СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 72 106
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 720
Това сега ме кара да си преосмисля подредбата  Thinking
За момента имаме еднакви шансове в 2 ОДЗта. В едното свободните места за 2012 набор са 14, а в другото 22. Аз сложих на първо място това с 14 места , като логиката ми беше, че е много по-добре да са по-малко деца в групата... Как може да се разбере (и може ли изобщо) колко деца ще бъдат реално в групата?

Трудно е някой да ти каже. В нашата ясла, например, по списък са 24 (ири 25, не съм сигурна за второто).

Ако на някоя съфорумка детенцето е в желаните от теб ДЗ, може да ти каже колко са при тях в яслените групи.

# 721
На повечето места яслените групи са смесени от 2-та най-малки набора - за тази учебна година са 2011 и 2012 набор.
Т.е. групата няма да е от 6 деца 2012. Ще има деца и от 2011 в групата - някои от тях ще са влезли миналта година (тогава в яслите бяха 2011, 2010), други може би ще ги приемат в тази кампания.
Това сега ме кара да си преосмисля подредбата  Thinking
За момента имаме еднакви шансове в 2 ОДЗта. В едното свободните места за 2012 набор са 14, а в другото 22. Аз сложих на първо място това с 14 места , като логиката ми беше, че е много по-добре да са по-малко деца в групата... Как може да се разбере (и може ли изобщо) колко деца ще бъдат реално в групата?

Зависи изцяло от директорката. Тя може по всяко време да допълни групите с колкото си деца поиска извън системата. Да не говорим колко детски заведения изобщо се попълват така.

# 722
  • София
Това сега ме кара да си преосмисля подредбата  Thinking
Няма такова понятие като малко деца в групата Simple Smile Масово групите са по 30 и нагоре. В яслените не е кой знае какъв проблем, щото децата повече боледуват и реално ходят по 15-20 от записаните 30.
Но вече в градините е страшно. Децата закрепват, рядко има повече от 1-2-3 болни (освен в случаите на варицела/грип) и става интересно. Най-вече за госпожите. нашите искрено ги съжалявам. Групата е с повече момчета, много са палави и г-жите винаги са на нокти милите. Но се справят някак.

Ние сме май едно от малкото ОДЗ-та, където 2-те яслени групи не са смесени, ами са по набори. За 1-во класиране се обявяват места за 22 деца - цяла група от по-малкия набор. И след това има по 1-2 места на текущите класирания, за да станат приетите през сисемата 24-25, а групата междувремнно е набъбнала до 30.

Та ако критериите ти за избор на ОДЗ за 1-во желание са бройката на децата в групата - недей така.
Гледай къде ще е по-голям шанса за прием. Ако сте с 8т. и се целите за лоратия - гледай къде по-малко деца ще се борят за едно място.

# 723
Някой знае ли, като се събират 7 почивни дни, дали ще се удължи срока за записване на първо класиране? Да пиша ли в системата?
Извинете ако сте обсъдили вече въпроса Rolling Eyes

# 724
Таня,
пиши в сисетмата, за да си сигурна, поне ще имаш техен отговор.

По-добре попитай работодателя за колко време може да ти издаде служебната бележка, след това, като ви пиремат, в първия работен ден попитай в самата ДГ дали документите ви са ок или поне дали, ако така ги представите, ще е ок. Да имаш време да реагираш, ако някъде има грешка.

# 725
Първоначалният срок нали е до 17.05?

# 726
И аз питах тук във форума, казват 17.05.

В графика си пише все още 13.05. - обявяване на свободните места за второ класиране....

Ааа, и освен това пише:
петък, 26 Април
 Първо класиране по критерии за учебната 2013/2014 г. (под граждански контрол). Срок за записване до 17.05.

# 727
Момичета, ако съм на трудов договор но в момента съм в неплатена отпуска за отглеждане на дете до 8 г. какво избирам в системата- трудов договор или отглеждане на дете?

# 728
  • София
Момичета, ако съм на трудов договор но в момента съм в неплатена отпуска за отглеждане на дете до 8 г. какво избирам в системата- трудов договор или отглеждане на дете?
Трудов договор. Peace

# 729
# 730
А тогава кой отбелязва, че е в отпуск за гледане на дете в системата???

# 731
  • София, България
И аз с въпрос - Ако по първо желание сме в гранична група, а по второ желание сме вътре ще ни теглят ли за първото желание, или директно ще ни класират по второ желание newsm78

# 732
Гледай къде ще е по-голям шанса за прием. Ако сте с 8т. и се целите за лоратия - гледай къде по-малко деца ще се борят за едно място.
Да, и аз това гледам попринцип- къде е най-голям шанса, за да не стане в последния момент нещо и да ни избутат от всякъде.. Но просто за момента шансовете ни за 2те конкретни ОДЗта са абсолютно равни и затова така избрах. С 8,2 точки сме и не сме на лотария (пак казвам за сега). В четвъртък пак ще гледам и ще размествам тогава за последно, ако трябва Tired Иначе искам да сме вътре, пък къде даже вече не ме вълнува.

# 733
И аз с въпрос - Ако по първо желание сме в гранична група, а по второ желание сме вътре ще ни теглят ли за първото желание, или директно ще ни класират по второ желание newsm78

Ще ви теглят и ако не ви изтеглят, ще ви класират по 2 - ро.

# 734
  • София, България

Ще ви теглят и ако не ви изтеглят, ще ви класират по 2 - ро.

Сигурна/сигурен ли си, много ще се радвам ако е така  Hug Нали няма да ни оставят за следващото класиране ако не ни изтеглят, защото така ще си загубим точките от социалния критерий  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт