РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 176 063
  • 419
  •   1
Отговори
# 390
  • Русе
  • Мнения: 6 118
Скрит текст:
Здравейте!
Аз от известно време си търся рецептата от миналата година от хепи за бразилски хлебчета (едни малки питки с тапиока бяха) . Някой?

# 391
  • Мнения: 740
Здравейте!
Аз от известно време си търся рецептата от миналата година от хепи за бразилски хлебчета (едни малки питки с тапиока бяха) . Някой?

 От сайта на Габи Коева :

 Pão de queijo, в превод от португалски - хляб със сирене или познатите у нас Бразилски хлебчета, които са безкрайно вкусни, освен това не съдържат глутен!

Ето необходимите съставки:

½ ч.ч. мляко

1 ч.л. сол

113 гр. масло

¼ ч.ч. вода

2 ч. ч. тапиока

2 яйца

1 ч.ч. саламурено сирене

½ ч.ч. пармезан

# 392
  • Мнения: 3 411
Простете невежеството ми, не съм купувала тапиока, брашно ли е, нишесте ли, какво да търся?

# 393
  • На плажа
  • Мнения: 1 146
В клипчето пише,,крахмал от тапиока,, което значи нишесте.

# 394
  • Paris, France
  • Мнения: 17 389
Тапиоката е нишесте от корените на маньока (касава). Във въпросните хлебчета е под формата на нишесте на прах и изглежда като брашно. Има я и на перли за някои азиатски десерти. В супермаркетите се намира до нишестетата и разните готови кремове на прах. Има я в азиатските и южноамерикански магазини.

Може да се замени успешно с царевично или картофено нишесте. Да знаете, че картифеното поема много повече течност от царевичното нишесте и съответно трябва леко да се увеличат течностите или да се намали количеството нишесте. Според мене картофеното нишесте дава по-близък вкус до тапиока, отколкото царевичното.

# 395
  • Мнения: 740
Преди време питах Весела от no sugar с какво да заменя тапиоката, тя ми написа с  царевично нишесте.

# 396
  • Мнения: 13 408
Може и да заместите с брашно от бадеми! Laughing

# 397
  • Paris, France
  • Мнения: 17 389
Брашното от бадеми не я замества никак, защото нито има същото сгъгстясащо  свойство, нито има лекия коренов привкус, още по-малко се желира.

Като не ща да ям нищестета и въглехидрати, просто не ям бразилски хлебчета и пюрета.

# 398
  • Г. О.
  • Мнения: 1 982
Здравейте. В Хепи ядох печени картофки, които бяха изключително вкусни. Имаха опушен вкус, бяха мазнички, сочни и хрупкави. Искам да направя за семейството, да си оближат пръстите, както се казва, но не знам в какво е тайната. С радост приемам съвети.

# 399
  • Мнения: 740
Здравейте. В Хепи ядох печени картофки, които бяха изключително вкусни. Имаха опушен вкус, бяха мазнички, сочни и хрупкави. Искам да направя за семейството, да си оближат пръстите, както се казва, но не знам в какво е тайната. С радост приемам съвети.

Първо ги сварявате, охлаждате, нарязвате и заливате с разтопено масло с подправки, ако обичате копър също и запичате!

# 400
  • In transit
  • Мнения: 14 163
Здравейте. В Хепи ядох печени картофки, които бяха изключително вкусни. Имаха опушен вкус, бяха мазнички, сочни и хрупкави. Искам да направя за семейството, да си оближат пръстите, както се казва, но не знам в какво е тайната. С радост приемам съвети.
Тези ли?

# 401
  • Русе
  • Мнения: 6 118
Скрит текст:
Здравейте. В Хепи ядох печени картофки, които бяха изключително вкусни. Имаха опушен вкус, бяха мазнички, сочни и хрупкави. Искам да направя за семейството, да си оближат пръстите, както се казва, но не знам в какво е тайната. С радост приемам съвети.

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/03/blog-post_17.html

# 402
  • Г. О.
  • Мнения: 1 982
Да, тези, Mikkey.
Благодаря ви, ще ги направя.

# 403
  • In transit
  • Мнения: 14 163
Да, тези, Mikkey.
Благодаря ви, ще ги направя.
Щом са тези, измий ги добре, без да махаш кората, срежи ги на средно големи парчета, оваляй ги в смес от провансалски подправки(риган, босилек, мащерка, розмарин или чесън, магданоз и копър, според това какви харесваш), 2-3 с.л. настърган пармезан (грана падано), сол, черен пипер и зехтин. Объркай ги добре, за да полепнат подправките и пармезана по картофите.
Нареждаш ги в тавичка и печеш на 180С за около 30-40 минути, до златисто, най-добре на функция с вентилатор + горен и долен реотан. Стават перфектни. Не е нужно да се варят преди това.
Сервираш ги бял чеснов сос (майонеза, кисело мляко, чесън, копър, сол) или с 1000 острова (майонеза, кетчуп, чесън, сос Уорчестър, черен пипер).

# 404
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 169
Аз също обожавам картофите гарнитура на Хепи. Божествени. Приличат ми на леко сварен картоф, смачкан и запечен.

Общи условия

Активация на акаунт