СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 2

• 81 980
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • България, София
Представям си как на 16-ти в 09:15 часа, 120 петокласника и техните родители + още 180 осмокласника започват да се ръгат из малкото фоайе за да видят, в коя стая трябва да отидат.
...
За съжаление, вече не толкова новият директор все още демонстрира слабост в организационните си умения.
...
Добре, че са оправните учителки, които се грижат за децата, учебния процес и организацията на състезанията.

Напълно споделям! Много ми се искаше Стоянов да "ремонтира" слабите места на училището, за да отговаря на качеството на обучението, което дава. Уви! Първоначалните ми опасения се потвърдиха.

СМГ са феномен във всяко отношение  Joy

# 481
Е, хайде сега, това със списъците не е чак толкова съществено,

учителите, обучението и атмосферата са това,
заради което една гимназия може да бъде предпочетена -

дъщера ми сега ще бъде в 8-ми клас в СМГ,
и ми се иска да запази радостта и ентусиазма си,
а не да изпадаме в дребнавости, още от първия учебен ден. Simple Smile

# 482
Е, хайде сега, това със списъците не е чак толкова съществено,

учителите, обучението и атмосферата са това,
заради което една гимназия може да бъде предпочетена -

дъщера ми сега ще бъде в 8-ми клас в СМГ,
и ми се иска да запази радостта и ентусиазма си,
а не да изпадаме в дребнавости, още от първия учебен ден. Simple Smile

не не лошо човек да е оптимист, но смятам че едно училище с претенции за топ в София, трябва да отговаря нанякави елементарни стандарти за информираности и организация. Така че простете, но аз съм изключително разочарована от хаоса и липсата на организация.

# 483
не не лошо човек да е оптимист, но смятам че едно училище с претенции за топ в София, трябва да отговаря нанякави елементарни стандарти за информираности и организация. Така че простете, но аз съм изключително разочарована от хаоса и липсата на организация.

Може ли да ми кажеш къде СМГ е предявила претенции за "топ в София"? Това, че балът за влизане там е най-висок не значи, че гимназията е проявила някакви претенции в това отношение.
Вярно е, че организационно са зле, а пък сайтът им е трагичен, но това си е така от много години. И ако въпреки това има наплив значи не е най-същественото. Ако си разочарована това е защото не си се информирала. Критики за сайта и информацията на него има от поне 5 години насам.

# 484
  • София
Чета постовете и не мога да повярвам на някои от тях!
За буквата ли се хващате? Нямало списъци! Никъде в наредбата няма изискване, видите ли, на преди 15. 09 да има списъци на класовете!
Години наред не е имало и децата са намирали мястото си в училищния двор на 15.09.
Не мога да повярвам, как има родители, които през учебната година, когато децата им кандидатстват, тръпнат в очакване и после, когато децата са приети, започват една луда критика  Twisted Evil
Голямата ми дъщеря завърши СМГ преди 3 години. И досега казва, че това е нейното училище. Харевсва й, липсва й и на 16.09 ще отиде, за да види пак учителите си.
СМГ е класа, учителите са класа, децата с класа!
Колегите от СМГ ми харесват, защото своего рода са бунтари много пъти на идиотските изисквания на МОН или МОНТ или РИО!
Учителите от СМГ са едни от най-добрите!
Хайде, родителите на 5- и 8-класниците изчакайте малко и ще видите!

# 485
моля, простете... постоянно забравям че се  намирам в BG-Mama Simple Smile Все пак ще споделя че моята дъщеря  също беше 2 години в СМГ до 7ми, след това замина за Ню Йорк със стипендия и сега вече е в Университет в Колорадо. Аз лично не критикувам и не изказвам мнение относно качествата на учителите и образование, а относно организацията и управлението на това училище.  Ganis,  емоционалната ви реакция и погрешно тълкуване на написаното, много ме изненадват, но все пак сте в онази тъжна закостеняла сфера, наречена -образование. Последно, аз лично не смятам че е похвално една организация да не се развива и да не използва технологиите и средствата за комуникация. Не става въпрос дали едно дете ще се оправи със или без списък,  така както е ясно че и без пералня и канализация, ще си изперете чорапите.

# 486
Последно, аз лично не смятам че е похвално една организация да не се развива и да не използва технологиите и средствата за комуникация.
Особено, когато има балкански шампион по информатика - единственият с максимален брой точки.

Скрит текст:
Gold medals for Bulgaria at Balkan Olympiad in Informatics 2013 - Bosnia and Herzegovina! /

На провеждащата се Балканиада по информатика в Сараево
(7-14 септември 2013) Българският отбор получава 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал:

Христо Венев - златен,
Енчо Мишинев - златен,
Момчил Пейчев - сребърен,
Христиан Христов - бронзов.

Христо Венев е единственият участник с максималния брой точки и в двата състезателни дни.

# 487
  • София
моля, простете... постоянно забравям че се  намирам в BG-Mama Simple Smile Все пак ще споделя че моята дъщеря  също беше 2 години в СМГ до 7ми, след това замина за Ню Йорк със стипендия и сега вече е в Университет в Колорадо. Аз лично не критикувам и не изказвам мнение относно качествата на учителите и образование, а относно организацията и управлението на това училище.  Ganis,  емоционалната ви реакция и погрешно тълкуване на написаното, много ме изненадват, но все пак сте в онази тъжна закостеняла сфера, наречена -образование. Последно, аз лично не смятам че е похвално една организация да не се развива и да не използва технологиите и средствата за комуникация. Не става въпрос дали едно дете ще се оправи със или без списък,  така както е ясно че и без пералня и канализация, ще си изперете чорапите.
Успех на дъщеря Ви, в Колорадо!
Дано е щастлива. Аз лично съм щастлива, в тази сфера!

# 488
Е, какво, като са добри учителите и образованието не можем да си кажем  какво не е свършено ли? Или като е СМГ всичко им е простено?
Да, и аз тръпнех на изпитите как ще се представи синът ми и дали ще влезе, тоест искала съм да влезе заради атмосферата, учителите и всички положителни неща, които искат не искат от СМГ ги нареждат сред ТОП в София. Четейки темата съм била запозната със слабостите и въпреки това съм се надявала синът ми да учи в СМг, защото плюсовете са много повече от минусите. Тоалетните и лошия сайт, и разлепените лисчета на вратата не ме отказват, но ме дразнят супер много. И още повече се дразня като знам, че става въпрос за елементарни и лесно поправими неща.

Нека нещата се казват както са си- и хубавите и лошите. Само така има шанс да се чуе нещо и хубавите да се множат , а лошите да се поправят.

# 489
      Училищното ръководство  би могло да предостави на самите ученици не само изготвянето и поддържането на сайта - все пак информатиката е втора по тежест след мат там, но и самата организация както на първия учебен ден, така и на много други неща... Естествено, че децата и родителите им ще се справят на първия учебен ден - в България тренираме оцеляване в трудни условия от ранно детство, проблемът е, че всичко възпитава - дори излагането/или липсата/ на списъци и подготовката на първия учебен ден, или липсата на информация по какви учебници ще се учи дълго след като другите гимназии са ги обявили и родителите са се снабдили... Подсъзнателно много елементи на обстановката и на отношението към учениците влияят в ущърб на доброто име на училището.
       А след илюзиите и идеализацията, с която родителите на почти всички осмокласници чакат първия учебен ден в новото школо - вижте само осмокласните теми през годините...

# 490
 ...
       А след илюзиите и идеализацията, с която родителите на почти всички осмокласници чакат първия учебен ден в новото школо - вижте само осмокласните теми през годините...

ОК,  ако не ме лъже паметта, вие имате 2 деца в СМГ,
това за мен говори много повече, от всички думи на света Simple Smile

- моята дъщеря можеше да се запише в абсолютно всяко училище в София, (с изключение на АК, защото за там не ни достигат финансовите възможности, иначе, не мисля, че щеше да е проблем да я приемат и там, като знам какви деца приеха),
 но избрахме СМГ, е, хич не беше лесно решението, де, като се има предвид, че и двете изчетохме всички теми тук, свързани с гимназията  Laughing

# 491
Все си мислех, че СМГ ще ни изненадат в петък следобед с някой лепнат списък за разпределението на бъдещите петокласници по класове, но пък и хич не бях изненадан когато нищо подобно не се случи.

То е ясно, че основното, което търсим в СМГ са средата и учителите.

Ако в Горно Нанадолнище имаше учители, като например, г-жа Петя Тодорова и достатъчен брой интелигентни деца, които да желаят да учат там, щях да насоча децата си към него. Ама е на – няма, тези учители и тези деца са в СМГ.

Все пак, ми се струва малко прекалено, странно и дори демонстриращо неуважение към децата и техните родители, да научим в кой клас и при коя класна ще е детето в новото си училище едва на първия му учебен ден. Това е нещо доста по-различно от това, в кое точно квадратче на двора ще застане този клас, както чета някои коментари по-горе.

Реших да проверя как стоят нещата в МГ Варна, МГ Бургас, МГ Русе, 125-то. Ами стоят по различен начин.

http://www.mgberon.com/html/index.php
http://pmgbs.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/
http://mg-babatonka.bg/news.php
http://sou125.com/

# 492
Все пак, ми се струва малко прекалено, странно и дори демонстриращо неуважение към децата и техните родители, да научим в кой клас и при коя класна ще е детето в новото си училище едва на първия му учебен ден.

А защо родителите не направите петиция до директора на СМГ? И аз се учудвам на тази практика - в двете ни досегашни училища (едното държавно) имаме електронни дневници и се провеждат родителски срещи за новоприетите класове. Няма никаква логика точно СМГ да не може да си направи добър сайт и да не може да организира родителски срещи за 5 и 8 клас.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 15:47 от Анонимен

# 493
  • София
Моето дете също си обича училището много - вече за седма година е в СМГ, а като си спомня как не искаше да си напуска чистото и ремонтирано начално училище и да идва тук в мрачната и запусната сграда. Сега, след толкова години старото му училище отново е блестящо и ремонтирано, както всяка година (имам по-малък ученик, който е там и имам наблюдения), но моят син си обича гимназията, такава каквато е.

Това, че духът на училището е завладяващ, това, че учениците му имат международни успехи, това че има добри и любими учители не ни дава успокоението да не изискваме от администрацията на училището малко по-добре свършена организационна работа.
Случайно ми попадна сайтът на едно основно училище в Бургас  и се изумих - ами те освен добре поддържан и подреден сайт с електронно обучение и електронен дневник, си имат и математически блог, актуален Facebook профил, родителски блог и още куп информация, а са само Основно училище.
Мисля, че в СМГ има ресурс за подобна организация - само на клуба по информатика ако се даде подобна задача - децата, мисля, с радост биха направили и поддържали нещо подобно. Не става и въпрос за пари даже.

Хайде нека да е успешна и ползотворна новата учебна година за всички ученици и учители! Нека да са здрави и щастливи в любимата гимназия! 
 smile3521

# 494
  Успешна учебна година на всички математици!
  Включвам се, за да споделя с вас, че ние след толкова трепети сме в Б паралелка при Караджова. Това, което сме чели за нея, ни кара да се радваме. Класът почти изцяло се е запазил и се познават помежду си, но се надяваме да приемат и някое по-ново попълнение. По английски е Якова, не помня какво пишеше за нея из осмокласните теми -  ще подскажете ли нещо /мисля, че името ми звучи познато. Но след като с баткото дотук сме сменили 4 англичанина за 2 години, вече не помня имената им.../
   Кажете имаме ли майки на съученици в Б клас?

Общи условия

Активация на акаунт