РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

• 176 489
  • 419
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Имаше  една рецепта ред  агнешко, ред картофи, подправки и лук.
Беше нещо  ирландско.
Някой помни ли го?
Да не е Irish Stew?
Нямам я на български, но из мрежата сигурно я има.

# 181
Изключително интересна тема! Ще се радвам да се включват повече хора били в кухнята на добри заведения, за да хвърлят светлина върху малките тайни...

От мен една автентична рецепта от Северозапада за най-вкусната пилешка супа!

Пилешка супа

Поради липса на домашно пиле се използват 2 бутчета- слагат се в тенджера с 1 глава лук обелена и нарязана наедро, 1 морков на едри парчета и парче целина- всички зеленчуци с приблизително еднакъв размер на кубчета, 10 зрънца черен пипер, 2 дафинови листа, по желание 2-3 зрънца бахар, сол
При варенето пилето периодично се отпенва с решетъчна лъжица.
Когато е сварено, се отделя настрани да се охлади и се обезкостява и се накъсва на дребни парченца. Бульонът се прецежда от зеленчуците и зрънцата пипер и бахар , както и дафиновите листа
В тенджерата , в която ще се прави супата се сипва малко олио- запържват се 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 1 морков- на малки кубчета или рендосан, 2 стъбла целина /т.нар селъри/, по липса става и с малко парче от глава целина нарязано на дребни кубчета , а също и със суха от пакетче. Когато лука омекне се добавят около 300-400гр картофи на мноооого дребни кубчета и 1 зелена прясна чушка също на дребни кубчета.
Зеленчуците се задушават за кратко и се заливат с бульона от варенето на пилето.
Когато супата започне да ври идва магията на пилешката супа- добавя се 1 с.л ДЕВИСИЛ!!!
Подправя се с черен пипер и сол на вкус. Пилешкото месо на късчета се връща в супата.
Когато картофите и зеленчуците са омекнали се добавя 1 шепа фиде.
Прави се застройка- варена- 2 жълтъка се смесват с 1 малка чашка кисело мляко и 1ч.л брашно.  Така получената смес се загрява на много слаб котлон при непрекъснато бъркане, не трябва да ври и към нея се добавя постепенно от бульона на супата. Получената застройка се добавя на тънка струйка към супата пак при непрекъснато бъркане.  Супата трябва да е дръпната от огъня и да не е много гореща. По този начин се предотвратява пресичането на яйцата и образуването на бели "парцалчета" при последващо притопляне на супата.
Накрая се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Бон Апети от Северозапада!!!

# 182
Много ми хареса Тиквения пай на рестроранта http://www.chefs-bg.com/bg/lozenec/contacts.php.
Много ми хареса!

# 183
Някой има ли рецептата за Торта "Мисо-маскарпоне" с боровинки на Хепи?
Скрит текст:

# 184
# 185
Здравейте,
някой знае ли как се прави специалния сос на Хепи? Използва се за пилешки филета с пармезанова панировка и за рибни филета с пармезанова панировка.
Моята госпожа много го харесва и искам да й направя Simple Smile

# 186
  • Бургас
Барелина,мисля че е дори по-добра  http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html

# 187
Много ми хареса Тиквения пай на рестроранта http://www.chefs-bg.com/bg/lozenec/contacts.php.
Много ми хареса!
Пак да напомня за моята търсена рецепта.
Свършва тиквеното врееме.

# 188
# 189
Прекрасна е тази торта . Изпробвана и ометена за отрицателно време Grinning

# 190
  • София
Аз съм правила тази торта. Много е вкусна. Само въпросната паста от мисо се продава в доста големи разфасовки (по 250 грама мисля) и изхвърлих почти цялата опакова след това, въпреки че имаше доста дълъг срок на годност дори отворена. Просто не можах да намеря достатъчно рецепти, които да направя с нея.

# 191
Здравейте ,търся рецептаза  бисквитена торта с маскарпоне и  течен шоколад ,приготвят я  в местно заведение  ,страхотна е ,маскарпоне ,рикота  и  разбити белтъци долавям ,последния  блат е  от течен шоколад и  отгоре пак този страхотен крем ,ако знаете подобна рецепта ,ще съм ви благодарна  ,да споделите,прегледах в нета ,но точно такава не намира.

# 192
  • София
Ох изчетох ви и си запазих доста рецепти! Утре ще пробвам тестото за пица!
От много време търся рецептите за бразилските хлебчета на Хепи, които вече не правят. Знам, че имат брашно от тапиока вътре, но толкова. Също така обожавам баварската торта на Вега и издирвам рецептата. Ако някои ги знае да сподели!

# 193
http://www.arthotel.bg/

Има един много хубав хотел Casa art в Троян. Там правят шоколадови сушени сини сливи. Не са просто изсушени сини сливи, заляти с шоколад. Нещо повече е.
Има ли някой представа как се правят?

# 194
  • Пловдив
Привет момичета! Нямам възможност да изчета старите теми,затова направо ще попитам  Blush Дали някой има рецепта за Торта Нутела от сладкарница Теа?Благодаря предварително! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт