РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 176 044
  • 419
  •   1
Отговори
# 375
  • София
  • Мнения: 4 948
Пиле Жулиен ..... Донесоха ми скоро от едно бистро ,колкото и да го правя не го издокарвам така както направеното от тях .... В какво може да е тайната?

# 376
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 514
Жулиен е начина на нарязване на ивички. Вече по каква рецепта го правят... не знам, може да има стотици.
Иван Звездев има рецепта, може да я погледнеш.

# 377
  • Мнения: 24 494
Не казваш кое му е по-различното, нито пък ти как го приготвяш... Как да каже някой нещо? Примерно не е достатъчно крехко или друго какво? Сос има ли някакъв в това което искаш да постигнеш?
Отделно че наистина пиле жулиен във всяко заведение може да е различно нещо.

# 378
  • Мнения: 3 411
Пиле Жулиен ..... Донесоха ми скоро от едно бистро ,колкото и да го правя не го издокарвам така както направеното от тях .... В какво може да е тайната?
Кое бистро, снимай пилето в менюто, да видя какво пише

# 379
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
  • Мнения: 13 668
И бистрото не го знаем кое е, че да го питаме за рецептата му. Wink

# 380
  • София
  • Мнения: 4 948
Бистрото е ,,Витоша "на бул ,,Черни връх "
Продуктите ,които слагам аз са лук ,гъби ,кисели краставички ,бекон,сметана като тяхната рецепта ,защото са ми я казали ,но консистенцията им е като боза и продуктите сякаш са нарязани на много тънко ... .т.е.не са на едри ивички
Влязох в менюто им но т.к .им е почивен ден и не се отваря

# 381
  • Мнения: 3 411
Твойта е като боза или тяхната?

# 382
  • Мнения: 24 494
Сравнително популярна комбинация е, но според мен виж да кажем някое видео с подобна рецепта да видиш в какъв ред ги слагат и кое колко запържват, защото лук и гъби много различно стават спрямо това колко и как ги обработваш топлинно. Не мисля че се слага всичко наведнъж в това което искаш да постигнеш.
Не разбрах твоето ли е като боза или тяхното?

# 383
  • София
  • Мнения: 4 948
Твойта е като боза или тяхната?
Тяхната🙂

# 384
  • София
  • Мнения: 18 233
Тяхното е по-воднисто. Обядвала съм там докато ходех на работа.
Всичко им е от полуфабрикати, инстантни сосове и префасонирано.
Роднина на ММ работи там известно време докато си направи нейно бистро и съм я питала.

# 385
  • София
  • Мнения: 4 948
Тяхното е по-воднисто. Обядвала съм там докато ходех на работа.
Всичко им е от полуфабрикати, инстантни сосове и префасонирано.
Роднина на ММ работи там известно време докато си направи нейно бистро и съм я питала.

Извинявам се за спама ,но ако е същото бистро стария собственик почина и сега е брат му ?

# 386
  • Paris, France
  • Мнения: 17 389
Ако само се налее течна сметана в соса, пуснат от гъбите, той си остава течен. Сметаната трябва да е течна, а не тази, която е заквасена и с консистенция на кисело мляко.  Вече ако се сложи брашно, нишесте или друг сгъстител, ще се сгъсти. Другото е да се долее вода в соса.

# 387
  • София
  • Мнения: 18 233
В сградата на бившия завод Витоша - за това говоря.

# 388
  • Мнения: 111
Здравейте!
Приятелят ми не спира да ми хвали този протеинов бананов кейк на Хепи,а аз докато го пробвам те вече го махнаха от менюто си. Grinning
Единственото, което знам е,че блатът е суров от ядки. Ще се радвам ако някой ми даде насоки как да го пресъздам вкъщи.

# 389
  • Мнения: 1 165
Здравейте!
Аз от известно време си търся рецептата от миналата година от хепи за бразилски хлебчета (едни малки питки с тапиока бяха) . Някой?

Общи условия

Активация на акаунт