Първа пролет се задава, АВГУСТовски бебета в коремчетата шават - 8

• 25 613
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте и от мен в това гадно време.Искрено ви завиждам на мамите качили по един-два кг.Аз всеки месец качвам по 2 -направо не мога да си го обясня.Не ми личат особено обаче като си помисля само и ми прилошава.Ще почвам да се ограничавам-не знам дали количеството е проблема-днес съм на 3 печени сандвича с шунка и кашкавал на закуска+банан,на обяд -пил.супа+половин пълнен картоф и две филийки хляб,сега изядох още един банан.Как да спра да качвам по толкова дайте акъл.

# 376
Здравейте, момичета.
Днес бях на ФМ 4Д гледахме всичко-органи, крайници, глава и всичко се развива нормално за г.с. в която се намирам. Получих диск с 18 снимки. Тежим 365г и на 99% можем да подкрепим женският отбор  preggo  stork-girl
Аз съм от малък град и за цялата процедура + диск платих 55лв.
Това е за сега връщам се да ви дочета, че доста сте изписали.

# 377
milena_walentinova,  аз мога да ти дам някои съвети как да не напълняваш много, но всичко е много индивидуално - то е ген и матаболизъм, но и хранене. Това, което си написала за храната ти, въобще не е много. Моят съвет е да ядеш по-честичко и по-малко, така по-трудно се качва отколкото ако изядеш същата храна на 2-3 хранения. Аз например почти постоянно ям нещо, но е в малки количества и между основните хранения е предимно плодове и ядки. Като не всички плодове са препоръчителни в големи количества от хора, склонни към напълняване. Банани, фурми, сушени каисий, сливи, смокини  и др. много сладки в  по-големи количества са по-скоро за жените, които искат да надебеляват. Но задължително трябвада присъстват в менюто на всяка бременна жена. Бананите съдържат магнезий и калий, които знаеш за какво са полезни, а сушените каисий, сливи, смокини, стафиди съдържат желязо и са полезни при анемия.
Пий повече течности и най-вече вода и фрешове. Хапвай поне по една ябълка на ден. Сега има и зелена салата хубава на пазара.  Често хапвай овесени ядки - те са отличен диетичен продукт - много хранителни и богати на минерали, фибри и фитонутриенти - една от малкото житни култури без глутен, много лесно усвоими.
Разхождай се поне по един час на ден, ако можеш и повече, движението или каквато и да е друга нетежка физическа активност е много важна.

И най-вече не се вманиачавай - бременността не е време за радикални промени в начина на живот и ограничения. Най-важен е балансът и умереността и това ти да се чувстваш добре

# 378
Днес явно ми е ден за тази тема. Изключено е диета през бременността, освен ако напълняването не е много и трябва да се ограничи. Има си специални диети за бременни, винаги съм казвала, че са много хубави. Менюто е съобразено със състоянието. От банани наистина се пълнее, но ако се яде 1 банан до обяд не е никакъв проблем. Всичко е много индивидуално наистина и на мен ми се струва, че не е много храната, която ядеш, но зависи кога я поемаш. Вечер не трябва да се яде. По-скоро ми се стува, че може да задържаш много вода в организма, това за бременна е нормално.
Ще напиша аз какво ям: Спряла съм тестото, сладкото и пърженото. Ползвам пълнозърнест хляб (1-2 филии на ден или овесени ядки). Сладкото си го набавям от плодовете и 1-2 лъжици мед сутрин на гладно задължително с преварена вода. Вода пия 2 литра на ден. Тя е много важна: ускорява метаболизма, така не се качват наведнъж килограми, за бебето е важна, заради околоплодната течност, изхвърля излишната вода в организма и куп други неща (има много хубави статии за ползата от водата и да не си бременна);олио съм заменила със зехтин по 1-2 лъжици на манджи и супи и на салатка.
Вечерям в 6 всеки ден. Ако почувствам глад си взимам един плод или ям зеленчуци. Нощно хранене никога!
Всеки ден ям: порция млечни храни, зеленчуци и плодове, месо (печено или варено, да не мазно); Имам разнообразно меню и  всеки ден нещо различно. Храните, които ям са: сирене, кисело или прясно мляко, по-често кисело; овесени ядки, ленено семе, плодове (главно портокали, ябълки, банани (до обяд банани). Избирам плодове, които много обичам; зеленчуци (зелева салата, зелена салата, каквото има), разнообразни супи(супа топчета, зеленчукова, спаначена, лападова, супа от коприва, пилешка, супа със сърца или супа от домати....) Манджи много готвя (пиле с ориз, в гювеча месце с картофи и зеленчуци, гъби с ориз, пиле със зеленчуци, мусака..... и тн, каквито манджи се сещаш, само да има месо и зеленчуци.); картофи и ориз(това са бавни въглехидтрати нужни за бебето, ядат се на обяд, вечер не, с изключение на супите; Любимите ми боб и леща или зелен боб. Главно за вечеря си ги хапвам със голяма купа салата подправена със зехтин, лимон или оцет) Сурови ядки, като орехи, бадеми и леници (ядките са богати на мазнини, но полезни мазнини. Не се ядат вечер, аз си ги хапвам за следобедна закуска с плодовете или отделно, но не прекалявам с тях); Купувам си тиква и я изпичам във фурната. Тиквата е страшно полезна и е много диетична). Във всяка супа или манджичка слагам минимално количество мазнина (зехтин), 1-2 лъжици; от месото ям: свинско, телеко, пилешко и риба (само че, нали трябва да се внимава с рибата да няма много олово, от сигурен източник трябва да е) Рибата е важна част от менюто с лимон и голяма купа салата.
Бременната не трябва да яде за двама а трябва да консумира богата храна на полезни неща. Ако чувствам неудържим глад, посягам към зеленчуците.
Примерно днес ядох: сутрин: 1-2 лъжички мед с преварена вода, след 30 мин закусих кисело мляко с овесени ядки и ленено семе (друга сутрин закусвам филия със много сирене и ябълка и варено яйце накрая или без ябълката). Към 11 хапнах банан.  На обяд  хапнах супа от лапад и ориз, че си сготвих вчера. Следобед плодове с орехи или само плодове, преди вечерята в 6, към 4 или 5 хапнах орехи (понеже имаме много).
 В 6  леща  и огромна купа зелена салата. Голям фен съм на лука и той ми присъства навсякъде и е много полезен. (днес нямам месо в менюто си, но тези дни направо пръснах пържолите  Mr. Green)
Да не забравя и истиснки натуралния черен шоколад, който горчи. По едно блокче на ден, но да е истиснки натурален и да не се приема вечер.
Напиши си всички неща, които обичаш и си направи меню за всеки ден, но нещата да не се повтарят на закуска, обед и вечер. Така ще приемаш разнообразна храна целия ден, а това е изклчително важно за теб и бебчето!

Сигурно има и още, но не се сещам сега.   bouquet

# 379
  • София
Мириана, страхотен отговор си дала!  Hug Аз нещо нямам апетит и не ям като хората, но от всички тези неща ми потекоха слюнките и сега отивам да си приготвя нещо вкусно.   food002
За цялата бременност съм качила 3-4 кила и ми се струват малко. Майка ми също е била доста слаба, като е била бременна, но аз все си мисля, че трябва повече да съм качила, вече съм 21 г.с.
Нещата, на които държа да ги има в ежедневното ми меню са киселото мляко, 2 чаши прясно мляко, плодове - банани, ябълки, портокали и поне 3 л вода - заради бъбреците ми. Обаче въздържането ми от храна вечер е просто невъзможно, много често веднага след като си измия зъбите и огладнявам  Rolling Eyes и като си легна само за храна мисля. Ставам и изпивам едно кисело мляко.
И между другото да се похваля - косата ми се е сгъстила и като се среша по гребена остават има няма 2 косъма.  newsm03

# 380
  • София
Miriana,  страхотно си го написала Simple Smile.

# 381
Радея, и при мен е така косата.НО предния път като родих и като взе да пада  ooooh! На кичури.Мъжът ми и той мн се беше уплашил да не оплешивея.Такъв косопад не съм виждала до сега. Е,мина от само себе си....Сега мисля да си пия витамините за бременни или такива за кърмачки след като родя за да избегна точно този гаден косопад.  Peace

# 382
Момичета,много се извинявам!
Оказа се,че във фейса не получавам съобщенията,ако не съм потвърдила приятелство  Sad
Много съжалявам за всички които не съм добавила още,днес приех приятелствата и сега ще получа и съобщенията!Грешката е моя! ooooh! За напред ще знам....

# 383
Оказа се,че във фейса не получавам съобщенията,ако не съм потвърдила приятелство  Sad
Много съжалявам за всички които не съм добавила още,днес приех приятелствата и сега ще получа и съобщенията!Грешката е моя! ooooh! За напред ще знам....

Теди,мисля,че от настройките на фейсбук профила ти можеш да отбележиш да ги получаваш тези съобщения,за да не ти се налага да приемаш всяка покана.Провери ако искаш   bouquet

# 384

Теди,мисля,че от настройките на фейсбук профила ти можеш да отбележиш да ги получаваш тези съобщения,за да не ти се налага да приемаш всяка покана.Провери ако искаш   bouquet
Много ти благодаря,ама не намирам такива настройки.Ама толкова съм зле,че няма да се учудя и да има нещо... ooooh! тази бременност ще ме довърши!

# 385
Благодаря на всички за отговорите, момичета  Hug
Вече почти нямам съмнения, че е бебчо, днес беше много активен, направо сякаш играеше имаше съчетание по спортна гимнастика в корема ми Simple Smile
А за косата - косопада след раждане се дължи на резкия спад на хормоналните нива в организма. Аз имах такъв при извънматочните ми бременности и при миседа, след време отминава.

# 386
Добро утро,момичета!
 Аз пак станах с кокошките.И моята коса стана много хубава,лъскава и гъста.Жалко ,че това няма да продължи дълго.Смятам след раждането веднага да започна маските с тривитаминол ,за да мога да задържа ефекта.Ако имам време за това де...
 Иначе аз когато ходех последно на ЖК бях 53кг. с дрехите ,а вчера се теглих -55.6кг.Това за 2 седмици.Някак си не мога да се притеснявам за килогрмите,защото никога не са ми били проблем и не ми се е налагало да се ограничавам.И сега съм така..хапвам каквото ,когато и колкото ми се иска.Само накрая да не стана  Animal Pig.Нищо чудно и това да стане ,но някак си не мога да го повярвам.
 Аз линея негра нямам ,нито косми.Само един корем без нищо по него.
 Вчера доста ме боля корема ниско долу като при МЦ и отзад кръста ,че чак към бъбреците се качи болката.Това ли са контракции? newsm78

# 387
Благодаря ви момичета Hug,ще последвам съветите ви и да видим какво ще стане.Много сте ми полезни-аз никога не съм се притеснявала от кг винаги съм била слаба.Още от днес се мятам,че не ми се иска да заприличам на прасчо.
Днес съм преглед че да установим пола на бебо със сигурност,после ще пиша.
Приятен ден и късмет на тези,които са на прегледи

# 388
Момичета, Мирянка , аз наистина спазвам прилично хранене ( е имам залитания към шоколад или 5-6 палачинки събота или неделя), но общо взето храните, които сте описали присъстват в менюто ми. ОБАЧЕ - качих доста килограми + 7 или 8 (утре сутринта ще видя), а съм 18-19 г.с. т.е. на половината от бременността.
Какво ? Трябва да огранича ли храната - ама пак ви казвам , че си ям като нормален човек ...
Малко ми е гузно и гадно  Embarassed Shocked
Даже ми тежи  Sad
Тази седмица нали полежах заради контракциите и никакво движение нямам  Sad
Хваща ме депресията на дебелото коремче и дебелите бутчета  Confused Винаги съм се пазила от прекомерно надебеляване, ама сега какво се отприщи в мен ..
Държа на външния си вид и искам да съм хубава майка Simple Smile Blush

Висока съм 175см и Декември бях 58-59 кг. ( но покрай празниците се разядох и още една причина беше , че ми дойде апетита със зачеването , което все още не подозирах)
Сега 175см. и 65-67? кг.  #Crazy

# 389
Привет момичета! Присъединяваме се и ние към мъжкият отбор  Grinning Hug Grinning може да ни запишете в първата страничка вече  Wink
Вчера бях на фетална морфология и давах кръв за БХС. Развиваме се чудесно и сме много щастливи, а таткото си умира от кеф:)

Общи условия

Активация на акаунт