Операция на щитовидната жлеза - 8

• 139 826
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • гр.Гоце Делчев
ЧНГ на всички момичета,желая ви много здраве,късмет и дано са по-малко тези ,които имат проблеми със щитовидната жлеза. HugГелика можеш ли да ми пишеш на лични ккви симтоми има заради паращитовидните жлези,че  и аз като съм почнала със здравословни проблеми от 22 декември,та до сега.Предстои да ми правят изследвания на калции и парат хормон,ако съм запомнила правилно.Много рядко взехме да пишем вече,а някои изчезнаха съвсем като Меци например и Инка,се включва  много рядко. Hug Hug Hug

# 601
Народна медицина при проблеми с щитовидната жлеза
  http://try.bg/n-28269-%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0 … D0%B5%D0%B7%D0%B0

# 602
ЧНГ,момичета Hug
Нека желаното от вас стане реалност!

# 603
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Вчера имаше предаване за възлите на щитовидната жлеза, копирам линка, който иска да го гледа
http://www.btv.bg/shows/duhat-na-zdraveto/videos/video/158813596 … sheto_zdrave.html

# 604
Здравейте , моята операция мина на 10.12, в ендокринологията , днес си взех хистологията , за която хирурга се изказа мимоходом че всичко е наред и че ще говорим като отида на преглед при него.
Като я видях леко се притесних , въпреки че пише:

клинична диагноза-струма нодоза
Т-6,7 гр.(това го разбирам като тегло 6,7 грама)
Хистология-Нодозна фоликуларна струма с огнищни дегенеративни промени.

Само това пише , притесняват ме тези огнищни дегенеративни промени , моля ако някой е запознат да се включи , в четвъртък ще посетя хирурга , но дотогава нещо ме притеснява.

# 605
 Честита Нова Година на всички!Желая ви много здраве ,успех и късмет през годината!
Ако е възможно да ме посъветвате и особено Гелика към кой ендокринолог да се обърна в Пловдив
тъй като се оперириах при същия доцент през м.май 2013г.И оттогава е ходене по мъките.От операцията имам наранени паращитовидни жлези/досега трябваше да отшуми/да ама не.Имам проблеми -болки в мускулите,мравучкане и кошмарно безсъние.Когато приемам калций горе долу е поносимо.Но при последните изследвания паратхормона и калция уж бяха в норма.Спрях таблетките калций и проблемите отново са на лице  newsm78.Освен това се прибави аритмия и не мога да гълтам лекарствата /давя се-това е след операцията/.

# 606
Д-р Нончев-старши ти препоръчвам от Пловдив.

# 607
Здравейте, аз съм нова от вашия отбор, диагнозата ми е струма нодоза ,имам дата за операция на 20 януари , но все още се чудя тъй като тиреоглобулина ми е в норма-26, имам нужда от подкрепа има ли някой който се е оперирал и после да съжалява...а за пловдив препоръчвам ендокринолог- доктор Ботушанов , много добър специалист, аз съм зна операция във ВМА-София , но смятам след операцията да го посещавам редовно, телефона му е 0888697391,всичко казва , обяснява и ти дава документ черно на бяло без никакви колебания ,казва всичко точно и ясно...препоръчвам го... Peace

# 608
  • При розите и топлата вода ......!
Привет, Любимки! За много години! Hug
gia_n, за съжаление не мога да ти помогна за добър ендо от Пловдив, защото не съм от там. Там само се оперирах smile3511.
Такъв вариант наранени паращитовидни жлези няма. Понякога при неопитни!!!! хирурзи се травмират, но функциите им се възстановяват до няколко дни. Такова трайно положение като нашето е сигурен признак че просто са ни отстранени жлезите. Ей така!! /Ей пак се нервирам.........../. Аз на изследвания просто не вярвам. Вярвам на симптомите. Защо не влезеш в клиника да ти направят пълни изследвания.
rusanka_a стискам палци! Hug

# 609
"Аз на изследвания просто не вярвам. Вярвам на симптомите."-това какво значи?

# 610
 Много ви благодаря за бързия отговор,а този д-р Ботушанов работи с направление?И това за клиниката към същите ли лекари да се обърна?С направление може ли?При последното посещение доцента ми каза ,че те били само  хирурзи и да  ме лекува ендокринолог.Т.е. не иска да го занимавам.

# 611
Здравейте момичета, за съжаление и аз май ще се присъединявам към вас. Предстои ми биопсия на щитовидната жлеза и евентуално операция. Искам да попитам има ли някоя от вас, която се е оперирала във Варна, при кого и дали е доволна. Прочетох за лекарите, които препоръчвате, но все пак, ако  може ми препоръчайте добър хирург във Варна.

# 612
  • в полите на Балкана
Здравейте момичета, съпруга ми е с увеличен десен лоб на щитовидната жлеза и в понеделник ще постъпи в УСБАЛЕ "Иван Пенчев" за операция. Местният ендокринолог му е препоръчал д-р Кънев. Иска ми се да чуя отзиви на минали през неговите ръце. И още въпроси имам. Колко дни е престоя? В реанимация колко време се стои? Има ли нужда от придружител? Четох старите теми и тази по диагонал и си признавам разбрах само, че престоя в болница е 2-3 дни, така ли е наистина. Много съм притеснена, от неизвесното, от проблемите, които могат да възникнат, от това,че може да има нужда от помощ, а ние сме от провинцията и ще ми е трудно да не кажа невъзможно да отида и аз. Както повечето знаят големият ни син е с тежко увреждане и за сега не съм намерила човек, които да го гледа, ако се наложи. Та затова и притеснението ми е безумно. 

пп Съпруга ми беше насочен към доц. Димов от Пловдив или към д-р Кънев. Избра втория.

# 613
  • при моите деца .....
Здравейте момичета, съпруга ми е с увеличен десен лоб на щитовидната жлеза и в понеделник ще постъпи в УСБАЛЕ "Иван Пенчев" за операция. Местният ендокринолог му е препоръчал д-р Кънев. Иска ми се да чуя отзиви на минали през неговите ръце. И още въпроси имам. Колко дни е престоя? В реанимация колко време се стои? Има ли нужда от придружител?

пп Съпруга ми беше насочен към доц. Димов от Пловдив или към д-р Кънев. Избра втория.
Аз съм оперирана от д-р Кънев на 18 януари 2007 година  newsm78
Доволна съм, мен ме приеха в понеделник, но за вторник вече беше изготвен графика, оперираха ме в сряда, изписаха в петък. Значи 3-4 дни.....
Няма нужда оперирания от придружител.
В реанимация 1 ден.
Ако имаш още въпроси - не се притеснявай....
Малко ми е стара информацията....

# 614
МамаРаче.не се притеснявай:)
Престоят в реанимацията е по-малко от 24 часа и няма нужда от придружител,защото сестрите са на разположение.Болка няма.Сутринта на следващият ден вече е в отделението и след един ден-у дома.Конците се махат седмица след операцията.Сигурно са ви казали в един плик да си вземе шише вода и сламка,влажни и сухи кърпи и най-важното-телефон.Горнището на пижамата или фланелката да бъдат с копчета,за да е по-лесно да се облече след операцията.Бях в състояние да разговарям час след като излязох от упойка,независимо,че операцията ми е била около 5 часа.
Всичко ще бъде наред,стискам палци и чакам новини:)

Общи условия

Активация на акаунт