СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 72 136
  • 1 482
  •   1
Отговори
# 690
мама САННЯ, даден е адреса на месторабота, но пише също така, че седалището и адреса е София, както и на други места, в съотвествие със спецификите на извършваната работа, длъжностната характеристика и изискванията на работодателя.

Малко е оплетено и се чудя, но май няма да рискувам.
Благодаря за отделеното време  newsm53

# 691
Важно е какво пише в бележката- ако работодателят напише, че адресът на месторабота е едикой си, не виждам къде е проблема. Още повече, че човекът наистина работи от вкъщи. Няма значение къде е регситрирана фирмата, важно е действително къде работи- запитвала съм в системата и там точно така ми отговориха. Моята фирма е с регистрация в Хладилника, но офисът ми е в Младост, в договора ми никъде не се споменава Младост. Живот и здраве бележката ще е: район на месторабота: Младост

# 692
  • София
Snejata, няма проблем работодателят на съпруга ти да впише в служебната бележка място на работа домашния ви адрес. Още повече, че това отговаря на действителността.
Обаче си мисля за следното - някоя усърдна директорка може да се вгледа и да забележи, че ползвате два пъти по 0,1 т за един и същи адрес - местоживеене и месторабота. Струва ми се, че може да възникне проблем. Например аналогично когато единият родител е едновременно работещ и студент, ползва само веднъж 1 т. Очевидно идеята е за един факт да ползваш веднъж предимство.
Според мен има риск, но ти сама ще решиш.

# 693
Snejata, няма проблем работодателят на съпруга ти да впише в служебната бележка място на работа домашния ви адрес. Още повече, че това отговаря на действителността.
Обаче си мисля за следното - някоя усърдна директорка може да се вгледа и да забележи, че ползвате два пъти по 0,1 т за един и същи адрес - местоживеене и месторабота. Струва ми се, че може да възникне проблем. Например аналогично когато единият родител е едновременно работещ и студент, ползва само веднъж 1 т. Очевидно идеята е за един факт да ползваш веднъж предимство.
Според мен има риск, но ти сама ще решиш.

Адрес не се пише- само имена, длъжност, назначен на едикакъв си договор от едикоя си дата (примерно) и завършва с район на месторабота: Едикой си (примерно Витоша)

# 694
  • София, Люлин-8
мама САННЯ, даден е адреса на месторабота, но пише също така, че седалището и адреса е София, както и на други места, в съотвествие със спецификите на извършваната работа, длъжностната характеристика и изискванията на работодателя.

Малко е оплетено и се чудя, но май няма да рискувам.
Благодаря за отделеното време  newsm53

Абсолютно можеш да си я ползваш, тази 0,1   Peace
Само както ти е писала valeria_kostova трябва работодателя да е вписал в служебната бележка раьона на месторабота (РАЬОНА не адреса  Wink).
Пък и как самоосигуряващите се имат 0,1 т. от адрес на месторабота и 0,1 от адрес по местоживеене  Wink
При прием се разглеждат служебните бележки, които подаваш, никой няма да ти изрови и да ти тълкува ТД.  Simple Smile
Смело си пиши раьона в системата и успех  Hug

# 695
За родените 2012 6 места не са ли мн.малко? И второ чакащите по общ  критерии имат 4 места на първо класиране се класират тези с 10 точки и останалите две се поделят м/у изтеглените 2 от граничната група така ли ? На второ класиране какво се случва може ли да има яслена група от 6 бебета ??? newsm78

# 696
Ели, това за томболата между децата с еднакъв брой точки ли е?

Да.

# 697
Благодаря на всички за отговорите.
Вчера говорих с една приятелка, която работи от вкъщи (фирмата е регистрирана в друг град) и миналата година като са кандидатствали за градина, са си писали района, в който живеят за адрес на месторабота, съответно са се възползвали от тази 0,1 точка и от 0,1 точка за местоживеене. Детето им е било прието и не е имало проблеми. Ще се възползваме от тази възможност и ние.
Успех на всички! Simple Smile

# 698
  • София

Проверка трябва да има върху издателите на съответния документ. Например, лекарски комисии на ротационен принцип да преглеждат децата и да дават заключения за здр.състояние, без да знаят диагнозите.

И това да се прави редовно и без пропуск Peace
И кой се предполага, че ще плаща за тези лекарски комисии? И заслужава ли си подобен разход заради 2-3 години в ДГ? Peace

# 699
  • гр. София

Проверка трябва да има върху издателите на съответния документ. Например, лекарски комисии на ротационен принцип да преглеждат децата и да дават заключения за здр.състояние, без да знаят диагнозите.

И това да се прави редовно и без пропуск Peace
И кой се предполага, че ще плаща за тези лекарски комисии? И заслужава ли си подобен разход заради 2-3 години в ДГ? Peace

Заслужава си, ако не можеш да се върнеш на работа заради някакви си 2-3 (а всъщност 4 години). По веригата губят - от невнесени данъци -държавата; аз, детето и бащата - доход в семейството; лично аз - опит, професионализъм. Никак не  е малко!

# 700
  • София
За родените 2012 6 места не са ли мн.малко? И второ чакащите по общ  критерии имат 4 места на първо класиране се класират тези с 10 точки и останалите две се поделят м/у изтеглените 2 от граничната група така ли ? На второ класиране какво се случва може ли да има яслена група от 6 бебета ??? newsm78
На повечето места яслените групи са смесени от 2-та най-малки набора - за тази учебна година са 2011 и 2012 набор.
Т.е. групата няма да е от 6 деца 2012. Ще има деца и от 2011 в групата - някои от тях ще са влезли миналта година (тогава в яслите бяха 2011, 2010), други може би ще ги приемат в тази кампания.

И да - на 2-во класиране тези с 10т. влизат, останалите 2 места ще са за граничната група, ако се е формирала така (има още няколко дена, може да има някакво разместване по опашките).
На 2-ро класиране - ако някой от класираните на 1-во не се запише, ще има свободно място и съответно новокласирано дете...

# 701
Момичета, аз имам нов казус. В градината, в която горещо желаем да влезем има 18 места от общата опашка( като 4 ще дойдат от социалната, но това няма голямо значение). В момента има 19 дечица, като последното е с 9.1 точки(както и ние), но пък първото дете многоточковец е по 2-ро желание. Така че по мои сметки към момента многоточковецът ще се махне, и ще останат точно 18 деца за 18 места. Да, обаче проследих многоточковецът, и се оказа, че 1-вото му желание е в градина, която няма прием за този набор. Т.е. какво - това дете ще се класира по 2-ро желание при нас? Или ще изгори по първо и край?

допълвам за повече яснота - ако многоточковецът влезе, тези с 9.1 стават гранична група

# 702
Ще се класира при вас.

# 703
жалко, тогава начинът по който са си подредили желанията е доста странен...не знам какви са им надеждите - явно да излезе някое местенце от текущите

# 704
  • София
Заслужава си, ако не можеш да се върнеш на работа заради някакви си 2-3 (а всъщност 4 години). По веригата губят - от невнесени данъци -държавата; аз, детето и бащата - доход в семейството; лично аз - опит, професионализъм. Никак не  е малко!
Не знам, това е от твоята позиция на евентуално неприета и то изместена точно от дете, прието по този начин. За останалите (приети по общия ред, не ползващи ДГ или без деца в тази възраст), това е един излишен разход. Не се заяждам, просто не виждам смисъл в подобно разхищаване на средства. По-добре е да се вложат в нещо с по-голяма значимост за по-голяма група хора. Да не говорим, че родителите на децата, приети с бележка от лекаря също са данъкоплатци и също искат да се развиват професионално.

Общи условия

Активация на акаунт