СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 2

• 81 970
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Е,не! Физкултура без екип и подходящи обувки. Shocked Трябва да се измисли нещо за охраната на съблекалнята.

# 526
     Моето предложение е: родителите, които пишат тук, да си уредим една среща /след родителските срещи/ и да обсъдим някакви предложения по болните теми. След това изготвяме някакво обръщение до директора. /Не е нужно всеки да разкрива своята анонимност във форума, ако от това се опасява някой/
     При всички положения това ще направи впечатление и ще привлече вниманието към дадени слаби страни.

# 527
  • София
И аз да се включа в темата - може ли някой да ми обясни как в класа ни има 5 деца повече от обявената бройка от 28 деца? Или пък какво да отговоря на сина ми когато днес ме попита как така една негова съученичка е в СМГ/която беше 30-40 резерва Shocked/? Иначе той е много доволен и от класната си, и от съучениците и от другите учители, които е срещнал до момента, и с удоволствие днес написа първото си домашно - и задължителното и част от допълнителното. Успешна нова учебна година на всички деца и техните учители!

# 528
И аз да се включа в темата - може ли някой да ми обясни как в класа ни има 5 деца повече от обявената бройка от 28 деца? Или пък какво да отговоря на сина ми когато днес ме попита как така една негова съученичка е в СМГ/която беше 30-40 резерва

Тази корупция, както и кражбите, петнят училището. Жалко.

# 529
  • София
Моето дете сподели,че са 33 -34 деца ?!?  Crossing Arms Гледам да не коментирам в негово присъствие. Аз лично съм огорчена.
Детето си харесва класа, макар момичетата да са малко.  Grinning Преподавателите, с които се е запознал също.

За помагалото по математика имам въпрос. Не съм сигурна,че правилно разчитам името на автора от бележките му:

Това ли е? За класовете на г-жа Данова , говоря. Благодаря!

П.п.Очаквах, че най-добрият математик на випускът ни е избрал друго училище. А, той се оказа наш съученик. Супер! Grinning

# 530
Моето дете сподели,че са 33 -34 деца ?!?  Crossing Arms Гледам да не коментирам в негово присъствие. Аз лично съм огорчена.
Детето си харесва класа, макар момичетата да са малко.  Grinning Преподавателите, с които се е запознал също.

За помагалото по математика имам въпрос. Не съм сигурна,че правилно разчитам името на автора от бележките му:

Това ли е? За класовете на г-жа Данова , говоря. Благодаря!

П.п.Очаквах, че най-добрият математик на випускът ни е избрал друго училище. А, той се оказа наш съученик. Супер! Grinning
Моят син е купил точно това. Утре ще го покаже на госпожата и ще разберем това ли е.

Относно срещата и конструктивни предложения съм ЗА.

# 531
Не мога да не споделя ... класната на дъщеря ми е посрещнала класа по стар български обичай - с  питка с мед и сол. И това при условие, че няма почти нищо ново - нито училището, нито съучениците, нито учителката. Не може да не ме докосне такъв жест...

Такива дребни нещица и прочетеното за списъците по стълбите  и мощната лелка, която всички познаваме, ми затвърждават мнението, че единственото ценно (за щастие най-важното) са учителите в СМГ и духът, който успяват да съхранят и поддържат, въпреки всичко.
Както беше писал някой: "Поклон доземи!"

Подкрепям с две ръце!
Ако знаете класната на сина ми с какво "писъмце" е придружила програмата!  Heart Eyes
Вътре пише, че много ги обича и че те са НЕЙНИТЕ деца!
Е, как да не я обикнеш, тази жена!   bouquet  bouquet  bouquet

# 532
  • София
Не мога да не споделя с Вас на какво попаднах:

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО НОВИЯ САЙТ НА СМГ!

Очаквам го и силно се надявам приятно да ме изненадат.
Дали пък не четат BG Mamma?  Wink

# 533
И аз да се включа в темата - може ли някой да ми обясни как в класа ни има 5 деца повече от обявената бройка от 28 деца? Или пък какво да отговоря на сина ми когато днес ме попита как така една негова съученичка е в СМГ/която беше 30-40 резерва

Айде, глупости сега. Нито има кражби, нито корупция. А за бройките -  всички четете бг-мама и всички знаете, че ще ги има. Не виждам от какво се изненадвате. И аз не ги одобрявам, но това е положението в най-желаното училище в София.

# 534
 Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 23:05 от Slayer

# 535

Айде, глупости сега. Нито има кражби, нито корупция. А за бройките -  всички четете бг-мама и всички знаете, че ще ги има. Не виждам от какво се изненадвате. И аз не ги одобрявам, но това е положението в най-желаното училище в София.

Какво твърдиш?
Че няма корупция обаче класовете не са по 28 деца и ние си го знаем?

# 536

Айде, глупости сега. Нито има кражби, нито корупция.

А парашутистите как влизат без изпит? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=709418.msg26170423#msg26170423
Или това не е корупция?
Колкото до кражбите - малко по-напред една майка писа как на детето й са му откраднали маратонките от съблекалнята и вече не си носи екип и втори чифт, а си играе с външните обувки - това визирах.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=709418.msg26168324#msg26168324

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 12:21 от Анонимен

# 537
Жасмин, каква ти е идеята да пишеш в тази тема?
Никога не си изтъквала желание, интерес и възможности за СМГ. Хайде моля да оставиш тежки заключения като корупция или кражби на хора, които проявяват някакъв интерес към училището. Наистина ли мислиш, че точно ти трябва да си позволяваш такива обвинения?
Изключително тъпо звучи "кражбите петнят училището" базирано на прочетено съобщение, че веднъж изчезнали маратонки от салона по физкултура...
Има редица други теми, които ще са ти по интересни обмисли го моля те!

# 538
Принципно им стоят по чантите/раниците и съблекалнята се заключва.
До сега не сме имали проблеми.
Не знам дали съблекалните се заключват, но на моя син му изчезнаха маратонките.
Така че всеки трябва да си пази вещите, както може.

В нашата паралелка по време на физическо изчезнаха няколко телефони от раници на децата, в раница на сина ми за щастие не са намерили телефон , но откраднаха шоколад!!!! Така , че , в деня, когато имат физическо давам му стар телефон!!!

# 539

Какво твърдиш?
Че няма корупция обаче класовете не са по 28 деца и ние си го знаем?

Съжалявам, но за мен не е корупция повечето бройки деца в клас. Корупция е да плащаш на учител/директор за по-високи оценки, привилегии и т.н., да си плащаш, например, за да участваш в състезания ( много от които международни ) и други подобни.
Когато ти се обадят от кабинета на еди-кой си министър ( примерно )и ти кажат, че детето Х трябва да е в СМГ, нямаш много варианти за избор.
За съжаление положението е такова и във всички останали, така наречени "елитни", училища в София.
Спирам да обсъждам темата, ако искате вие продължавайте.

Общи условия

Активация на акаунт