпитвам подобни хипертиреоидни симптоми? На вас случвало ли ви се е такова нещо?
На 1.06. трябва да правя TSH за първи път, не ми се бърза да го пускам още сега., но и това притеснение не ми дава мира.

Прегръщам ви   bouquet

П.П. Мислите ли си за среща?

Не се вкарвай във филми,момиче Simple Smile Аз си треперя доста често, вчера например изпих 2 кафета и като се разтреперих,като ми се разхлопа сърцето,абе ужас голям,а и аз съм паника. Не търси симптоми,защото ще ги намериш, от опит ти казвам. Според мен недей да бързаш да пускаш TSH, все пак си трябва време,за да се настрои жлезата и да са в норма, и аз като теб съм само с ляв лоб, пуснах си изследванията на 2 месец и всичко беше ок. Лек ден и да се похвалиш с добри резултати!  Hug

# 217
Здравейте момичета,
в понеделник ми предстой биопсия на щитовидна жлеза и съм меко казано притеснена.Ще ви помоля да ми дадете някаква информация как протича процедурата и дали е болезнена.А и някаква ориентировачна цена на самата процедура и за изследването на патоанатома

# 218
Здравейте,

Очевидно ще се наложи и аз да се оперирам. Двоумя се между Пандев, Сечанов, а ми препоръчаха и проф. Румен Георгиев - 2 хирургия в МА.
Уплашена съм и искам да избера добър хирург.
Не откривам актуални телефони за да насроча среща и съответно да реша при кой да се оперирам. Мога ли да помоля, който има актуални телефони на тези лекари, да ми ги изпрати на лични.

благодаря Simple Smile

# 219
dori4on ,биопсията не е болезнена.
prosto taka ,моят съвет-Пандев.Добър специалист,модерна техника,мониторинг на гласов нерв,добри условия за пребиваване в Еднодневната,никаква реанимация,дренажи и подобни*екстри*Няма нищо страшно нито в операцията,нито във възстановителния период след това.В случай,че се ориентираш към него ще ти дам координатите му-телефон и мейл.
Момичета Hug

# 220
Dori4on, къде ще ти правят бопсията, в коя болница?
Малко по- напред в темата съм обяснила подробно как протича, наистина, МЕА е казала- болка няма! Някъде искат да постъпиш в болница за 3 дни по здравна каса, а имаш вариант и на платено, резултатът излиза веднага и цената е от 50 до 200 лв, зависи от клиниката. На теб възелче на щитовидна ли ще биопсират? На мен май ще ми предстои биопсия на лимфен и не знам на кого да се доверя

# 221
Здравейте,

Очевидно ще се наложи и аз да се оперирам. Двоумя се между Пандев, Сечанов, а ми препоръчаха и проф. Румен Георгиев - 2 хирургия в МА.
Уплашена съм и искам да избера добър хирург.
.................... 
Моят съвет - избери Пандев или Сечанов и колегите им в ИСУЛ и Майчин дом.
далеч от МА  Naughty

Споко и успех Simple Smile не е страшно!

# 222
Dori4on, къде ще ти правят бопсията, в коя болница?
Малко по- напред в темата съм обяснила подробно как протича, наистина, МЕА е казала- болка няма! Някъде искат да постъпиш в болница за 3 дни по здравна каса, а имаш вариант и на платено, резултатът излиза веднага и цената е от 50 до 200 лв, зависи от клиниката. На теб възелче на щитовидна ли ще биопсират? На мен май ще ми предстои биопсия на лимфен и не знам на кого да се доверя

В Пловдив ще правя биопсията и лекаря не работи със здравна каса т.е  ще е изцяло платена.Затова съм притеснена  за цената
Имам два хипоехогенни  възела на щитовидна жлеза.На тях ще правят биопсия.През 2004 год. ме оперира доц. Пандев,но тогава не правих биопсия ,а направо операция.
Биопсията ще ми прави доктор Нончев.Тъй като тук пишат и четат хора от цялата страна ,може би някой ще може да ми каже нещо за него

# 223
dori4on Защо се налага да се прави биопсия? Сигурна ли си, че не ти е препоръчана заради парите?
В темите назад имаше доста коментари за биопсиите и доста от тах бяха отрицателни за смисъла и ползата им.

# 224
dori4on Защо се налага да се прави биопсия? Сигурна ли си, че не ти е препоръчана заради парите?
В темите назад имаше доста коментари за биопсиите и доста от тах бяха отрицателни за смисъла и ползата им.

Напротив, аз мисля, че ако е направена кадърно биопсията е един от показателите да не легнеш на масата без да има нужда! Важно е да се бодне средата на възела, за да не е фалшиво отрицателен за злокачественост и ако е достатъчно малък може да се живее няколко години без операция, все пак с цяла щитовидна жлеза си е по- друго, особено здрава Rolling EyesДруг е въпроса, че операцията е кардинално решение, но понякога вредите са по- големи от ползите
Момичета Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт