Първа пролет се задава, АВГУСТовски бебета в коремчетата шават - 8

• 25 611
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Не знам дали е трябвало, но и аз си ги платих Васерман и СПИН. Някой беше питал за Pregnacare + Omega 3 - преди две седмици ги купих от аптека на Марешки за 25,20лв. newsm78

# 91
Аз не съм ги плащала!

Аз фолиева киселина още пия,ама не съм много редовна вече.Витамини не пия.

# 92
На мен днес от след обяд  ми е много отпаднало,главата ме заболя....Прибрах се,легнах и веднага съм заспала,1 час и станах,но не ми е много по-свежо.Сега татето ми премери кръвното и ми е малко високо 135/85 сигурно от там ми идва  Sad
  За храненето,аз съм с много слаби ангелчета,то всички знаем какво да не ядем,но всеки ден ми завъртат някакви сладки неща пред носа и аз винаги подхапвам-кексче,шоколад и т.н.На всичкото отгое от няколко дни съм със зверски апетит,то за това май не смея и витамини да пия,а и приемам доста плодове и зеленчуци,даже май в повечко плодове отколкото трябва.

# 93
  • Пловдив
Здравейте,
за изследванията - правих ги миналата седмица, след прегледа. При мян бяха безплатни, към задължителните за кръв, урина за втори триместър. Интересното, че доки каза, че ще пусне изследванията за раждане. Явно се пускат или сега или в третия триместър, за да си имаш резултатите преди раждане. Пусна ми СПИН (HIV 1/2), Сифилис (RPR и TPHA титъри) и Хепатит В (HBsAg)+пълна кръвна и урина, за 3лв (явно или клинична лаборатория, или консумативи за взимането на кръв и прочие). Ходя в частен център Щерев в Русе, но там си водя ЖК, и не съм плащала до сега нищо, освен тези 3лв. първия път за изседванията, и сега.
И аз пия Биозин - но поради факта, че съм анемична и пия и желязо. За по-добро усвояване, не толкова за имунитет.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 19:47 от ANNAFACE

# 94
Айде и аз в новата темичка! Благодаря на създателките!

Миналата темичка бях само наблюдател, надявам се да ми остава пове§ко време да се включвам.

Преди 10на дена и аз бях много зле с кръста. Неможех да стана от леглото, като стана неможех да си стъпвам на краката. По препоръка отидох на Боуен терапия .. след 2 сеанса се оправих. Още след първия имаше облекчение. Самата терапия не е болезнена и е подходяща за бременни. Разликата е, че се прави на стол, защото неможе да си лежим на коремчетата  Rolling Eyes Натискат се някакви точки и после почиваш 3-4 минутки, после други точки и така...

Аз я правих в Бургас, в София знам, че има доста терапевти, но не съм запозната много.

Честито на всички мами, които узнаха пола!
Добре дошли на новите мамчета!

# 95
Искам да ви питам някоя от вас знае ли нещо за миенето с интимен душ гел-за нашето състояние дали може?Всеки път забравям да питам доктора. ooooh!А също така и за колата маска,понеже аз ходя редовно,сега трябва ли да спра?

# 96
Искам да ви питам някоя от вас знае ли нещо за миенето с интимен душ гел-за нашето състояние дали може?Всеки път забравям да питам доктора. ooooh!А също така и за колата маска,понеже аз ходя редовно,сега трябва ли да спра?

Задължително е! Аз миналия път пипнах гъбички чак последните месеци и тогава док ми каза, че винаги с него трябва да се мия, за да поддържам киселинност или само с вода. Но каза да не си купувам Нивея, а Лактацид или някой друг медицински, понеже тези по-евтините не вършели никаква работа.

Аз да ви се "похваля", че моята кротка дъщеря днес си сцепи главата на ръба на спалнята докато скачаше върху нея #Crazy
Удари се отзад и тече кръв, уплаших се заради мястото на удара. Отидохме до спешното, правихме снимка и ни залепиха. След 1 час и нещо права и от притеснение накрая почти щях да припадна, добре че седнах на време. Казаха, че нищо и няма, дано всичко е наред и да нямаме повече такива изпълнения. Изобщо не го очаквах от нея, ама на..  Tired

# 97
Veseto_, кажи на лекаря си да отвори Приложение 15 на Националния Рамков Договор и да види какво пише под МКБ10 и кодове Z34.0, Z34.8, Z34.9 и да не се прави на пляснат Tired ooooh!

siska, кофти преживяване. Гуш!
Дори и момичетата правят бели...

# 98

Задължително е! Аз миналия път пипнах гъбички чак последните месеци и тогава док ми каза, че винаги с него трябва да се мия, за да поддържам киселинност или само с вода. Но каза да не си купувам Нивея, а Лактацид или някой друг медицински, понеже тези по-евтините не вършели никаква работа.

Аз да ви се "похваля", че моята кротка дъщеря днес си сцепи главата на ръба на спалнята докато скачаше върху нея #Crazy
Удари се отзад и тече кръв, уплаших се заради мястото на удара. Отидохме до спешното, правихме снимка и ни залепиха. След 1 час и нещо права и от притеснение накрая почти щях да припадна, добре че седнах на време. Казаха, че нищо и няма, дано всичко е наред и да нямаме повече такива изпълнения. Изобщо не го очаквах от нея, ама на..  Tired
Благодаря ти за бързия отговор  Hug
Дано всичко да е наред с дъщеря ти! Praynig

# 99
Добре дошли на новите мамчета  Hug

Леле напоследък не мога да ви смогна да ви прочета. Ама ние сега се преместихме и нямам почти никакво време да седя пред компа. Но съм много доволна много ще ни стане хубаво семейното ложе.. пу пу

Много е хубава, както винаги новата темичка. Благодаря за положените усилия.  Hug

Стискайте палци другата седмица съм на ехограф дано се покаже малкото разбойниче, че много ме човърка отвътре да разбера какво е.  Whistling

# 100
Добре дошли на новите мамчета  Hug и здравейте на останалите  bouquet
 Хайде отчет и от мен. Днес бях на ФМ всичко е наред с бебчо. Расте,хубавее и дивее  Joy ей не се спря това дете. 100% Момче е  Mr. Green точно по поръчка. усмивка щастливка да ти кажа че това с ръцете и палците при мен излезе истина  hahaha 
За витамините аз си пия прегнакеър с омега3 в тях има фолиева киселина и мисля да си ги пия до края въпреки че всички изледвания са ми в норма моето мнение че няма да навредят.
Злати аз също мисля че това е недостатъчно храна за бременна жена. Тези таблици дават много добра представа кое е най важното за бебето.

# 101
  • София
Момичета днеска бях на ендокринолог нали ми откриха гестационен диабет  в 12 седмица е от днеска съм на инсулин ако има някоя майка на инсулин нека сполдели опит

# 102

Никога не съм спирала с колата маска, с първата бременност така си нагласих нещата, че бях малко преди да родя на козметик и акушерките, които ме приемаха за раждане много ми се зарадваха, че нямат работа с мен, освен клизмата. Не мога да ви опиша какви пози се заемат, когато си бременна и трудно подвижна  hahaha. И на мен ми казаха само медицински интимен шампоан.

# 103
Кони,много неприятно  Cry
Аз ще правя изследването за гестационен диабет на 1.о4. Дано всичко е наред,че не знам как бих се разделила със сладкото.
Честито 100% мъжле,Лили  Hug
Веси,на мен тези изследвания ми ги правиха още при регистрацията на ЖК и бяха безплатни.Аз съм на частна ЖК,но и на държавната предния път ми бяха безплатни,както Ани е казала,плащат се само 2-3лв за консумативи на лабораторията. Peace
Сиска,малката шиха ли я? И ние нали минахме през пукната глава преди 3-4 месеца,та са ми пресни спомените,но нашето беше отпред на главата.
Сънчи-Пънчи,да ти кажа моите наблюдения от приятелки са,че момиченцата са много по-буйни и отворени от момченцата.Поне в моето обкръжение е така.
Хайде мацки,аз ще лягам,че до сега съм бачкала,а с това око е "толкова препоръчително'' да бачкаш до 22:30 през компа,ама нямаше как  ooooh!

# 104
Здравейте, момичета! Simple Smile Леле-мале - само днес не съм влизала - 0т 1ва на 7ма страница сме вече  Grinning

За фолиевата - на мен ми я спряха към 13-14 г.с. като почнах пренатала - в него си има, освен него пия и магнезий и аспирин протект /заради контракциите и тромбофилии/. Иначе в пренатала всичко си има  Peace

За изследванията - аз всичко винаги си плащам, но аз съм в частна клиника /Щерев/, не съм по ЗК. Но за мен не е проблем, понеже съм допълнително осигурена към Доверие и оттам ми връщат парите за повечето прегледи и изследвания. Иначе обаче ако не ми ги връщаха, доста скъпичко излиза всичко в частната, само прегледа е всеки път по 35лв. Сигурно съм дала грубо към 1000лв вече от началото на бременността за лекарства, изследвания и прегледи...  Shocked

За интимния гел - Аз още от началото попитах, понеже преди съм имала проблеми с гъбички много отдавна и тогава и бяха забранили всякакви измиващи препарати, та сега се заинтересувах, но док каза няма проблеми да си ги ползвам.  Simple Smile Аз все пак си купувам задължително само тези, които съдържат и млечно-киселата бактерия /тази, която изгражда средата във влагалището/  Peace

За вирусите - аз не съм карала варицела и сега умирам от страх да не я хвана от някъде, че сега има бум.. Sad Много ме е страх, че като четох какви увреждания може да предизвика на бебето, направо се изприщвам.. Да ни пази Господ само се моля, дано да съм здрава докрая и да опазя бебо  Praynig Praynig Praynig

Честито на разбралите пола и добре дошли на новите мами Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт