Операция на щитовидната жлеза - 8

• 141 661
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Д-р Ралица Иванова ти е препоръчаната лекарка,Мемчо.

# 436
  • София
Д-р Ралица Иванова ти е препоръчаната лекарка,Мемчо.
Благодаря много!

# 437
Здравейте, момичета,

От няколко часа чета темата и определено се чувствам по-добре.  Добре, че ви има.  Simple Smile
Нека и аз си разкажа за проблема. През май ендокриноложката, при която отидох на вторичен преглед  заради проблеми с нередовен цикъл и инсулинова резистентност реши, че иска да ми види жлезата на ехограф, въпреки нормарлното ми ТСХ.

И така се откри възел в десния лоб с размери около 33-39 мм. Първото което каза е, че само операция му е майката като не става въпрос това да се случи до дни. Изпрати ме и в отделението по образна диагностика за второ мнение. Същите неща чух и от доктора там, като той не предполагаше, че току-що съм научила какво си имам и ми говореше неща от сорта "Както знаете имате голям възел и най-вероятно знаете, че ви трябва операция...."

Ендокриноложката ми препоръча да отида при д-р Кънев от Ендокринологията. Из нета намерих като цяло само добри отзиви за него. Отидох в края на август, естествено същите думи за операция, с изключение на размерите. Той написа в листа че възела е с размери 5/6 см.  Shocked Попитах го дали е порастнал толкова много от май, но ми обясни, че всъщност не е порастнал, зависело от гледната  точка и нещо от сорта. На въпроса има ли съмнение за злокачественост, той беше категоричен /както и другите двама доктори преди това/, че е доброкачествен. Даде ми списък с изследвания, каза ми за 900-те лева на каса за избор на екип и да заповядам през октомври.

С две думи в понеделник 14.10. трябва да се явя в Ендокринологията за операция на същия или другия ден. Излишно е да подчертавам колко много ме е страх и колко кофи гипс съм изпила. Видях, че повечето сте били при д-р Пандев, но все пак ако има някоя от вас, която е била в Ендокринологията и при д-р Кънев нека драсне някой ред. 
След преживяното секцио и отстраняване на жлъчка съм станала страшно страхлива. Ужасявам се от факта, че ще съм в болница, че трябва да се седи и в реанимация, гласа, болките и всички тези неща, свързани с престоя и операцията. Ще съм благодарна на всяка подробност.

И още нещо, мислите ли че ще мога да се върна на работа след две седмици, защото никой няма да ме търпи в болнични с месеци, пък и няма кой да ми свърши работата.

Предварително ви благодаря Simple Smile

# 438
  • при моите деца .....
aaccee, първо успокой се!  Hug
Аз съм оперирана от Кънев..... преди.............. много години - отстранена ми е жлезата, майка ми се оперира 1 година след мен - отстранена жлеза, етърва ми - премахнати 2 възела и то преди сватбата - нямаше личащ  белег, а тържеството беше след 8 месеца.
Аз съм се оперирала, когато не вземаха такса за избор на екип.

Аз лично нямах проблем с възстановяването и можех да работя след дни - ако работиш офис работа, не е препоръчително вдигане на тежко.
Но да си знаеш, че ти се полаган няколко 30-дневни болнични.
Ако имаш въпроси - насреща съм.
Ще си извадя епикриза, всичко и ще ти отговоря по-подробно.
В болницата бях 4 дни - по-късно ме приеха в понеделник и бях планувана за сряда - в петък ме изписаха.

# 439
Благодаря ти, Боби. Като ви чета така се успокоявам въпреки проблемите, които сте преживели.
Доктора също ми вдъхва доверие, въпреки че съм го виждала веднъж и сме се чули по телефона веднъж.

Всъщност белега май е последното нещо, за което се притеснявам. Шашкам се от болките след това. Дали са болки или по-скоро дискомфорт. Шашкам се и от самия престой в болницата. Дано ме оперират веднага, да не оставам за другия ден, та да ми минава от главата.

Чудя се и телефона мога ли да си взема в реанимацията и как става това. Тъп въпрос, но трябва да съм във връзка със света, иначе ще откача Simple Smile
Що се отнася до работата, да работя в офис, счетоводителка съм в счетоводна къща. Ако има някоя друга такава от вас ще ме разбере. Имам две седмици между двете ДДС-та за да се оперирам и възстановя що годе и да се върна на тръстиката.

Дано всичко мине бързо и без усложнения и след това да нямам и проблем с хормоните. Сега са ми в норми, но след като махнат половината жлеза едва ли може пак да е така.

# 440
aaccee,привет:)
Телефон,шише с вода и сламка,кърпички-всичко това можеш да вземеш в реанимация.До следващата сутрин ще си на легло.Болки няма,наистина няма.Дори вечерта по програма се поставя болкоуспокояващо,независимо,че нито една от жените около мен нямаше нужда от него.
Нека горнището на пижамата или фланелката ти са с по-голямо деколте или копчета.Така ще ти е по-лесно да се облечеш,защото в операционната си гола до кръста,с твое си долнище.
Колкото до възстановяването-познавам момичета,които на още на следващият ден са шофирали сами на дълги разстояния.Така че за  ДДС-то ще си в бойна готовност:)
Условията в отделението са прилични.Престоят ти няма да е повече от 3 дни,така че не се притеснявай.
Ще се изненадаш как бързо и лесно ще мине всичко:)
Пожелавам ти успех и ще чакам новини Hug Hug

# 441
Много, много благодаря за инфото, Меа. Успокои ме  Hug
Ще пиша веднага като мога. Тази седмица явно ще е по-тежка за мен докато очаквам да се случи, но благодарение на милите думи ще се справя Simple Smile

# 442
aaccee,
Аз се оперирах на 17.09.,но понеже бях при доц.Пандев-няма да пиша подробности за самата операция.На другия ден-18.09 ме изписаха.На връщане смених съпруга ми на волана и шофирах около 200 км.Нямаше проблеми.Върнах се на работа след още 2 дни.Проблеми с гласа нямам.Болки не съм имала и не съм ползвала болкоуспокояващи.Само на 6-7 ден от операцията имах чувството ,че някой с тел ме пристяга в тази област на шията.Вече съм добре.Все още имам лек оток в областта на операцията,но надявам се и това да премине.Трябва да ти кажа,че и аз бях много притеснена и момичетата тук много ми помогнаха с информация и добри думи.Желая ти успех.И наистина ,ако можеш-не се шашкай...

# 443
Minilini, благодаря ти. А при Пандев знам че има отделение по еднодневна хирургия. Става въпрос за лапароскопска хирургия или не? И ако не е тайна колко ти струва, за екип ли плаща или за операцията?
Аз се надявам ако не на другия, то поне на по-другия да ме изпишат.

# 444
Minilini, благодаря ти. А при Пандев знам че има отделение по еднодневна хирургия. Става въпрос за лапароскопска хирургия или не? И ако не е тайна колко ти струва, за екип ли плаща или за операцията?
Операцията е чрез мини инванзивен метод. Малък разрез от 3 до 5 см.
Лапароскопия се наричало, когато е на коремни органи, а на жлезата било мини инванзивен метод. Цитирам доцент Пандев.  Heart Eyes Иначе, да, в еднодневна хирургия.
За актуалните цени ще ти пише Minilini, че моето инфо може да е старо. Hug

# 445
Писах ти на лични.Иначе добре ти е написала Merelenda.

# 446
Благодаря за отговорите  Simple Smile

# 447
Имам един въпрос,има ли оперирани от др.Григор Григоров от ВМА -за отстраняване на жлезата, предстои ни  операция и сме притеснени,моля споделете,ако имате опит в тази болница и при този доктор.

# 448
  • при моите деца .....
djina76, не съм оперирана при посочения от теб лекар, но съм с отстранена жлеза. Важното е да си спокойна, а други момичета, предполагам, ще се включат с отзиви за лекаря.

Аз ще си пускам контролно хормони - личния лекар ми предложи сам да ми даде, когато ходих на си взема направление за ПКК.
Бях малко болна тази седмица и ме посъветваха да изчакам седмица-две преди да пусна ПКК, за да няма отклонения, та ако не тази сряда, следващата ще пусна изследванията - програмата ми е така направена, че само в сряда нямам първи час и ..... Но може и тази да отида.... ще видя.

# 449
Здравейте,
Може да е ставало въпрос назад, извинете ако се повтарям. Някой подлагал ли се е на ултразвук с този нов апарат в Университетска болница по ендокринология, София при доц. Русанка Ковачева?
Модерно лечение с ултразвук

Общи условия

Активация на акаунт