СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 2

• 82 073
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • София
...Отделно, понятието водещ математик не мога да му схвана идеята... 
Водещ е който ги води на състезания. Laughing

# 166
Сигурно всички вече знаете какви чудесни резултати имат нашите седмокласници. Почти всички имат ОТЛИЧЕН и по математика и по български.   
Дълбока благодарност към г-жа Караджова   bouquet и  на г-жа Велкова  bouquet!!!!

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 20:40 от extremist

# 167
Ант12, много е относително.
2009 - труден тест, max 39/45, min 23/45
2010 - лесен тест, max 42/45, min 32/45
2011 - знаеш как беше, с рейтинг, най-високият е 113.70, а най-ниският - 80.00 (на дете с 34.5 на изпита и 11 точки от рейтинг, преди него дете с 23.5 на изпита и 33.33 от рейтинг).
за 2012 - сигурно има много инфо на сайта на kodbg.

Благодаря!

# 168
  • София
Сигурно всички вече знаете какви чудесни резултати имат нашите седмокласници. Почти всички имат ОТЛИЧЕН и по математика и по български.   
Дълбока благодарност към г-жа Караджова   bouquet и  на г-жа Велкова  bouquet!!!!

БРАВО за децата и за техните госпожи!!!
А тези резултати само с училищна подготовка ли са, или има и допълнителни уроци/школи?

# 169

БРАВО за децата и за техните госпожи!!!
А тези резултати само с училищна подготовка ли са, или има и допълнителни уроци/школи?
[/quote]

По математика - само от училище. По български - не знам, всеки различно. Моето дете - основно от училище. Взел е 15-ина урока в периода от октомври до март, от които основната полза беше да се почувства като другите от квартала, които ходят на курсове и школи.  Самостоятелна работа с тестове и преразкази.

Мисля, че най-полезни са явяванията на пробни изпити и по двата предмета.

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 08:09 от extremist

# 170
Дълбока благодарност към г-жа Караджова   bouquet и  на г-жа Велкова  bouquet!!!!

Моля ви, кажете нещо повече за Караджова? Какъв тип учител е? Като че ли тя щяла да води осмите А и Б класове. И ако знаете нещо за Б клас - дали много деца от него ще останат в СМГ, или ще се разлетят по езикови и АК?

# 171
Знам само за А клас, че 20-25 от децата ще останат и то с английски, Искат да си запазят учителките.

# 172
  • София

По математика - само от училище. По български - не знам, всеки различно. Моето дете - основно от училище. Взел е 15-ина урока в периода от октомври до март, от които основната полза беше да се почувства като другите от квартала, които ходят на курсове и школи.  Самостоятелна работа с тестове и преразкази.

Мисля, че най-полезни са явяванията на пробни изпити и по двата предмета.

Това е чудесно! Зачетох се от любопитство в 7-класната тема (ние сме далеч все още) и там забелязох , че са единици децата , които не са посещавали нещо допълнително

# 173
    А всъщност как се формира А клас - от деца от бившия А, или бившия А прави осмокласния Б, а в А отиват нови и стари изявени състезатели? Защото в паралелка Б на сина ми имаше от седмокласния А. И на кои паралелки кой преподавател ще преподава математика?

# 174
Нямам обективна информация по въпроса.
Ние разчитаме на само на това, че учителките си обичат децата (поне така изглежда по отношението им към тях през тези 3 години) и ще си ги вземат пак.

# 175
Имам следното питане към родителите на децата в СМГ. След като мина първата година от ученето в СМГ  - 5 клас  - равносметката ми е, че децата получиха доста посредствени знания по БЕЛ, което мен лично започва да ме притеснява. В шести клас материалът който ще взимат е основа за външното оценяване и ако се продължава с това темпо сме обречени на провал. Записвате ли децата на допълнителни школи по БЕЛ и как наваксвате пропуските?

# 176
  • София - Варна
Знам само за А клас, че 20-25 от децата ще останат и то с английски, Искат да си запазят учителките.

Синът ми е в А клас и не иска да чуе за немската паралелка.

# 177
  • София
Дълбока благодарност към г-жа Караджова   bouquet и  на г-жа Велкова  bouquet!!!!

Моля ви, кажете нещо повече за Караджова? Какъв тип учител е? Като че ли тя щяла да води осмите А и Б класове. И ако знаете нещо за Б клас - дали много деца от него ще останат в СМГ, или ще се разлетят по езикови и АК?

m.cha-cha, Караджова е страхотна, а дъщеря ми я обожава, макар че в началото се сърдеше колко ги товарела.  Наистина доста големи домашни дава, на ден между 30 и 50 задачи (става въпрос за 6-7ми клас). Следи и за изпълнението им, проверява ги. Като характер - темпераментна, с чувство за хумор, обича децата и й пука за тях и за знанията, които получават.

# 178
  • София
Имам следното питане към родителите на децата в СМГ. След като мина първата година от ученето в СМГ  - 5 клас  - равносметката ми е, че децата получиха доста посредствени знания по БЕЛ, което мен лично започва да ме притеснява. В шести клас материалът който ще взимат е основа за външното оценяване и ако се продължава с това темпо сме обречени на провал. Записвате ли децата на допълнителни школи по БЕЛ и как наваксвате пропуските?
5 - ти и 6-ти клас  - литература и БГ - кошмар! На нищо не ги научи дамата в училище. От догодина категорично школа - в противен случай матурата е загубена! Всички останали учители са страхотни! За математиката да не говорим -изобщо няма нужда от допълнителни уроци - толкова много научават, та дори от сегашната матура не можа да реши само 6 задачи, защото не са взели определен материал.

# 179
5 - ти и 6-ти клас  - литература и БГ - кошмар! На нищо не ги научи дамата в училище. От догодина категорично школа - в противен случай матурата е загубена! Всички останали учители са страхотни! За математиката да не говорим -изобщо няма нужда от допълнителни уроци - толкова много научават, та дори от сегашната матура не можа да реши само 6 задачи, защото не са взели определен материал.

7 клас са големи късметлии. Никакви "дупки"  в знанията нямахме за запълване. Което не означава, че може без самостоятелно решаване на тестове за да се придобият нужните за изпита рутина и спокойствие. 

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 15:12 от extremist

Общи условия

Активация на акаунт