СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 2

• 82 012
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Имате ли представа защо не мога да открия каквито и да е отзиви за модулите, водени от г-жа Красимира Колева ?

# 436
Има ли пишещ във форума родител, чието дете е прието в 5 клас с руски език?

# 437
  • Вече на светло в София
Търсейки друга информация в РИО - вижте на какво попаднах

Трима ученици от СМГ и един от Американския колеж спечелиха два златни, един сребърен и един бронзов медал на 17-та Балканска олимпиада по математика за ученици на възраст до 15 години и половина в Анталия, Република Турция. Гордеем се с нашите медалисти

Виолета Найденова от СМГ – златен медал;
Станислав Славов от СМГ – златен медал;
Александър Иванов от СМГ - сребърен медал.
Христо Папазов от Американския колеж – бронзов медал;

Благодарим и на ръководителите на националния ни ученически отбор проф.дпн Сава Гроздев от ИМИ на БАН, доц. д-р Ивайло Кортезов от ИМИ на БАН и Ирина Шаркова, учител от СМГ.

браво на децата!

# 438
Златна купа за България, на провелото се в Бургас Световно състезание по математика – BIMC`2013, донесе 12-годишният Иван Иванов – ученик в Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. Сред престижните отличия, спечелени от българските отбори са още – 12 сребърни, 21 бронзови и 38 награди „мерит“ /награди, връчвани за четвърто място/.

http://www.flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/50213/

smile3501   bouquet

# 439
  • София
Само да вметна, че има малка "журналистическа" неточност(да не ми се обиди някой...) Един математик от отбора не може сам да му донесе купа, макар че неговият принос е най-голям!
Купата е резултат от постиженията на всички състезатели от отбора - един златен, два сребърни и един бронзов медал!  smile3501

# 440
Ето малко повече подробности:
http://www.focus-news.net/?id=n1802618
Иди разбери кое е купа, а кое медал...
а официалният сайт http://www.bimc2013.org/bg/home.html е обновен последно на 3.07 и на първа страница пише за кмета на Бургас, а не за успехите на децата, които ни радват.

# 441
Много е възможно, отделно от медала,  да е имало и специална купа като допълнителна награда за максималния резултат или за първите по резултат.

# 442
От BIMC 8-те състезатели на СМГ се завръщат с 8 медала от индивидуалното класиране (1 златен, 6 сребърни и 1 бронзов). От груповите награди (които се дават на отборите във всяка група на базата на резултатите от индивидуалното състезание на целия отбор) малките се връщат с купа за "Отбор шампион", а големите - с купа за 2-ро място (1-ви подгласник). От отборните награди (които се дават на базата на резултатите от отборното състезание) двата отбора се връщат с 2 купи за второ място (1-ви подгласник).

Доколкото ми е известно, СМГ-ейци са се представили най-добре от всички български отбори.

# 443
От BIMC 8-те състезатели на СМГ се завръщат с 8 медала от индивидуалното класиране (1 златен, 6 сребърни и 1 бронзов). От груповите награди (които се дават на отборите във всяка група на базата на резултатите от индивидуалното състезание на целия отбор) малките се връщат с купа за "Отбор шампион", а големите - с купа за 2-ро място (1-ви подгласник). От отборните награди (които се дават на базата на резултатите от отборното състезание) двата отбора се връщат с 2 купи за второ място (1-ви подгласник).

Доколкото ми е известно, СМГ-ейци са се представили най-добре от всички български отбори.

smile3501 Това звучи по-впечатляващо от публикациите из медиите.

# 444
  • София - Варна
Моят син е вече 8-класник в СМГ с английски. Преди беше 7-класник там. Още на първата родителска среща повдигнахме въпроса за втора паралелка по немски. Дори класната каза, че се работи по въпроса. Но според мен не е така. Не мисля, че не са могли да намерят преподавател. По-скоро не искат да съкратят от преподавателите по английски. Чак април месец ни бе съобщено, че паралелката остава 1. След това излязоха с някакво становище, че е трябвало още преди началото на учебната година да се подаде искане в РИО. Защо не го казаха в началото. Както и да е. Синът ми не искаше да се мести в друг клас, а и не му стигна балът за немската паралелка. Съвет към 6-класниците - направете подписка, за да може преди да сте започнали 7 клас да бъде внесена в РИО.

# 445
# 446
Повече информация за представянето на семегейци на BIMC 2013:

https://www.facebook.com/smgstars
http://www.smgstars.org/postijenia-dosega-2/31-svetovno-matemati … imc-burgas-2013-g

Да допълня, че отборите в Бургас бяха подготвяни и водени от Румяна Караджова, Линка Минчева, Красимира Петрова и Петя Тодорова.

Чудесни деца и учители имаме  Grinning

# 447
  • София
Моят син е вече 8-класник в СМГ с английски. Преди беше 7-класник там. Още на първата родителска среща повдигнахме въпроса за втора паралелка по немски. Дори класната каза, че се работи по въпроса. Но според мен не е така. Не мисля, че не са могли да намерят преподавател. По-скоро не искат да съкратят от преподавателите по английски. Чак април месец ни бе съобщено, че паралелката остава 1. След това излязоха с някакво становище, че е трябвало още преди началото на учебната година да се подаде искане в РИО. Защо не го казаха в началото. Както и да е. Синът ми не искаше да се мести в друг клас, а и не му стигна балът за немската паралелка. Съвет към 6-класниците - направете подписка, за да може преди да сте започнали 7 клас да бъде внесена в РИО.
Каквато и подписка да направите, паралелките със съответните профили за всяко училище се гласуват на ПС.  В съответната учебна година се гласуват паралелките за следващата година на ПС и след това се подават в РИО.

# 448
  • София
Каквато и подписка да направите, паралелките със съответните профили за всяко училище се гласуват на ПС.  В съответната учебна година се гласуват паралелките за следващата година на ПС и след това се подават в РИО.

Извинявай, но какво значи ПС? Освен това, искаш да кажеш, че вече е късно за искания, които да бъдат взети предвид за промяна, която да влезе в сила за уч. 2014/2015г.?

Все пак, ако някой има опит с подписки и представянето им пред уч. ръководсво, моля да сподели, пък ако не стане за следващата, може да се случи за по-следващата година.

# 449
  • София
Сигурно ПС= педагогически съвет

Общи условия

Активация на акаунт